Interjúk az edzőtáborból

Kép
TC2020

A pénteki napon zajlott le az edzőtábor ötödik napja, azonban ez az elmúlt évekkel ellentétben teljesen másmilyen volt. Az edzés végeztével néhány edző és játékos nyilatkozott online a sajtónak, ezekből szemezgettünk.

QB Brian Hoyer

Az offseason elején szerződtél New Englandbe azzal a szándékkal, hogy a kezdő QB posztért harcolhass. Hónapokkal később aztán érkezett Cam Newton, Dühös voltál amiatt, hogy ez megváltoztatta a helyzetet?

"Minden nap megküzdök a helyemért a csapatban, amikor kimegyek az edzőpályára, vagy a stadionba, Függetlenül attól, hogy milyen poszton játszik az ember, mindig harc van a csapatba kerülésért. Bill (Belichick) számos alkalommal elmondta már, hogy amit megkapsz, azt kiérdemled. Nekem teljesen mindegy hány játékossal kell harcolnom a helyemért."

"Amikor Tom itt volt, akkor is mindent beleadtam, le akartam győzni, kezdő szerettem volna lenni. Ez az egyetlen módja annak, hogy jobb játékossá váljak. Minél több jó játékosod van a támadósorban és védősorban, annál erősebb lesz az egész csapat."

QB Cam Newton

Júliusban érkezett a csapathoz, egy átlag alatti szerződéssel, gyakorlatilag nem érdeklődött iránta senki, annak ellenére, hogy egy korábbi MVP-ről van szó. Newton elmondta, hogy semmi mást nem vár, csak egy esélyt, hogy bizonyítson, megmutassa, hogy meg tudja szerezni a kezdőposztot.

"Minden évben megküzdesz a helyedért a csapatban. Nem számít, hogy mennyire van egy játékos megfizetve, milyen tapasztalattal rendelkezik, mindig küzdeni kell a helyedért. Bizonyítanod kell, hogy megéred azt a pénzt, amit neked fizetnek és megteszed a dolgod."

Érzel valami olyasmit, hogy bizonyítanod kell, azután ahogyan a Carolinánál bántak veled a sikereid ellenére?

"Semmit nem kell bizonyítanom másoknak, hiszen a "saját lécem" mindig magasabban van annál, mint amit mások elvárnak tőlem. Mindig előre tekintek, izgatottan várom a kihívásokat; megtanulni egy új rendszert, valamint azt, hogy hogyan mennek a dolgok Foxboroughban."

Hogyan érzed magad a sérüléseid után? Az elmúlt két szezonban váll- és lábfejsérüléssel bajlódtál.

"Szerencsére jól vagyok, bár még nincs itt a szezon, szóval még van egy kis időm. Az edzői stábbal azon dolgozunk, hogy egyre jobb legyen, amikor a csapatnak szüksége lesz rám, akkor készen álljak. Remekül érzem magam, nem máshogy, mint akármelyik másik játékos az öltözőben. Optimistán tekintek előre, arra készülök, hogy a lehető legjobb állapotban legyek, amikor a csapatnak szüksége lesz rám."

QB Jarrett Stidham

Hogyan tudtad meg, hogy Cam csatlakozott a Patriotshoz, és mi volt a reakciód?

"Texasban voltam a családommal, amikor megtudtam. Őszintén örültem neki, nagyszerű lehetőség számomra, hogy egy ilyen remek játékossal küzdhetek a csapatban. Izgatottan várom a lehetőséget, hogy együtt dolgozzunk."

"Ugyanúgy álltam az offseasonhöz, mint az előző évben, nyilván már egy év tapasztalattal a zsebemben valamivel magabiztosabban. Szeretnék ennek a csapatnak a vezére lenni, valamint egy nagyon jó csapattárs is egyben."

HC Bill Belichick

"Ötödik napja vagyunk itt, tehát mondhatni nagyon az elején tartunk. Egy órás átmozgató, gyenge iramú edzések vannak, aztán a játékosok az erőnléti edzőkkel dolgoznak. Megbeszélések zajlanak, készülünk a keményebb edzésekre, de még nagyon az út elején járunk."

Hogyan írnád le a kialakult helyzetet, különösen úgy hogy ennyire kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, állandóan változnak a dolgok. Hogyan lehet ezeket edzőként menedzselni, milyen fokú rugalmasságot igényel, és mennyit számít az egyedülálló tapasztalat, amivel rendelkezel?

"A folyamat minden része más egy kicsit amit megszokhattunk, jobban át kell gondolni a dolgokat, talán több kreativitásra van szükség, de mint mondtam az első szakaszban tartunk. Főként azt csináljuk, amit az első szakaszban szokás, néhány apróbb módosítással. Természetesen akadnak olyan teendők amiket nem tudunk elvégezni, de ezekre nem is figyelünk. Arra fókuszálunk, amit meg tudunk tenni, és abból kihozni a legtöbbet. Mindenki jó munkát végez."

Az edzői stábbol van olyan, aki a koronavírus-helyzet miatt kihagyja a szezont? 

"Nincs."

Felvetődött az ötlet, hogy az irányítót, vagy bármelyik másik játékost karanténba helyezzék a szezon alatt, ezzel megelőzve a fertőzést?

"Nyilván ez is lehet egy opció. Mindig azt tesszük, ami a legjobb a csapatnak - ez most sem lesz másképp."

Szóval nincs még ilyen jellegű döntés ezzel kapcsolatban?

"Ahogyan mondtam az első szakaszban járunk, korai erről beszélni. Az elmúlt néhány évben eléggé produktívak voltunk, nem csak én, de mindenki a franchiseon belül. Ha eljön az ideje, és esetleg problémák merülnek fel, akkor alkalmazkodunk hozzájuk. Sokat dolgozunk és dolgoznak mások is azért, hogy biztonságban készülhessünk a szezonra. Sok felelősség hárul ránk, de megtettük azokat az óvintézkedéseket, amiket meg kellett.

Cam Newton hogyan "halad" a playbookal, mennyire alkalmazkodott már a csapathoz?

"Az első szakaszban járunk, Sok információt osztunk meg vele, folyamatosak a videózások, de csak átmozgató edzések vannak. Az edzés mindig megelőzi az igazi futballt, mi jelenleg még itt tartunk."

Mit lehet tudni Cam egészségügyi állapotáról? Minden gyakorlatban részt tud venni?

"Az pozíciós edzők nincsenek jelen az edzésen, ez az erőnléti edzők feladata, ők felügyelik ezeket a folyamatokat. Az átmozgató edzések pedig azok amiknek nevezik őket - átmozgató edzések."

Az edzőtábor ideje alatt az egyik legérdekesebb és legfontosabb dolog a játékosok állandó instruálása, mennyire lesz ezekre idén lehetőség a vírushelyzet miatt?

"Meglátjuk. Tegnap volt az első olyan nap, amikor a támadók és a védők egyszerre voltak a pályán, előtte külön-külön dolgoztak. Az edzők és a játékosok is úgyanúgy dolgoztak, mint korábban, szóval nem hiszem, hogy nagy különbség lenne ebben."

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Hát Kedves Increay, nem Rajtad múlt, hogy nem tudtunk meg, a szokásokhoz híven, szinte semmit. :) 

OFF

Újra megnéztem a csapatok Activ/Reserve lists adatait a wikin, a legtöbb dátum aug.6-i, azaz kb. egy hét kontakt nélküli edzőtábor után: (Zárójelben a júl.30-as adat)

  • 36 fő Covid-19 (49)

  • 66 fő opt-out (30)

  • 34 fő Activ/PUP (24)

  •   3 fő PUP (4)

  • 24 fő Activ/NF (17)

  •   5 fő NF (6)

  • 4 fő IR (klasszikus) (1)

Lett 172 fő, 6,71%;  volt 131 fő, 5,12% (80x32=2560 játékos alapján)

13 covidos már nem az, egy hét után!, az opt-out lezárult, bár marad néhány „szomorú” kiskapu (új diagnózis, covidos családi tragédia, nyugdíjba vonulás). Az Activ/PUP és az Activ/NF egyelőre érthetően növekszik, az erőnléti edzések során kiderülhet egy és más. A „klasszikus” IR várhatóan növekedni fog, de nem hiszem, hogy eléri azt az értéket, mint egy előszezon után. Természetesen a java hátra van, de egyelőre úgy látom a 69-es (53+16) roster-ek nincsenek veszélyben, hiszen ehhez 2208 játékos kell és ugrásra készen áll a korábban a 90-ből elküldött 32x10=320 fő is. Jelenleg 14 csapatnál nincs covidos és a LAC listája üres.

Megvan Bill tétel mondata a Super Bowl szünetében: Gyerekek, most még csak az első szakaszban járunk... :-)

Az öreg BB és Lynch szerintem egy média tanárhoz járnak... Bár BB elég szófosó A Beast Mode-hoz képest... De kb ugyanaz a lényeg, mindenre ugyanazt. Kötelező, elmegy, nyilatkozik ,de semmit nem tudunk meg. De már megszoktuk tőle, volt rá időnk,hatalmas arc az öreg, és hozzá az a fej amikor nyilatkozik... Óriási! 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tud nagyon szószátyár is lenni, csak a megfelelő kérdést kell neki feltenni, és nem arról faggatni, hogy ki lesz a kezdő meg, hogy ki mennyire egészséges.