Első benyomás: 6. hét: Patriots vs Giants

Kép
EB

A Patriots hazai pályán 35-14-re nyert a New York Giants ellen. 

A mérkőzés borzasztó kétarcú volt. A támadóegység a mérkőzés nagy részében finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán, ami leginkább a továbbra is gyengén muzsikáló támadófalnak köszönhető. Sem Bradyt megvédeni, sem a futásnak blokkolni a mérkőzés nagyrészében nem tudtak. Ráadásul Dorsett és Burkhead sérülés miatt nem játszott, Josh Gordon, Matt LaCosse és Jakob Johnson pedig a mérkőzésen sérült meg, a végén csak három elkapó maradt elérhető Brady számára: Edelman, Meyers és Olszevski. Nem nevezhető éppen ideálisnak, mind Belichick, mind pedig Brady kiemelte a mérkőzés végén, hogy mennyire nehéz volt ezt kezelni. Míg az elmúlt +10 évben a támadók hozták a mérkőzéseket, a védelem sokszor még az elégséges szintet sem érte el, úgy tűnik, most megfordult a trend, és immár a védelem és a speciális csapategység az, amelyikre leginkább számíthat a csapat.  

De nézzük a részleteket:

Tom Brady 41 passzából 31 volt sikeres, 334 yardot ért el és 1 INT-et dobott, azonban korát meghazudtolva, futott két TD-t! Egyszer a kezéből is kiütötték a labdát, amit végül TD-re vittek vissza. Mindent beleadott, a mérkőzésen többször is bevállalta a Qb-sneaket, igaz többször volt furcsa döntése, de azért egy hosszú - majdnem TD-t érő - passz Edelman felé megmutatta, hogy ha megvédi a fal, akkor azért a régi önmagát is tudja nyújtani. 

A futók közül messze Sony Michel kapta most is a legtöbb lehetőséget. 22 labdacipeléséből 86 yardot ért el. Brandon Bolden 3 alkalommal kapta meg a labdát, ebből 23 yardot és egy TD-t ért el. James White két alkalomból -1 yardot futott.

Az elkapóknál Julian Edelman volt a legsikeresebb, 9 elkapásból 113 yardot ért el. Összesen 15-ször dobta Brady felé a labdát. James White felé 9 alkalommal szállt a labda, mindegyik alkalommal el is kapta 46 yardért. Jakobi Meyers 4-ből 4 alkalommal volt sikeres, 54 yardért. Gunner Olszewski felé háromszor szállt a labda 2-szer elkapta 34 yardért. Izzo 2 elkapásból 31 yardot, Michel 2 elkapásból 27 yardot, Bolden 2 elkapásból 22 yardot, míg Josh Gordon 1 elkapásból 7 yardot ért el.

A védelem továbbra is megállíthatatlan! Három alkalommal szerezték meg a levegőben a labdát (Simon, Harmon és Gilmore), egy alkalommal pedig a földön (Collins harcolta ki, Van Noy pedig TD-re hordta vissza). És emellett pedig még a speciális csapategység is blokkolt egy puntot, amit Chase Winovich hordott vissza.
Sacket csak Van Noy-nak sikerült elérnie, de többen többször is közel kerültek a Giants irányítójához.

Eddig talán Stephon Gilmore volt a védelem leggyengébb tagja (ami sokat elmond a D idei teljesítményéről), azonban ma ismét dominált, egyszer labdát szerzett, 4-szer elütötte a labdát, amelyikből az egyik felpattant és azt szerezte meg Simon. 

A speciális csapategység is kiválóan játszott. Igaz, Nugent az egyetlen mezőnygól lehetőségét kihagyta, de az 5 extra pontot berúgta.

Meg kell jegyezni, borzasztóan nagy szél volt, ami sokszor mind a kaput, mind a labdát össze-visssza fújta, megnehezítve mind a támadók, mind pedig a speciális csapategység játékát.

A mérkőzés legnagyobb negatívuma a sok sérülés, sajnos Josh Gordon, Patrick Chung, Matt LaCosse, Dont'a Hightower, Jakob Johnson és J.C. Jackson is maródi lett, de a csapat legközelebb 10 nap múlva játszik (az ellenfél a Jets lesz), reméljük többüknek sikerül ezalatt meggyógyulnia.
 

Hozzászólás

Minden kritikáddal és dicséreteddel egyetértek, Danna. Nagyon szerethető lett, h. ha a D van a pályán 💪👍, s most Brady sem volt nyámnyila. 😄 Megnyugtató győzelem lett, megnyugtató, h. győzelem lett. Az O 3. negyedben mutatott produkcióját pedig még emészteni kell...

Nekem - sajnos - ez kezd egyre inkább PM utolsó szezonjára hajazni a Broncos-al

Gyenge offense, egy sokat hibázó korosodó QB-val, és egy elit D aki hozza a meccseket

Persze ha a végeredmény is ugyanaz ( SB W) akkor nem leszek szomorú :)

 

Fal kell, meg valaki, aki Edelman-on kívül elkapni tud 

Össze se lehet hasonlítani P. Manning utolsó szezonjában nyújtott teljesítményét Brady idei teljesítményével. Ott olyan elkapói voltak mint a két Thomas, Brady-nek meg Gordon-on kívül nincs egyelőre magas elkapója. Amennyiben lesz kellő elkapó és a fal is hozza azt a szintet amit a Broncos O-fala hozott az utolsó szezonban, akkor Brady csukott szemmel szétszedi az összes védelmet.

Jól számolom, hogy Harry a jövő héten már edzhetne a csapattal? (6 hét után edzhet, 8 hét után játszhat)

Azért azt vegyük figyelembe hogy mekkora szél volt.Nem akarok mentegetni senkit, de ez nagyon is számított. Engem inkább az aggaszt, hogy a futasunk nem az igazi. Az pedig a fal okozza. Ezért érnek oda TB-hez is annyiszor. 

Ez a totyorgas amikor futunk és várjuk hogy legyen egy res, de az nem jön és kb 0 yardos futasnak csúfolt vmi.... Ez kiborító. Sajnos az elkapo szekció sem ideális. Nagyon megijedtem amikor láttam Gordon nyeklését. Ebből nagyon komoly szalag sérülés is lehetett volna. Szerencsére utána már ott bringazott. 

Nyertünk, a lényeg nyilván ez. Gyogyuljon akinek van vmi baja. Jöjjön vissza Börke és Dorsett és jó lesz ez. Azért arra nyilván egyszerűbb figyelni ha csak JE és JG van komoly elkapo fent. 

Meyers gyerek ügyes. 

Azért mielőtt Bradyt leírjuk teljesen, emlékezzünk meg a 300 feletti passzot yardról, azt nem a Mikulás dobta! Persze nem volt tökéletes a kapitány, de a játék "nem szép" képe elsősorban a falunkon múlt, akik sokszor megint 3 embert se tudtak megfogni, és ma nem volt feljavult 2. félidő - végig ugyanolyan gyengék voltak. A védők meg vidáman duplázták az elkapóinkat. Emellett Michel se találja a manőverező csukáját, egyenesen fut bele ész nélkül a fal seggébe, ezt végképp nem értem, minek csinálja. Edelmannek mindene fáj, mégis gondolkodás nélkül odateszi magát a védők zúzásának, ha egy kis esélye is van az elkapásnak - óriási mentális ereje van. Jakob Jones csendesen és igen jól blokkolgat a futóinknak, csakhát Michel ezt nem tudja kihasználni. Boldennek ez ma sokkal jobban ment, nem is értem, miért nem őt futtattuk, mikor még kétséges volt a meccs kimenetele.

A sérülések őrjítőek, ötpercenként kidőlt valaki, ráadásul úgy, hogy nem is nagyon vettük észre, nem voltak horror ütközések/esések (kivéve Gordont), aztán csak jött a hír, hogy megint valaki nem tér vissza.

Az eredmény végül nagyon szépen néz ki, a játék meg nem, legalábbis támadó oldalon. Mert a védelmünk bikaerős az eddig elénk került csapatokkal szemben, és idén komoly mennyiségű pontot szerez. Őket még nem érinti a sérüléshullám (remélem HT is visszatér), és pont ilyen védelemmel lehet bajnokságot nyerni. :-) :-)

Michel kapcsán arról van szó, hogy ha hozzá odaérnek a backfielden vagy a LoS környékén, azzal nem tud mihez kezdeni. Neki nagyon kellene, hogy megkapja az első blokkokat, hogy utána a következő szinten az extra yardokat bele tudja tenni. 

Ez igaz lehet, a blokkolási képességünk láthatóan a töredékére esett vissza.

Nekem nagyon hiányzik az a robbanékonyság (fejben is), hogy a tömör fal valamelyik oldalára el tudjon lépni úgy, hogy a védők ne tudják azonnal elkapni. Mintha nem gyorsulna úgy, mint tavaly, a fal előtti megtorpanás után nem tudja elég gyorsan az "utazó" sebességet felvenni, hogy valamelyik szélen legalább pár yardot hozzon. Erőből meg én úgy látom, hogy nem tud yardokat nyerni, arra inkább Bolden alkalmas. Harrist meg dugdossuk még mindig, ki se próbáljuk élesben, ezt nem is értem.De BB biztos tudja, mit csinál.

Ez tavaly is így volt nála, csak akkor az első szinten jöttek a blokkok, és így nem volt ennyire észrevehető. A másik probléma az, hogy elég sokat futunk vele “heavy” felállásból, olyankor meg mindenki teletömi a boxot, erre szerencsére JMD elkezdett reagálni, és néha sikerül bevonni a passzjátékba, ha ez rendszeres lesz, és reális veszélyt jelent, az megkönnyíti majd a futásokat is.

Harris esetében a szokásos első éves RB padoztatásról van szó, ahogy White és Vereen esetében is megvolt, valószínű, hogy a passzblokkolása nincs azon a szinten, amit elvárnának (ebben egyébként Harris nem volt rossz az egyetemen, de nálunk kulcsfontosságú skill egy RB-nél), így egyelőre nem fér bele az elképzeléseinkbe.

Brady-t soha nem írnám le. Szerintem is gond van a fallal, nincs Gronk, Develin és Allen blokkolása a futáshoz, Dorsett sem volt, de ettől még TB12 döntései, és megoldásai a Bills,Skins,Giants meccseken is WTF kategória volt, és ezt azért nem lehet a falra ráverni.

Fog még jobb lenni az Offense, és Tom is, és lesz, mikor majd ők mentik meg a D rosszabb teljesítményét.

A Bills ellen kielemeztem az összes rossz passzt. Az INT-en kívül kíváncsi lennék, hogy melyik passzát/passzait tartod WTF kategóriának, melyik véleményemmel nem értesz egyet az ott szereplőek közül. 
Ezen a meccsen majd megnézem az INT-jét, de kétszer nem mondom, hogy nem a szél dobta meg a labdát. Tévedés joga fenntartva, majd meg kell néznem 3 kameraállásból.

Nem olvastam az elemzésed.

A 3. negyedben látott egy helyben pörgő, no look passzaira gondoltam pl, a Redskins elleni int pl, amire gondoltam. 
Valamint idő hiányában mindkét nfc csapat ellen dobott 1-2 korházpasszt Jules-nek

 

tegnap a visszahordott fumble ( sokáig ugrált egy helyben és várt) az ő sara volt, de lehet, hogy tévedek

Szerintem önmagához mérten nem játszik jól TB, szerintetek meg igen, csak a körülmények. Nem kell ezt túl ragozni.

a lényeg W , és a jó hír, hogy van még potenciál bőven
 

Önmagához képest rosszul játszik?

Karrier QB Rating 97,6 / 2019 idény (W6-ig) 97,5.

Valóban, kerek 1 tized a romlás. :)

A 3 meccsen volt összesen kb 2-3 rossz megoldása, amit elmondott a sajtótájékoztatókon is. Tényleg WTF kategória. :)

Sziasztok!

Sajnos nem láttam élőben a meccset, ma fogom felvételről megnézni. Bízom benne, hogy a sérülések nem komolyak. (Sajnos a TNF meccsek hátulütői, hogy könnyebben sérülnek a játékosok)

Bennettről lenne kérdésem, úgy látom nagyon limitált szerepet kap (bár a mai meccset nem láttam), véleményetek szerint mi ennek az oka? 

sziasztok

hát  a védelmünk az nagyon komoly.ha csak 6 meccsenkét enged egy futott,illetve egy elkapott td-t,akkor biliben lesz a kezünk rendesen.szerencsére a támadó oldalon van mit fejlődni,így nem lőjjük el az összes puskaporunkat az első hetekben.nekem elég ha szünet hét után összeállnak,mikor jönnek a komoly meccseink.

Egy igazán ideg örlő és mégis sima meccs volt. A védelem egyszerűen fantasztikus.Az ellenfél támadót levegőhöz sem hagyják jutni ,amiből labda szerzéseket és pontokat szereznek.Néha becsúszik egy kisebb hiba,de ennyi bőven megbocsájtható. :) Támadó oldalon a falat viszont rendbe kell rakni.Futás és passz blokkolásban is rengeteg hibát vétenek. Szerencsére Brady a elején elkövetett pár buta hibáján gyorsan túllépett és kihozta a maximumot a támadó oldalon.A második félidőben végig uralták az órát.Hosszú drivokat vezettek.Fárasztották az ellenfél védőit.Sajnos mindig becsúszott valakitől a hiba és azért nem tudták lezárni előbb a mérkőzést.Remélem a sérülések nem súlyosak.Most van idő gyógyulni,pihenni.A fejekben rendet rakni,Főleg a támadó fal játékosainál. Go Pats!

 

Nem értelek benneteket fiúk! Szegény Michelt piszkáljátok és azt, hogy miért rohan a falemberek fenekének és miért nem a szélen operál. Talán kettő ok miatt! Egyrészt nem Ő találja ki, hogy éppen merre fog futni és ha neki középen kell futni, akkor középen fog. Mert így fognak mozogni előtte az emberek. Ja, hogy nem nyitnak neki elég helyet? Ez a másik ok, amiért nekik szalad. Ilyen futásoknál a falnak kellene valamicske rést ütni az ellenfél védelmén, hogy be tudjon slisszanni, DE ezek nem sikerültek és amikor a futó odaért nem rést látott maga előtt, hanem hatalmas kék mezes fenekeket. Vasárnapi meccs második félidejében sikerült megnyitni neki az utat és ezért volt olyan jó akkor már a futásunk. Biztos dolgoznak az ügyön, de az Úr sem egy nap alatt teremtette a világot. Várjuk meg a hetedik fordulót! Tudom, hogy az lenne a legjobb, ha a védelem és a támadóink is a legjobbak lennének a ligában, de akkor pedig unatkoznánk.

"Just win baby." De azért felemás meccs volt. 

Gilmore nagyot játszott, a múltkori meccs után visszatért az All-Pro útra. Azt nem értettem, hogy J. Jonest miért hagyjuk egy-az-egyben Golden Tate-el safety segítség nélkül, meg is égett a TD-nél, de az én fotelszurkoló meglátásom szerint a Giants által challengelt eset is DPI volt. (Nem értem, hogy hogy engedi meg a liga ennek a PI challenge-nek a bírók általi nyílt szabotálását, egyértelmű esetekben is inkább a mundér becsületét védik.)

A LB sorra nincsenek szavak, Van Noyról Bazzani a bowl.hu-n anno a trade-nél megmondta, hogy majd a Patsben jó játékos lesz. Honnan tudta akkor, nem tudom. 😊 Ahogy Collins megcsinálta fumble-t, gyönyörű volt. A meccs eleji sack után bíztam benne, hogy folytatódik a sackgyár, de a Giants fala jobban állta a rohamokat mint gondoltam, egészen garbage time-ig. (Cserébe Daniels hibázott eleget.😊 )

Bolden visszaigazolása jó döntés volt és nemcsak ST player, ezt már a második meccsen mutatta. Sokak "kedvence", a régi-új igazolás, Jordan Richards is pályára lépett már a ST-ben. Nem derült ki, hogy Bolden miért tűnt el a meccs első negyedét követően, azt hittem, megsérült. A sérültlistából úgy tűnik, hogy nem, akkor nem értem a további mellőzés okát.

Battista azzal címmel írt cikket most, hogy Patriots still undefeated, but flaws apparent. Igaza van. Én sem hittem, hogy a második félidő közepéig a mostani Giants ellen hazai pályán egy szál ST TD-vel állunk és azt sem, hogy 14-14 -es állás is lesz. A falban semmi előrelépés nem látszott és most - tekintettel az itteni korábbi diskurzusra - nagyon néztem a TE-k játékát, blokkjait, ha tényleg elég gyenge teljesítményt nyújtanak, nem Gronkhoz mérten is. (Izzo hosszú elkapása coverage-ben viszont őt idézte.😊 )

Amikor Gordon lesérült és felálltunk a MiniTron, Meyers, Olszewski trióval, akkor valóra váltnak láttam minden rossz álmunkat a WR sor elfogyását illetően. Edelman sérülten is óriásit játszott, bár biztos, hogy sokat javult az állapota, mert amikor egy elkapás után Izzo elismerképpen mellbevágta a huddle alatt, meg sem rezzent. White 9/9, Meyers pedig 4/4 és 54 yard, talán lehetne benne jobban bízni, ráadásul nehéz elkapásokat csinált meg.

Brady két turnovere sem szokásos, ahogy az sem, hogy Edelmannel nem értik meg egymást. Viszont nem tűnt frusztráltnak, máskor hasonló helyzetben láthatóan feszült, ideges. Hogy miért nem játszik Harris az erőfutó szitukban és miért inkább Bradyt kockáztatják a QB sneakekkel, azt sem értettem nagyon. De fura volt, hogy RZ-ban a Bolden TD után meg sem próbáltuk a rövid yardos szitut RB-el megfutni.

Az sokat mond, hogy inkább nekimegyünk a 4&soknak, minthogy Nugentre bízzuk a FG-t, akinek az önbizalmát nyilván nem emeli a kapufa, annak ellenére, hogy nem volt fűzővel kifelé a labda. (Feszegetik is a szaksajtóban, hogy nem Bailey miatt nyújtanak  a placekickerek gyenge teljesítményt .) Hozzáteszem, az extra pontokat is többször rúgta körömrágósan. A végén azt hittem, hogy adnak neki egy lehetőséget egy közeli FG-ra, de inkább térdeltünk. Ez fura volt, egyértelmű, hogy nem bízik benne a csapat. (A végén már szembeszél sem volt.)  

Nyilván nagyon megkönnyíti az offense dolgát, hogy - szemben pld. az Eagles elleni SB-al - gyakorlatilag abban a tudatban léphetnek pályára, hogy a D nagy valószínűséggel úgyis visszaszerzi a labdát. A szezon hatodik meccsén kaptuk az első passzolt TD-t, azt is úgy, hogy Tate-nek szerencséje volt, mert dadogott a kezében a labda - epic teljesítmény. A defense megint 7 ponton tartotta az ellenfelet, a teljesítményük minden előzetes várakozás feletti, akkor is ha viszonylag gyenge ellenfelek ellen játszottunk. Az offense 21 pontja hazai pályán viszont nekem kevés, ráadásul a támadókat nyilván egyre jobban kiismerik, kielemzik a szezon során, az O ugyanúgy elfogyhat a szezon végére, ahogy 2007-ben. (A mostani offense-ben ráadásul most már jóval alacsonyabb a talent level, nincsenek Moss-ok, Stallworth-ok.) Jó lenne egy No1 WR trade. Amúgy Antonio Brown azt mondta, hogy ki van/lesz fizetve, miért nem játszatja a Patriots. 😊 Battista is arról ír, hogy Brady nem is titkolta csalódottságát a kirúgása miatt.

Volt már pár injury prone season a közelmúltban - akkor arról folyt itt is a vita azokban az években, hogy a medical staff mennyire  áll a helyzet magaslatán - de ilyenre mint idén nem emlékszem. Brady azt nyilatkozta a meccs után, hogy volt a meccsnek olyan fázisa amikor csak egyféle offense grouping állt rendelkezésre a sérülések miatt, ilyen nem fordult vele elő 20 év alatt. És még hátra van - reményeink szerint - 13, több mint kétszer ennyi meccs. 

Jó kis szezon ez, ilyen Pats védelmet még nem láttam, én is jobban várom már sokszor a D pályára lépését, mint az offense játékát. Élmény látni a hívások kreatív voltát. Hogy mennyire Belichick az Agy, abból látszik, hogy elmehetett Patricia, Flores, bárki, csak javultunk.

J. Jones azért a megégéstől messzire volt a Tate TD-nél. Majdnem kipiszkálta a kezéből, éppen meg tudta tartani az elkapó a lasztit. A megégést akkor érteném, ha lemaradt volna vagy 10 méterre, na de így?

Az Tate mázlija és zsenialitása volt, hogy a megpiszkált labda jól pattant és el tudta kapni, ennél jobban nehéz lenne védekezni egy Tate szintű játékoson.

Pontosan, ezért nem értem mikor valakinek ez a "megégés" kategória. 😄😄

Hát bizony Tate TD-jénél Harmon volt, aki enyhén szólva, lemaradt. A több sack azért maradt el, mert Jones többször jelentős távolságra hátra lépett a falától, így a védőkön átverekedő passruher-einket időben észrevehette és vagy 3x-4x az utolsó pillanatban kidobta a vonalon túlra a labdát.

Most lehet, nem leszek itt népszerű, de - mint ahogy a való életben - mindig őszinte vagyok, tetszik vagy sem :D Igazából nagyon sok jó dolgot írsz, de csak egy bekezdéshez szólnék hozzá: konkrétan a WR talent-részhez. Egész egyszerűen én úgy érzem, egyrészről túl könnyelmű volt a "vezetés" (nem nagyon értek hozzá, hogy ez most csak Belichick döntése mint GM vagy a Kraft-ek is beleszólnak az ilyenekbe), de szerintem meg kellett volna becsülniük azt, hogy ebben a szezonban két ligaelit/klasszis tehetség is csatlakozott a csapatunkhoz D. Thomas és AB személyében. Na már most, Thomas-nak meg se adták az esélyt, hogy a pályán bizonyíthasson éles szituban, pedig azon az előszezon meccsen nekem rohadtul meggyőző volt a játéka... de persze eltrade-eltük egy pick-ért cserébe, mert úgy kell azt :D A Brown-os cirkuszt meg egészen nem is értem a részünkről: mármint leszerződtettük, utána jöttek a hírek, az okés, nem vagyunk jósok/nem tudhattuk előre. Viszont akkor már nem lett volna mindegy itt tartani végig? Hisz a Miami elleni meccsen azért eléggé jól kezdett úgy, hogy alig ismerte még a playbook-ot. Úgy is ha jól tudom, majd csak hónapok múlva dönt az ügyében a bíróság és valljuk be: ha körbenézünk az egyéb sportolók vagy akár színészek között, nem egy van, akit alaptalanul vádolnak ilyenekkel, csak hát ilyen az emberiség, a legkönnyebb egyből bűnösnek kiáltani ki látatlanban. Az nem gond pl., hogy Adrian Peterson és Tyreek Hill vígan játszogathatnak a ligában (holott ugye mindkettőnek volt gyermekbántalmazásos ügye, ami azért felér a nemi erőszak vádjával, ráadásul utóbbi a terhes barátnőjét is bántotta, márpedig ennél nagyobb mocsokságot nem nagyon tudnék mondani). Pedig most rohadtul kellene mindkettő és akkor nem kellene Jules-nak így játszania + Josh-on is látható, hogy valami zavarja a játékát, neki ugye volt már a keze meghúzva és a térde is, ráadásul Phil-t is elvesztettük most ki tudja, mennyi időre (pont, mikor kb. Tom legmegbízhatóbb célpontjává vált volna). Most a mi 42 éves 6-szoros rekorder legendánknak maradt két draftolatlan újonc, remek (persze nem szólom le őket, pl. Jakobi-t nagy tehetségnek tartom)! Nem érdemel meg az az ember VÉGRE egy top kategóriás elkapót/TE-t vagy elkapni tudó RB-t? Ezt már nagyon unom + azt, hogy itt tisztelet a kivételnek, mindig őt szidják és minden nem elkapott labda az ő hibája, de könyörgöm, azért minden csapatnál akad legalább 1-2 ligaelit elkapó, ezt direkt megfigyeltem, míg nálunk max. Gordon az, de valljuk be ő idén eléggé inkonzisztensen játszik, reméljük csak a kisebb sérülései zavarják és nem esik vissza, mert akkor főleg kuka a szezon offense terén. Igazából én úgy látom, a TE játékot feladtuk a francba, Watson - szerintem méltatlan - elbocsátásához pedig nem is fűznék hozzá semmit, ismét egy számomra érthetetlen döntés a vezetés részéről + újabb célpontot vettek el Tom-tól, akit azért már ismer jól... ok, hogy a 40-hez közelít már Ben, de még Ricsiék is megjegyezték éjjel a meccs közben, hogy ő azért már a tapasztalatával sokat hozzá tudott volna tenni. Egyedül a hibrid futóink tetszenek most, konkrétan mindegyik (Rex, Brandon, most már Sony és persze a "jó öreg" Jimmy W., aki az egyik kedvencem egyébként a csapatból) hozzá tud tenni a játékhoz. Tudom, kisregényt írtam és lehet, csak a csalódottság beszél most belőlem, de amilyen jól nézett ki a támadóegység, annyira kilátástalannak érzem most a helyzetet. Ja és még valami a végére: a támadófal - ezt is kiemelte Ricsi és Ádi éjjel, bár szerintem a gyengén látó is észrevenné: úgy nem is lehet jól passzolni, ha lépten-nyomon megütik TB-t és odaérnek hozzá, mintha kb. senki nem állna előtte, szerencsétlen Izzo szépen leszerepelt mind a passz, mind pedig a futás segítésében. Viszont Tommy így is összehozott 75% fölötti passzpontosságot és több, mint 300 yard-ot és azért Minitron-t is hadd dicsérjem meg, mert kb. a harmadát ő kapkodta el; szóval ketten kb. lehozták a meccset támadóoldalon, a védelmünkre (és talán spec. egységünkre) pedig szavak sincsenek, mostanra lettünk ebből ligaelit és bár sose rajongtam a védőjátékokért, elkezdtem nagyon megszeretni, mert gyönyörű munkát látok szinte minden D. tagunktól, csak így tovább! Természetesen SENKIT nem akartam a véleményemmel megsérteni és tiszteletben tartom mindenkiét, cserébe én is csak ennyit kérek, kedves szurkolótársaim :D

Te 1 meccset láttál Thomasból a selejtek ellen a 4.preseason meccsen, aki döntött róla az meg egy hónapon át naponta kb. AB esetében nem mindegy mit pletykálnak, mi a bírósági per, ugyanis Kraftnak is van vaj a füle mögött..tehát ezt nem engedheti meg, hogy kiáll mellette. Plusz le is nyilatkoztuk, hogy ha tudunk a perről nem is igazoljuk le. Azzal, hogy itt tartjuk és esetleg Goodell eltiltja, azzal kidobtuk volna a pénzt az ablakon pluszban. De itt elsősorban Kraft kérdéskör a megoldás..

A támadóegység nem kilátástalan. Csupán az Edelman- Meyers-Olszewski sor nem NFL kezdő szint, Ricsiék meg észre se vették, hogy nincs is már csere a padon, mert ennyi WR maradt. Sőt mivel TE poszton is csak egy Izzonk volt így eléggé beszűkültek a lehetőségek. Ráadásul Gordon kiesésétől kb végig 11 personel volt a felállás, tehát nem tudtunk/akartunk variálni..Ez sem jellemző ránk. Most ez volt a terv, ezek szerint.

A Gordon-Edelman-Harry-Dorsett-Meyers ötös klasszisokkal jobban fest majd, mint a fent nevezett és a Giants meccsen látott hármas..aki ezt nem akarja belátni, az tényleg csak abból indul ki ami a szeme előtt van. És majd ráér akkor feleszmélni ha ezek a srácok lesznek a pályán..Jelen esetben ugye Meyersnek CB1-t, Olszewskinek CB2-t kellett volna megvernie, ha Edelmant a slotban ott eredményes corner fogja.

A passzjáték alapja a támadófal, és mivel ott akad problémánk, így ez kihat a passzolásra is. Majd ha több meccset nézel, vagy célirányosan fókuszálva nézed meglátod mennyivel egyszerűbb akkor passzolni, ha az történik a pályán amit mi szeretnénk és nem az ami ránk van erőltetve. mert jelenleg azzal, hogy kb minden DLine uralja a LoS-t, azáltal jelentősen beszűkül a játékunk..

Watson elbocsátás se volt méltatlan..Patriots szurkolóként tudnod kell, hogy nálunk a jelen számít és a múltat nem cipeljük elismerésként magunkkal. Ezért tartunk ott ahol..Vélhetően jól megtudták ítélni mennyit tud hozzáadni Ben, és ha úgy látták, hogy semmit, akkor jól tették hogy elengedték..mivel ez pénzünkbe került, így nyilván megérte a próbát, de nem jött be..Azért ott napi szinten látják edzeni a srácokat, nem múltbeli emlékekből állítják össze a rostert..

A győzelem megvan de még mindig nem látjuk a csapat igazi erejét. 

A defense nagyon jó de volt olyan drive amiben

könnyedén jött át a Giants a pályán csak eladta Jones a labdát és nagyon jó hogy Barkley nem játszott akkor sokkal nehezebb dolga lett volna a defensenek.

Nyilván akkor a defense gameplane is más lett volna.

A következő 3 meccs már keményebb lesz

jól jön a hosszú hét reméljük az offe sebek. 

Kb. 10 perc után láttam, hogy a Redskins meccs folytatódik, úgy hogy nem izgultam. Def. konzisztens, ST konzisztens, off....konzisztens, a győzelem borítékolva. A védelem mélysége/rotációja révén a sérüléseket szinte észre sem vettem. Bolden volt a legjobb/leguniverzálisabb játékosunk. RB+WR+KR=73 yard, 1TD és még egy mandiner passz Wino-nak TD-re. Meyers-nek voltak villanásai, kár, hogy blokkolni még nem tud. Gordont alig láttam, szerencsére JE-t gyakrabban. Az egyik bekapott sack-nél felháborodtam, hogy ez az Izzo gyerek képtelen 6-7 sec-nél tovább feltartani a passrusher-t, ejnye. Olszewski nagyon élvezte az elkapásait, örült, hogy élhetett a ritka alkalommal, elégedetten vigyorgott és ez tetszett. Most 10 nap szünet, Scar gyakoroltathat...

A defense playeket BB vagy Majo hívja jelenleg?

S ezzel a 14-gyel is még mindig csak 8 kapott pont a meccsenkénti átlag! Azt a betyár mindenit, mennyire durván jó adat már ez! :)

Ez így van! Ha jól kalkuláltam, akkor azt levonva 4 és fél (!!!) pontot kap átlagban eddig a D. nálunk, azért ez mekkora :D

Halihóóóó,

 

Szinte mindent elmondtatok már előttem, így csak pár észrevétel:

  • Tate Td-nál nem JoJo hibázott, hanem Harmon, illetve a DEF hívás nem jött be. Cover 1-et hívtunk, azaz 3 útvonalat futó elkapóra 3 CB és 1 safety volt. Harmonnak safetyként arra az oldalra kellett volna húzódnia, ahonnan 2 db elkapó indult, de nem így tett és így késve ért át keresztezni Tate útvonalát. Továbbá a 7 blokkoló falemberre (és Tight-endre) jutó 3 D-Line + 3 LB + DMC közül 4 indult el passrushra azonnal és 1 LB késleltetett blitzre. KVN sajnos teljesen üresen maradt a fal bal oldalán nem indult el azonnal Jones felé, hanem állva maradt (talán megelőzendő egy QB futást) és a passz leütésére koncentrált, de átdobták felette. Így nem tudtak elég gyorsan nyomást gyakorolni a QB-ra, akinek így volt ideje megdobni egy hosszabb (25 yardos) passzt.
  • Izzot a fal vakoldalán felállítani és egyedül hagyni egy DE-vel teljes öngyilkosság. Blokkolási képességei mind ilyen helyzetben, mind a futójátékoknál erősen korlátozottak sajnos.
  • RB-k, ha TB futóteljesítményét levesszük, akkor 4 yardos átlaggal futottak 108 yardot, szóval én azért ezt nem látom annyira tragikusnak. Ha még a White által 2 futás alatt termelt 1- yardot is leveszem, akkor Michel és Bolden 109 yardot hoztak 25 futással, ami 4,36 yard/futás.
  • Szélre futás hiányáról meg csak annyit, hogy ahogy így emlékszem a Giants D-fal nagyon szépen kontrolálta a fal szélét és nem engedtek kifelé útvonalat, inkább befelé terelték a játékot, amit nagyban megkönnyített nekik, hogy Izzo nem tud rendesen blokkolni, illetve hogy Johnson sem minden esetben azt az embert blokkolta akit kellett volna. Az egyetlen szélre induló sikeres futásunkat pedig egy JE ellen bedobott kamu holding törölte is.
  • TB elrontott dobásai között volt olyan amit méterekkel dobott mellé (pl. az INT is), és sajnos megint voltak droppoltak is. Ezek reményeim szerint a szezon előre haladtával csökkeni fognak!
  • Playbook (ahogy a chaten is megjegyeztük többen) reményeink szerint szándékosan van ennyire szűkre nyitva. Hosszú a szezon és nem akarunk többet mutatni, mint amennyi a győzelemhez feltétlenül szükséges. Én ennek tudom be azt is, hogy az eddigi meccseinket egy viszonylag egyszerű, sematikus hívásrendszerrel kezdtük, mondván hátha elég lesz a sikerhez. Majd ha láttuk, hogy nem elég, akkor változtattunk, hívtunk új felállásokat, új játékokat addig amíg a megnyugtató előny ki nem alakult (Bills meccs ebből kivétel volt).

Múlt héten már volt valakivel elmélkedésem a TE játékunkról mert szerintem nagyon vékony amit nyújtanak. Most ott tartunk hogy 6 meccsen 9 elkapás és 169 Yard, 1 TD-vel. Akkor azzal próbáltak meggyőzni, hogy a TE játékhoz hozzátartozik a blokkolás is és abban elég jók a srácok. Hát ma láthattuk, hogy Izzo passzblokkban elég rossz, Carter akkor verte meg amikor csak akarta és még egy ilyen alkalommal még 1 TD is összejött az Óriásoknak. Azt már csak halkan jegyezném meg hogy a PFF adatai szerint Izzo futásblokkolásban az egyik legrosszabb TE. 

Velem vitáztál, és amit akkor leírtam, ahhoz továbbra is tartom magam, egyedül annyi változott azóta, hogy úgy emlékeztem, Izzo jobb értékelést kapott blokkolásra. Azt viszont soha nem írtam, hogy jók akár passzjátékban, akár blokkolásban, azt írtam, hogy teljesen átlagosak, ezt most is tartom.

A másik, amire már akkor is próbáltam utalni, hogy nincs 10 jó TE a ligában, nemhogy olyan, aki még elérhető is (O.J. Howard talán a legjobb, akit meg lehet szerezni, de ő a PFF-nél kb. egy szint Izzoval, nem lennénk vele bentebb), de szerencsére jó/elit TE nélkül is bőven lehet működőképes egy offense.

A futásoknál azért nem helytálló, amit írsz, mert Michel 88 yardjából 26 volt az utolsó, ami garbage time-ban esett, azt már a Giants védők sem vették komolyan. Enélkül 3,1 az átlaga,  White-é pedig -0,5. Aki jól futott, az Bolden, de a meccs elején futott 3 play - 3/23 és 1 TD - többet nem hívtak rá futást. (Vö. Battista írását az nfl.com-on.)

Bizony ez az igazság, nem mindegy mikor fut valaki  "jól", friss védők ellen és nyílt meccsnél vagy amikor az ellenfél már "padlón van", fáradt és/vagy gyakorlatilag feladta. Bolden a 82 off. snap-ből mindössze 12!-n vett részt, az 1. és a 3. negyedben szerezte a yard-jait, 3/23 y futás ill. 2/2 22 y elkapás. Michel 43 yard-ot futott 28-14 után, egyébként 6 futása volt a meccsen "no gain".

Azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Michelre belső futások vannak hívva, míg Boldenre nem. Nem az van, hogy ugyanazt kapják csak Bolden jobban kivitelezi, hiszen akkor ő kapna a labdacipeléseket. Eltérő feladatot oldanak és Michel nem kap segítséget a faltól, ezért van több TFL nála, ezért van már a backfielden az első kontakt. És azért tipeg-topog, mert a belső hármas nem nyitja meg a réseket..Karras nagyon nagy visszaesés ebben Andrewshoz képest, és mivel ez Masont is befolyásolja, így középen elég bénán festünk..

 

Vélhetően Karrasnak több segítség kell a Guardoktól, vagy máshogy is osztjuk el az embereket, másra kell figyelnie Masonnak is, nem ugyanazt játssza a belső hármas mint tavaly. Ez a legnagyobb probléma..a szélső futásokat Wynn parádésan tudja majd segíteni és pass protectionben is óriás javulás lesz Newhousehoz képest..de ettől még Karas javulása elengedhetetlen. Andrews nagysága ebből is látszik, hogy az ember a fotelből észre sem veszi, mennyire hatékony és fontos láncszeme ennek a falnak, hiszen működik minden gördülékenyen ha ott van, míg nélküle teljesen szétesett a belső hármas..

Amit Bolden és Michel futásairól írtál, az ezen a meccsen nem úgy történt. Részletek a Gamebook-ból:

(13:51) B.Bolden up the middle to NYG 28 for 21 yards (A.Bethea)
(8:38) J.Eluemunor reported in as eligible.  B.Bolden up the middle to NYG 1 for 1 yard (D.Mayo, M.Thomas)
(7:17) B.Bolden left guard for 1 yard, TOUCHDOWN

Talán még az utóbbi is inkább középre futás. Szegény Michel futott mindenfelé, még 6 szélső futása (left/right end) is volt, de a yard-jai közel felét (5/45 y) garbage-time-ban (28-14 után) szerezte. Amit a falról írtál azzal egyetértek.

 

Ha igaz, amit Ricsiék mondtak, hogy AB állítólag hajlandó lenne visszajönni, szerintem Kraftnak félre kéne tennie a büszkeségét és szépen visszahozni, igencsak elférne a WR sorban. Még egy sérülés és nagy gáz lesz.

Ez jó poén volt, nem fogják visszahozni, ebben biztos vagyok. Brown egy barom aki megérdemelte a sorsát.

És akkor mit kell majd tennie, ha 1-2 meccs után megint csinál valami balhét? Akkor megint kirúgni? Vagy ha elmeszeli a liga, mert kijön valami újabb hír az ügyeiben? Hogy fegyelmezed, ha egy kirúgás után azt mondod neki, jaj fiam hát gyere vissza mégis, bocs hogy kivágtalak..ez következetlenség, ami nem egy győztes kultúra része..

Sziasztok!!

Volt előző hozzászólásokban, hogy Brady idei éve hasonlít Manning utolsó évéhez.Javítsatok ki ha tévedek, de messze nem lehet szerintem összehasonlítani!!Brady idén 6 meccsből 4-szer 100 feletti ratinget produkált, ami szerintem nem rossz, sőt.....nem kell kongatni a vészharangot, a falnak össze kell kapnia magát, kellene még WR és TE, ez tény, de amíg ilyen D és ST munka folyik úgy gondolom van idő, dolgozni kell tovább!!

De ez csak az én véleményem!Más vélemény??
Go Pats!!

Csak a W!!😊

Szép estét mindenkinek!!

Ez az összehasonlítás Manninggel szemben sem korrekt, mert az utolsó szezonjában már nagyon rossz fizikai állapotban volt. Benne akkor már nem nagyon volt több, Brady még nagyon nem tart ott. Nekünk jelenleg a legnagyobb gondunk a támadó fal. A futásblokkolásban és a passzblokkolásban is sokszor történnek elhibázott játékok. Hogy ezek most mennyire képességbeli problémák és mennyire rossz döntések eredményei ezt nyilván a szakemberek jobban látják. A játéknak ezen az elemén is nagyon meglátszik Gronk hiánya és az is hogy ebben sem sikerült pótolni semmilyen szinten és hát Develin kiesése sem segített sokat. 

Teljesen egyetértek!👍🏻 A támadó fal szerintem a leggyengébb láncszem, azt kell rendbe szedni, mert Brady hibái is 90%-ban amiatt lesznek!!

Remélem Gordonnak nem lesz komolyabb sérülése!!Valakinek valami infó róla??

Sziasztok!

Végigolvasva a hozzászólásokat, én csak egy dolgot nem nagyon értek, itt egy 6 - 0 csapatról és

vezetéséről írtok. Mi vagy ki hiányzik a csapathoz. Talán el kellene gondolkodni,

hogy a Miami Dolphins -nak mindösszesen eddig csak a 4 W hiányzik, amiből nekünk 6-ból 6 van.

   

Csak mi a NE Patriots szurkolói vagyunk. A többi 31 csapattól eltérően a mi csapatunk az elmúlt 19 évben MINDIG top csapat volt. Emiatt a szurkolók már megszoktak egy színvonalat. Alapban persze nem ez a normális, de erről nem a szurkolók tehetnek:) Én is (mint szerintem sokan) 2004 óta nézem az NFL-t, rengeteg csapat volt már PO esélyes, de kivétel nélkül mindegyiknél jött a hullámvasút, az egyszer fent, egyszer lent effektus. Plusz az elmúlt 10 évben a pats szurkolók megszokták, hogy ha van egy csapatrész ami viszonylag magas színvonalt hoz az az Offense. Idén ezt nehéz megemészteni, de látjuk, hogy ennek nagy része a fal bénázásából fakad, de ha azon felül meg csak 4 értelmes embered van, az nem segít rajta:)

Persze majd ha jönnek a csúnya évek máshogy állunk hozzá, de amíg ez a mostani helyzet van, mi ilyenek leszünk.

Brady: "Just win, baby! Enjoy the weekend!" 

Ennyi! 6-0! 

Ha leveszem az utolsó meccset, akkor az 5. hét után 155 szerzett ponttal álltunk (azóta már 190 pontunk van...), aminél csak a Ravens-nek volt/van több (161). Azért nincs itt akkora baj....

A bekapott pontokról nincs mit mondani. FÉLELMETES, HIHETETLEN!

Nincs karogás, nincs, nincs!!!