Játékosmozgások az utóbbi napokban

Kép
Flying_elvis

A csapat október 14-én bejelentette, hogy leigazolta Carl Davist (DL) a Jacksonville Jaguars gyakorlócsapatából. Davist a Ravens draftolta 2015-ben a harmadik körben (90. helyen). Három szezon után 2018. szeptember 1-én azonban elbocsátották. A Brownsnál töltött egy idényt, majd 2019-ben a Coltsban és a Jaguarsban is szerepelt. A Jaguars október 12-én elbocsátotta a 195 cm magas és 145 kilós játékost, majd 13-án visszaigazolta a gyakorló csapatába, ahonnan hozzánk került az 53-s keretbe.
Davis az 5 szezonja alatt 36 meccsen játszott, melyből 12-n kezdőként lépett pályára. A statisztikájában 32 szerelés és egy fél sack szerepel. A védőfalban szinte bárhol bevethető és egy egész ígéretes első szezont produkált, azonban a második szezonját teljesen kihagyta sérülés miatt, majd a harmadik szezonjában is megsérült és azóta nem találja a helyét. Idén az első négy meccsről el volt tiltva tiltott teljesítményfokozó szerek használata miatt.

Október 15-én kikerült a gyakorlócsapatból Paul Quessenberry (TE). A 28 éves 188 cm magas és 113 kilós játékost a Patriots igazolta idén augusztus 22-én. Paul Quessenberry 5 évet szolgált a tengerészgyalogságnál, mielőtt a Pats leigazolta volna és egyszer már kikerült a gyakorlócsapatból szeptember elején.
 

Hozzászólás

Előre mondom, hogy nem a szerkesztők hibája, de kész röhej, hogy folyik a bajnokság és pénteken ilyen hír van csak a csapatról. Az előző években egész héten parázs viták mentek az oldalon nap mint nap, most meg egy cikkhez talán jó esetben 10-12 hozzászólás ha összejön, abból Hopi ír 4-et. Mintha a szurkolótársak is Covidosak lennének.:D 

Azt hiszem, mint látogatók és hozzászólók jelentősen megfogyatkoztunk! Többféle okból (pl, TB el, "covid szkepticizmus", a chat kivételével kissé statikussá váló honlap stb.) történhetett ez. Már a bold/szezon tippelésnél is látszott, a szerkesztőkkel együtt mindössze 35-en tippeltünk, a heti tippjáték adatait nem ismerem, talán ott többen. Rendszeres látogatóként talán 50-60-an lehetünk. Persze tévedhetek, de Nekem így tűnik.

Belejátszhat a magyar közvetítések körüli huzavona is. Magamról tudom, hogy amíg nem volt TV-s lehetőség nálam, addig csak a Pats meccseit néztem streamen, és esetleg egy-két meccs összefoglalóját a YT-on. Kicsit kívül kerültem a megszokott kerékvágáson, és nem volt annyi kedvem NFL-el foglalkozni. Van aki még ennyire sem jutott, így lehet lemorzsolódott a honlapról is. Ráadásul sokaknak egy rakás gondot hozott a pandémia munka és egyéb területen, és sokadlagos lett a szurkolói oldal nekik. Plusz bárki bármit mond, biztos benne van a bandwagon effektus, csak most lefelé szállnak róla.

Bocsi, de miután óráról órára változik a helyzet az ember már csak babonából sem mer leírni semmit.

Normál esetben ezt a Denvert szarrá vernénk a Gilette-ben, de most, hogy azt sem lehet tudni ki, mikor, kivel, hol és mennyit tudott készülni a meccsre, egy gané, nézhetetlen, buta hibákkal teli meccsen akár ki is kaphatunk. Ez ugyebár nem az a sport amit home office-ban is lehet gyakorolni. Bármi is lesz ez a szezon már így marad, próbálok vele megbarátkozni de nem nagyon sikerül. Miután több mint 10 évet sportoltam profi szinten pontosan tudom mit jelent egy ehhez hasonló - a felkészülést gátló, jelentősen megnehezítő, szinte ellehetetlenítő -  helyzet az ember erőállapotának és a csapattal való kohéziónak a kialakítása szempontjából. A végeredménye az egésznek pedig a valós erőviszonynak nem megfelelő végeredmény ami engem továbbra is zavar. Bárki is legyen a bajnok nekem ez egy csillagos év lesz. Aki látta a tegnapi PICK SZEGED-PORTO kézilabda BL meccset tudja miről beszélek...

Sokan sulykoljátok ezt, hogy nem áll, vagy nem végződhet a szezon az erőviszonyoknak megfelelően. Ugyan már, miért? Mert előfordulnak vírusos játékosok, elcsúsztatott meccsek? Sajnos ilyen még lesz ezek után is, bízom benne, hogy nem durvul be a dolog, mást úgysem tehetünk. De ameddig nincs olyan helyzet, hogy egy csapatnál egyszerre 24 hiányzó van amiből 17 kezdő - hasra ütöttem -, ennek ellenére a liga kikényszeríti a meccs lejátszását, addig teljesen felesleges a felvetés is. 

A Chiefs és a Ravens jó, jól is állnak. A Jets szar, szarul is állnak. A Pats halad a tervek szerint. Szóval szerintem semmi extra látnivaló :)

Egyetértek. Én sem érzem úgy, hogy az erőviszonyokat érdemben befolyásolná a Covid. Ez a szezon a csapatnak inkább a Brady utáni útkereséséről szól, és elég jól megy eddig.

Már jóval korábban is ez volt a véleményem!!! Idézek egy 4 nappal ezelőtti hozzászólásomból: "Egyelőre azok a csapatok, akik jól vagy rosszul állnak, nem a covid miatt állnak úgy. " (Ld. pl Titans!) Ez egyelőre tény.  Jelenleg (okt.15.) 9 játékos van covid_IR-en 6 csapatnál. Az idén játéklehetőséghez juttatható (53+16)x32=2208 játékos 0,4%-a!!!

Hagyjuk már ezt a hülyeséget... Titans nem edzett kb 2 hetet Covid miatt aztán agyonverték a veretlen Bills-t, Amúgy nem értem miről beszélsz, az idei meccsek amiből megnézek heti 4-5 brutál jók, magas szinvonalú mind, semmi különbség nincs az utóbbi évekhez képest.

Örülök neki, hogy ti tudjátok élvezni a szezont, szívből kívánom, hogy így maradjon és ne legyen igazam.

Covid szempontból most a COLTS a soros, most éppen ők nem tudnak edzeni mert bezártak a protokollnak megfelelően.

Mivel Davis-t a roster-re igazoltuk valószínűleg jobb DT játékos, mint az újonc Murray vagy Thurman a PS-ből. Ezen a poszton tényleg "vékonyak" vagyunk jelenleg, mert Cowart covidos, plusz egyfolytában B.Allen-t is "ápolnunk" kell ismeretlen bajával. Quessenberry meg ki-be jár a PS ajtón, néha talán nem is tudja, hogy éppen most hol van. :)

Na, még egy pozitív teszt ... (PatsPulpit)

C J. Ferentz covid-IR! 

Mindegy már csak tudjak mit nézni vasárnap 7-től. Olyan borzalmasak csak nem leszünk.

Soha nem tudjuk meg, de kíváncsi lennék kik trükköznek a tesztekkel. ELgé gyanús, hogy csak 4-5 csapatnál van.

 

 

 

 

skacok, ne parazzatok. Dana biztos tudja, h mennyi az "uniqueuser" az oldalon, gondolom ha vész van majd intézkedik.

mindenesetre cikkekben is lágyabb a felhozatal, podcastunk sincs már, és ez különösen fáj:-(((
kicsit olyan mintha azzal, h TB lelépett a szerkesztők is elszomorodtak volna, talan kisebb a lendület, és a régiek valahogy alig írnak cikkeket...

nyilván ennek is a következménye h kevesebb a komment, nekem sincs kedvem reagálni az ezredik covidpara hozzászólásra, és gondolom az enyémre sem kivancsi most senki sem...
szerintem egy kicsit ilyen most a helyzet:

https://www.youtube.com/watch?v=4imZYDUlESk

Csak a hozzászólás kedvéért és hogy lássátok, tényleg minden hsz-t elolvasok továbbra is: Go Pats! ;)

Sziasztok, 

Egyet érték sok előttem szólóval. Sajnos nekem sincs kedvem ezekre a covidos cikkekre reagálni, de attól még itt vagyok 😀

Minden nap félnézek ide. Sőt általaban ha felkelek reggel második - harmadik website amire félnézek. Érzékelem, hogy egyre kevesebb a cikk, de gondolom az íróknak nincs annyi idejük mint régen. Ezt is megertem, mert ez nem egy 5 perces elfoglaltság. Reméljük a helyzet majd változni fog.

Ha valaki pedig TB12 miatt elhagyta a honlapot, azért nem is kár. Nem játékost szeret meg egy normális szurkoló hanem egy csapatot. A játékosok mindig jönnek mennek, és ez igy is van rendjén. Csapat pedig ÖRÖK!!! 

Szia!

Normális szurkolónak érzem magam, de én a játékosokért rajongok (TB, JE, Thuney), a sztorikért (Butler, TB, stb.), és ezért szeretem a csapatot. A franchise egy fiktív dolog, nem hoz lázba. 

Abban a fikciós esetben, ha a SEA és a NE összes játékosa helyet cserélne, csak a franchise miatt nem maradnék Pats szurkoló. 

(Remélem elég clickbait hozzászólás:)

Az, de remélem egyik szurkolótársamról se gondolod, hogy a Kraftok franchise-ának, Bostonnak vagy netán Massachusetts államnak drukkolnak, hiszen ahhoz emberileg nem sok közünk van és nem látunk belőle semmit. Legfeljebb jó néhányan abban különbözünk a Te szurkolói attitűdödtől, hogy a mindenkori csapatnak!!! (Csapat= valamennyi játékos!+edzők) és az Őket körülvevő sajátos, tervszerűen működő, sikerorientált, de katonásan kemény, nevelő kultúrának szurkolunk és nemcsak néhány játékosnak. Nem ragozom tovább, tudod miről beszélek. Ezt kedveltük meg egy csapatban és nem Kraft-ot, meg Bostont. A zárójeles példáid alapján jövőre lehet, hogy Neked már másik csapatod lesz, vagy már idén is kifelé kacsintgatsz?. :)  A SEA/NE csere abszurd fikcióját Én úgy értelmezem, hogy reméljük a "Pats kultúra" sikerektől függetlenül maradandó lesz. Természetesen egyébként Mindenki úgy szurkol ahogy akar! :)

érdekes kérdés...  megértem, és én is hasonlóan éreztem, amikor TB elment, de azért én nem mennék el idáig... azt hittem, h nem tudok majd szurkolni CN-nak, és szomorú voltam, h TB nem egy számomra szimpatikusabb csapathoz ment el, mert a kalózoknak nem igazán tudok szurkolni... de azért TB-nek most is szurkolok, és örülök, ha győz, de rájöttem, h igenis több köt a NE-hez, mint Brady, Gronk vagy Edelman... nekem még Boston is érdekesebbé vált, bár soha nem jártam ott, és nem is tervezem... pedig azt hiszem, Brady miatt lettem NE szurkoló, kb 15 éve... a SEA-NE játékoscsere esetén nem tartanék veled, de ha holnap lenne egy TB-NE meccs, nem tudom, kinek szurkolnék igazából... :)

Igen ... vélhetően én is TB miatt lettem Pats szurkoló. Már nem emlékszem. De szeretem Bostont (franc se tudja miért, hisz én sem jártam még ott), az ír hatásokat. Dropick Murphis zenéjét. Szurkolók a többi bostoni csapatnak, és tudom, hogy egy Bucks meccsen az SB (sic) is a Pats-nek szurkolnék!!! :)  

Szerintem ahogyan sokan, én is minden cikket,kommentet elolvasok.Nincs olyan nap hogy ne nézzek be, de kommentelni ritkán szoktam. Ami nagyon hiányzik az a podcast :-( .

Szerintem ez a 2020-as év átmenet mindenkinek.. A csapatoknak és nekünk szurkolóknak is. Nem tudom meddig fog ezzel így működni, DE szerintem ez az év nálunk úgyis a csaptépítésről, Brady utáni éra kitalálásáról szól. Eddig szerintem, elég jól működik is. Sok és erős a futójáték és CN erősségeire építi McDaniels is a támadójátékot. Igazából két minőségi elkapóra, TE-re lenne szükség az O#-ben, és kiefejezetten erős, sokrétű csapat lehetünk. A D# engem őszintén meglepett. Úgy gondoltam, hogy a távozó és kiülő LB sort nehéz lesz pótolni az újoncokkal, DE úgy tűnik, hogy mindneki szintet és előre lépett. Eddig nagyon tetszik amit csinálnak. Meglátjuk mi lesz..Ez egy hektikus év..Nem lehet becsülettel készülni meccsekre, ha el vagy tiltva az edzésekről és a Covid miatt bluechip játékosok nem játszhatnak, ráadásul szinte minden meccset tolnak el a fertőzőttek száma és a protokoll miatt..Szerintem ezért IS kevesebb a cikk, hír, újdonság. A Covidból pedig mindenkinek elege van már..

Úgy néz ki Melvin Gordon RB nem fog játszani a Pats ellen a hétvégén, mert vírusos torokgyulladása van. Helyette Lindsay lesz a Denver futója. Elég jól ment eddig Gordonnak, úgyhogy a kiesése nem jött jól a Broncos-nak.

Sziasztok!

Én is azok közé tartozom, aki inkább csak olvas és ritkán reagál.

Számomra a csapat, idén eddig kellemes meglepetés! :-) Remélem most már nem nagyon lesznek fertőzöttjeink és a sérülések is elkerülnek minket, mert kíváncsi lennék mit hoznak ki az edzők a keretből.

Ami nekem is nagyon hiányzik az a podcast! Spigó kérlek engedjetek a nép óhajának és néha dobjatok össze egyet! :-)

És természetesen köszönöm az összes szerkesztőnk munkáját!

Go Pats!

A liga honlapjáról:

The New England Patriots are placing running back Sony Michel, guard Shaq Mason and defensive end Derek Rivers on the reserve/COVID-19 list, NFL Network's Tom Pelissero reported. The team also elevated offensive tackle Caleb Benenoch to the practice squad and designated tight end Rashod Berry, defensive end Nick Thurman and receiver Isaiah Zuber as COVID-19 replacements, per Pelissero.

A három játékos, mint kontakt (magas szintű kapcsolattartó) személy került 5 napos karantén megfigyelésre covid listára. Tehát egyelőre nem a pozitív tesztjük miatt. Mason és Michel holnapi játéka eddig is kérdéses volt. (Forrás: Patspulpit, O.Thomas)

Közben a Broncos futóedzője is pozitív tesztet produkált, természetesen ma nem jön a csapattal. 

Méghogy a covid nem szól bele a bajnokságba. Röhögnöm kell...

Majd ha bezár a bazár elhiszitek. Lesz itt még 20 forduló is.

Akkor úgy készüljek, hogy ma lesz meccs?:)

Persze hogy lesz, legfeljebb a tarcsi játszik:)

 

Nekem úgy tűnik, Te a vírusnak drukkolsz. Érdekes, hogy a jelenleg 205 fős sérüléses IR nem izgat (awg több, mint 6 fő/csapat), pedig ez a hadra fogható játékosok 9%-a, míg a covidos-IR jelenleg 31 fő (1,4%) 10 csapatnál. Ráadásul tájékozatlan vagy, mert a JAX kénytelen a kezdőcsapatával kiállni, mert a "tarcsiból" (PS) 10 játékos vírusos lett. :)

Én is olvastam Hopesz, de ha szerinted tájékozatlan vagyok akkor biztos így van.  Egyébként nem drukkolok a vírusnak csak baromi realista vagyok...

Azért a "tájékozatlan" - t tartalmazó mondatom végén van egy szmájli...

Szerintem a realizmus az, hogy a bajnokság folyik... a szkepticizmus meg az, hogy senki sem tudja, hogy fejeződik be. .. :) 

Na erről pofáztam a héten. Leszopunk ettől a fostalicska brigádtól mert nem tudunk edzeni...

Ez a realizmus Hopi, hogy kikapunk ha nem edzünk