Kinek a hibája volt? - Wild Card mérkőzés: Patriots vs Titans

Kép
Kinek a hibája volt

Ezzel a cikkel még adós vagyok az az igazság. Nem tudom érdekel-e még valakit ugyan, hiszen a szezonnak már vége, de hátha. Azért én teszek egy próbát, hiszen így teljes a szezon, ha ezen is túl vagyunk. Voltak ebben a szezonban különféle elemzések tőlem, ahogy azt láthattátok. Volt, amikor az irányítókra helyeztem a hangsúlyt, vagy éppen az elkapók útját követtem végig, vagy épp egy-egy sack történetét meséltem el álló és mozgó képekben. Ezúttal az 5 jelenetből amit kiválasztottam lesz 2, ami összehasonlításon alapszik, de ne fussunk előre, menjünk sorba!

1. Jelenet,  3&10, 1. negyed, 05:44, eredmény 12 yard és Titans TD

Előljáróban annyit, hogy ez előtt a play előtt sérült le Patrick Chung, akinek a helyét így Terrence Brooks vette át. Sajnos ezt a Titans ki is használta, de lássuk hogyan:

Négy játékos futott útvonalat, amit a Patriots megpróbált emberezéssel lekövetni. Itt láthatóak a (ködös) madártávlatból a párok pirossal jelölve. Középen Harmon és Devin McCourty blitzelt, megpróbálta Tannehillt egyfelől kapkodásra, másfelől hibázásra kényszeríteni.

 

1-1

 

Ahogy itt látjuk (feketével bekarikázva) az elképzelés helyes volt, ugyanis mindkét védőnk átjutott a falon, és nem sokon múlt, hogy bele tudnak ütni a labdába. 

 

1-2

 

Persze ehhez az kellett volna, hogy a segítség nélkül maradt hátsó szekció hibátlanul oldja meg a feladatát, és legalább addig szorosan őrizzék a támadókat, amíg a két blitzelő oda nem ér. Sárgával bekarikázva jelöltem, hogy a Titans TE-je már megverte Brooksot, lendületből el tudott menni mellette.

 

1-1gif

 

Nézzük hogyan: egy gyönyörű irányváltással, amit Brooks nem tudott lekövetni, és így yardokra lemaradt a TE-től. Sajnos egyéni hiba miatt kapta a Patriots ezt a TD-t. 

 

1-2gif

 

2. Jelenet,  3&1, 2. negyed, 10:03, eredmény 0 yard és punt

Pirossal jelöltem az elképzelést, hogy hogyan fogja a csapat megfutni ezt az egy yardot. Láthatunk két duplázást is, illetve még feketével azt jelöltem, hogy hol akart Roberts átfutni. Mert hogy a meglepetés ereje itt az lett volna, hogy nem Burkhead, hanem Roberts kapja a labdát. A meglepetés sikerült, de nem úgy, ahogy fel volt rajzolva.

 

2-1

 

Egészen eddig jónak tűnt a dolog. A fal ketté van választva (kékkel), van hely bőven, "csak" az 54-es LB-t kell hátratolnia Robertnek az 1 yardért. A probléma azonban fekete színnel vázolva van. Wynn jobb (nekünk balra) tolta az emberét, de egyáltalán nem tudta megakadályozni azt, hogy a védő átjusson közte és Thuney között. Ráadásul így, hogy Wynn jobbra mozgott, az 58-as számú védő előtt is megnyílt az út Roberts felé.

 

2-2

 

Itt már az látható, hogy a rés bezárult, a 94-es védő átjutott, és az 58-as védő is már Robertset üldözi. Teljes kudarc.

 

2-3

 

Ugyanez mozgóképként:

 

2-2gif

 

És akkor a beígért összehasonlítás: Hogyan is lehetett volna ezt a játékot megcsinálni? A Titans játékát mutatom be, amivel 1 yardról bevitték a labdát. Pedig lássuk be, nehezebb dolguk volt, hiszen összeszorult a játéktér az End Zone-ban, míg a fenti játéknál akár passz vagy bármilyen megoldás (flea flicker stb) is könnyebben megoldható lett volna. 

 

Pirossal jelöltem a falemberek munkáját, és feketével Henry útvonalát. Semmi ördöngösség, igaz?

 

2-4

 

Ahogy látható, mégis működött. A fal kettéválasztva (kékkel jelölve), és Henry útjában csak Bentley állhat. Azonban itt jön a fizika. Ha megnézzük az előző képet azt láthatjuk, hogy Henry a gólvonalig 7 yardot futhat, míg Bentley mivel átlósan fut, kb 4-et. Hiába nehezebb kb 4 kg-al Bentley, a nagyobb megtett út miatt lehetetlen volt megállítani a futót. A videón látszik, hogy szépen lepattantak egymásról, illetve Henry okosan jobbra tolódott, ahol helye is volt, így sima TD. Szóval meg lehet ezt csinálni, csak mindenkinek el kell tudnia tolnia az útból a védőjét. Mondani persze könnyű, de úgy látszik, meg lehet csinálni.

2-5

 

2Titans TD

 

3. Jelenet,  1&10,  2. negyed, 02:16, eredmény 29 yard

Henry hosszú futása alaposan megnehezítette a csapat dolgát. A pirossal felrajzolt tervvel álltak fel a támadók, a futást jobbra tervezték. Kékkel jelöltem Hightower és Collins útvonalát. Feltűnhet, hogy Collinshoz került egy fekete nyíl is. Mi is ez? A snap után Henry előtt két út állt, legalábbis a védők így látták. Egyfelől m ehetett arra, amerre a kék nyilak mutatnak. Erre számított Collins is, és Hightower is. Hightowert a Center sikertelenül cutolta, így tudta fogni a középső lyukat, amire viszont Collins nem számított, így ő is erre mozgott.

 

3-1

 

Így viszont a külső út szabaddá vált (a jobb tackle és a TE között). Collins nem fért a labdához, és az egyedüli, aki megfoghatta volna Henry-t, az J.C. Jackson. Sajnos Jackson 25 kg-al kisebb mint Henry, és ráadásul a szerelést is elrontotta, így a futó előtt megnyílt a tér, és 29 yardot szerzett.

 

3-2

 

3-2gif

 

4. Jelenet,  3&3,  4. negyed, 12:58, eredmény: incomplete pass

A felállásból bármi lehetett volna, azonban egy kis segítségként megszámoztam a támadófalunkat, és azokat a védőket, akik valóban az irányítót siettették. Könnyen látható a matek, 5 támadó 3 védő. Sima liba, igaz?

 

4-1

 

Hát...nem. Van három darab 1-1-ünk, és 2 nézegető falemberünk. Karras figyeli azt az oldalt, ahol a védők 2/3-a próbálkozik. Ezt látja is. És mit csinál?

 

4-2-1

 

Besegít a másik oldalra!! Na jó, akkor végülis 3 ember van már azon a szerencsétlen egy darab védőn, ott nem lehet gond. Közben láthatjuk, hogy Wynn se tudja tartani az emberét, amit lát is Brady, és kénytelen (nekünk) balra ellépni a védő elől.

 

4-3

 

Hát ilyen jól sikerült feltartóztatni a védőt a 3 emberünknek! Bradynek nem volt választása, el kellett dobni a labdát.

 

4-4

 

4-2

 

Nem baj, gondolhatnánk, biztos volt szabad ember. Hát ez sem jött be. Ez volt a "látkép" a magasból, amikor  el kellett dobni a labdát. Sehol senki üresen. Két duplázás, három 1-1. Esélytelen...

 

4-5

 

5. Jelenet,  1&10,  1. negyed, 13:36, eredmény: incomplete pass

Direkt a végére hagytam ezt a flea flickert. Fáj a szívem miatta, majd meglátjátok miért. Nem is teszek be hozzá képet. Aki olvasott év közben tudja, hogy nem vagyok elégedett Sanuval. Nagyon nem. És itt az ékes példája, hogy miért.  Ez egy trükkös játék, ami miről is szól? Eladjuk, hogy futás lesz, a labdát oda is adjuk a futónak. Majd a futó hátrafelé visszaadja az irányítónak. Az elkapók, akik futás blokkolást tetettek, hirtelen meglódulnak előre, ez a váratlan rész. Na akkor az elmélet után mehet a gyakorlat? 

Nézzétek meg Sanu mozgását, senki másra ne figyeljetek. Mit csinál ez a jóember? Nekiáll rohanni mint a veszett, aztán 10 yard sprint után nyom egy kamu megtorpanást, és miután konstatálta, hogy a védő nem szakadt le róla eléggé, majdnem hogy megáll, és végül a pálya közepe felé indul. Ahol ki érkezik? A túloldali védő. Katasztrófa...Brady meg inkább kidobja a pályáról a labdát (mert ugye a kar-ereje már elfogyott....köhömm), nehogy INT legyen.

 

5-1

 

Oké, és hogy miért hoztam ezt fel? Nézzük mit csinált Edelman. Ehhez ne haragudjatok, de nem fűzök hozzá semmit. Csak annyit, hogy bárcsak lenne 5 Edelman a csapatban, és nem ilyen Dorsett és Sanu félék töltenék ki a rostert....

 

5-2

 

Hozzászólás

Nem tudom, van-e több opció egy flea flicker kivitelezésére, de ennél a változatnál, szerintem, vissza kellett volna passzolni Burkhead-nek, mert az egész Titans védelem már a baloldalon volt ill. arra futott.

Egy elit WR-ből egyik csapatnál sincs, többnyire még kettő sem. :)

Vaaaagy meg kellett volna ugyanúgy futó játékot tettetve Sanunak az útvonalat, mint Edelman. 

Elit WR-ből azért akad más csapatnál több is, csak nem nálunk sajnos.

  • Patriots top 3 elkapott yard: Edelman 1117 - Dorsett 397 - Meyers 359 Szumma: 1873 (+White: 645)
  • Texans: Hopkins 1165 - Fuller 670 - Stills 561 Szumma: 2396 
  • Cowboys: Cooper 1189 - Gallup 1107 - Cobb 828 Szumma: 3124 (+Witten 529)
  • Seahawks: Lockett 1057 - Metcalf 900 - Moore 301 Szumma: 2258 (+Hollister 349)
  • Chargers: Allen 1199 - Williams 1001 Szumma : 2200 (+Ekeler 993, Henry 652)
  • Buccaneers: Goodwin 1333 - Evans 1157 - Perriman 645 Szumma : 3135 (+Howard 459)
  • Falcons: Jones 1394 - Ridley 866 - Gage 446 Szumma: 2706 (+Hooper 787)
  • Rams: Kupp 1161 - Woods 1134 - Cooks 583 Szumma: 2878 (+Higbee 734)

Gyors ránézésre 7 másik csapatnál a 2 legjobb WR hozza a mi 3 legjobb WR-ünk számát...És akkor még nem is adtuk hozzá a nem kevésbé eredményes TE/RB-ket, lásd sorok végén. 

Amit leírtál az igaz, csak számomra a jó (vagy éppen az adott szezonban sikeres) WR, az nem feltétlenül elit WR. Hogan-nak is volt 680 y-os szezonja, La Fell-nek pedig 953 y-os mégis messze vannak/voltak az elittől. Az általad felsoroltak közül számomra elit WR: Jones, Lockett, Evans, Hopkins, Allen.

Sanu és JE meg számomra összehasonlíthatatlan képességűek, az előbbitől nem várható JE szinvonal, aztán meg JE-nek legalább 6 éve dobálgat TB, néha talán akár becsukott szemmel...

Nem a képességekkel van gondom feltétlen itt ebben a playnél, hanem azzal, hogy hogyan adja el a játékot. Edelman szépen megáll, mintha futás lenne, és usgyi. De nem csak neki megy ez a trükk:

HoganTD

 

Ehhez nem kell még összeszokottság se szerintem. Felrajzolt play, és színészi képesség, na az kell. Meg egy kis ész, hogy nem turbózok az elején, mert nem túl hiteles úgy eladni hogy futás lesz, ha közbe én meg rohanok mint meszes. 

Kellett ez még ide, köszönjük Croaker, ezt is és az egész évi elemzéseket is!

Szomorú ez az elkapótlanság, irigykedve nézzük a bentmaradt csapatoknál, hogy milyen elkapóik és milyen elkapásaik vannak - na de majd jövőre, mi is sokkal jobbak leszünk.

GOOO PATS 2020! :)

A flea fickernél nem értünk egyet. Sok csapatnál, ahol a WR-ek nem tudnak blokkolni (vagy primadonnák és nem akarnak) elküldik őket útvonalra, hogy legalább vigyen el egy embert az útból. Én úgy látom, hogy nem sprintelt ő maximálisan, eladott egy kamu útvonalat és abban a pillanatban (ahogy a videón én látom) amikor a CB lemozdul, hogy jajj ez futás, abban a pillanatban felgyorsít, lesz is egy pici előnye. De a CB is kapcsol és nem marad le róla. Tény, hogy Edelman kamublokkja sokkal hatásosabb, de nem varnám csak Sanu nyakába (szerintem ő a play előtt eldöntötte, hogy ezzel a stratégiával tudja a legjobban lerázni a védőt). A CB le tudja olvasni a trükkös playt, mert Brady messzebb áll, hosszabb a visszapassz és az egész játék jóval lassabban alakul ki, sokkal kevésbé dinamikus, mint az Edelman playben. 

Értem amit mondasz, el is fogadom a véleményedet. Természetesen sokszor veszik ki a CB-ket S-ket azzal, hogy elfutnak útvonalra az elkapók, ezzel távol tartják a védőket a LOS-tól. Viszont ha te azt akarod eljátszani, hogy semmi kedved előre futni, mert halál felesleges, és inkább hagyod az egészet, hiszen úgyis csak egy sima futás jön, akkor nem úgy indítasz, hogy sprintelsz 10 yardot. Szépen komótosan megindulsz előre, mintha lenne ebből valami, aztán ahogy be van gyakorolva, illetve amikor látod, hogy ellép tőled a védő, megindulsz. 

Jelen esetben Sanu nyomott egy irtó béna megtorpanást, amit még a fotelból se hinne el senki, nem egy NFL szintű védő. Ha Brady azonnal abban a pillanatban passzolt volna se lett volna jó passz, nézd meg, hogy a megtorpanás után van vagy 2 méter előnye, de amire bármilyen labda odaérhetett volna, addigra kb az 5 yardosnál már ott volt Ryan a nyakában.

 

Nem néztem végig ezt a videót csak az első 2-3 percet, de érdemes figyelni a trükköző WR-ek munkáját:

https://www.youtube.com/watch?v=4001bRtCbjg

Igen. Ez egy rosszul kivitelezett play. De valójában tök mindegy, ha szabadon van, eltalálja a labda, akkor úgyis eldroppolja. Sajnos. Több sideline hustle videóját láttam falconsos korában, hát azóta esett a szememben. 

Nagyon nagyon bízom benne én is, hogy jövőre nem Patriots színekben fog játszani. Főleg nem 6,5 millióért, amivel ráadásul dead money nélkül kivágható. Két WR-t tartanék meg a rosterről: JE+Harry. És jöhet a frissítés. 

Igazad van Meyersről elfeledkeztem, pedig szimpatikus volt a játéka, több legszebb jelenetbe is bekerült. Méltatlanul kevés lehetőséget kapott a szezon vége felé, remélem a következő szezonban láthatjuk többet a pályán, és több labdát is kap. 

Viszont Dorsett nálam kuka. Alacsony, bár gyors, de kb ennyi. A gond az, főleg a red zone-ban, hogy nincs magas célpont. Lett egy, Harry, de ha van esze a védőknek, duplázzák, és kifújt a magassági előny. Nagyon inkonzisztens volt a játéka sajnos, amilyen jól indult a szezonja, olyan pocsék véget ért. (szerintem!)

Utolsó 7 meccsből 2-nél 0 célbavétel. Emellé 3/5, 2/6,0/2,1/4,1/4, tehát összesen 7/21 arány, 104 yardért, amiből volt egy 50 yardos elkapás. Ez nagyon gyengusz :( Ennyit Meyers is hozott volna, alkatilag hasonlók, Dorsett 5-10, 192 font, míg Meyers még magasabb is, 6-2, 200 font. Szóval helyettesíteni is tudja akár szerintem. 

Szia!

 

Remek összeállítás, nagyon csipázom!

Dorsettről: azért ne feledkezzünk meg arról a szakaszáról sem, amikor mindent elkapott!! Volt vagy 17/17 asszem! És köztük nem egy nehéz elkapás volt. De íakkor gondolom a 2.-3.-4. CB fogta, nem volt rajta figyelem. 

Meyers nekem is sokkal jobban tetszik, hanyagolása számomra az év azon érthetetlen döntései közé tartozik, mint az erőfutó Bolden "nem alkalmazása", vagy Harris totális padoztatása.

Jól indult Dorsett, így van. 
4/4 -95 yard
3/3- 39 yard
6/7 - 53 yard

Ez 13/14, összesen 187 yardért 3 meccsen. A gond az, hogy a maradék 15 alapszakasz meccsen + a rájátszás egyetlen meccsén hozott 17/44-et összesen 216 yardért. 

3 meccs 187 yard
14 meccs 216 yard. (abból ráadásul egy elkapás 50 yardért. Ha azt nem számítom, akkor főleg rossz az eredmény)

Ez a gond. 

Továbbmegyek. Éves statjai, az első év kivételével, amikor a rotoworld szerint 11 meccsen játszott:

2016: 33/59-528 yard, 55,9% elkapási arány
2017: 12/18 - 194 yard, 66,6% elkapási arány
2018: 32/42 - 290 yard, 76,2% elkapási arány
2019: 29/54 - 397 yard, 53,7% elkapási arány

Amilyen szépen ment felfelé 56-66-76%, utána olyan nagy esés ez az 53% :(

Nem ejtenék könnyeket utána, de szerencsére ebben sem én döntök :)

Köszönöm az alapos utánajárást!

A 17/17-et arra írtam, hogy valamelyik meccsen kiemelték, hogy az előző szezon végét is figyelembe véve jött össze a 17/17 vagy 16/16. Akkor tényleg mindent elkapott...

Üdv: P.

Felkeltetted az érdeklődésemet, így megnéztem. A SB-on nem volt target így elkapás sem, Chiefs ellen volt 1/3 :) Lehet az az 1 volt az utolsó targetekből amit elkapott :)

Válasz Croaker üzenetére

Lehet, csak az alapszakaszra vezették ezt a statot:)

De a lényegen nem változtat: valami elromlott Dorsettben (sérülés?), nézd meg a MIA vagy a HOU elleni elkapásait, a MIA TD különösen bravúros. Elveszett a mojo-ja...

Ezt a Dorsett statot többféleképpen lehet értékelni. Pl. a csúcséve után zuhant vissza igazán a yard száma, de azóta az évről-évre javul. :) Az idei elkapási %-a alig különbözik a legtöbb yard-os csúcsévétől. Azért a 76% nagyon jó eredmény, nem igen lehet fokozni/akár megismételni, ha nem elkapó zseni valaki. Érdekes az elkapók "sorsa". :)

Köszönöm az egész szezonban nyújtott munkádat! Nagyon érdekesek és tanulságosak voltak ezek a cikkek! Remélem a következő szezonban is lesz ilyen. Szuper volt!

Köszönöm szépen, igyekszem "jövőre" is hozni ezt a minőséget, és ha rajtam múlik, akkor jövök újra ezzel a cikksorozattal (is) ;)

Szerintem nem értek hozzá, de azért leirom mit látok a képeken. Első.szerintem edzői hiba, amellett, hogy Brooks is hibás. 3 és 10-nél nem hagyom magára a sokadik CB-t a vörös zónában, és küldöm el mindkét S-t blitzelni. Nem nyerek semmit ha sikerül a blitz, max FG lesz belőle. Ugyanaz az eredmény mintha hagyom. S-ket hátul csak akkor nincs TD, mert nem lett volna hely közepén hova dobni. Edző tulbecsulte Brooks képességeit és alabecsulte Tannehillt. Második. A meglepetés szerintem az lett volna ha Burkhead kapja a labdát, mindenki a kozeprefutast várta mindegy kitől lehet az Roberts vagy Burkhead. Henry két futása. Alapvető kérdés meg akarom állítani vagy még szeretném. Ha meg akarom állítani nem számít a sulykulonbseg a lendület a magasság. Sisak a sisaknak vagy sisakkal térdre. Látszik a képeken mi csak szerettük volna megallitani. Esélyünk nem volt rá. Ha akartuk volna sikerült volna. Bentley szemből sisakkal sisaknak ütközés. Jackson oldalról sisakkal térdre. Valószínű Henry egyik esetben sem folytatta volna a meccset. Ezek olyan szerelesek lettek volna mint tavaly előtt Church Gronkkal szembeni vagy amit Cooks kapott a tavaly előtti SB-on. Szeretném kicsit megvedeni Sanu-t. Brady sikertelen passzánál, a távlati képben látszik a mi jobb szelünkön Sanu 2 yard előnyben van a védőjével szemben S középen.  Ha odadobja Brady sima TD, de arra se nézett. Dobott egy rövidet nyomás alatt a másik oldalra. Flea flicker. Volt olyan pillanat mikor Sanu több yardos előnyben volt a védő el szemben. Mikor Brady eldobta, már a celteruleten belül volt védő el a nyakán. Ok: túl közel voltunk a celterulethez, illetve Burkhead és Brady között túl nagy volt a távolság. Ezért tovább tartott a labda útja. Ez pont szembetűnő az Edelmannal összehasonlított másik játéknál. Ott Brady 10 yarddal hátrébbrol inditott, illetve Burkhead és Brady közt alig volt 4 yard. Mindent gyorsabban csináltak és még hely is volt mert hosszabb volt a pálya. Sanuval szemben azt hoznám fel, hogy lehet hogy volt olyan pillanat mikor nem előre kellett volna már mozogni hanem vissza. Ott volt terület. 

 Bár biztos én látom rosszul a dolgokat. 

 

Köszönöm az észrevételeket.

Az első playnél szerintem a do your job elve érvényesült, rábíztuk a 4 támadót a 4 védőre, és nyomás alá akartuk helyezni az irányítót, hogy ne legyen ideje az elkapóknak/TE-nek elszakadni. Centiken múlott a dolog, hogy bejön. Ha 6 védő marad a 4 elkapóra valóban nagyobb az esély, viszont akkor 5 emberünk támadja a 7 falban maradt embert, így nem lett volna nyomás, és több idő van az elszakadásra. Plusz akkor a pályán lévő Lewis, aki most blokkolásra maradt bent feladat nélkül ki tud forogni oldalra, és kapja a labdát tök üresen, hátul meg hiába van 6 védő nem érik útól. Sajnos Brookson ment el a dolog, de akár lehet edzői hiba is.

A középre futásunknál ha a videót megnézed, a 44 és a 31-es játékosok pont arra várnak, hogy Burkheadhez megy a labda. Ők csak azért mentek be középre, mert látták, hogy nem ez lesz. Gyakorlatilag tőlünk senki sem blokkolta a 44-est, neki csak egyenesen kellett volna lépnie Burkhead felé, és szerel. Illetve Burkhead még Brady mögött volt 2-3 yarddal, tehát ennyivel több idő lett volna a védőknek reagálni rá. Fene tudja, ez így nem jött össze.

Henry futásainál szerintem szándékos sérülés okozásra kár lenne menni, nem túl Patriots-way, arról nem is beszélve, ha összeszalad sisakkal két 110-115 kilós ember, annak mindkét fél issza a levét. Nem igazán etikus dolog. 

Az incomplete passznál az a gond, hogy Bradytől nézve balról jön a nyomás, így el kell lépnie jobbra, ahonnan szintén jön az ember, mert a 3 falemberünk nem bírt feltartani 1 védőt. Ha arra fordul Brady, beleszalad egy akkora ütésbe, hogy lehet nem kel fel. Azért Sanunak olyan nagyon nagy előnye nem volt, de úgy korrekt, hogy megmutatom gif-ben a teljes játékot. Szerintem végig ott volt a védő a nyakán, kockázatos lett volna bedobni eléje.

 

Sanu jobbra

 

A flea flickernél próbáld megnézni azt a pontos pillanatot, ahol Brady megkapja a labdát, megfordítja a kezében, és legelőször el tudná dobni. 

Szerintem kb ez lenne az:

fleafl

 

Ezzel szerintem 2 gond van. Egyrészt itt még Bradynél a labda csak a mellkasánál van, tehát a dobómozdulat még plusz idő. A másik, hogy Sanu itt már hátra tekintget, és lelassít. Ha futott volna nyíl egyenesen, szerintem Brady megdobja. A legnagyobb hibát én továbbra is a játék eladásában látom. Érdemes megnézni a youtube linket is. Elhiheted a védővel, hogy te csak csalinak voltál fent, semmi közöd nem lesz a játékhoz, és amint a védő elhiszi, fellép a futásra, sprint. Itt teljesen mást látunk, szerintem Ryan a 15 yardosnál gondolt egy pillanatra arra, hogy ebből futás lesz. De addig már elvezette Sanu 10 yardra a LOS-tól, sőt, ha futás lett volna, Ryan akkor sem indul el kb védekezni, mert volt átlóban szerintem 30 yardra Burkheadtől. Fene tudja, itt is azt mondom csak, hogy ez így nem volt jó :(

Brooks hibázott, én meg sem tudom hibáztatni. Ő a 4. vagy 5.szamu CB a csapatban. Képessége ennyi. Ha más lett volna ott akkor is lehet TD a vége, csak azt nem éreztem volna ennyire kockázatosnak. Egyik S-t én segítségnek ott hagytam volna, ha én vagyok az edző és látom a felállásban az embereket.

Futásnál, a másik fő baj, hogy nem volt B terv. Ez az egy lehetőség volt. Brady mikor megkapta a snapet. Nem is nézett a fal felé, egyből adta Robertsnek a labdát. Pedig mikor a center kezét elhagyta a labda már összeomlott a fal. Így a tervezett játék már akkor meghalt,mikor még nem is volt Bradynel a labda. Egy opció lehetett volna, de ehhez más irányító kellett volna és az hogy fal felé is nézzen. Ekkor látja az összeomlást és saját maga indul a fal bal oldalán és fut amíg tud.

Én sem rajongók a szándékos sérülés okozásért. De vannak csapatok akik szemrebbenés nélkül megcsinalják. Egyébként szerintem sem Henry-n ment el a meccs, hanem a támadókon.

Sanu: Brady annál a játéknál nem is nézett jobb oldalra felé, mert nem bízik benne. Pedig ha elsőre arra néz szerintem megdobhatta volna. Amit választott Dorsett balra is jó volt, de szerintem rövidet dobott. Egy méterrel hosszabb akkor el is kapja.

Flea ficker: nem tudom az eredeti játékot, szerintem csak ők tudják. Így ránézésre lehet Sanut is hibáztatni, mert túl gyorsan indult, nem torpant meg eléggé. De lehet Bradyt és Burkheadet is szerintem az idő és a távolság miatt. Ezt csak a játék pontos ismeretében lehet el dönteni.

Én bírom ezeket az elemzéseket. Annyian annyi féle képen látjuk hogy az csuda. :)

 

Így van, ahogy az utolsó mondatban írod :) Akkor lehetne bármiről pontosan beszélni, ha látnánk a felrajzolt play-t a támadó és védő oldalról. Minden más (így amit én csinálok is) csak utólagos tippelgetés, illetve próbál rájönni az ember, hogy mit i s akarhatott volna a két csapat valójában.

Csak az a biztos, ami megtörtént, tehát az, hogy ki hol futott. A miért, az már más lapra tartozik ;)