Hiányposztok a 2021-es szezonra - 1. rész

Kép
Pats_logo

Hivatalosan is vége a szezonnak, a PatsPulpit pedig listát készített, mely posztokon szorul leginkább erősítésre a csapat.

Bár a Super Bowl csak 6 napja ért véget, a Patriots számára már egy hónappal korábban befejeződött az idény, az offszezonnak pedig ~60 millió dollárral és 10 draftpickkel vághat majd neki a csapat. A következő cikkben hátulról haladva megyünk végig a posztokon - elemezve a jelenlegi és az esetleges jövőbeli felhozatalt, részben a PatsPulpit, részben pedig a saját meglátásainkkal.

15. Punter - Jake Bailey

Ezen a poszton egyáltalán nem szorul erősítésre a csapat, Bailey a liga egyik legjobb punterévé nőtte ki magát, tavaly első csapatos All-Pro és Pro Bowler lett, természetesen az előbbi a nagyobb elismerés. Két évig még olcsó a fiatal játékos, maximum egy veterán vagy nagyon későn draftolt játékos érkezhet. de ez is eléggé kétséges

Potenciális szabadügynökök: Jordan Berry, Matt Haack, Kevin Huber

Potenciális draftcélpontok: Max Duffy (Kentucky), James Smith (Cincinnati)

14. Long Snapper - Joe Cardona

Cardona helye is annyira biztos, mint Baileyé, 2015 óta van a csapatban, nagyon megbízhatóan teljesít, nagy meglepetés lenne, ha jövőre nem lenne a csapat tagja.

Potenciális szabadügynökök: Morgan Cox, Don Muhlbach, L.P. Ladouceur

Potenciális draftcélpontok: Thomas Fletcher (Alabama), Camaron Cheeseman (Michigan)

13. Fullback - Jakob Johnson (ERFA), Danny Vitale 

Lehet mondani, hogy fullback poszton is jól áll a Patriots, Johnsonnál folyamatos fejlődés figyelhető meg, VItale-t sajnos a COVID miatt nem láttuk élesben, ő ugyanis kiülte a szezont. Jó eséllyel Vitale nem is lesz a csapat tagja, 1,2 millió dollárt lehet spórolni az elküldésével, míg Johnsont ERFA-státusza miatt nagyon olcsón meg lehet tartani. A nagyobb FA-nevek közül Kyle Juszczyket lehet kiemelni, ám valószínűtlen, hogy több millió dollárt áldozna a Patriots a veterán játékosra. Az újonc játékosok közül én Ben Masont emelném ki, aki a Senior Bowlon remekül teljesített, hatalmas blokkokat osztott ki, draftolatlanként szívesen megnézném a Patriotsban.

Potenciális szabadügynökök: Anthony Sherman, Nick Bellore, Michael Burton, Kyle Juszczyk

Potenciális draftcélpontok: Ben Mason (Michigan), Kylen Granson (SMU), Tory Carter (LSU)

12. Kicker - Nick Folk (UFA), Justin Rohrwasser, Roberto Aguayo

Folk szabadügynökké válik, vele tehát meg kell egyezni, ha ilyen szándékai vannak a csapatnak, a veterán rúgó alaposan felsrófolta az árát a tavalyi teljesítménnyel. Ha nem sikerül vele megegyezni, akkor még mindig ott van a rosteren a tavaly draftolt Rohrwasser, illetve az utóbbi évek legmagasabban kiválasztott kickere, Aguayo is. Mindemellett a szabadügynökpiacról és a draftról is érkezhet valaki, aki megoldja a rúgókérdést.

Potenciális szabadügynökök: Zane Gonzalez, Younghoe Koo, Cody Parkey, Cairo Santos, Ryan Succop

Potenciális draftcélpontok: Jose Borregales (Miami), Alex Kessman (Pittsburgh), Riley Patterson (Memphis), Evan McPherson (Florida)

11. Safety - Terrence Brooks (UFA), Patrick Chung, Cody Davis (UFA), Kyle Dugger, Devin McCourty, Adrian Phillips

Bár DMC és Chung is karrierjük vége felé járnak, minden bizonnyal jövőre a csapat tagjai lesznek, Chung ugye opt outból térhet vissza. Tavaly Dugger és Phillips is remekül teljesített, így gyakorlatilag négy játékos már el is vitte a rosterhelyeket. Brooksnak minden bizonnyal nem lesz maradása, Davis viszont a ST-szerepe miatt maradhat. Duggerre különösen érdemes lesz figyelni, az elkövetkező évek fontos alappillére lehet a secondaryben. Mind a szabadügynökök, mind pedig a draftra jelentkezők között van néhány ígéretes célpont, ám velük leginkább akkor kell számolni, ha az előbb felsorolt négy játékos valamelyikétől megválik a Patriots, vagy az adott játékos visszavonul.

Potenciális szabadügynökök: Chris Banjo, Malik Hooker, George Iloka, Dean Marlowe, Keanu Neal, Will Redmond

Potenciális draftcélpontok: Reed Blankenship (Middle Tennessee), Jevon Holland (Oregon), Trevon Moehrig (TCU), Hamsah Nasirildeen (Florida State)

Fordította: balimate és Increay

Hozzászólás

Úgy tűnik eddig nincs hiányposzt, akkor ez az 1.rész a bőségposzt! 😄

Kell WR, TE, LB és egy hasznalható QB. That is all we need for SB.... :)