Jobb lábas punter? Jacob Bailey, az újonc

Kép
Jacob Bailey

Ahogy 2013-ban Meskó Zoltán, Ryan Allen is kezdhet aggódni, hiszen hiába kíváló punter, egy versenytársat draftolt BB. Ez a versenytárs a Stanfordról érkező Jacob Bailey.
Baileyt több egyetem is kiválasztotta, azonban kickert szerettek volna belőle csinálni, a Stanford volt az egyedüli ahol punterként és kickoff specialistaként számítottak rá.
A 185 centi magas 90 kilós Bailey az egyetemen 43,8 yardot átlagolt puntonként és a rúgásainak 59,5%-a lett touchback. Amiért BB igazi kedvence lehet, az az atletikussága (4,72-es 40 yard), ami a fake játékoknál jöhet jól, illetve a hang time, ami miatt imádták a játékosmegfigyelők.
2017-ben második csapatos All-conference lett, mivel országos hetedik legjobb volt 45,4-es átlaggal, 20 fair catch és 24 db 20 yardon belüli punttal, mindössze 3 touchback mellett.
A kirúgásokban is fejlődött, az első évében mindössze 11 rúgása lett touchback a 65-ből, második évben már 44/71, a harmadikban pedig 58/83 volt az aránya.

Az NFL draft értékelése szerint az erősségei:
-Erős lábai miatt akár 60 yardot is tud rúgni a labdába megerőltetés nélkül.
-Jó field pozíciót tud kialakítani, hogy segítse a védelmet.
-NFL szintű hang time-ja van, ami a legjobb egyetemi volt 2018-ban.
-Nem engedett végzősként egy robbanékony visszahordást sem.
-Képes irányítani a puntot, ami oda megy, ahova akarja.
-82%-os Touchback aránya van kirúgásoknál
-Biztos kezű

Hátrányai:
-A technikáján csiszolni kell
-Visszapörgetős technikával rúg, de túl sokat tesz bele a labdába.
-Túl sok touchbacket rúg punterként
-2018-ban 39,9 yardot átlagolt puntonként.

Az NFL 5,25-ös értékelést adott neki, ami szerintem egy punternél egész jónak számít.

Érdekesség Bailey-vel kapcsolatban, hogy pilótának tanul, akár csak az apja és a nagyapja.

Forrás: nfl.com, rotoworld.com, sfgate.com

 

Hozzászólás

Ha a felsoroltakat az NFL-ben is produkálni tudja, ill. persze először az edzőtáborban, akkor valószínűleg BB Őt választja. Olcsóbb, tartalék kickernek is jó, fake punt-ra is alkalmas, a sok touchbackről meg majd leszoktatják. A hang time is fontos, mert Slater gyorsabb már nem lesz. :) A Patspulpit két szakírója (Perillo&Hart) is Bailey-t jósolja az 53-ba.

Allen-nek meg biztosan lesz helye a ligában. (Kedveltem Őt is, mint minden "szürkét".) 

Az feltűnt nektek, mekkora különbség van a támasztó és a rúgóláb izomzata között a fotón?! Mintha két külön emberé lenne. Biztos a fotó szöge, meg fura beállítás, de akkor is... Vicces :-)))

Mivel a kicker-ek és a punter-ek mindig uazzal a lábbal rúgnak ill. támasztanak ki, a különböző lábak kialakulása természetes, legfeljebb Nekünk, gurulós focihoz szoktatott nézőknek furcsa/esetleg kicsit nevetséges. Valószínűleg mindegyiké ilyen, csak ritkán látunk ilyen karakterisztikus felvételt.

Bocsi Vegas, de Te már a szerencsés fiatalsághoz tartozol, aki már választhatott. :) Én éppen nagyapa lettem mire legalább internet lett Mo.-n, nemhogy amerikai foci TV közvetítés.

Válasz hopi46 üzenetére

Hopi! Te legalább láthattál jó magyar focistákat. Minden kornak megvan a maga szépsége!

Válasz Zsolt75 üzenetére

Tudod Zsolt, ha mesélhetnék nem lenne hozzá elég guinness/whisky/portói... A M-A 7:1-es "edzőmeccsre" vitt ki először az Apám... Na de ez egy másmilyen oldal... :)