Julian Edelman visszavonult!

Kép
JE

A hétfői nap folyamán Julian Edelman nem ment át a fizikai felmérőkön, a Patriots megvált a remek elkapótól.

A veterán játékos az utóbbi időben rengeteg sérüléssel bajlódott, az elmúlt hetekben több olyan információ is napvilágot látott, miszerint nem lesz képes már az egész szezont teljesíteni. A két évvel ezelőtti Super Bowl legértékesebb játékosának egy térdsérülés miatt ért véget korábban a 2020-as szezonja. Mike Reiss (ESPN) információi szerint a játékos minden bizonnyal hamarosan bejelnti a visszavonulását.

FRISSÍTÉS: Az előzetes híreknek megfelelően Julian Edelman bejelentette visszavonulását! Sokak kedvence 12 szezont töltött Foxboroughban. A 2009-es draft hetedik körének 232. választásával került a Patriotshoz, ahol egész karrierjét töltötte. Az alapszakaszban 137 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, 620 elkapással (a csapat történetében a második legtöbb), 6822 yarddal (negyedik legtöbb) és 36 elkapott TD-vel (kilencedik legtöbb) fejezi be karrierjét, ám returnerként is kiválóan játszott, négy hatpontost is szerzett. All-purpose yardokat tekintve 9869 yardot szerzett, ami a Patriots történetében a negyedik legtöbb. A rájátszások során 19 meccsen szerepelt, itt is számtalan emlékezetes pillanattal örvendeztette meg a Patriots-szurkolókat, elég csak a Ravens elleni passzolt touchdownjára, a Seattle elleni győztes hatpontosára, az Atlanta elleni hihetetlen elkapására, vagy a Rams elleni Super Bowlon megszerzett MVP címre gondolni. Megannyi fontos pillanatot lehetne még felsorolni, ám igazából teljesen felesleges. Az elmúlt évtized Patriotsának alappillére volt ő, mind a pályán, mind pedig a pályán kívül nagyon fog hiányozni... Köszönünk mindent Jules!

"Julian Edelman a Patriots történetének egyik legnagyobb sikertörténete. Nem sok játékos kerül rosterre egy olyan poszton, ahol előtte még sohasem játszott. Julian ezt hetedik körös játékosként érte el, ráadásul a csapat történetében a 620 elkapással a második helyen áll, háromszoros Super Bowl-győztes, az utolsón ráadásul MVP címet is szerzett. Senki nem küzdött nála elszántabban, mindenki másnál elhivatottabb volt. Rendkívüli robbanékonysággal, gyorsasággal, fürgeséggel rendelkezett, az egész liga egyik legnehezebben levédekezhető elkapója volt. Hihetetlen keménysége és fontos pillanatokban mutatott nagy játékai által a szurkolók kedvencévé vált. Az elmúlt 12 év során tanúja voltam annak, miként vált nagyszerű játékossá, emberré és apává." - mondta róla a Patriots tulajdonosa, Robert Kraft.

Bill Belichick a következő mondatokkal búcsúzott kiváló játékosától: "Julian hihetetlen karriert tudhat magáénak az NFL-ben, nézhetünk akármilyen tényezőt, ami alapján elitnek titulálunk egy karriert: győzelmeket, gyűrűket, teljesítményt. Nagyon kevés játékos mondhatja el magáról azt, hogy elérte amit Julian elért. Legendás győzni akarással, versenyszellemmel rendelkezett, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan erős és felkészült volt. Mindig beleadott mindent ami tőle tellett. A nyomás alatt egyáltalán nem roppant össze, sőt. Amikor igazán nagy szükség volt rá, mindig előrelépett, hihetetlenül játszott a legfontosabb pillanatokban. Mindent megtett a csapatért, és amiért igazán tisztelem és elismerem őt, az az, hogy igazi "throwback" játékos volt. Ha kellett elkapta a labdát, de remekül blokkolt, futott, passzolt, visszahordott, sőt még a védelemben is remekül teljesített. Soha semmilyen körülmények között nem hátrált meg, olyan hozzáállással rendelkezett, ami ezt egyszerűen nem engedte meg. Igazi versenyző alkat, hatalmas öröm és kiváltság volt edzeni őt."

A Twitterre feltöltött videó ITT érhető el - Foxboro Forever!

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Nem tudok mit írni. JE egy olyan Pats ikon, aki a csapatért küzdve egyszercsak sajnos "elfogyott". ☹️

😕
Minitron köszönet az eddigiekért.

Be is jelentette a visszavonulást. A videó nagyon jól meg lett csinálva.

Kivált a Nagy Csapat egyik újabb meghatározó alakja. Már csak DMC, HT és Gilmore maradt meg a nagy blue chipek közül. Remélem, Belichick újra valami nagyot alkot ebből az idei FA shoppingból. Majd a Rodgers trade megkoronázza az egészet.

Most leülök és megnézem a 28-3 utolsó negyedét és hosszabbítást. Olyan elkapás, mint amit Edelman bemutatott a lábak között, egyszerűen nem létezik.


 

A médiában már bejelentette a visszavonulását. A jelenlegi WR corps legrégebben Nálunk lévő játékosa (Slater-t nem ide számítva): Harry!

Nem örömködök (a jó JE ennél 10x értékesebb volt!), de a csapat az elküldésével $2,66M-val növelte a cap space-t. a DM levonása után. Benzan szerint most a cap space: $15,24M.

Ez még elég sok pénz, nem (más csapatok örültek volna FA előtt, ha ennyi pénzük van) ?Draftra 4-5 milla kell úgy tudom, tehát még lenne pénz egy komolyabb igazolásra idénykezdés előtt, vagy tévedek?

Jobb ez így! Szörnyű lett volna végig nézni, ha netán valami súlyos sérülése lett volna belőle. Igazi példakép, mind a pályán és azon kívül. SPORTEMBER így, csupa nagy betűvel. Hiányozni fog, a fene vinné el! 

Nagyon kevesen tudtak annyira küzdeni, amennyire ő tudott - és ez az eredményeiben is megmutatkozott. Hatalmas köszönet mindenért, nagyon hiányozni fog!

Mélyen vallásos, mind a pályán, mind a civil életben szív-lélek embert vesztettünk el. Újabb ikonnal kevesebb. A Falcons elleni elkapása feledhetetlen volt. Abban az elkapásban benne volt az egész lénye, a sporthoz való hozzá állása. Irtózat szomorú vagyok, nekem ő volt a Patriots!!!

Óriási nagy kedvenc, az az ATL elleni elkapás örökre beégett, meg nem tudnám mondani hányszor néztem vissza.

Egy korszak véget ért. Imádtam. Jobban, mint Welkert. Sajnálom, de megértem. Egy évet még néztem volna, de ugye ő se lesz fiatalabb, és neki is kell az egészségére gondolni.

Kösz mindent Minitron! Rengeteg felejthetetlen emléket adtál. Emlékszem, mikor CB-ként leütöttél egy passzt, miközben WR-ként neveztek a meccsre. Onnan vagy a szívemben! Ez vagy Te! Teljes szívvel ott, és akkor, amikor kell. Imádtam a játékodat, ahogy cikáztál a pálya belső területein, és rettegtem, amikor puntot vártál. Mindig biztos pont voltál egy másik legenda játékához. Nagy űrt hagysz majd, de tudni kell megállni. Mindent megadtál nekünk, amit csak lehet. Köszönjük, és vigyázz magadra!

Köszönök mindent Julian.Nekem te vagy az igazi New England PATRIOT.

Nem rég írtam le, hogy szerintem mit jelentett ő a Patriotsnak. Csak ismételni tudnám magam.
Mindenkori győzni akarás. Óriási szív és lélek, pályán kívül-belül. Élő szövet a fém(harci)vázon. Példakép. Örök kedvenc. Köszönjük neked Jules!

Az elmúlt 10 év legjobbja volt és mindenki kedvence, megérdemli a pihenést, remélem civilként is megtalálja a számítását. Kösz a felejthetetlen élményeket...

Az az üres szék a végén... :( A legkedvesebb játékosom volt, neki nem volt árnyoldala, nem volt szeszélyes, nem kényeskedett, hogy ki dobál neki és MINDIG, MINDIG megtette a maximumot. Megtiszteltetés, hogy láthattuk. Thanks Jules forever!! taps:taps:taps és még rengeteg taps

Nekem ami először eszembe jut róla hogy néha akkora ütést kapott hogy mást autóval visznek le. Ő felállt és mutatta hogy tovább. Sajnos eljött az idő amikor az ő szervezete is jelezte hogy vége van. Emelt fővel jöhetett le a pályáról. HOF.

köszönjük az élményeket Jules

Szomorú hír sajnos :( :( :( A kedvencem volt

Nézem a videóját és sírtam közben....

Köszi mindent JE11

Sajnos eljött ez az idő is. Szememben Ő az egyik legnagyobb Patrióta. Remélem marad a csapat közelében és a mentalitásának legalább egy kis szeletét át tudja adni a fiataloknak.

Ha ő nem kerül be a Hall of Fame-be, mikor Ladanian Tomlinsonok bent lehetnek, akkor óríás baj van.

Vedd úgy, hogy erre nem válaszoltam!!!

Igen, viccből írok erre az oldalra.

Annyira azért nem volt nagy játékos, semmit se nyert, és futott pár ezer yardot, azt bárki elmondhatja magáról.

Igen, nem láttam, mivel vak vagyok.

Ui.:

Gondolkodj már el, hogy kinek mit írsz, rendben. Számolj el 10-ig, vagy 20-ig mielőtt valakit ilyen szinten megbántasz!

A szerinted pár ezer yardot futott Tomlinson egészen pontosan 13684 yardot futott, 145 tdvel, 3x all PRO, alapszakasz MVP, offensive player of the year 2006, és a mai napig tartja 35 tdvel futók között a liga rekordot. Az előző hozzászólásban semmi sértőt nem írtam. Ha nem bírod a kritikát nem kell hülyeséget írni. Hihetetlen milyen emberek vannak, baromságot köp az éterbe, majd ha kijavítják kultúráltan, még ő háborodik fel. Na most már megsértődhetsz! Válljon egészségedre! 

Nagyon szivesen, hisztizz még egy picit, aztán fuss neki mégegyszer és olvasd újra a dolgokat. Rájössz, hogy senki nem írt semmi sértőt. 

Tomlinson pont nagyon rossz példa. Ugyanakkor a jelenlegi válogatási rendszerben nálam sem kérdés: next stop: Canton.

Az NFL "szakértők" döntő többsége azt írja hogy nem méltó Cantonra,mert oda nem a sikeres,hanem az egyénileg jó statisztikás játékosok valók.És Minitron kevesebb elkapott TD-vel,yarddal stb.rendelkezik mint a konkurrensei.

Nem számit a 3 super Bowl stb.

Kicsit savanyú a szőlő alapon ítélkeznek szerintem.Sajnos van egy anti-Patriot társaság ott is.

Idővel kiderül. A Hall of Fame üzlet, egyre nagyobb. Azért mondom a válogatási rendszert, rengeteget “higult” a dolog. Talán a kvalitásai és a számok valóban nem indokolják, viszont ettől még jó esélye lehet.

Sok minden jut eszembe mikor JEre gondolok... De most csak annyit tudok mondani: KÖSZÖNÖM JE! 🙏🙏🙏😢

Sajnálom a dologt, de nem mondanám, hogy meglepett.

Nekem akkor görbül mosolyra a szám vele kapcsolatban, amikor eszembe jut a KC elleni AFC döntő, ahol az punt(?) utáni hozzáért/nemérthozzá miatt kihordtunk 3 infarktust a közös meccsnézésen :D

Számomra Minitron mentalitása olyan volt, mint egy rozsomáké, amelyik egy grizzlynek is gondolkodás nélkül nekimegy, ha arra van szükség. Megszámolni sem tudom, hogy hány olyan play volt, ahol már mindenki azt hitte, hogy földre vitték, ő mégis hajthatatlanul tört előre. Brady fegyvertárában Gronkkal együtt olyanok voltak, mint Asterix és Obelix. Sajnálom, hogy a nagy hármas utolsó tagját se látom többé már Patriots mezben.  

Köszönjük, és sok sikert!!!

Nagyszerű ember és játékos, igazi Patrióta! Hála és köszönet Julian! További sok sikert és egészséget!

 

Abban én sem reménykedtem, hogy idén is nekivág a szezonnak. Nagyon ramaty állapotban volt már tavaly is. Abban viszont igen, hogy a búcsú videó végén odavágnak neki egy lasztit és ő öltönyben-vetődve a székről elkapja... :-) Mert kb. ilyen volt. Abszolút kedvenc. Mikor még az ST-ben pörgött, nem lehetett nem észrevenni... A legjobbakat kívánom neki, mert megérdemli! 

Ez azért komolyan megérint mindenkit, aki picit is szerette az elmúlt 10 évben a Pats-t

Egy fantasztikus harcos, a slot királya, és annyi meg annyi nagy pillanat résztvevője, hogy felsorolni nem lehet szinte

Egy bizonyos Jerry Rice mögött a második legtöbb elkapás a rájátszások történetében....

A TD passz Dolának, a Seahwks és a Rams elleni brutál SB teljesítménye, az az elkapás a Falcons ellen, Játszott CB-t, QB-t, visszahordó, és WR-ként is kitűnt 

sajnos elfogyott

köszi mindent Jules,, Squirell, Minitron, JE11

Remélem lesznek még ennyire szerethető sztárjaink...

Wilfork - Ninkovich - Edelman

Az én kedvenc trióm

Néhány Edelman-al kapcsolatos story/tény/vélemény, mindegy honnan/kitől/mikor:

  • ...a kezdetekben Slater-el lakott vagy 4 évig, házat béreltek együtt és folyton azon eszeltek, hogy vajon a ST-ből vezet-e felfelé út vagy a cut küszöbén lavíroznak...Amikor Slater megnősült és elment, szeretett volna hozzájuk költözni...csak a testvéremet akarom követni -mondta állítólag Slater nejének…

  • Ha TB majd valamikor elmondja/leírja a karrierjének igaz történetét, akármilyen rövid/tömör is lesz, a játékostársai közül JE-t sokszor meg kell említenie. (Talán többször is, mint pl. Gronkot…Ő volt, JE viszont a semmiből lett.)

  • TB-től senki nem kapott el több passzt, és soha nem is fog, mint Julien. TB bizalmát a munkamoráljának hasonlóságával nyerte el. (Abcug kémia! :))

  • Talán nem volt még olyan játékos a modern NFL történetében, akinek az NFL léte évekig hajszálon függött és aztán SB MVP lett.

És ami folyton a fejemben van: Amikor a Csoda SB-on felálltak a padról, hogy a hosszabbítás első (és egyben utolsó) drive-ját megkezdjék, odaszólt TB-nek: (Nem emlékszem szó szerint, de különben is csak az utolsó szó a lényeges!):...csináljuk meg, a Mamádért!

Azt megkönnyeztem Hopi, Tom édesanyja ekkor úgy tudom, hogy kemora járt, mert rákos volt. Ilyen egy igaz barát, ilyen egy igaz Patrióta!!!

Óriási fazon, nevéhez méltó.

En miatta szerettem az NFL-t, kicsit most üresnek érzem magam. 

Egyrészt nagyon sajnálom, hogy távozik az utolsó emblematikus játékosunk, nagyon szerettem a játékát, az Atlanta elleni elkapása volt számomra a karrierje csúcspontja, másrészt a csapat illetve JE szempontjából is ez egy jó döntés szerintem, mert tavaly sajnos már nagyon látszott, hogy sérüléssel bajlódik. Bízom benne, hogy közel marad a csapathoz és kb hasonló utat jár majd be mint Welker. 

Hát igen, jövőre a csapat nevéből a New Patriots lesz a hangsúlyos! Nekem ez izgalmasnak tűnik, pedig még draft se volt.. :)

OFF

Csak egy érdekesség, CN jobb MVP eséllyel rendelkezik jelenleg egy neves fogadóirodánál (1/50),mint JG (1/80), persze a mezőny második felében.

Fields 2.Pro Day-ére JMD vezeti a Pats delegációt. Jones 2. Pro Day-én, a múlt héten, BB is ott volt. 

M.Hurley, a CBS Boston szakírója, egy szerintem igen érdekes cikket írt JE „felfedezéséről”. Röviden szemezgetnék a cikkből.:

…2007 táján kevés NFL scout látogatott a Kent State Egyetemre, hiszen az akkor sem az egyetemi foci melegágya volt, az előző hét évben csak egy játékosukat draftolták és a csapat ebben az évben1-6-ra végzett. ...Jim Nagy, a Pats akkori Midwest scoutja azonban ott járt és megakadt a szeme a csapat irányítóján és érdekes módon a futása/gyorsasága nyűgözte le elsősorban és az edzői véleményeket így összegezte és nyújtotta át Caserio-nak azzal a javaslattal, hogy a fiú egy érdekes returner/slot prospect:

upper echelon worker
likes to BS
wants ball in his hands
football instincts will help him at WR
has feet to play DB

Az utolsó feljegyzését magyarul írom:

- a legversenyképesebb srác, akit valaha edzettem – mondta az edzője.

...Caserio 2008-ban végig figyeltette és személyesen! is figyelte, aztán ami 2009-től történt az már közismert.

Eddig a cikkből, ami számomra, aki ugye egyszerű fotelszurkoló vagyok, tanulsággal is járt. Minden játékos választásunk a drafton, még egy 7. körös is, igen gondos előkészítő munka eredménye, oka van, hogy Őt választottuk és nem mást. Ezentúl nagyon meggondolom egy-egy pick-ünk kritizálását.

Kiegészítés a „felfedezőről”: „Jim Nagy bevált és elismert, 18 éves múltú, NFL-felderítő veterán. ...Olyan legendás edzők, mint Bill Belichick és Pete Carroll vezetésével megszerzett pozitív vezetői képességei hatalmas értéket jelentenek. ...kiváló interperszonális készségekkel rendelkezik, amelyek megbízható kapcsolatok kialakításához szükségesek az egyetemeken és az ügynökök közösségében, valamint erős csapat-, cél- és cselekvésorientált megközelítéssel rendelkezik, amelyet a futball legversenyképesebb szintjén fejlesztett ki" – mondta A. Cooper májusban, amikor kinevezte Nagy-ot a Reese Senior Bowl ügyvezető igazgatójává.

BB szinte kifogyhatatlan Julien dicséretéből. Legutóbbi média tájékoztatóján többek között ilyeneket mondott Róla:

  • „...Julien egyike volt azon játékosoknak, akik messzebb jutottak, mint a legtöbb edzőm…”

  • „...elkapóvá, returnerré, sőt védekező játékossá fejlődött, noha a főiskolán ilyen pozíciókban soha sem játszott, nem is volt felkészítve rá és ez igen nagy teljesítménynek számít…”

  • „Nagyon tisztelem a karrierje során elért eredményéért…nagyra értékelem azt, amit értem és a szervezetünkért tett.”

És amikor néha alkalmi QB volt:

  • Alapszakasz: 6/6, 128 yard, 1TD, PR: 158,3

  • Karrier (alapszakasz+PO): 8/7, 179 yard, 2TD, PR: 158,3

Ez a minisorozat nagyon jó volt Hopi, köszönjük! Az a helyzet, hogy JE11-ről minden hír örömmel tölt el - a visszavonulását kivéve persze - mert óriási kedvencem - és nem írom le, hogy volt. 

Jók ezek a számok, még akkor is, ha nyilván jól kidolgozott különleges és váratlan szituációkban alkalmazták az ő passzjátékát, így az ellenfeleknek kevés esélyük volt felkészülni rá. Ezzel együtt érdekes kérdés szerintem, hogy vajon, ha 15 centiméterrel magasabb, lehetett volna belőle sikeres NFL irányító?

Szerintem az ő mentalitásával mindenképpen. Mit gondoltok?

   Nem tudom mennyi igazságtartalma van, de a TrashTalk legutóbbi adásában Kovács Sanyi nem tartotta elképzelhetetlenek - súlyos sérülések ide-oda az utóbbi években -, hogy Edelman is Tampában folytatja, és újra összeáll a "legendás" trió!

Az NFL-ben igaz, hogy semmi sem elképzelhetetlen, de Gronk nem sérülés miatt állt le és ráadásul pihent is egy évet, azaz a 2 játékos szituációja nem hasonlítható össze. Talán 30 felett az a 3 év is számít. Idén nem igazán tudom elképzelni. Arra nem is merek gondolni, hogy JE sérültségi állapota kamu... nagy lenne a csalódásom. 

Az utolsó mondatoddal nagyon egyetértek, de azok után, ahogy távozott önmaga arcul köpése volna. Ezt nem hiszem, hogy megengedné magának, már csak azért sem, mert a Foxboro Forever egy, NE Patriots fanekre éptő üzleti brand, aminek szerintem igencsak alávágna egy ilyen lépés.

 OFF

JC aláírta a tendert!

C D. Woodard cut. 

Sok pénzt #CB1-nek adnak, JC még nem igazán az, ezt láttuk, néha még szertelen/kiegyensúlyozatlan, a #WR1-ekkel egyedül nehezen/nem bír. Ám, ha tovább fejlődik, jövőre nagyot kaszálhat, csak nem biztos, hogy Nálunk. :(

Végtelenül sajnálom, hogy befejezte, pedig milyen jó kis irányító is volt néha! :) Mint kis hörcsög marad meg bennem és az a kép, amikor a három kis "törpe" (JE(1,78m), Hogan1,85m) és Amendola1,8m))) összeszaladt gratulálni valamelyiküknek.

Az általad felidézett kép mutatja azt is, hogy egy 7. körös és két UDFA akár minőségi corps-á is összeérhet. (Nesze neked draft misztikum! :)) A kis hörcsög pedig talán a legjobban blokkoló WR-ünk is volt, amióta előlépett. Az erejével, mentalitásával és a "focieszével" bármelyik DB-et többnyire tökéletesen ki tudta kapcsolni a játékból, ha a hívás azt kívánta.

Hát akkor a draftról! Az egyetemi játékosok közül jó páran be is tudják bizonyítani, hogy méltóak a kiemelésükre, de nagyon sokan mélyen a kiemelési rangjuk alatt teljesítenek. Vagy eltűnnek a süllyesztőben. Tiszta lutri, csak némileg jobb nyerési eséllyel. Ezért tetszett a mester guberálási módszere, hiszen a már kész játékosok közül kereste meg azokat, akikre szüksége volt és akiben felfedezte a rejtett értékeket. Ez sem olyan drága és kasszagyilkos módszer, mint kész, befutott játékost hatalmas hatalmas fizetéssel leigazolni. Ezzel tudott egyenletesebb fizetés szétterítésével sapka alatt maradni. Azt gondolom ez is hozzájárult a hosszú és kiemelkedő szinten maradással. Nem vitte el egy-két sztár a keretösszeg felét és ezzel a többiek fizetését és színvonalát csökkentve.

OFF

Kedves Increay! Tudsz valamit a podcast-ban beígért irányítós cikkről? 

Na még egy utolsó story közvetlenül Julien-től, ahogy a 2009-es év drafttal kapcsolatos történéseit elmondta az NBC Sports reggeli műsorában:

„...Senki se tudta, hogy mi vagyok!...A Steelers megnézte tudok-e safety-t játszani, Fears a Patstól azt, hogy milyen vagyok mondjuk egy RB3-nak, aztán védelmi sémákat kellett felismernem, idiótaként próbáltam kitalálni a dolgokat. Mivel 1 hét múlva jött O’Brian, hogy megnézze a PR és KR képességeimet, kicsit azt hittem a Pats akar Engemet. Aztán jött még néhány csapat, akik elkapóként teszteltek. Meghívtak Chicago-ba és Miami-ba...Bostonba sohase hívtak….A hatodik körben kezdtek irántam érdeklődni a csapatok, persze mérsékelten, bár 4-5 is felhívott, de csak ilyet ígértek pl. nem draftolunk, de első helyen vagy az UDFA jelöltjeink között. Az ügynököm Don Yee azt mondta a Packers lenne Nekem jó UDFA-ként, majd azt mondta a telefonba: A Pats újabb trade-et csinált a 7. fordulóba, nem lennék meglepve, de nem tudom. Hetedik kör. Hirtelen telefonhívás jött az 508-as körzetből. Hé, Julien, a New England-től telefonálok, kapcsolom Belichick edzőt -mondta B.Najerian, az aszisztense. Csak ültem, mintha nem tudnám, mit kell tennem. Hé, Julien, uh, pokoli egy focista vagy. Nem tudjuk mit fogsz játszani, de találkozunk nyáron az újonc táborban! -mondta. Rendben edző! Még találkozunk! - motyogtam.

Anyám, hogy min múlik egy ilyen KIEMELKEDŐ tehetség hozzánk kerülése... Nagyon jó, hogy itt volt velünk. KÖSZÖNJÜK Jules! 

Úgy gondolom, 1-2 éven belül JE-ből könyv lesz. A legfontosabb részek egyikét viszont Mi már ismerjük. De nem aggódok, biztos maradt még bőven... :)

BB "pokoli" jelzőjébe szerintem benne van mindkettőjük egyénisége.

Érdekes,hogy Julien legkedvesebb elkapása nem az Atlanta elleni SB bravúr. Neki a Seattle elleni SB második félidejében 24-14-es Hawks vezetésnél az a play a „kedvence” , amikor 3&14-nél úgy kapta el TB passzát, hogy Cancellor alaposan megütötte, de nem esett el, tovább ment és 21 yardos játékot csinált. Amióta elkapó lettem, az ilyet szerettem, amikor nem csak ügyesebb, hanem erősebb is vagyok, mint a védő – indokolta.

Anno, az Atlanta elleni SB után valami talk show-ban nyilatkozta is, hogy az elkapás inkább mázli volt. Még szerinte is. Amihez persze kellett a fókusz, meg az akarása, de akkor is. Ráadásul ott valami 1st&10 volt, emlékeim szerint.

A Hawks ellen viszont az egy igazi kulcs játék volt. (Bár azon a meccsen kellett több is)