Interjú Lori Baranski-val

Második interjúnkat Lori Baranski-val készítettük el. Lori 2004 és 2006 között a Patriots cheerleadere volt, majd szerepelt és szerepel jelenleg is több Patriots.com-os műsorban, illetve a Patriots szurkolói kapcsolattartójaként is dolgozik.

Mi itt Magyarországon csak a tv-n keresztül nézhetjük a meccseket, a szerencsésebb szurkolók eljuthatnak a lelátókra, de ti, mint cheerleaderek, a pályán voltatok minden mérkőzésen. Mennyivel másabb élmény a pálya széléről egy mérkőzés? Egyáltalán, van időtök a meccsre is figyelni, vagy „csak” a szurkolásra?

www.patriots.comLori Baranski: Az oldalvonalon állni a legfontosabb és leginkább nyilvánvaló része a cheerleaderkedésnek. Szó szerint a mérkőzés részese vagy, közvetlenül előtted történnek meg a legnagyobb playek. Nincs ennél jobb hely az egész stadionban. Azonban egyúttal koncentrálnunk kell a feladatunkra. Tehát bár lényegében nézzük a mérkőzést, arra is kell figyelnünk, hogy mely begyakorolt elem következik. De úgy gondolom, hogy a kettő együtt az, ami számunkra a leginkább élvezetessé teszi a mérkőzéseket. Ez az egyik dolog azok közül, amit leginkább hiányolok, mióta befejeztem a cheerleaderkedést.

Mi csak azt látjuk, hogy mindig mosolyognak és táncolnak a cheerleaderek, minden körülmények között (akár jó, akár rossz idő van), de biztosan nagyon sok munka van mögötte. Mennyit edzenek egy héten?

Lori Baranski: A Patriots cheerleaderek heti kétszer edzenek. A nyár folyamán (offseasonben) szombatonként van edzés, délelőtt 10-től délután 4-ig, majd este 7 és 10 óra között. A szezon folyamán hetente kétszer edzenek este 7 és 10 óra között, illetve ott vannak még a meccsek és az egyéb kötelező megjelenések is plusznak.

Mi a feltétele annak, hogy valaki cheerleader legyen?

Lori Baranski: Bárki lehet cheerleader, csak részt kell vennie egy válogatáson. Az egyetlen komolyabb feltétel, hogy csak 18. életévüket betöltött lányok jelentkezhetnek.

Milyen a viszony közöttük és a játékosok között? Úgy értem, mennyire kerülnek közel emberileg hozzájuk és Billhez? Érdekes lehet nap, mint nap találkozni mások által megközelíthetetlennek hitt játékosokkal, mint Tom Brady vagy éppen Tedy Bruschi.

Lori Baranski: A cheerleaderek és a játékosok nem igazán barátkozhatnak egymással, ez tilos. Bár szurkolunk nekik, végül is nem sok minden köt össze minket. Találkozunk velük bizonyos kötelező megjelenésekkor, néha más esetekben is, és ilyenkor mindig udvariasak a cheerekkel.

Melyik volt a legemlékezetesebb meccsed cheerleaderként?

Lori Baranski: A Super Bowl XXXIX. Az Eagles ellen játszott a csapat, akiknek nagyon fanatikus szurkolótáboruk volt, és utálták a Patriotsot. A mérkőzés maga egy nagyon heves összecsapás volt. Amikor az utolsó másodpercek leperegtek, fantasztikus ünneplés kezdődött. Konfetti hullott ránk, és mindenki a pályára rohant ünnepelni. Sokan sírtak örömükben, HIHETETLEN volt. Messze a legjobb meccs volt, azok közül, amelyeken valaha ott lehettem.

Olvashattuk, hogy cheerleaderként többször is elutazhattál Irakba. Mesélnél róla?

www.patriots.comLori Baranski: Az Irakba utazásunk, amikor a kint szolgálatot teljesítő katonák előtt szerepeltünk egy olyan dolog, amit sohasem fogok elfelejteni. Mindig lehet a hírekben olvasni az országunkat szolgáló katonák hősiességéről, és azért voltunk ott, hogy biztosítsuk őket arról, mennyire hálásak vagyunk a munkájukért. Lehetőségünk volt, hogy ezreknek megköszönjük hősies helytállásukat. Amikor ott voltunk, természetes volt, hogy megköszöntük nekik, hogy bátran harcolnak, önzetlenül végzik dolgukat, de a furcsa az volt, hogy ők is megköszönték nekünk, hogy ott voltunk. Nem igazán hittem elsőre, amikor hallottam, hogy olyan sokat jelent nekik a jelenlétünk. Ők voltak a legjobb közönségünk, előttük bemutatót tartani igazi öröm volt. Emellett megmutatták nekünk, hogyan végzik munkájukat, mit csinálnak nap, mint nap. Nagyon kedvesek voltak az egész ott tartózkodásunk alatt.

Egy évig te vezetted a Patriots Today-t a patriots.com-on. Szeretted csinálni? Részt veszel a patriots.com-on valamelyik showban idén is?

Lori Baranski: Nagyon élveztem a Patriots Today vezetésével töltött időszakot! Idén nem tudom, hogy fogok-e benne szerepelni, de az biztos, hogy más területeken szerepelek majd Patriots-al kapcsolatos műsorokban. Részt veszek néhanapján a PFW in progress névre hallgató showban (ez egy rádióműsor, ami a Patriots hivatalos oldaláról letölthető és a Patriots hivatalos újságjának szerkesztői mellett néhány alkalommal Lori is meghívott vendég). És ezen kívül a többi, patriots.comról letölthető műsor (podcast) vezetésével is én vagyok megbízva. Közülük kiemelném a Patriots Cheerleader Chit Chatet, amely elérhető a következő címen: patriots.com/cheerleaders. 

www.patriots.comJelenleg a fan outreach (szurkolói kapcsolattartó) feladatköreit is ellátod, ennek köszönhetően kapcsolatba kerülsz szurkolókkal a világ minden tájáról. Élvezed ezt a munkát?

Lori Baranski: Nagyon szeretem csinálni. Jó dolog, hogy kapcsolatot tudok tartani a világ bármely részén élő szurkolóinkkal. Nagyon érdekel például az, hogy a szurkolói csoportok hogyan alakultak ki, vagy egyáltalán hogyan lett valakiből szurkoló. És különösen érdekes megtudni, hogy a világ olyan részein vannak szurkolóink, amit nem is gondolnánk. Nagyon jó, hogy sok embert képes összefogni egy dolog, méghozzá a Patriots szeretete.

Elárulnál nekünk néhány kulisszatitkot?

Lori Baranski: Nem tudok megosztani egyetlen titkot sem veletek, mert utána már nem lennének azok.:)) Plusz, egyáltalán nem is tudok arról, hogy lenne ilyen.;) Haha!:)

Mit vársz a Patriotstól a következő szezonban?

Lori Baranski: Úgy gondolom, hogy a Pats 2008-ban is egy erős és félelmetes csapat lesz. Nagyon bízom az edzői stábban, és szerintem idén is egy olyan csapatot fognak összehozni, amely akár a Super Bowlig is eljuthat.

Mik a terveid a jövőre nézve? Maradsz a csapatnál?

Lori Baranski: Igen, szeretnék maradni a Patriotsnál, amíg csak lehet. Nagyon élvezem a munkát azokkal az emberekkel, akik körülvesznek, és imádom a mérkőzéseket is.

Köszönjük szépen az interjút!

Lori Baranski: Én köszönöm a megtiszteltetést.