Kinek a hibája volt? 16. hét Bills

Ismét nyerni tudott a Patriots két rossz meccs után, ezúttal meglepő módon a futójátékkal dominált a csapat.-TORESPONT- Sok minden elhangzott a mérkőzés alatt a chaten, és utána a fórumban arról, hogy Brady mennyire játszott rosszul. Volt az az álláspont, hogy azért volt kevés passzkísérlet, mert a futás volt a gameplan, a passz csak kisegítő szerepkört kapott, és voltak, akik szerint Brady ennyire volt képes, gyenge teljesítményt láthattunk tőle. Ami biztos, hogy 24 passzkísérlete volt, ami szerintem szezon legkevesebbje, és abból 13 érvényes passz volt sikeres. Azért írom, hogy érvényes, mert volt büntetés miatt visszahívott passz is. Semmiképpen nem szeretném Bradyt a szent-kecske képében bemutatni, ami az ő hibája volt, azt igenis ki kell emelni.

A nagy bejgli és karácsonyi lakomák után úgy gondoltam, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nézzük meg azt a 11 passzt, ami incomplete lett ilyen vagy olyan okból. Talán a játék hevében elhamarkodottan mondhattuk párszor, hogy ez is vagy az is Brady hibája volt, ezért nézzük meg most ezeket a játékokat, és döntse el mindenki maga, hogy "kinek a hibája volt?". Ezúttal nem feliratoztam a gifeket, mivel nagyon egyértelmű dolgok voltak, ahogy azt mindjárt láthatjátok.

1; Edelman drop

Nem kezdődött jól a mérkőzés, egy ~12 yardos pontos passzt rontott el Edelman, amiből talán hosszabb játék is lehetett volna, hiszen sebességből megverte az emberét, és talán egérutat nyerhetett volna. 

JE drop

Kinek a hibája volt? Edelman droppolt, egyértelmű szituáció.

2; Gyors ütempassz, szép védőmunka

Az alább látható játéknál nem volt idő mérlegelésre, tétovázásra. A snap után Brady csinált egy 360 fokos fordulatot, és egyből eleresztette a labdát Edelman felé. A védő szépen ugrott fel a passz sávjába, egy jó védekezést láthattunk. Mondhatjuk úgy is, hogy ez nem a támadókon múlt.

Gyors ütempassz

Kinek a hibája volt? Egy szép védő-megmozdulást láthattunk, nem lehet hibáztatni ezért senkit az O oldalon.

3; Rossz blokkolás Trent Browntól

Sajnos a nagy 77-esünk gyakran elalszik mostanában. Közelebbi kamerakép nem volt, de mivel ő próbál a védő után menni, ezért feltételezhetően a támadófal mozgása úgy volt felrajzolva, hogy az ő feladata lett volna a védő megállítása. Ne várjuk azt, hogy Brady táncolgasson egy 120+ kilós falemberrel, ezt a labdát akkor és ott el kellett dobni. Ahogy repül a labda azt látni, hogy a többi elkapónk is fogva volt, így Gronknak próbálta odaívelni Brady. 

Rossz blokkolás

Kinek a hibája volt? Elrontotta a támadófal a blokkolást, ebből nem lehetett volna többet kihozni.

4; Rossz passz White felé

Brady nem gép, hanem ember. Ez látszik ebből a passzból, amit sajnos ő rontott el. White teljesen üresen állt, igaz, több yard (5) nem lett volna belőle, ha jó a passz, de Brady White mögé dobta a labdát. Szerintem itt nem ő volt a Nr.1 target, talán második szándék lehetett az ő megjátszása.

rossz passz Whitenak

Kinek a hibája volt? Ezt a passzot Brady 10/9,5 szer megdobja, most valami hiba csúszott a gépezetbe.

5; Első INT

Brady és Burkhead nem értették meg jól egymást. Szinte 100%, hogy Burkhead nem a megbeszélt útvonalon futott, Brady csak úgy vaktába nem dobja oda a labdát az ellenfél kezébe. Burkhead egy irányváltással megverte az emberét, de a második gif-en látni, hogy ha a "megbeszélt" irányba fut, akkor is már előnye volt a védővel szemben, egy sima elkapás és plusz pár yard lett volna belőle. Ehelyett INT lett, ami főleg az után kellemetlen Burkhead részéről, hogy előtte egy fumble-t láthattunk tőle, ami egyértelműen az ő sara volt, többet akart kihozni abból a játékból, ami rossz döntésnek bizonyult.

INT 1_1

INT 1_2

Kinek a hibája volt? Engedjétek meg nekem, hogy ezt ne Brady, hanem Burkhead "nyakába varrjam". 

6; Rossz passz Patterson felé

Brady itt Patterson mögé dobta a labdát, de az a megérzésem, hogy itt nem ő lett volna az elsődleges célpont, hanem Edelman. Jött a nyomás most is, talán egy tört-másodpercet várhatott volna Brady, hogy CP megforduljon. Mondjuk az is igaz, hogy 3&4 játék volt, és a labda a vonalra érkezett. Lehet, hogy CP túlfutott?

rossz passz CP

Kinek a hibája volt? Annak ellenére, hogy nem ismerjük a pontos útvonalakat, valószínű ezt Brady rontotta el.

7; Második INT

Brady megdobta a második INT-jét. Ha az előzőt valaki az ő nyakába varrná, akkor gondolom ennél senkinél nem merül fel a QB neve, mint hibás fél. Gronk ezeket, sőt ennél kacifántosabb passzokat is el szokott kapni, itt valahogy kihagyott a rendszer. 

INT 2_1

INT 2_2

Kinek a hibája volt? Sajnos Gronk ezt elrontotta alaposan, nem kérdés.

8; Ismét egy rossz falmunka

Közeledünk a vörös-zónához, harmadik és 4. Ilyenkor kell talán a legjobban a jó falmunka, ami most nagyon nem sikerült fényesre. Két ember is odaért Bradyhez, egyfelől White nem vette jól fel az emberét, másrészről Cannon felől is jött a nyomás. Mondhatnátok, hogy miért nem mozgott fel balra Brady? Azon az oldalon Trent Brown embere döngölte volna a földbe, ugyanis a falember megint elengedte a védőjét maga mellett. 

rossz falmunka

Kinek a hibája volt? Pocsékul sikerült a QB-t megvédeni, így esély sem volt a pontos passzra.

9; Rejtélyes játék

Egy elkapóval álltunk fel, ez az egy biztos. De hogy itt mi volt felrajzolva, az számomra rejtély maradt. Örülnék, ha megírnátok, hogy Ti ebből mit láttok, kire ment volna a játék? Az én tippem talán Develin, aki nem tudott elszabadulni időben, de ez csak egy tipp. Mindenesetre fura hívás volt szerintem.

rejtély

Kinek a hibája volt? Nem tudom, segítsetek, hátha valaki meg tudja fejteni ezt a játékot.

10; Rossz passz ismét White felé

Ezen a meccsen nem volt meg az összhang Brady és White között. Üresen futott White, és Brady mögé dobta. Ez nem egy megszokott látvány, de ezen a meccsen ez már a második volt. 

rossz passz White 2

Kinek a hibája volt? Brady ismét egy rossz passzt eresztett meg, ez az ő sara volt. 

11; Trent Brown ismét

Hiába van felrajzolva jól egy játék, hiába minden, ha nem védik meg az irányítót elég ideig. Tökéletes mintapéldája volt az alábbi jelenet, amikor Brady (sokadjára) kénytelen volt elengedni a passzt, mert jött a nyomás, ismét Trent Brown felől. White egyszerre nem tudott két embert felvenni, így maradt az incomplete passz, amit szépen beírnak Bradynek.

ismét nyomás Trent

Kinek a hibája volt? Trent Brown reméljük felébred, és a az utolsó fordulóban és a rájátszásban egy stabilabb teljesítményt tud nyújtani.


Összegezzük:
  • 2 INT (Burhead és Gronk hibájából)
  • 1 drop (Edelman)
  • 1 szép védőmunka
  • 3 elrontott falmunka
  • 1 rejtélyes játék
  • 3 egyértelműen elrontott passz
Ha így nézzük Brady teljesítményét, talán kicsit árnyaltabban lehet megfogalmazni a kritikát Brady irányában. 

Természetesen a fentiek az én véleményemet tükrözik, amik nem feltétlen helytállóak, de szerintem sokban egyetértünk. Várom a véleményeket, észrevételeket két bejgli majszolgatása között!