Kik léphetnek előre az edzők közül a 2020-as szezonban?

Kép
BB2

Az elmúlt napokban a korai szezonzárás miatt több hír is érkezett távozó edzőkről. A New York Giants vezetőedzője lett Joe Judge, aki a Patriotsnál a speciális csapategységért, és az elkapókért volt felelős. Judge gyorsan le is szerződtette maga mellé védőkoordinátornak Bret Bielema-t, aki 2019-ben a Patriots védőfalát edzette. 

Ezzel a két távozóval gyakorlatilag nem is kettő, hanem három hely is megüresedett. Tegnapi hír, hogy csatlakozott az edzői stábhoz Jedd Fisch, aki 2008-ban a Denver Broncos elkapóit edzette, később 2015-16 között a Michigan csapatánál szintén az elkapókkal foglakozott, de 2010-ben megfordult a Seattle Seahawksnál is, ahol az irányítók voltak a gondjaira bízva, valamint ő volt 2013-2014 között a Jacksonville Jaguars támadó koordinátora is. Az elmúlt 2 szezont a Los Angeles Ramsnél töltötte, a támadó oldalon volt asszisztens. Elég hosszú az életrajza, de még 2004-2007 között a Ravensnél is megfordult, mint QB/WR edző, szóval elmondható, hogy meglehetősen széles körű tapasztalattal rendelkezik, ám a pontos szerepe a Patriotsnál még nem tisztázott.

 

Fisch

 

Lássuk, hogy kik számíthatnak előléptetésre, és ezzel együtt járó nagyobb feladatkörre:

Steve Belichick, assisztens: A Safety-k edzője a 2019-es szezonban egyértelműen a korábbinál nagyobb feladatot kapott, jelentős szerepet kapott a védelmi hívásokban. A játékosok azt mondták, hogy a Cornerbackkek és a Safety-k sokkal többet ültek össze együtt 2019-ben, mint korábban, így nyugodtan mondhatjuk, hogy Steve-re a Secondary edzőjeként is hivatkozhatunk. Az világosan látszik, hogy az ifjabb Belichick jó munkát végzett, hiszen a Patriots védelme az egyik legjobb volt a szezonban. Ne lepődjünk meg, ha jövőre megkapja a Védőkoordinátor kinevezést.

 

steve B

 

Cam Achord, assisztens: Amikor a 2019-es szezon elején Joe Judge megkapta az elkapókat is feladatként, nagyban támaszkodott Achord-ra. A speciális csapategység csakúgy, mint a védelem brillírozott, gondoljunk csak a blokkolt rúgásokra, puntokra, fumble kiharcolásokra. Achord jó eséllyel átveheti Judge szerepét a 2020-as szezonban.

 

CamAchord

 

Troy Brown, assisztens: Achord-hoz hasonlóan ő is Judge-nak segédkezett, de ő az elkapóknál dolgozott a szezonban. Így akár ő is nagyobb szerephez juthat Judge távozásával. Biztosak lehetünk benne, hogy jól átlátja a támadói feladatokat. (Szerk: Brown 1993 és 2006 között a Patriotsban játszott mint elkapó, és 192 mérkőzésen 557 elkapásból 6.366 yardot és 31 TD-t szerzett. Ha valaki, akkor ő tapasztalt, legalábbis ami a foci gyakorlati oldalát jelenti)

 

TroyB

 

Nick Caserio, személyi ügyekért felelős igazgató: Az ő helyzete trükkös. A Patriotsnál ő a mindenes. Segít az edzőknek. Ráadásul a scouting részlegért is ő a felelős (pro és college szinten). Bill Belichick nagyban hagyatkozik Caserio munkájára abban a tekintetben is, hogy kik kerüljenek be és ki a rosterre. De nem Caserio-é az utolsó szó, ami talán most változhat, talán több döntési lehetőséget is kap a jövőben a személyi kérdések tekintetében.

 

NickC

 

Jerod Mayo / DeMarcus Covington, asszisztensek: A 2019-es szezonban Mayo a belső, míg Covington a külső LB-ekkel dolgozott együtt. Elképzelhető, hogy jövőre Mayo megkapja az összes Linebackkert, míg Covingtonhoz kerül a védőfal. 

MAyo

 

Covington

 

Brian Belichick, assisztens: Négy éve van az edzői karban, többek között a scouting (játékosmegfigyelő) és az edzői/oktatói munkákban vesz részt. Sokkal inkább a háttérben marad, mint Steve, de fontos része van a tervezésben, intellektuális dolgokban. A pontos feladatkörét azonban homály fedi, de lehet, hogy 2020-ban kap valami konkrét szerepkört is? 

 

BrianB

 

Forrás: patriotswire, nbcsports

Hozzászólás

Steve Belichick : Bill Belichik jövőbeli utódja. ;)

32 évesen DC...elég gyors karrier 4 év def. asszisztens és 3 év sec. edzőség után. Az viszont biztos, hogy szinte bálványozza apját, lesi minden tevékenységét, Rá szeretne hasonlítani saját bevallása szerint is. Lehet, hogy az Öreg kinevezi fiatal önmagát, sok vita nem lesz köztük. Edzői dinasztia épülget New England-ben, már Brian is betette a lábát a csapathoz.... Az eredményessége majd kiderül, hiszen a sec. csak a def. fele...Gilmore-t, DMC-t, JMC-t, Chung-ot stb. nem igazán kellett "tanítgatni"...

Hát azért enyhén lenne vicces, hogy BB után jönne a fia és ugyanott folytatná ahol az apja:)

A többi csapat szurkolója eret vágna :)))

Hát, nem tudom. Nem értek hozzá, csak szimpátia alapján írom: nekem nem tetszik ez a családias forma. Ennek soha sincs jó vége. A zseniknek lehetnek tehetséges utódaik, de akkor is csak árnyék néven futnak... Ne legyen igazam, de akkor is házon belül? Hozni kell a rokonokat?! ... Pont a mester extravaganciája csorbul így...

Hát igen, furcsa ez a családi vállalkozás. Ugyanakkor ha a fiai nem lennének elég jók és BB meg tolná őket akár a csapat kárára is, abban a pillanatban elvesztené az összes hitelességét mind a csapat, mind Kraft felé. Vagyis szerintem elég jók  srácok, hogy MINDENKI elfogadja őket a posztkujon és ne lehessen belőle bizalomvesztés.

Neked legyen igazad! ... Az biztos, hogy ha tisztességes a dolog, akkor tízszer annyi melót vár el gyerekeitől, mint másoktól. Kérdés, van-e a maximumnak tízes szorzója? :-)

Mivel kezd sekélyes lenni az oldal, új hír: AZ ÉV VÉDŐJE: STEPHON GILMORE (NEW ENGLAND PATRIOTS). Jöhetnek a reagálások. Szívesen:D!

26 INT-je van (rájátszással együtt) 21 QB-től, ~3 INT/év. A skalpok között van a 2 Manning, TB, BigBen, Rivers és Stafford is.

Sekélyes? :D

Szerintem amit írsz aligha lehet hivatalos, mivel február 1-én lesz a show aminek a keretében bejelentik az év legjobb játékosait. Nyilván akkor majd cikk is lesz róla, amennyiben tényleg Gilmore lesz az év védő játékosa.

Scar visszavonul :( nos ő nagy érvágás lesz számunkra :(

Kisebb megszakítással 82 óta a fal edzője, 5 SB-hoz "segédkezett", szinte pótolhatatlan lesz. A Patspulpit szakírója szerint 5 jelölt is van, de C. Bricillo kivételével egyikőjük sem foglalkozott eddig az O fallal. A 43 éves Bricillo-nak is elsősorban 9 év egyetemi Ofal-as múltja van, de  tavaly szorosan együttműködött Scar-ral, lehet nem véletlenül. Az egyik legérdekesebb "jelölt" Ryan Wendell, aki 8 évig (2015-ig) a csapatunkban C/RG volt, (80G, 1 SB), jelenleg a Bills off. asszisztense és természetesen nem idegen Tőle a Patriots Way.

Gondoltam, bedobom ide - igaz, nem a cikk témája, de talán érdekes lehet ebben a pangásban: most jött velem szembe egy külföldi oldalon, miszerint Gronk azt tanácsolta Tomnak, hogy "menjen tesztelje a piacot". Nem tudom, lehet-e külföldi oldalról linkelni, így inkább nem teszem be ide, de meg lehet találni, akit érdekel.

A Scar-os hír is szembejött velem ugyanott, hát szomorú vagyok... azért bízom benne, ha Andrews visszatér és meg tudjuk a kezdő 5-öst tartani + még Develin is jön besegíteni, akkor hátha nem lesz nagy baj :)

TB példaképe Joe Montana meg pont az ellenkezőjét tanácsolta egy riportban, és ha valaki, akkor Montana tudja miről beszél, hiszen végigjárta ezt az utat a pályafutása vége felé. Szerintem megvárja TB az ajánlatokat (köztük a Pats ajánlatát is), majd mindent mérlegelve a családi tanács el fogja dönteni mi nekik a legjobb.  Valahogy nehéz elhinnem, hogy Gronk, Montana vagy bárki más tanácsai annyira relevánsak lennének ebben az ügyben.

Hát Én nagyon szkeptikus vagyok Andrews és Develin (32 éves) visszatérésében...Nemcsak a szezon kezdeti állapotuk, hanem a kockázat szempontjából is... A fal meg lehet, hogy szinte új lesz, ha Thuney-t nem tudjuk megtartani és Karras is elkel a piacon... Én úgy készülök a szezonra, hogy szinte új csapatunk lesz...:)

Ejnye Gronk, ahelyett, hogy visszatérne és az öreggel még megtolna 1-2 jó szezont, ilyen csúnya tanácsokat osztogat. Nem akarom a kecskét semmilyen más mezben látni, akkor inkább vonuljon vissza (ezt sem akarom).