Hiányposztok a 2021-es szezonra - 2. rész

Kép
Pats_logo

Folytatódik a sorozat, eggyel feljebb lépünk, itt már vannak olyan posztok, ahova igenis elkél a segítség a jövő évben.

10. Cornerback - Justin Bethel (UFA), Myles Bryant, Stephon Gilmore, J.C. Jackson (RFA), Michael Jackson Sr., Jonathan Jones, Jason McCourty (UFA), D'Angelo Ross, Dee Virgin, Joejuan Williams

Az kijelenthető, hogy a Patriots cornerback sora a legjobbak és a legmélyebbek közé sorolható az NFL-ben. J.C Jackson korlátozott szabadügynökké válik, rá jó eséllyel első vagy második körös tendert rak a csapat, tehát egy évig még olcsón megtartható. Kérdés, mi lenne az ésszerűbb, most megkínálni egy hosszútávú szerződéssel, vagy még egy évig "tesztelni", és csak jövőre lekötni a játékjogát hosszútávon. Fontos kérdés még emellett Bethel visszatérése is, nagyot dob a speciális egység játékán, JMC pedig a rutinjával segíthet a védelemnek. Természetesen ott van Gilmore is, de Joejuan Williams és Myles Bryant is mutatott ígéretes dolgokat tavaly, hogy az egyik legjobb slot cornerről (JonJon) ne is beszéljünk.

Potenciális szabadügynökök: Ronald Darby, Quinton Dunbar, Shaquill Griffin, Desmond King II, Patrick Peterson, Richard Sherman

Potenciális draftcélpontok: Paulson Adebo (Stanford), Tyson Campbell (Georgia), Jaycee Horn (South Carolina), Ifeatu Melifonwu (Syracuse), Greg Newsome II (Northwestern), Asante Samuel Jr. (Florida State), Eric Stokes (Georgia), Patrick Surtain II (Alabama), Keith Taylor Jr. (Washington)

9. Running back - Brandon Bolden, Rex Burkhead (UFA), Damien Harris, Sony Michel, J.J. Taylor, James White (UFA)

Egy újabb olyan poszt, ahol az elmúlt években a jobbak közé tartozott a Patriots, mégha nem is egy-két embernek, hanem a játékosok sokoldalúságának köszönhetően. Harris és Michel a korai downokon, míg Burkhead és White a passzjátékoknál használható igazán hatékonyan, bár utóbbinak voltak gondjai a szezonban. Ebben minden bizonnyal közrejátszott a személyes tragédiája, valamint az is, hogy a támadójáték nagyban átalakult. J.J. Taylor mutatott biztató dolgokat 2020-ban, de leginkább az inaktívak között szerepelt. Burkhead és/vagy White távozásával valószínűleg nagyobb szerep juthat majd neki, míg Bolden szintén a ST miatt fontos.

Potenciális szabadügynökök: Matt Breida, Chris Carson, Tevin Coleman, James Conner, Kenyan Drake, D.J. Foster, Todd Gurley, Ty Montgomery, T.J. Yeldon

Potenciális draftcélpontok: Michael Carter (North Carolina), Chris Evans (Michigan), Khalil Herbert (Virginia Tech), Jamar Jefferson (Oregon State)

8. Offensive tackle - Yodny Cajuste, Marcus Cannon, Korey Cunningham, Jermaine Eluemunor (UFA), Justin Herron, Michael Onwenu, Isaiah Wynn

Talán ez az első olyan poszt, ahol komolyan kell gondolkozni a megfelelő pótláson, Cannon elvileg visszatér az opt outról, kérdés, hogy milyen formában, nála egy esetleges visszavonulás is benne van a pakliban. Wynn és Onwenu meg tudják oldani a támadófal két szélét - már amennyiben Wynn egészséges marad és Onwenut a fal szélére szánja az edzői stáb, Herron pedig swing tacklenek tökéletes, Wynn ráadásul szerződése utolsó évébe lép (plusz lehet még egy, ha lehívja az opciót a csapat). Cajuste egyelőre még pályára sem lépett a Patriotsban, Cunninghamnek is inkább negatív megmozdulásai voltak, Eluemunor pedig véleményem szerint távozik, rá nem igazán van szüksége a csapatnak, Herron olcsóbb és jobb opció nála.

Potenciális szabadügynökök: Kelvin Beachum, Le’Raven Clark, Julie’n Davenport, Cam Robinson, Sam Tevi

Potenciális draftcélpontok: Spencer Brown (Northern Iowa), Alex Leatherwood (Alabama), Ben Petrula (Boston College), Rashawn Slater (Northwestern), Dillon Radunz (North Dakota State), Alijah Vera-Tucker (USC)

7. Tight end - Devin Asiasi, Ryan Izzo, Dalton Keene, Matt LaCosse

Tavaly két harmadik körös picket is a tight end posztra lőtt el a csapat, de eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket a srácok, nagy javulásra van szükség tőlük a második évre. Izzo és LaCosse nem igazán rukkoltak elő olyan teljesítménnyel amivel megkérdőjelezhetetlenné váltak volna, könnyen lehet, hogy tőlük megválik a csapat. Ebben az esetben pedig mindenképpen elkélne az erősítés erre a posztra.

Potenciális szabadügynökök: Jared Cook, Gerald Everett, Hunter Henry, Tyler Kroft, Jonnu Smith, Robert Tonyan

Potenciális draftcélpontok: Pat Freiermuth (Penn State), Brevin Jordan (Miami), Hunter Long (Boston College), Kyle Pitts (Florida)

6. EDGE - Rashod Berry, Tashawn Bower, Shilique Calhoun (UFA), John Simon (UFA), Josh Uche, Chase Winovich

Winovichban és Uchéban nagy potenciál rejlik, ezt tavaly láthattuk, ám még mindkettejüknek fejlődnie kell. A többi játékos nem igazán alkotott maradandót, könnyűszerrel lehet találni ilyen játékosokat a szabadügynökpiacon, vagy akár a drafton is. Főleg a futás megállításával akadtak gondjaik a szélső passzsiettetőknek, ezen a poszton mindenképpen változásra van szükség 2021-ben, szerencsére a drafton és a szabadügynökök között vannak igen jó játékosok erre a posztra.

Potenciális szabadügynökök: Shaquil Barrett, Jadeveon Clowney, Bud Dupree, Leonard Floyd, Trey Hendrickson, Melvin Ingram, Carl Lawson, Yannick Ngakoue, Haason Reddick

Potenciális draftcélpontok: Carlos Basham Jr. (Wake Forest), Tarron Jackson (Coastal Carolina) Patrick Jones II (Pittsburgh), Joseph Ossai (Texas), Jayson Oweh (Penn State), Kwity Paye (Michigan), Jaelan Phillips (Miami), Gregory Rousseau (Miami), Elerson Smith (Northern Iowa), Joe Tryon (Washington), Rashad Weaver (Pittsburgh)

Fordította: balimate és Increay

Hozzászólás

Én az edge pozíciót inkább draftról oldanám meg, sokat szoktak kérni a jó veteránok - az is igaz persze, hogy idén kevesebb lesz a pénz a rendszerben...