Ki lesz a kezdő iránytó a Chiefs ellen?

Kép
Flying_elvis

Miután Cam Newtonról kiderült, hogy a COVID-19 tesztje pozitív lett és karaténba vonult, a legizgalmasabb kérdés az, hogy ki kezd helyette.

Egyelőre Cam pozitív tesztje egyedi eset, de minden vele közeli kapcsolatba került játékost és edzőt értesítettek ma reggel és megkérték őket, hogy csináltassanak tesztet. Szerencsére mindegyik negatív lett, de a lappangási idő miatt ez azért még nem ad okot felhőtlen örömre.

A halasztás miatt a Patriotsnak még nem kellett Kansas Citybe utaznia, de a játéknap közeledtével a csapat helyzete eléggé képlékeny.

Egyes források szerint a csapat irányítását a meccsen Brian Hoyer veszi majd át Cam Newton távollétében. Én személyesen jobban örülnék, ha bevetnénk Jarret Stidham-et és megnéznénk mit tud éles helyzetben, de úgy látszik Bill a biztosabbat választja és rámegyünk a győzelemre!

A csapat egy közleményt is kiadott a helyzettel kapcsolatban, amelyben azt írják, hogy múlt éjjel kapták a hírt, hogy egy játékos tesztje pozitív lett COVID-19-re. A játékos azonnal önkéntes karanténba vonult. Néhány további játékoson, edzőn és stábtagon, akik közeli kapcsolatban voltak vele, szintén elvégezték a tesztet és mind negatív lett. Folyamatosan konzultálnak az NFL-el, a független orvosi csapattal és specialistákkal és követni fogják az ő útmutatásaikat a tervezett utazással és a mérkőzéssel kapcsolatban. A csapat és az ellenfél egészsége és biztonsága a legfontosabb prioritás a jelen helyzetben.

Frissítés: Az összes Patriotsnál szombat reggel elvégzett teszt negatív lett. Vasárnap reggel újratesztelnek mindenkit, ha vasárnap este azok is negatívak lesznek, akkor hétfő reggel elutazik a csapat Kansas Citybe és valószínűleg hétfő este (esetleg kedden) megtartják a mérkőzést. A Kansas Citynél végzett tesztek eredménye egyelőre még nem érkezett meg, természetesen velük kapcsolatosan is ugyanezek a feltételek.

Frissítés 2: 2020.10.05 13:30-kor érkezett Adam Schefter tweet azt mondja, hogy az éjszaka folyamán kiértékelt tesztek mind negatívak lettek és ennek megfelelően készülnek az utazásra és az esti mérkőzésre. [Kenny]

Hozzászólás

És ha az lesz, hogy kitolják egy 18. fordulóra, akkor már játszhat Cam?

Kb. két hét karanténnal lehet számolni, szóval a 18. fordulóban miért ne lehetne a pályán.

De utána legalább egy darabig Cam miatt nem kell aggódnunk Covid ügyben.

Nem tudom, hogy van-e olyan szabályozás, hogy amikor ő covidos volt nem játszhat.

Azért lenne benne logika valljuk be :)

Nem tudok ilyenről, meg szerintem nem is lenne sok értelme. Ráadásul ez az üzletről szól, szóval minden érintett érdeke, hogy minden esetben a legjobbakkal valósuljon meg az előadás ;)

A csapatok meg amúgyis sokat változhatnak szeptembertől januárig. Sérülések, cserék, forma változás, edzői döntések, szóval lehetetlen lenne, hogy a most vasárnapit tekintsék rögzített állapotnak, ami alapján mondjuk a 18. fordulóban kellene játszani a csapatoknak. (Már, ha jól értelmezem a felvetésedet)

"De utána legalább egy darabig Cam miatt nem kell aggódnunk Covid ügyben."

Nem igazán, mert nem lesz immunis, vagy is újra elkaphatja.

Hát, a jelenlegi tudásunk szerint ilyen esetek eddig minimálisan fordultak elő eddig. És náluk is jópár hónap után, illetve jópár kérdőjellel. Az azért kijelenthető, hogy ha az újrafertőződés valószínűsége magas lenne akár néhány hónapon belül, akkor arra tömeges bizonyítékok állnának rendelkezésre. A bangladesi és indiai helyzetből nyert tapasztalatok biztosan el fogják ezt a kérdést dönteni.

Nem értem mi indokolná Hoyert. Azért ez a meccs Newtonnal is csücskös lett volna, csereirányítóval gyakorlatilag minimálisak az esélyeink (akkor persze, ha a KC-nél sem lesz több pozitív eset). Ilyen helyzetben teljesen logikus lenne, hogy megnézzük, mennyire rossz is Stidham, mert nincs veszítenivalónk. Persze BB knows...

Véleményem szerint az, hogy aki Newton körül volt, ha most (még) mindannyian negatívak is, jó eséllyel lesz közöttük fertőzött. Mivel Stid elvben eddig szeparáltan volt, biztonságosabb, ha még legalább egy hétig és két további negatív tesztig távol marad. Hoyer meg ugye ott volt közöttük, én inkább őt tenném be.
Lehet, hogy rövid távon ez veszteség, de ugye az a meccs jön, amelyen amúgy is ki lehet kapni, viszont a Denver ellen már játszhatna Stid. 
Ha most beteszik a kontakt személyek közé, könnyen előfordulhat, hogy Denverben már egyetlen hadra fogható irányítónk sem marad. 

Hoyert semmi más nem indokolja, minthogy jobb, mint Stidham. Nem hiszem, hogy bármi egyéb elméleteket bele kellene vinni ebbe a történetbe - micsoda upside-ja van, ha nem beszállni kell majd biztos ő, meg hasonlók -, ezeken mindig jókat mosolygok. Az fog játszani, akivel több esélyt lát BB, és pont. 

A szeparálós elméletre nem kell mosolyogni, mert létezik. Szeparációs okokból két külön géppel ment a csapat Missouri-ba. Az egyiken a CN-el korábban kontaktban lévők, másikon a többiek. BB-nek ilyen esetre is megvolt a terve, aminek része az irányítók praktikus elkülönítése is a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

Ezt a meccset egészen biztosan nem szabadna megrendezni. Ilyen rövid távon a negatív eredmények csak parasztvakításnak jók, igazából semmit sem jelentenek.

A Patspulpit egyik szakírója szerint, kedvező esetben! CN akár a Denver ellen is már játszhat. Mivel Covid-IR-n van péntek óta, min. 5 napot kell ott töltenie és aztán kell 2 negatív teszt 24 órás eltéréssel.

Nos igen, elméletileg lehetséges. De, nekem van olyan bizonyítottan fertőzött kollégám, aki 3. hete van otthon és bár már meggyógyult, tehát már több mint egy hete tünetmentes, de a PCR tesztje sajnos még mindig pozitív, így aztán persze ismét karanténba került. Szóval ez a Denver meccs azért inkább valószínű, hogy nem, minthogy igen...

Total OFF:

Tud valaki segíteni abban, hogy az i7-en hogy lehet kikapcsolni az automatikus javítás funkciót, mert rendszeresen önállósítja magát és szándékaimmal szögesen ellentétes, vagy legalábbis értelmetlen szöveg kerül be, így aztán nem győzöm lektorálni önmagam... 🤬🤯

Egy valamiről nem beszél senki, se kint, se itthon. CN esetleges felelőtlenségéről, az elmúlt 2 hét magánéleti kontaktjairól, vajon betartotta-e az NFL/NFLPA szigorú szabályait. Ezt u.úgy értem a többi csapat covidosaira is és ha bebizonyosodik, hogy nem, súlyos pénzbüntetés és eltiltás legyen! Mindenki tudta szezonkezdetkor, hogy 0 covidossal a szezont nem lehet "megúszni", közel 4 ezer ember között mindig lesz jó néhány felelőtlen, meg persze peches is. Egy csapat idén 69 emberből áll, aki egészséges játsszon!

Hogy CN esetében pontosan mi történt, azt a "hagyományokat" ismerve valószínűleg nem is fogjuk megtudni. Esetleg tippelgethetünk, ha hosszabb ideig nem játszik, vagy a következő interjúnál egyszer csak radikálisan megváltozik CN outfit-je. :)

Mivel nem az NBA-ben használt buborék szisztémában vannak, azt a büdös életben be nem lehet bizonyítani, hogy honnan kapta el ezt a kórságot. Ennek a puha buboréknak pont ez a hátránya. Elég volt lesétálnia a boltba mondjuk egy Gatorede-ért, vagy reggel kimennie az újságért, amit előtte a Covidos kihordó fiú fogott meg. Mivel az USA a legfertőzöttebb országok egyikre, a szakcionálásnak nem sok értelmét látom a "puha buborék" mellett. Sem eltiltás sem pénzbüntetés formájában. Azt kell tudomásul venni, hogy előbb-utóbb el fog harapódzni egy nyavaja közöttük is, akármennyire vigyáznak magukra, amíg nem teljes elszigeteltségben játszanak. Sőt írok jobbat is, a PCR teszt sem szentírás, legalábbis az orr nyálkahártyás kivitel. Ugyanis volt olyan eset, ahol a csaj bőréről vettek mintát és az volt pozitív. míg eközben az orr nyálkahártya negatív. Na most elég egy ilyen szuper fertőző, hogy mondjuk 50 másiknak átadja. Innentől pedig lavina effektus van. 

Ne menjen semmilyen boltba! A QB1 a csapat legfontosabb játékosa, tripla óvatosságot/fegyelmezettséget várok Tőle. Lehet saját buborékot is csinálni... Kíváncsi lennék, merre járt az utóbbi hetekben? Ha 10 napon belül nem lesz Pats-es fertőzés, valószínűleg Ő a felelős... 

Nem megy boltba. Eddig sem járt. 
A helyzet az, hogy ezek a játékosok a haveroktól és a nőktől kapják el. És ezen nem is lehet változtatni.  
Nincs olyan senki mint Tom Brady. Ő a világ egyetlen milliárdosa, aki este 9-kor lefekszik aludni a pizsamájában. Aki mindent, de tényleg mindent annak rendel alá, hogy még 43 évesen is játszani tudjon. A világ legfizikálisabb sportjában.  
A “normális” (nem Brady) profi sportolók közül 10-ből 5 vigyáz magára, a maradék 5-ból 3 nem vigyáz, 2 meg komplett idióta. 
Cam Newton soha nem tud úgy élni, mint például egy Matt Ryan. De szerencsére nem annyira hülye mint Antonio Brown vagy Josh Gordon.
Szinte biztos hogy bulizott vagy csajozott. Ez van, ezen nem tud senki, még a csapat sem változtatni.

De szerencsénk van vele, mert a lehető legjobbkor fertőzte meg magát. A legrosszabb a playoff lett volna, aztán a Bills elleni meccsek és az alapszakasz utolsó meccsei, amik a rájátszásról döntenek. A Chiefs meccs veresége benne van, nem ez a legfontosabb meccs nekünk.   
Majd az AFC döntőben megverjük őket.

 

Nos, természetesen Én is tudom/úgy gondolom, hogy a játékosok jó része olyan, ahogyan leírod. Viszont szerintem az irányítók általában nem közéjük tartoznak, néhány kivétel mint pl. Manziel, Vick, csak ezt a „szabályt” erősíti. Egyelőre nem tudom, hogy CN hova tartozik…, ha a kivételhez, az elég baj...

Miért ne mehetne boltba a szabályok betartása mellett? Még mindig keveset tudunk a vírusról, naponta jelennek meg új infók stb. Szerintem nem a legszebb dolog egyből CN-re fogni a dolgot, amikor fogalmunk sincs arról, hogy mi történt valójában...

Nem járnak boltba ezek a játékosok a vírus helyzettől függetlenül sem. Hányszor láthatják az emberek Messit, Federert vagy Hamiltont a Tescóban? Amikor nincs vírus, akkor sem járnak. Most meg véletlenül sem.

De nem is az a kérdés, hogy boltba járnak-e. Mert a fertőzést a haveroktól kapják el, az alkalmi női partnereiktől kapják el. 5-10 fő rendszeresen megfordul náluk, akikkel szórakoznak, isznak, szívnak, XBoxoznak, kártyáznak, csajoznak.  
Így kapják el. Nem a sarki közértben.  
Ez így működik náluk. Minden csapatnál. Minden sportoló 30%-ánál. És ezen nem lehet változtatni.

Az NFL vizsgálatot indított a Patriots csapatánál CN pozitív Covid-19 tesztje miatt. A Titans-nél is vizsgálódnak, ott 20 fertőzött van eddig (játékosok+ személyzet).

Frissítés 2: 2020.10.05 13:30-kor érkezett Adam Schefter tweet azt mondja, hogy az éjszaka folyamán kiértékelt tesztek mind negatívak lettek és ennek megfelelően készülnek az utazásra és az esti mérkőzésre. [Kenny]

    Akkor már csak az a kérdés, hogy melyik meccset közvetítik? Bár lehet, hogy szigorúan kötött az eredeti szerződés és menet közben nincs lehetőség módosításra ...!

Michel (quad) a mai meccsre out!