Kinek a hibája volt? 12. hét Jets

Ismét egy győzelem, ráadásul idegenben a Jets ellen. Van még min javítani, nézzük meg a hibákat.-TORESPONT-
A héten új gépem lett, amire igyekeztem mindent telepíteni, hogy készen álljak a cikkre. Örültem, hogy találtam mp4-be felvételt, de a vágó program nem volt hajlandó felismerni a fájlt, így maradt a jó öreg Paint. 

Legutóbb Brady incomple passzait próbáltam kielemezni, most inkább a 10+ yardos játékokra mentem rá mindkét oldalon, illetve azért akadt pár védő megmozdulás is, ami nyomást eredményezett. Sajnos szokás szerint a TV-ben leadott adásból rendszerint "kifutottak" a játékosok, így szűkült a kör, amit be tudok mutatni Nektek.

1; Gilmore leragadt

A Jets a ebben a támadásban 3 elkapóval állt fel a bal oldalon. A védelemben pirossal bekarikáztam a párokat, illetve piros vonal jelzi, hogy Jason McCourty kire figyelt. A furcsa a jelenetben az volt, hogy Gilmore szinte egyhelyben maradt, míg az embere keresztbe átfutott a jobb oldalra. Így Jonathan Jones tudta csak 17 yard után megállítani Kearse-t.

Gilmore stop

Kinek a hibája volt? Mivel mindenkinek meg volt az embere, a futóra is jutott védő, így nem értem, Gilmore miért ragadt le a jobb oldalon.

2; Edelman hosszú elkapása

A Jets emberfogásban védekezett, látszik a három bekarikázott páros, illetve az 54-es LB Michel irányába mozgott. Ezzel azonban a bal oldalról induló Edelman simán be tudott futni a LB mögé, és a 21-es számú Jets CB (Claiborn) mellett sebességből elhúzott. Brady jól döntött, hogy ide dobta a labdát, bár szerintem Michel is megverte volna a LB-t.

JE catch

Kinek a hibája volt? Claiborn nagyon lemaradt, így hatalmas lyuk maradt a védelemben, amit Edelman jól ki is használt.

3; Jets TD

Pirossal jelöltem az emberfogást, illetve narancssárgával azt a mozdulatot, amivel Jonathan Jones-t csúnyán megverte Kearse. Sajnos DMC túl messze volt ahhoz, hogy időben odaérjen, így ez a 16 yardos TD egy-egy elleni hibának tudható be. Szerintem párszor előkerült ez a héten az videózásokon. 

Jones-hiba

Kinek a hibája volt? Sajnos Jones-on múlt ez a játék, bízzunk benne, hogy nem sok ilyent látunk már idén.

4; Gyönyörű nyomás McCown-on

Ez egy fontos védekezés volt, 3&3, a Jets már a Patriots térfelén. Három színnel jelöltem a 3 védőnket (Flowers, Chung, Claborn), akik szépen nyomást generáltak, így McCown túl hamar volt kénytelen passziolni, és a labda majdem 4 méterrel a pálya széle mellett ért földet. Ha alaposan megnézzük a képet, azt látjuk, hogy Chungnak és  Flowersnek hatalmas lyuk nyílt, amin sebességből gyorsan átértek, míg Clayborn külső vállról verte meg a támadó falembert. Ez a dobás egyébként egy rettentő rossz döntés volt, hiszen nézzük meg, hogy a kép bal felső felén mennyire üresen állt az elkapó. Ha nincs ez a hármas nyomás, talán McCown másképpen döntött volna. 

Szép nyomás

Kinek a hibája volt? Egyrészt a témadófal akkora lyukat hagyott, mint amekkorát a futásoknak szoktak nyitni, másfelől McCown körülnézhetett volna hamarabb is. Szerencsére nem így történt.

5; Enunwa 41 yardos elkapása

Mondhatnánk úgy is, hogy majdnem mindenki blitzelt a Patriots részéről. Piros nyilakkal jeleztem, hogy mennyire próbált a csapat nyomást helyezni a Jets irányítójára. Emellett Gilmore Robby Andersonnal ment, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy Jason McCourty 1-1-ben maradt a Jets TE-vel, Enunwa-val. Narancssárga szaggatottal jelöltem a két játékos mozgásának irányát, amin látható, hogy már a kezdetektől Enunwa lépéselőnyben volt, szépen fel tudott gyorsulni és le is hagyta JMC-t. 

DMC lemaradt

Kinek a hibája volt? Ugyanaz a helyzet, mint JoJo-nál, ez sajnos JMC sara volt.

6; Michel futása 31 yardért 

Nagyon okos játék, jó döntés Micheltől. A kép felső részén látható a két elkapó párosunk, akik szépen blokkolják a védőket. Az igazán fontos blokk azonban Trent Browntól érkezett, ugyanis ő amellett, hogy a saját védő falemberét eltakarította az útból, még a fellépő Safetyre is rá tudta lökni a védőt, így elzárta előle az utat Michel felé. Kékkel jelöltem azt, hogy Michel futhatott volna jobbra, így valószínűleg a Safety szerelte volna, de ő ehelyett a bal oldali utat választotta (narancssárga). Ha tovább elemezzük a játékot, azt is észrevehetjük, hogy Develin, Thuney és Andrews milyen szilárd falat "épített", ellehetlenítve a védőket, és ezzel lehetőséget adtak ennek a futásnak. Szép csapatmunka!

Michel futás

Kinek a hibája volt? Nem is lehet feltétlenül egy embert kiemelni a védelemből, ez egy jól felépített támadójáték volt.

7; Anderson 15 yardos catch 

Ismét blitzelni próbált a csapat, ezúttal bal oldalról Jason McCourty, jobb oldalról Gilmore indult meg az irányító felé. Roberts és Chung által fogott embereket piros vonallal jelöltem. Ha megnézzük a "fenti leosztást", akkor láthatjuk, hogy Chungra két ember maradt, mivel mellőle Gilmore blitzelni indult. Ennek eredményeként Andersonra nem volt ember, és csak 15 yard után tudta levinni őt Harmon.

Anderson catch

Kinek a hibája volt? Blitzeléssel próbáltuk meglepni a Jetset, ami balul sült el. Jelen esetben Harmonnak hamarabb kellett volna fellépnie szerintem.

8; Nyomás a'la Van Noy 

Láttunk már hasonló jelenetet, akkor mi voltunk az elszenvedői. A futónak (Isaiah Crowell) két lyukat kell figyelnie, hogy honna érkezik a nyomás. Tehát tulajdonképpen 50-50% esélye van eltalálni, minden féle tapasztalat hiányában az irányt. Pirossal bekarikáztam a támadó falembereket, akik a védőket próbálják akadályozni, míg a RB próbálja eldönteni, hogy Van Noy melyil lyukon fog érkezni. Szerencsénkre rosszul döntött (narancssárga irányából várta), így Van Noy ugyan sacket nem ért el, de földre tudta vinni a Jets irányítóját.

Van Noy nyomás

Kinek a hibája volt? Crowell megpróbálta megfejteni Van Noy mozgását, szerencsére ezúttal nem nyert.

9; Hogan üresen 

Szépen eladott játék, a Play-Actionre a LB-ek és a Safety is fellép, így egy hatalmas lyuk keletkezik középen. Furcsa, hogy a 22-es és a 43-as Jets CB is megáll, és tovább engedi a Patriots elkapóit úgy, hogy egy darab CB (képen nem látszik) marad hátul. A felülnézeti képből kiderül, hogy Brady akár a kép bal alsó részén látható Gordonnak is passzolhatott volna, mert a már említett hátsó CB is 10 yardra volt tőle. De Edelman is megcsinálta fent a maga elszakadását, a védőnek esélye se lett volna szerelni őt a first down megszerzése előtt. Jó döntés Bradytől.

Hogan hosszú

Kinek a hibája volt? Számomra ez a Jets védekezés rejtély maradt, akkora lyukat hagytak a pálya közepén, amekkorát a Patriots ellen vétek.

Várom a véleményeket, észrevételeket a cikk alatt!