Jamie Collins nyilatkozata a visszatérésről

Kép
Collins

“Örülök, hogy visszatértem” - Ezek voltak Jamie Collins első szavai a csütörtöki, harmadik edzésnap után összegyűlt újságírók számára.

Collins, aki a Patriots 2013-as választottjaként nyert Super Bowlt és érte el, hogy bekerüljön a Pro Bowlba és lett második csapatos All-Pro díjazott, most először mozgott együtt a csapattal azóta, hogy aláírt a New Englandhez, miután két hónappal ezelőtt két és fél éves Cleveland Brownsban töltött szezon után megváltak tőle.

Collins, 2016-os Halloween idején egy váratlan csere keretében került a Cleveland Browns csapatához, majd 2019 márciusában megváltak tőle úgy, hogy a csere után kötött 50 milliós szerződéséből két év volt még hátra. Két hónapja volt a szabadügynök piacon, mikor a Patriots szerződést ajánlott neki és úgy döntött, hogy visszatér karrierjének első csapatához.

“Meglepődtem, amikor a Patriots felhívott. De aztán amikor újra megkerestek, akkor már nem. Hiszen csak egy szabadügynök vagyok és természetes, hogy sok csapat kapcsolatba akar lépni veled. Ez a játék üzleti oldala. Mindig meglepődtem, hogy mennyire nem számít más. Meg vagyok lepve, hogy jelenleg itt vagyok”

Kérdezték a Patriotstól való távozásának okáról és arról a pletykákról, hogy azért távozott, mert nem követte a védelemben az edzők által felrajzolt dolgokat. Arról is faggatták, hogy milyen volt a kapcsolata az utolsó napjaiban a csapattal. Ezekre a kérdésekre csak annyit válaszolt Collins, hogy ő továbblépett ezeken és csak a jövőre fókuszál.

“Az csak a sorsom megváltozása volt. Profi játékos vagyok és úgy is akarom kezelni a játék üzleti oldalát. Az üzlet az üzlet. Nem tud felidegesíteni, választani kell, hogy mit teszel meg. Csak ott akarom folytatni ahol itt abbahagytam és előre nézni. Meg kell ragadni a következő lehetőséget, mindegy mi is az."

Azt még hozzátette: “Nem akarok a múltban élni. Folytatom, amit meg kell tennem és csak haladok előre”

Collins elmondta, hogy a Patriots családias légköre hatalmas tényező volt abban, hogy a Patriotshoz való visszatérést válassza. A családja számára is az volt a legjobb megoldás, hogy a Patriotshoz szerződött.


“Itt kezdtem. Itt volt lehetőségem arra, hogy elindítsam a karrieremet. Természetes, hogy ez is hatalmas döntési faktor volt. Mint mondtam, bármi is legyen az a lehetőség, mutasd meg magadat, ezzel a dolog nem csak én vagyok így. Más emberek is így gondolják. Ez csapat dolog”

Számos egykori volt csapattársa elhagyta már a New England csapatát, de jó pár kulcsjátékos marad, köztük a linebacker Dont’a Hightower, akit Collins a testvérének nevezett. A visszavonult Patriots linebacker, Jerod Mayo ebben az évben visszatért a csapathoz, mint a belső linebackerek edzője.

“Ez több mint szórakoztató lesz, hogy ő lesz a mi edzőnk”. Collins 2013-tól kezdve, Mayo 2015-ös visszavonulásáig jelenlegi edzője mellett játszva lépett pályára.

Collins egy szokatlan, linebackereken nem látott 8-as mezben lép pályára a tavaszi edzések alatt. Anno 91-es mezszámban szerepelt a csapatban,de ezt a számot Deatrich Wise viseli, így ő a régi egyetemi mezszámát választotta addig, amíg nem lesz más elérhető opciója a nyári edzések megkezdéséig.

Még nem teljesen tiszta, hogy Collins milyen szerepet fog játszani a Patriots védelmében a visszatérése után, de a harmadik edzésnapon külső linebackerként gyakorolt, mint passrusher és emellett számos játékban visszalépett zónába védekezni.

Collins előző szezonban mind a 16 mérkőzésen pályára lépett a Brownsban. Ha a védelem volt fent, akkor snapek 90.7%-ban volt a pályán. Összesen 104 szerelést mutatott be, 4 sacket csinált, 13 szerelése volt negatív yardon és egy interceptiont szerzett.

“Ez csak egy újabb munkával telt nap. Csak idejövünk és csináljuk azt, amiért megfizetnek, Csak focizunk és a legjobb képességeink szerint cselekszünk”

Forrás: nesn.com

Hozzászólás

"Csak ott akarom folytatni ahol itt abbahagytam és előre nézni. " Hát, ha ugyanúgy folytatja, akkor nem lesz hosszú életű nálunk, BB szokott emlékezni dolgokra... :) De biztosan van annyi esze, hogy ami miatt kivágták a kozmoszba, azt nem folyatatja. 

Én úgy értelmeztem, hogy a sikeres játékaira gondolt, mert a nyilatkozatában az is benne van, hogy a trade körülményein már átlépett.

Más. A Mayo edzőségére tett megjegyzését lehet viccesnek,klassznak, jó dolognak, élvezetesnek is fordítani/értelmezni, mert kétségtelen szokatlan, hogy egy edző korábbi játékos társait trenirozza. (Nem tudom, volt-e ilyen a Pats utóbbi 20 évében.)

Nem egy agyon szofisztikált székfoglaló, de nem is ezért van itt... Ha hozza azt a szintet (a játékában!), ami a lapátra kerülése előtt volt, akkor BINGÓ!!! Elég lesz, ha fel tudja majd olvasni, amit a sajtósok elétesznek...

Üdvözlet mindenkinek, rengeteg rajongói levelet kaptam, hogy térjek vissza, így hát így vagyok! Reméljük újra megválik nálunk Collins, de elég egyszerű és renitens inasnak tűnik. Mint mindig, most is bődületesen unalmas az uborkaszezon, igazán útjára indalhatna már a tojáslabda!

OFF

Kicsit olyan a lapunk néhány napja, mint a szezon, azaz holt. :) Kétségtelen, eget verő hírek nincsenek, bár Én azt is hírnek, mégpedig jó hírnek tartom, hogy az OTA második, nem nyilvános részéről nem szivárgott ki semmilyen  probléma, pl. sérülés. (A Patriots honlapján azért van közel 40 kép róla.) De már szinte itt is van a kötelező minicamp...

Patshoz közeli szakemberek, kicsit korán ugyan, de már foglalkoznak (jósolnak) az 53-al. Érdekes, hogy mindhárom szakíró (Patspulpit, Boston Herald), akinek olvastam a mock-ját, Bailey-t jelöli punternek. Mindhárman cut-ot tippelnek az idén draftolt Webster-nek és a tavaly draftolt Etling-nek. Covart-ról vegyes a tipp, de úgy tűnik a 10-ből legalább 8 idén draftolt játékos valószínűleg bekerül az 53-ba.  Az UDFA játékosok közül senkit nem jelöltek. Ha az új FA és tavaly sérült, valószínűleg roster-t fogó 5-6 játékost az idei draftosokhoz hozzávesszük az idei 53-ban ~25% frissítés lesz.