HIVATALOS: Bill Belichick távozik a Patriotstól!

Kép
billbelichick

Megtörtént az, amire sok szakértő és szurkoló számított, Bill Belichick távozik a New England Patriotstól.

Csütörtökön több mértékadó forrás is arról számolt be, hogy Robert Kraft tulajdonos és Bill Belichick közös megegyezéssel úgy döntöttek, a 2024-es szezonnak már nem Belichick irányításával fut neki a csapat. 

Huszonnégy közös szezon után ez a történet is a végéhez ért, megannyi siker után minden bizonnyal máshol fogja folytatni edzői pályafutását Belichick, ugyanis a hírek arról szólnak, hogy nem vonul vissza. Végül ugye elcserélni sem fogja őt a csapat - hasonlóan, mint ahogy Brady is saját maga dönthetett arról, merre kíván "továbbmenni".

Magyar idő szerint ma este hat órától tart egy sajtótájékoztatót a csapat, ahol hivatalosan is elköszön Bill Belichick.

Ezzel az edzői stábban és a front office-ban is komoly változások várhatóak.

Hozzászólás

Minden idők egyik legnagyobb NFL elméje. Kétségek nélkül.

De egy kicsit elfáradt ez a kapcsolat, sőt, meg merem azt is kockáztatni, hogy egy kicsit elhaladt mellette a foci (ne ugorjon erre senki, ez nem sértő értelemben mondom, egyszerűen ez egy törvényszerűség, ezerszer előfordult már a sportban).

Nekem nagyon meglepő lenne, ha valahol szükség lenne rá (nyilván egy rebuild előtt álló csapat lehet, ott 3-4 év távlatában kellene gondolkodni, van még arra ideje?), de van az a megrekedt csapat, aki bízhat benne (v. csak benne bízhat).

Pedig elég nagy téttel merek rá fogadni, hogy nem sokáig lesz állás nélkül. A Washington és az Atlanta a hírek szerint komolyan érdeklődik iránta. Biztos, hogy rebuild-közeli csapatba fog menni, máshol nincsenek üres HC-pozik (értsd egy PO-csapat)., talán a Seahawks van hozzá a legközelebb.

Valahol még egy Chargers lehetőségről is hallottam.

Szerintem semmi értelme olyan csapathoz mennie, ahol nincs egy potens irányító. Esetleg Jaguars?

A Seahawks azért lenne pikáns, mert a Patriots-nál is Pete Carroll-t váltotta. Ráadásul ott az a hír járja, hogy egy kicsit más a játékosok hozzállása a dolgokhoz, ami nem biztos hogy kompatibilis azzal a fegyelemmel, amit BB meg szeret követelni.

Igen, tehetség szempontjából talán a Chargers a legjobb, de azért ott is van gond bőven. A támadófal romokban, a védelem sem úgy teljesít, ahogyan azt sokan elvárták volna, meg az is egy nagy kérdés, BB védelmi felfogása mennyire illeszkedik a játékosok képességeihez.

A Jaguarsnél nem látom, hogy kirakják Pedersont - a teljes védelmi stáb kb. el lett küldve, ő nem.

A Seahawksot csak írtam, mert keretre ők vannak legközelebb a PO-hoz a HC nélküli csapatok közül, de reálisan annak kb. 0 az esélye.

Az igazán pikáns a Raiders lenne, főleg ha Bradynek sikerül tulajdonjogot szereznie... :)

Én sem tudom elképzelni, hogy ha akar dolgozni, ne kapna valahol munkát. Abban már vannak kétségeim, hogy lesznek-e sikerei.

Arra is fogadtál, hogy nem megy el! De elment! De most van a Pats igazi építkezős pozícióba! Most kell az új edzői team! Le a kalappal az eddigi teljesítménye előtt! De ez az utolsó évad nagyon fájt! Nem kellett volna!

Nemtudom hol olvastál tőlem ilyet, mert biztosan nem én írtam. Vagy akkor feltörték a fiókomat... Ha hallgattad a szezonban a podcasteket, akkor ott is többször előjött, hogy szerintem is váltás lesz.

konrétan Kraft mondta, hoyg szar lesz látni a kapucnis felsőt más oldalvonalán és hajrá Bill, kivéve ha velünk játszik :)

Hmmm...azért a sérültek ellenére ez az idei def elég jól nézett ki. a támadó oldalt kellett volna teljesen hagynia, és oda gyakorlatilag egy offensive HC-t felvenni, akinek teljhatalma van az O felett. Patricia, Judge kinevezése teljesen tévút volt. De én nem látom, hogy ha összeáll a Vrabl HC, McDaniles OC, Mayo DC hármas az annyival jobb lesz nekünk. még azt is el tudom képzelni, hogyha máshol kap állást az öreg, esetleg Vrabel vagy McDaniels megy utána. Vrabel kevésbé valószínű. de majd meglátjuk. de jó lenne, ha minél hamarabb kiderülne az edzői stáb felállása.

TB és BB szerettette meg velem ezt a csapatot, végérvényesen új korszak kezdődik nélkülük.

Mind a kettő hiányzik és hiányozni fog, lehet nyáron több nosztalgikus meccset nézek vissza, de remélem azért a következő években nem ezek maradnak csak:)

Érdekes időszak lesz a következő 3-4 hónap, pörögni fog a fórum :)

Az utolsó mondatod utolsó részére reagálnék: na ebben nem vagyok biztos. Már Brady távozása után is érzékelhetően kevesebb interakció volt, ez biztos részben a sikertelenségnek is köszönhető, de akkor is. Ezzel amúgy "nincsen semmi baj", mert ez minden sportban érzékelhető (sajnos).

Nyilván ezzel a távozással az a része ér véget a dolognak, amibe anno nagyon sokan beleszerettek. Azoknak az embereknek az egyik része Brady távozásakor már "odalett", a maradékból lehet, hogy most is néhányan sokkal kevésbé fogják követni a csapatot.

Mondjuk TB valószínűleg több embert vitt el "máshova" mint BB teszi majd.

És igen, szerintem a sikertelenség volt az oka, azért valljuk be a szurkolók 99,9%-a a sikerkorszakban lett a csapat szurkolója, nagyon nehezen emésztik ezt az időszakot egyesek, pedig sajnos az igazi NFL az pont ilyen. Normális esetben 3-4 év nagyon sikeres év után jön 10-15 év reménykedés.

Persze, ez abszolút így van. Ettől függetlenül ezek a dolgok számomra elkeserítőek, de egyben valamennyire örülök is neki, hogy megszabadultunk tőlük - max néha visszajárnak fröcsögni :)

Nincs azzal gond,ha valaki Brady vagy B.B miatt lett Pats szurkoló.Az inkább elkeserítő,ha egyesek csak ahogy írtad fröcsögni járnak vissza. Amúgy szerintem nagyon sok szurkoló ritkán vagy egyáltalán nem ír hozzàszólásokat ,de hidd el mindenki elismeri és tiszteli a munkátokat.

Én úgy gondolom, hogy akik BB lefokozását/elküldését „követelték”, azoknak erkölcsi kötelességük maradni, hiszen a kívánságuk teljesült. Viseljék/élvezzék vitában,hozzászólásokban ennek a rossz/jó következményeit. Aki meg a mindenkori csapatot szereti (Én is), az úgyis marad. Új rajongókkal nem hiszem, hogy szaporodni fogunk, most, hogy egyelőre „besüllyedtünk” az NFL nem kontender csapatai közé.

Aki Patriots szurkoló az is marad sikerességtől függetlenül. Az a baj ,hogy sokan itt homokba dugják a fejüket és nem látják ,hogy évek óta rossz vezetői döntések születtek ami a vezetőség ,  azon belül B.B sara. Sokan azért nem írnak hozzászólást ,mert egyes emberekkel nem lehet normális hangnemü eszmecserét váltani. Nincs semmi garancia az azonnali sikerességre ,de a vàltoztatásra szükség volt. Ha nem lesz a következő szenzonban a Patriots playoffban akkor itt megint menni fog a megmondó emberektől az arcoskodás és sok embernek ebből van elege.

Jelen!!!! És már TB távozása óta ott vagyunk. És nincs ezzel baj. Csak végre véget érnek azok a dumák, hogy a “sötétnagyúr” meg “jobban tudja” és a többi önámítás. 
Ennyi telt Brady nélkül. Ezt már csak az nem látja aki nem akarja.  
Új korszak új és reális remények.

 

Nem is "rátok" gondoltam :) Azokra, akik TB távozása óta 3 meccset láttak, ők valszeg ezt a kommentet sem olvassák. Nekem azokkal nincsen semmi bajom, akik BB távozását szerették volna, mert
a) egyrészt igazuk volt abban, hogy BB sok rossz döntést hozott, ami a csapat teljesítményére negatív hatással volt

b) szabad véleménynyilvánítás van

Viszont ezt a Brady nélkül dolgot szerintem hagyjuk. Volt, hogy nélküle is ment, meg volt, hogy Bradynek sem ment BB nélkül. Legalább megpróbálta, biztos neki is "könnyebb" lett volna, ha akkor lelép, ő mégis a maradás mellett döntött.

Na ezzel viszont messzemenőkig vitatkozok.

Hogy világos legyen. Ezt mint HC titulusára vonatkoztatom. És nem. Nem ment neki. Lehet ezt szépíteni de nem érdemes. Bill Belichick mint HC az egész karrierjét tekintve egy azaz 1db PO győzelmet tud felmutatni Brady nélkül. És ez tény. És ez az időszak nem 1-2 évet ölel fel hanem 10!!!et (ha jól számolom). Rengeteg skillje van amit meg is adok neki. A védelemhez nagyon ért mert azt valóban mindig összerakta még ha szar az állomány akkor is. Biztos rengeteg jó edzői tulajdonsága van ezt sem tagadom, motivál, tanít, stbstb. De ettől azt még ne söpörjük már a szőnyeg alá, hogy ha az eredményességet nézzük amit a PO részvétel és az ott nyert meccsek száma szerintem azért jól reprezentál (SB-ről nem is beszélve) akkor nem túlzás azt állítani, hogy igenis Brady nélkül nem, hogy közepes, egyenesen lesújtó amit fel tud mutatni ellenben Brady nélküle is elverekedte magát a PO-ba (mindig) és nyert nélküle. Nem fair az összevetés de azt sem lehet mondani, hogy Tampában az edzők segítették volna és csak bele kellett ülni a tutiba. És tartom, hogy karriert tekintve egy Reid igenis jobb HC például. Nem csak egy Mahomesal villogott. Az Eaglest 6x bevitte az NFC döntőbe. De ez csak példa volt. A lényeg, hogy karriert és eredményeket nézve a legnagyobb edző kétségtelen. De ha szétszálazod és megnézed, összehasonlítod más edzőkkel plusz megvizsgálod az összetevőit ennek a példátlan karriernek, akkor egy oroszlánrésznyi 12est fogsz találni. És ilyen alapon simán összehasonlítható és mérlegre tehető ez a story

Válasz out of sect üzenetére

De akkor TB miért nem nyerte meg az összes SB-t amin játszott? :)

Na hagyjuk :D Ez megint a dobjunk be valami faszságot mert ellenérv nincs tipikus esete.  Kössz hogy jöttél kár volt :D

Nézd, most mondhatom azt, hogy neked is lehetett volna annyi diplomáciai érzéked, hogy ma nem jössz ide, hanem 1-2 nap után jössz észt osztani. De nem bírtad ki...

Megboldogult Édesapám mondta mindig, hogy hülye kérdésre hülye válasz, szóval ennek szellemében erre azt válaszolnám, hogy egyértelmüen BB miatt nem nyerte meg mindet. BB nélkül nyerte az összes SB-jét :D

Válasz out of sect üzenetére

Tibi Tampában pont hogy hogy beleült a tutiba. Egy teljesen kész keret volt ott, ami évek óta egy jó qb-ra volt a nagy durranástól (az első két évében konkrétan az NFL legjobb kerete volt). Abban, hogy ez végül egy gyűrűnyit durrant, nyilván nagy szerepe volt neki is.

Aha. Elég egy síkú gondolkozás, hogy csak TB távozott akkor, meg csak az változott. Nyílván TB is csak képmutatásból mondja, hogy a karrirejét BB-nek köszönheti. 
Reális elvárosok? Na mesélj, ezzel a rosterrel. A védelem darabjaira fog hullani BB nélkül. És a védelem tartotta ezt a csapatot eddig fent.
De az ilyen véleménnyel nem lehet vitatkozni jellemezően demagóg. 2002 óta követem a csapatot és TB óriási tényező volt, de felszínes túlzás neki adni az érdemet egyedül. Tampában ott ő vitte a prímet, két évig...nem 24 évig... oszt pá.

A védelem visszaesése abszolút reális lehetőség. De azt, hogy érted, hogy a védelem tartotta fent a csapatot? Hol volt itt a fent? Az elmúlt évek folyamatosan romló teljesítménye mellett idén eljutottunk egy 4-13-hoz. Ebben hol van a fent, amiből lejjebb kell majd adnunk? 

Bár nem az én véleményem, szerintem úgy értette, hogy az elmúlt években top10 védelem volt a Patriotsé, ami kompenzálta a támadósor hiányosságait az elmúlt 4 évben mióta Brady elment, de talán az utolsó szezonját is ide lehet csapni. Mac első événél nagy szerepe volt a D#-nek abban, hogy meglett a PO, és abban is, hogy tavaly majdnem. Szerintem arra gondolhatott a költő, hogy ezáltal ez a faktor a jövőben hiányozhat.

Idén a sok sérülés, és a kevesebb kiharcolt TO mellett még mindig rendben volt az egység, nyilván a támadósor inkompetenciája lehetetlenné tette azt, hogy a rájátszás elérhető legyen, viszont sokszor tartotta meccsben a védelem a csapatot (sok egylabdabirtoklásos vereség). A kiharcolt turnoverek és az egy labdán belüli győzelem/vereség mutató hosszútávon kiegyenlítődik.

Aha. Elég egy síkú gondolkozás, hogy csak TB távozott akkor, meg csak az változott. Nyílván TB is csak képmutatásból mondja, hogy a karrirejét BB-nek köszönheti. 
Reális elvárosok? Na mesélj, ezzel a rosterrel. A védelem darabjaira fog hullani BB nélkül. És a védelem tartotta ezt a csapatot eddig fent.
De az ilyen véleménnyel nem lehet vitatkozni jellemezően demagóg. 2002 óta követem a csapatot és TB óriási tényező volt, de felszínes túlzás neki adni az érdemet egyedül. Tampában ott ő vitte a prímet, két évig...nem 24 évig... oszt pá.

Ezt nem is nagyon véleményezném. Amikor előkerül, hogy “ezzel a kerettel”…. 
baszdki ki alakította a keretet??????? Erre az egyre válaszolj és van értelme folytatni. Köszi!

Válasz out of sect üzenetére

A TB kontra BB témátokba nem kontárkodnék 🙂

Számomra továbbra is az a rettentő fura, amikor a “most mi lesz a csapattal?” kommentek jönnek. Ők az elmúlt 4 évben merre kalandoztak, az egyértelmű lejtmenet során? Ha bárki kivetíti a saját életére, ki tehetné meg, hogy szarul teljesít évek óta a munkahelyén, sőt, egyre szarabbul, csak mert mondjuk 5 éve sikeres volt? Senki nem kapna ennyi időt a mai rohanó, eredménycentrikus világban, ebben biztos vagyok, ha nem mutat fel semmit (maximum ha állami szféra bizonyos területei, de ne politizáljunk…😃).

De úgyis meddő egyébként a dolog, akinek szent tehén volt eddig ott az is marad. Félrevezette a scout, nem egyedül dönt, nem Ő tehet róla, ilyesmik szoktak jönni. Most sem volt és lesz másképp.

Edzőként szent tehén BB, de a GM döntéseit tényleg nem mindig értettük/értjük az utóbbi években. Nem véletlenül szerettük volna ha BB marad edzőként és a GM részt átveszi más.

A sírás szerintem annak szól, hogy látjuk, hogy többi csapatnál egy edzőcsere csak további bizonytalanságot, sikertelenséget szül és nem mindig találja meg egy csapat a megoldást.

Kraft tökéletesen vázolta, miért volt esélytelen ez a verzió. Aki 20+ évig mindenről dönt, afölé egyszerűen nem tudsz mást odarakni, főleg úgy, hogy aztán meg dolgozz együtt és alkalmazkodj. És ehhez még adj hozzá egy BB-stílust meg a korát.

Hozzáteszem, számomra továbbra is felfoghatatlan és #wtf?! kategória, hogy edzőnek meg kellett volna tartani. 

Azért ez nem teljesen igaz. A nem amerikai szurkolók máshogy kötődnek a csapatokhoz, hiszen más a kultúra és nincs meg az a testközeli (pl. abban a városban laksz, arra az egyetemre jártál, stb...) kapcsolat a csapattal, mint azok, akik ott élnek. Simán lehet, hogy egy csapat azért szimpatikus valakinek, mert néhány csapattagról/edzőről jó véleménnyel van az illető, és ha ezek közül mindegyik kikopik, akkor már érdektelenné válik a csapat is. Kb. olyan, mint a Forma 1-ben lehet csapatnak és pilótának is szurkolni, és ha a pilóta máshová igazol, lehet a szurkoló is őt követi. Szóval én nem ítélem el azokat, akik emiatt "kikopnak" és szerintem ez nem feltétlenül jelent bandwagonozást (azok már eltűntek mikor elindult a lejtmenet...). 

Egyetértek. :) Most jön az egymás torkának esés korszaka... A kommenthuszároké. Sötét középkor köszönt ránk. De minden éjszakát hajnal követ. Bízzunk benne hogy csak néhány évig kell várni rá...

Az első komoly döntés megszületetett, szerencsére az ész diktálta, respekt Kraftnak.

Sosem feledem az élményeket, a sikereket, estéket, éjszakákat, hajnalokat, örömkönnyeket, lehetne sorolni a végtelenségig 🙏🏼😊

Ugyanakkor eljött az idő, ehhez kétség sem fér. Sok sikert a továbbiakban, kívánom Neki a rekordot, bárhová is kerül! Mi pedig beléphetünk egy izgalmas, új, remélhetőleg hamarosan sikeres időszámításba..

Ez benne volt a pakliban, a keletkező kérdések száma viszont szinte végtelen lett. Min próbáltak egyezkedni több napon át? Miben nem sikerült megegyezni? Folytatja/hol folytatja pályafutását? Ki lesz a GM? Ki lesz a HC? Lesz-e DC-je a csapatnak? Két edző már elment idén, ki megy még? Vajon a fiai maradnak vagy mennek utána/máshova? Hogyan befolyásolja az új vezetés a 24 FA sorsát? Stb. Hirtelen ennyi! A draft szinte eltörpül ezek mellett...

Az én véleményem az, hogy az esetleges maradás csupán “marketingfogásnak” kellett, a tálalás szépre fog sikerülni, viszont ez eldöntött dolog volt, bármit is kommunikáltak az elmúlt napokban. Mondanám, hogy majd kiderül, de ugye ez a Pats és BB, szóval nem fogadnék rá.

Több dologban is hasonlóan vélekedünk! Vannak, akik ezeket nem igazán látják! Még az előző szezon dacára is Belichickben látták a jövőt! Pedig a távozást Bradyvel együtt, vagy utána egy évvel meg kellett volna lépnie! Így nem igazán sikerült dicsőségesre a búcsú, pedig az lehetett volna! Kellett egy kicsit fotoshoppolni rajta... Köszi a véleményedet! Pacsi

Lehet lesznek olyanok akik emiatt "elmennek". TB12-után egyik ismerősöm is átmenetileg elment, ill. kettős életet élt , de ahogy visszavonult Ő ismét itt van csak, (ezt el tudtam fogadni).

BB távozásával végleg lezárult egy gyönyörű korszak, de mint tudjuk ahol egy ajtó bezárul ott nyílik egy másik.

 

Várom a fejleményeket és Viszlát MESTER

Ezzel a fejlécben lévő kép utolsó mohikánja is távozott a csapattól.

Hosszú és sikerekben gazdag idő volt, ezért is fáj ennyire - de bízzunk a hasonló szép jövőben is...

Hosszú és sikerekben gazdag időt kívánok neki, bármelyik csapathoz is megy. (Kivéve, ha a Patriots ellen játszik) :)

Hűűha cudar egy világ jön ránk halandó pats szurkolókra, ha itt is elkezdik 2 évente váltani egymást a dilettáns HC-k. Sajnálom, hogy elmegy. Innentől kezdve a D is olyan hulla lesz mint az O? :-) Kíváncsi leszek ki váltja, gondolom ha már elküldik van helyette jobb jelölt. 

"In Bill we trust!" - hát mostmár kiben bízzunk? Mitől Patriots a Patriots? A névtől? A logótól? Krafttól? Mert ezeken kívül minden megváltozott vagy változni fog. 

Most kell nagyon szurkolónak lenni és mindenkinek elrendeznie magában, hogy miért is van itt. Nekem biztosan sokat fog számítani, hogy ki jön BB helyére, őt magát és amit hoz, azt mennyire tudom elfogadni. Igen, van az a működés, amitől a Patriots nekem csak egy szép (és hosszú)  emlékké válik, de egyelőre erősen reménykedem, hogy olyan valakit hoznak, akiről elhiszem, hogy Patriots szív dobog benne és értelmes útra viszi a csapatot.

Személy szerint nekem nagyon fáj, hogy mindkét nagy ikonunk továbblépett. Minden racionális érvet értek, de utáltam, mikor Tommyboy 20 év után másik csapatban játszott és azt is utálni fogom, hogy BB-t más logós szakadt pulóverben lássam. Nekik a saját pályánkról kellett volna visszavonulni a hálától őrjöngő rengeteg szurkoló között (ahogy pl. BigBen is), mert ez a dinasztia így ért volna véget számomra helyesen. Most BB is megy máshová, ahol NEM Patriot lesz.

Muszáj volt változtatni, ezzel én is egyetértettem, de ettől még szomorú vagyok, hogy a mestertől elválunk annyi szép és pár nem annyira szép év után - pláne így. Ezt valahogy nem megy nekünk.

De egyelőre mindeképpen GOOO PATS!!!

Minden szavaddal egyetértek! Illetve majdnem minddel, mert én nem láttam muszájnak, de el tudom fogadni a váltást. Meglátjuk ki és mi jön.

A Patriots nem Billtől lett Patriots, előtte is létezett, utána is fog. A modern kori Patriots sem Billtől keltezett, hanem Krafttól, aki megvette, ezzel megmentette a csapatot a költözéstől, felhúzott egy új stadiont és egyből több tízezer bérletes lett, és van azóta is. Tehát Bill nagyon nem egyenlő a Patriots-cal. A Dinasztia persze köthető Billhez, de az meg nem csak hozzá, és annak annyi lett, amint a másik fél elment innen. 

https://kephost.net/p/MTA4NTM4Ng.jpg

Egy éra vége! Kösz mindent Bill!

 

Az egyik szemem sír, a másik meg üveg....

Egyébként speciel Jonathan Kraft-et is nagyon sajnálom (róla kevés szó esik), mert az aranytojást tojó tyúk elégé lepukkant....

"Jó Náthán" Kraft egy szükséges, de súlytalan valaki a csapatnál, sajnálni nem kell, apja netto vagyona a Forbes szerint $11,5 milliárd. Marad Neki bőven a 3 testvére ellenére.

Már rég nem a pénz számít náluk, hanem azért szar lehet akkor megérkezni a buliba, amikor pont felkapcsolják a lámpákat és záróra van....

Kövezettek meg, én bizony könnyezek…

Mikor napközben láttam máshol a hírt, azontúl, hogy éreztem, hogy szó szerint fáj a szívem, próbáltam bízni benne, hogy mivel hivatalosan sehonnan nem lett még megerősítve, hogy nem lesz igaz a hír. Sajnos az lett.

Szerettem volna hinni és bízni benne, hogy a szükséges, általa is belátott változtatásokat követően Ő fogja továbbra is kormányozni ezt a csapatot.

De ma lezárult egy korszak, nem pusztán a Patriots, hanem az amerikai foci történetében is – akár folytatja Belichick, akár nem. Nem tisztem igazságot tenni aközött, hogy az elmúlt XX év sikerei kinek köszönhetők. És azt gondolom, hogy nem is lehet. A két embernek – Belichick és Brady – egyidőben egyhelyen kellett lennie ahhoz, hogy ez a történelmi korszak létrejöjjön. Szerintem mind a kettőnek szüksége volt a másikra. Az, hogy Brady ebbe a Belichick féle közegbe került, szerintem elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy Ő is azzá váljon, aki lett belőle. A két ember maximalizmusa tette ezt a csapatot azzá, ami.

Ami a környezetemben Patriots-os: pólók, sálak, pulóver, ágynemű, takaró, telefontok, papucs, övtáska, fali kép, bögre, valami világítós izé – még plüss jószág is van, ami Patriots feliratot visel.

Maradok Hazafi – bár egy darabot ma kitéptek a szívemből -, de ahogy a Tampát nem követtem, mert nem érdekelt, ha az utolsó építőkocka a helyére kerül, az mit fog eredményezni -, Belichicket követni fogom, folytassa bárhol is.

Kommenteket nem kérek, csak szerettem volna kiírni magamból…

Go Pats, Go Belichick!

A búcsú press conf :(

https://www.youtube.com/watch?v=az85uZF5qQI

BB mondaná: A csapat máris 1 hét hátrányban van... :)

A visszavonulást se tartom elképzelhetetlennek ennyi idősen nem biztos hogy akar egy masik tulajdonosnak megfelelni.

 

A sajtótájékoztato végén egy  furcsa mondatot mondott: "...I’ll always be a Patriot. I look forward to coming back here, but at this time, we’re going to move on..." Vajon a "coming back here" hogyan értendő?

Hiánya, csak hónapok, évek múlva lesz igazán kimutatható. Amikor is mindannyian szembesülhetünk majd azzal a szomorú ténnyel, hogy az űr mit itt hagyott maga után, tátongóbb és sötétebb, mint azt bárki is gondolta volna. Respect BILL.

Köszönjük MESTER!

Sokan, köztük én is úgy csöppentünk bele a Pats-be, hogy BB és TB adott volt és velük a sikerek is! Egy kivételezett helyzet 20 éven át! Most jön egy átlag NFL csapat élete, de remélem előbb-utóbb a történelem ismétli önmagát és felhúzzák majd a 7 zászlót is méltó helyére. Köszönök mindent és izgatottan várom a jövőt!

Először is szavakban kifejezhetetlen szomorúság és hála van bennem most. Köszönöm BB. Fájó űrt hagysz magad után. Érd el a céljaid mester.

Oszt még:

Elnézést ha fenti véleményeimmel megsértettem volna azokat, akikhez hozzászóltam, de, ha sértés volt, akkor kölcsönös.

TB szavai szerint őt BB tette naggyá. Ezzel egyte értek. Magam is 20 éve követem a sporto, a sikernél csöppentem bele, de az hogy az elmúlt éveket BB nyakába varrja valaki és úgy gondolja, hogy ő nem egy géniusz (aminek ellenfelei is elismerik) az szerintem felszínes ember. 

Véleményem szerint, ne legyenek illúzióink: edzeni fog. All time rekord döntésifg és meg is lesz benne egy oylan csapatnál, ami kezébe adja a gyeplőt és jó állománya van. Nem lepődnék meg a Chargersen, már szezon közben voltak iylen jellegű hírek. Falcons állítólag nagyon akarja BB-t. Szerintem azért lett közös megegyezés, mert megjárt neki hálából a szabadság, hogy ő válassza meg hol folytassa és ne a csapat cserélje el (már pedig elég sokat kérhettünk volna érte).

Egyet értek azzal is, hogy oké Kraft építette fel a stadiont, meg a csapatot...de az egy másik Kraft volt. Azóta már öregedett és inkább ő fáradt el. Szerintem hamarost fia fogja ezt átvenni. Amivel a dinasztiához hozzájárult, hogy talált egy jó edzőt. Mert eelőtte elég hektikus volt a csapat. Bill Parcells -szel is mellé lőtt, hiába tanult alatta korábban néhány komoly arc (pl. BB, Coughlin).

Most egy dolga van, ha igazán tud: találni egy nagyon jó edzőt + GM-et.
Nekem perverz (és valószínűleg beteljesületlen) ötletem/vágyam e tekintetben Jim Harbaugh...

Na most lehet nekem esni :D

 GO PATS!

 

Hasonlót gondolunk. Azzal, hogy én Krafttal is értek egyet, aki azt tegnap mondta, hogy a Belichick-féle sikerszéria megismételhetetlen lesz, ligaszinten is. A Pats Bradyvel és Belichickkel egy állócsillag volt az NFL körforgásában 20 éven át. Kraft nagy érzékkel és - mázlival - "talált bele" Belichickbe, ahogy a csapat is a hatodik körös backup QB-ba. Ilyen szerencse és ilyen együttállás valószínűtlen, hogy bekövetkezik újra, az meg végképp' valószínűtlen, hogy pont a Patsnél. Nagyobb az esély a 2-3-4 éves ciklusokra kirúgott főedzőkkel/koordinátorokkal és draftolt vagy Fa QB-kal. Ahogy ez a többi középcsapattal/alsó középcsapattal évről-évre történik. (Hányszor volt a Dallas Aikmanék utolsó győzelme óta SB-ban?)

Én is azt néztem, hogy Robert Kraft meggyötörten és megöregedve álldogált a tegnapi sajtótájékoztatón a Belichick statement alatt. Valahogy nem érzem benne az erőt, ami a rebuildhez kell. (De lehet, hogy rámcáfol.) Mindenesetre ránézésre sokkal karizmatikusabb és megnyerőbb mint a fia.

Tegnap még azon rágódtam, hogy miért van az, hogy a többi csapat ugyanabból a capből minőségibb csapatot tud összerakni mint mi. (Más kérdés, hogy mit tudtak kihozni belőle.) Korábban nyilván megvolt a "SB-diszkont" az alkudozásnál, Moss is anno azért jött relatíve olcsón, hogy végre gyűrűje legyen. (És nem lett..) Mi szinte sose próbáltunk megtartani senkit, akivel kellett volna kötni egy zsírosabb szerződést, elengedtük vagy eltradeltük őket egy marék szotyiért.  (Trent Brown nyilatkozatát Karras és Thuney elengedését illetően érdemes elolvasni.) Ezt akkor is így csináltuk, amikor Brady engedett a fizetéséből - akkor még megvolt az eredménye a SB diszkonttal - de most is, amikor a franchise QB újoncfizetésért játszik. Vagy annak adtunk nagy pénzt, aki ezért nem hozta, amit elvárhattak tőle, netán a Pats nem tudta kihozni belőle, amit tud (pld. TE igazolások). Most már nyilván nem leszünk vonzó célpont sem, ami a várható sikert illeti, még többe fognak kerülni a minőségi játékosok. 

Az ember nem váltogatja a csapatát mint a gatyáját, nyilván szurkoló marad a jövőben is. De tartok tőle, hogy a sikert másban fogjuk mérni, fel fog értékelődni egy pozitív szezon, esetleg egy csoportgyőzelem vagy egy WC-hely a PO-ban elérése. 

és ez így normális..
bár már egy ideje fel lett hívva erre a figyelem, hogy nem az az alap egy NFL franchisenál, ami abban a 20 évben volt

Egy fenét normális. A normális cél a győzelem, a SB  - vagy World Series, vagy Wimbledon vagy az olimpia - megnyerése. Egyik csapat sem azzal kezdi az offseasont, hogy a végső cél pld. a WC playoff vagy a csopor 3. hely a csapat számára, hanem SB-t akar nyerni. Előbb vagy utóbb. Más kérdés a realitás és hogy mit értékel valaki utólag tisztes helytállásnak, elfogadható eredménynek.  (A 4-13-at például senki.)

Azt senki nem vitatta, hogy minden elvárás feletti volt, amit a Pats 2001. és 2018 között művelt, folyamatosan nehezedő feltételek között. 

Pont te kevered a célt, és az eredményt.

Senki sem állította azt, hogy a cél egy wild card kör lenne. Vagy csak egy pozitív szezon.

Igen, lehet a cél a SB, legfeljebb nem jővöre.

 

Ettől még az a "normális", hogy egy csapat 20 év alatt nem kerül be kilencszer a Super Bowlba, és nem nyeri meg azt hatszor. Nem azért, mert ne ez lenne a cél...

Nem jól látod.

A Lions 5 éves tervet dolgozott ki, és nem érdekli őket, hogy 2 vagy 3 évnél előrébb járnak/jártak mint várták. Ez a SuperBowl cél ez valami szurkolói vágy. A csapatok rendszereket raknak össze, amiknek van kifutási idejük és ha azon túljutnak a célok elérése nélkül, akkor váltanak.

Egy SB contender csapat összerakása az valid cél. Egy SB win elvárás az meg egy allin szitu, de addig el kell jutni, hogy allin lehessen menni.

30 éve pats fan vagyok soha nem irtam ezért az első kommentem nem eresztem bőlére, én pats fan maradok mert csapatot választunk nem pedig............. 

Így már teljesen helytálló az, hogy már semmi sem a régi. Be BB se Brady.

Ám amennyire más, annyira izgalmas is,hogy nélkülük ,hogy épül újjá, hogy változik meg a csapat.

Én ha lehet ilyet várni, támadó oldali HC-t várnék,de a legfőbb,hogy sikerüljön qb-t találni.