Jó tudni! Patriots vs. Ravens előtt

Hétfő este negyedik alkalommal találkozik egymással a New England Patriots (11-0) és a Baltimore Ravens (4-7).

A korábbi három mérkőzés kivétel nélkül Patriots győzelemmel ért véget. Az első találkozásra 1996. október 6-án került sor Baltimoreban a Memorial Stadiumban, ahol a két csapat együtt 84 pontot szerzett, ami a második legtöbb a Patriots történetében. Ezt követte két hazai siker Foxboroban.

1996/10/06 New England Patriots 46 Baltimore Ravens 38
2000/01/02 New England Patriots 20 Baltimore Ravens 3
2004/11/28 New England Patriots 24 Baltimore Ravens 3

Egyedül a Houston Texans ellen vívott kevesebb mérkőzést a Patriots, szám szerint kettőt. Sőt! Miután a Ravens jelenlegi stadionját 1998-ban adták át, a Patriots most játszik majd először az M&T Bank Stadiumban. Ezen kívül két pályán nem szerepelt sosem a Patriots: Qwest Field, Seattle és az University of Phoenix Stadium, az Arizona Cardinals otthona (az idei Superbowl helyszíne, de pssszt!).

Miért ez a kevés összecsapás a két csapat között? Baltimorenak nem volt NFL csapata 1984 óta, amikor a Colts Indianapolisba költözött. 1970 és 1983 között a Patriots 27 alkalommal találkozott a Baltimore Colts együttesével és ezen mérkőzésekről 12-15 győzelem-vereség mutatóval rendelkezik. Baltimore városának 1995-ig kellett várnia mikor a Cleveland Browns bejelentette költözési szándékát (addig az időpontig Patriots vs. Browns 4-11), így 1996-ban megalakult a Browns utódjaként: a Baltimore Ravens. Bill Belichick a Browns költözését megelőzően öt évig (1991-95) dolgozott Clevelandben vezetőedzőként és pozitív mérleggel büszkélkedhet jelenlegi csapata ellen (4-2). Annapolisban nőtt fel, ami nagyjából 30 mérföldre (48 km) található Baltimoretól.

Továbbá. Kapcsolat a két csapat és játékosaik között. A másik dupla B, Brian Billick (most a Ravens vezetőedzője) offensive coordinatorként dolgozott a Minnesota Vikingsnél mikor 1998-ban az első körben WR Randy Mosst választották a drafton. Újonc évében Moss mind a 16 meccsen játszott, 11x kezdőként és vezette a ligát 17 TD elkapással. LB Adalius Thomas nyáron érkezett Foxboroba. A 2000-es drafton a hatodik körben a Ravens választotta. Tagja volt a Superbowl XXXV győztes csapatnak és kétszer került be ProBowlra. CB Corey Ivyt rookie FA-ként a Patriots szerződtette 1999. május 5-én. T Ryan O'Callaghan QB Kyle Bollerrel játszott együtt 2002-ban Kaliforniaban, ahol az offensive line tagjaként 28 TD passhoz segítette (második legtöbb az iskola történetében seniorként). Mikor 2003-ban a Ravens Bollert tizenkilencedikként draftolta, az első körös választás jogát a Patriotstól szerezték aznap trade keretében. DL Vince Wilfork, S Ed Reed és RB Willis McGahee csapattársak voltak a University of Miami egyetemi csapatában.

Zárásként. LB Tedy Bruschi és WR Troy Brown az eddigi összes Patriots vs. Ravens meccsen játszott. Ez pont kettővel több, mint ahány szereplést QB Tom Brady mondhat el magáról kezdőként a Ravens ellen. Azon az egyetlen meccsen 172 yardot passzolt, harmincból tizenöt jó passza volt, TD-t és INT-t nem dobott. Ezzel a New York Giants mellett a Ravens az a csapat, amely ellen még nem sikerült TD passzt dobnia Bradynek.

Forrás