James Develin a maratoni futó!

Kép
Flying_elvis

Szinte hihetetlen, hogy az egyik nagy kedvencem neve és a maratonfutás egy mondatban szerepel, de megtörtént!

Amikor Develin a sérült listára került 2019-ben, akkor is minden nap lent volt az edzőteremben és edzett. Hajnalban kelt és edzett, hogy formában maradjon. Ekkor kezdett motoszkálni a fejében az a gondolat, hogy lefussa a Boston Maratont. Megkérdezte az edzőit, hogy mi a véleményük és egyöntetűen azt mondták, hogy egy 114 kilós fullback nem képes ilyesmire! (Én sem vagyok rá képes, a leghosszabb futásom a Margitszigeten volt, ami 5300 méter körül van és bár kacérkodtam a 14 km-el, eddig még nem sikerült rászánni magam, pedig hol van ez a 42 km-től?)

Két évvel és számtalan mérfölddel később 2021. október 11-én aztán a korábbi véleményekre rácáfolva teljesítette élete első maratonját. Ez volt a 125. Boston Maraton, amelyet hagyományosan tavasszal (április) rendeznek meg, de most a COVID miatt októberre halasztották.

A tervei szerint 4 és fél óra alatt akart célba érni, amit sikerült is teljesítenie, mert 4 óra 27 perc 17 másodperc lett az ideje és ezzel egyike lett a közel 15400 futónak, aki teljesítette a távot. Azt nyilatkozta, hogy nem tudta mit várjon egy ilyen hosszú távú versenyen, ez volt az első ilyen tapasztalata (A maraton előtt mindössze egy 10 mérföldes futóversenyen vett részt.). Az elsőtől az utolsó mérföldig nagyszerű volt a verseny, jól érezte magát.

A futásra való felkészülésben Ryan Wendell inspirálta, akivel korábban együtt játszottak a Patriotsnál. Wendell 2018-ban futotta le a maratont, korábban 8 szezont játszott a Patriots színeiben, egy sokoldalú falember volt és Super Bowl-t is nyert a csapattal (Seattle ellen). Mindketten a Joe Andruzzi alapítványt támogatták a futásukkal. Az alapítványt a korábbi Patriots támadó falember Joe Andruzzi (G) alapította és rákbetegeket, illetve családjaikat segítik. Korábban őt is rákkal diagnosztizálták és a kezelését, illetve a felépülését követően hozta létre családjával az alapítványt.

Eddig is az egyik kedvencem volt Develin, mert a szorgalma, az akarása és az ereje megfogott, de ezzel a teljesítményével még előrébb került a sorban. Le a kalappal előtte és persze Ryan Wendell és Joe Andruzzi előtt is, amiért ilyen sokat tettek egy nemes célért.

forrás: Patriots.com és CBSBoston

Hozzászólás

Köszönjük a cikket, ez újabb remek adalék az egyik kedvencünkhöz - és megint ráébresztett mindannyiunkat, hogy mennyire hiányzik a csapatból a pályán és azon kívül is. 

Develin nekem is nagy kedvencem, kár hogy elméretezés miatt a mez kicsit nagy rám ami az ő nevével van meg.

A jó kérdés az, hogy hogy így a visszavonulása után hány kilósan futotta - feltételezem, nem 114+ kilóval. Nem mintha számítana a teljesítményében.

Nem tudom, hogy hány futós szurkolótársunk van itt, de hátha valaki nem tudja, érdekességnek : az első, 1896-os (újkori) olimpia maratonja után a Boston Maraton volt a világon elsőként 1897-ben megrendezve, mint "tömegfutó" rendezvény. A futók álma indulni rajta ma is (ami a sokszoros túljelentkezés miatt nem könnyű, már szintidő van az amatőröknek is), bár kisebb rendezvény, mint a London vagy New York Maraton, mégis a bostoni a "klasszikus". Valamint itt indult 1967-ben az első nő fél-"hivatalosan", Kathrine Switzer, aki férfi néven regisztrált, hogy rajtszámot kapjon, és a szervezők menet közben akarták kiszedni a versenyből, amit a férfi futótársai akadályoztak meg egy kisebb csetepatéval. Azelőtt nem indulhatott nő, hiszen - akkoriban úgy  vélték - egy nő nem lehet képes amúgy sem lefutni egy maratont. Érdekes történet, érdemes utanáolvasni.

Ránézésre ez még 100 sincs szerintem :)

https://www.facebook.com/CBSBoston/photos/a.119250032009/10159841014412010/

Köszönöm ezt a cikket, mert nemcsak Develinről (3 gyűrű) , hanem Andruzziról (3 gyűrű!) és Wendellről (1gyűrű) is szól és arról is, hogy értelmesen is el lehet tölteni a "focinyugdíjas" éveket. Éljenek a Gyűrűk Urai! 

Imádtam a srácot! Óriási értéke volt a Patsnek, még ha nem is volt látványos a játéka, a blokkolásai aranyat, bocs gyűrűket értek.