Korai Mock Draft 1.0

Kép
Draft 2022

Most sokan kérdezhetitek joggal: ilyen korán Mock? Nos igen, sosem lehet elég korán kezdeni, nekünk meg ugye már offszezon van, úgyhogy ideje elindítani a Mock-hullámot, ez az idei első (biztos lesz még egy pár)!

Természetesen ezúttal is a PFF Mock Draft szimulátorát használtam, hiszen egyrészt ingyenes, másrészt pedig többször is hangoztattam már, mennyire szeretem a munkásságukat.

A mock megkezdése előtt történt egy pici módosítás, hiszen a divisional kör eredményei még nem frissültek, így a draftsorrend végét manuálisan állítottam be, illetve jelenleg csak hat kört lehet mockolni, de hát ez legyen a legnagyobb baj...

1/21: TRADE:

Patriots adja: 1/21
Bills adja: 1/25 és 2/57

Rögtön egy cserével kezdtem a mockot, hiszen sem olyan cornerback, sem pedig olyan WR nem maradt benn, akiket jószívvel elvittem volna itt, a nemrégiben megsérült Alabama elkapó, Jameson Williams is kiment 1/18-ra, Drake Londont pedig 1/19-re az Eagles választotta ki és a Cincy cornere, Ahmad Gardner is elkelt már. Szemeztem egy játékossal (róla később), de próbáltam extra picket szerezni még magasabb körben, hiszen a szűkösebb sapka miatt jól jön, ha olcsón tudunk egy két lyukat betömni. A Bills csörgött, én pedig "kezet ráztam" velük.

1/25 - LB Devin Lloyd, Utah

Nem is kicsit lepődtem meg, amikor 1/21-re is még bennvolt, most mázlim volt, hogy a letrade után is el tudtam hozni, valós helyzetben azt gondolom instant írnám be a nevét a cetlire. A linebacker poszt igencsak kiöregedőben van a csapatban, HT és KVN sem lesz fiatalabb, Collins és Bentley pedig szabadügynök lesz. Ott van a rosteren egy McMillan-McGrone duó, de mindketten sérülésből térnek vissza, Lloyd pedig a draft egyik legjobb linebackere. Rendkívül sokoldalú, igazi három downos játékos, passz és futás ellen is pályán tartható, előbbiben ráadásul idén nagyot ugrott előre, sőt pass rushban is bevethető. Tipikus modern-kori linebacker, mi pedig az utóbbi időben elmaradtunk ettől a tendenciától, a fiatal játékos hihetetlenül sokat tudna ebben segíteni.

2/53 - TRADE

Patriots adja: 2/53
Packers adja: 2/60 és 4/130

Megint nem volt olyan játékos akit szívesen láttam volna itt a csapatban, a "második vonalas" WR és CB állomány is megcsappant, úgyhogy ismét jött egy csere.

2/57 - EDGE Nik Bonitto, Oklahoma

A tavalyi drafton is érkezett egy Sooners EDGE játékos Ronnie Perkins személyében, Bonitto is igyekszik életet lehelni a pass rushba, ami az ő érkezésével szintet léphet. Utolsó két évében 16 sacket, 20 QB hitet és 65 siettetést generált, folyamatosan terror alatt tartva az ellenfél irányítóit. Számomra fontos szempont, hogy futás ellen is használható legyen, Bonitto ennek a tényezőnek is megfelel. Sokoldalú, dinamikus játékos, akár coverage-be is lehet küldeni (bár itt azért limitáltak a képességei), a Sooners védelmében is volt amikor visszalépett zónázni, sőt spyként is szerepelt néha. Sokkal inkább sebességből, mint erőből dolgozik, de az ő paramétereivel ez nem meglepő tény. Örömmel látnám Patriots-szerelésben jövőre.

2/60 - CB Kyler Gordon, Washington

Valamiért én azzal számolok, hogy J.C. Jackson jövőre másik csapatban fog játszani, ezért is volt nálam prioritás egy corner megszerzése a draft elején. A legjobbakról ugyebár lemaradtam, de reményeim szerint sikerült egy olyan második körös DB-t szerezni, aki sokkal inkább fogja hozni Kyle Dugger teljesítményét, mint az előtte lévő bustokét. Gordon játéka azért is tetszik különösen, mert hihetetlenül sokoldalú, tud a szélen és slotban is játszani, futás ellen is bőven átlag feletti, valamint zónázó és emberező védekezésben is jól teljesít. Az emberezéshez azért láthattuk idén is, hogy eléggé kevesek vagyunk, de Gordonnal ezért sem tudok mellényúlni, hiszen mindkettőt remekül hozza. Atletikus játékos, van special team tapasztalata is, ami azt is hozza magával, hogy igencsak magabiztos a szereléseknél. Természetesen nem véletlenül második körös játékos ő, egyáltalán nem lehet Stingleyhez vagy Gardnerhez hasonlítani, de rendkívül megbízható és sokoldalú, ami szintén nem elhanyagolható.

3/85 - TRADE

Patriots adja: 3/85 és 5/172
Cowboys adja: 3/88 és 4/126

Megint úgy alakultak a pickek, hogy jött egy lefelé mozgás, pedig itt Wan'Dale Robinsonnak nagyon tudtam volna örülni, ő a másik olyan elkapó idén Williams mellett, akiért szó szerint megőrülök:) Mindenkinek ajánlom, hogy nézzen meg róla pár videót, egészen elképesztő dolgokat tud művelni a labdával a kezében. Na mindegy, ő nem volt elérhető, a 'Boys pedig szívesen feljött.

3/88 - WR Skyy Moore, Western Michigan

Moore azért több dologban hasonlít az előbb említett Robinsonhoz, ám nyilvánvalóan gyengébb játékos nála. Nem egy magas játékosról beszélünk, így az NFL-ben is inkább slot receiver lehet - milyen szerencse, hogy szükségünk van egyre épp. Hihetetlen sebességgel rendelkezik (4,2-4,3-as 40 yard), megbízható, egyetemi karrierje során kevés dropja volt. Természetesen nem top egyetemről érkezik, így nem a legerősebb ellenfelek ellen edződött, valamint termetéből adódóan a futásblokkolása is hagy maga után kívánnivalót, de labdával a kezében zseniális dolgokra képes, egy ilyen playmaker jól jönne a támadósorba.

4/123 - TRADE

Patriots adja: 4/123
Bills adja: 4/127 és 5/166

Megint volt lehetőség a lemozgásra, éltem is vele, mivel nem volt olyan játékos, akit nem tudtam bennhagyni a többi csapatnak, így pedig lesz egy plusz pickem idén.

4/126 - OT Kellen Diesch, Arizona State

Trent Brown szabadügynök lesz, Wynn pedig ötödik éves opcióval játszik majd jövőre, de egyikőjük sem a legjobb évét hozta 2021-ben. Diesch a Sun Devils kezdő LT-je volt, különösen passzblokkolásban teljesít jól, magasan van a padlója, de szüksége lesz minimum egy évre, hogy a profik között is rá lehessen bízni az egyik tackle posztot - ez Wynn opciója miatt még adja is magát. A támadófalban ott van Onwenu, aki idén szinte végig padozott, jövőre jó lenne belőle is többet látni akár guardként, akár tackleként, de ettől függetlenül elfér ide az erősítés.

4/127 - DT Neil Farrell Jr., LSU

A futás elleni védekezés még mindig a defense kriptonitja, Farrell pedig ezen hivatott segíteni. A Guy-Barmore-Godchaux trió rendben van, Carl Davis ellenben botrányosan játszott, a PFF-nél konkrétan az utolsók között volt a szezonban, az ő helyére tökéletes lenne a fiatal LSU-s védő, aki ráadásul pass rush szituációkban sincs elveszve, de futás ellen nagyszerűen teljesített az egyetemen.

4/130 - CB Marcus Jones, Houston

Duplázok CB poszton, ez több dolognak is köszönhető. Az egyik, hogy nagyon tetszik a fiatal corner játéka, aki mindösszesen 5'8" (173 cm) magas, de az egyetemen ennek ellenére a szélen játszott többnyire, bár azt gondolom, ez az NFL-ben kevésbé tartható. Agresszív játékstílusa miatt néha megégetik az elkapók, pressben sem teljesít jól, de rendkívül jó ösztönökkel bír, amit ugye nem lehet tanítani. JonJon tavaly megsérült, idén igen magas cap hittel rendelkezik, és ott van még slotba a Bryant-Wade páros is. Ami egy plusz adalék az ő játékával kapcsolatban, az a visszahordásoknál mutatott teljesítménye, hiszen ebben is kiemelkedő volt az egyetemen.

5/166 - C Jarrett Patterson, Notre Dame

A támadófal közepére is érkezik erősítés, de ez már sokkal inkább a jövőnek szól. Patterson három évig volt a Notre Dame kezdő centere (ami ugyebár az egyik legerősebb OLine az USA-ban egyetemi szinten évek óta). Szerintem egyébként ő már nem lesz itt elérhető, ám ha mégis, akkor nagyon tudnék ennek a picknek örülni és kipróbálni guardként, akár már a következő szezonban. Passzblokkolásban és futásblokkolásban is jól teljesít, három év alatt nem engedett sacket és QB hitből is csak négyet.

TRADE

Patriots adja: 6/208 és 6/219
49ers adja: 5/171

Az előbb már kinéztem magamnak egy playert, akivel lezárom a mockot. Nem hagytam tovább csúszni, hanem felcseréltem.

5/171 - EDGE Nolan Smith, Georgia

A futás elleni védelem hiányosságairól esett már szó, Smith ezen segíthet, de ő sokkal inkább rotációs játékos lesz, semmint kezdő. Pass rushban sem elveszett, de főként az első két down során juthat majd szerephez. A Patriotsnál rendre megégnek az EDGE játékosok futás ellen (Winovich, Marsh, Uche, Simon). Jobb futás elleni védelemmel a harmadik kísérletek levédekezése is javulhatna hiszen nem 2-3 yardokat kellene megtenni az ellenfél támadósorának.

Mock

Ez volt tehát az első idei mockom, nyugodtan írjátok meg kommentben a véleményeteket (bár tudom, hogy ilyenkor még kevesen foglalkoznak az újoncokkal), de jöhetnek a hozzászólások a meglátásaimra, vagy ha Nektek vannak kedvenc célpontjaitok, akkor dobjátok be őket!

Hozzászólás

Köszi, nekem egy kivétellel tetszik: a 3/88 valahogy nem szexi........

Sajnos egyelőre képtelen vagyok elmerülni egy mockba, annyira más érdekel egyelőre a csapattal kapcsolatban pl. edző helyzet, játékosok közül ki marad és ki cut, JC helyzete, sőt még a FA piac is előbb jön. Ráadásul még az sem mindegy Nekem, hogy pl. olyan edző, mint Daboll, aki az általunk is játszott E-P támadó rendszer egyik zseniális alkalmazója, hova kerül. (JA azt mondta: Aki Dabollt megszerzi a főnyereményt üti meg.) Ezek a dolgok, amiket megemlítettem, erősen átírhatják a közel 3 hónap múlva lezajló eseményt.

Azért átfutottam, de mivel a 21. hely az egyik legrosszabb, (messze az eleje és messze a következő kör is), a játékosok Nekem ismeretlenek, pedig jó néhány egyetemi meccset megnéztem. Ami számomra nem igazán érthető, miből gondolod, hogy az immár két legnagyobb csoport rivális 2x is segítené egymást, bármelyik is a kezdeményező és a trade értékek közel azonosak is. Nem tudom azt sem, hogy kell-e Nekünk 9! új játékos.

Természetesen tudom, hogy ez egy játék és akit szórakoztat, az csinálja. Március végén Engem is érdekelni fog. :)

Maga a Draft is rendkívül bizonytalan (bár a Pats esetében az FA is), és minden egyes körrel jelentősen csökken az esélye, hogy gyémántot talál az ember (statisztikailag).  A csapatnak szerintem playmakerekre van égető szüksége, mert tulajdonképpen elfogytak, kiöregedtek. Nem elég most szerintem 1-1 "jó" játékos. FA ról nem lesz könnyű sztárt szerezni, mert nincs rá pénz, tehát Draftról kellene valami, ennek fényében a folyamatos lefelé cserélés (mennyiség a minőség rovására elven) nekem nem tűnik jó taktikána most. Inkább valahogy felfelé kellene mászni a Draft létrán.

OFF

A PFF 67 Pats játékos szezonértékelését végezte el. Íme az éllovasaink: (Zárójelben a helyezés a ligában.):

  1. G S.Mason 87,5 (3. 84-ből)

  2. G M.Onwenu 86,7 (4.)

  3. RB D. Harris 86,1 (3. 61-ből)

  4. QB B.Hoyer 83,6

  5. RB R.Stevenson 81,1 (10.)

  6. QB M.Jones 80,4 (11.)

  7. S A.Pillips 80,0 (8. 89-ből)

Több 80 vagy magasabb Grade-ű nincs. Néhány, talán érdekes játékos adat: JC 78,9 (7. 122-ből), Andrews 79,2 (5. 40-ből), Collins 78 (6. a 87-ből), Judon 62,8 (70.). Még egy érdekesség Harry 60., Agholor 82. (Forrás: bostonsportwawe.com)

Nem annyira off ez…:) Judon alacsony értékelése elég meglepő. Hogy Harry jobb, mint Agholor, azt nem is értem… gondolom a blokkolásai miatt, mindenesetre tragikus. Hoyer számai a körülményeknek köszönhetőek, nem érdemes foglalkozni vele. Nem túl fényes a helyzet ez alapján továbbra sem, de nem is ezért írtad.:)

OFF

McKenzie márciusban FA lesz. Remek slotWR és returner. Lehet, hogy kéne! Nem drága! Úgy tűnik el akar jönni Buffaloból, többet szeretne játszani. A leggyorsabb lenne a csapatban! 

Nono! WW 4,65, JE 4,52 volt, McKenzie 4,42 40 yardon:) Nem tudom volt-e valaha 4,4 körüli WR a csapatban. Most a csapatban JC a leggyorsabb 4,46. Felgyorsulva szerintem 1 tized az egy lépés talán. :)

Ja, a PS-es Nixon 4,43-as, de vertikális vevő, akinek az útvonal fája szegényes volt, amikor hozzánk jött. Remélem fejlődött, azért igazolták vissza. 

Josh McDaniels a Raidersbe? érdekes...

Ráadásul menne vele Dave Ziegler is (Patriots director of player personnel) GM-nek.

Sokan amellett vannak itt, hogy cseréljük le JMD-t, lehet ez most összejön, csak nehogy aztán kiderüljön, hogy mégis csak jó volt ő. Félreértés ne essék, engem is sokszor idegesít a playcalling, de azért MJ nagyon jó újonc évében szerintem neki is sok szerepe volt. Persze bízom benne, hogy ha váltás lesz akkor abból mégis jól jön ki a csapat, csak aggódom is eléggé.

Go Pats!

Egyetértek veled JMD-t illetően. Szerintem is igen nagy szerepe volt abban, hogy MJ olyan mutatókat hozott, amilyeneket. Nekem kimondottan tetszett, ahogyan építgette. Valóban, ez együtt járt a néha finoman fogalmazva is nehezen élvezhető hívásokkal. Voltak jócskán arra utaló momentumok, hogy ezek nélkül benne lehetett volna MJ játékában egy tavalyi Tua, vagy egy idei Zach Wilson is.

JMD és Fears a két off. edző, aki minőség szerintem. Mivel az utóbbi valószínűleg visszavonul, nem maradna senki. MJ-nek meg nem igazán jó a minden évben új OC. Talán JMD, a nagy családjával nem akar az ország másik végébe menni, persze van az a pénz. Ha Daboll jönne még megbocsájtanám, de Ő valószínűleg HC lesz valahol. Pedig talán tudna csinálni MJ-ből egy 2. JA-t :) 

Dabollal nem csak ez a probléma. Mivel ő ugye a Billsnél OC, így ha nem lép feljebb (márpedig nálunk is OC lenne), akkor a Billsszel is meg kellene egyezni, ugyanis hasonló posztra nem kötelező elengedni az edzőjüket interjúra. Egyébként nekem is tetszett amit Daboll csinált (mind a Bamán, mind a Billsnél), de sajnos ő tuti offos.

Daboll természetesen egy fikció, bár Én interjú nélkü leigazolnám, volt már Nálunk vagy 10 évet. :) Kíváncsi vagyok hol köt ki! 

BoB-ot mondják JMD utódjának, amennyiben a Raiders HC lesz belőle.

Csak Őt ne, amit a Texans-nál művelt az nem annyira teszi vonzóvá. Tudom nálunk is dolgozott de szerintem rosszabb volt mint JMD.

Azért ha azt nézed a Texansnál sem HC-ként bukott meg, hanem GM-ként inkább. Ha nem akarta volna mindkét dolgot, akkor azért lehet még mindig ott lenne.

Szerintem is erről van szó. Nem hiszem, hogy Nick Saban elvitte volna Alabamába, ha annyira vak lenne.

BoB király választás lenne JMD távozása esetén. A két tight endes játékunkat is ő fejlesztette tökélyre annak idején.
Ráadásul kiváló támadószaki.
Nálunk meg GM kérdésekben nem kell belepofáznia semmibe szerencsére.

A legjobb opció O'Brien amit most el tudnék képzelni Josh távozása után.

Ha jól tudom BoB az Alabama egyetemen dolgozott együtt Mac Jonessal, szerintem ezért merült fel a neve. (Én annak is örülnék, ha az Alabamaról jönne elkapó, mondjuk erre kevés az esély)

Véleményetek szerint, ha Brian Flores nem kap főedzői állást, akkor visszatérne védő koordinátornak a Patsbe?

Metchie-t nagyon mondják hozzánk. Előnye a jó kapcsolat Mac-el (kb. a kedvenc redzone target-je volt) és hogy valszeg a második körben is bent lesz a sérülése (ACL) miatt. A hátránya ugyanez, valszeg a szezon egy részét is ki kell hagynia a sérülése miatt, nem instant upgrade

Nekem is eszembe jutott ez a lehetőség, de BoB-t 2021 január 21.-én nevezték ki az Alabama támadó koordinátorává. Szóval nem dolgozott MJ-vel.

Egy érdekes felvetés lenne ha az olyan csapatokat ahonnan GM/OC/DC megy el más csapathoz GM/HC pozicóba kapnának compensatory pickeket (és nem csak kisebbségi edző esetén, ha jól tudom most van ilyen) akár a jelenlegi első comp pick-nél magasabban mondjuk a 2. körben. Szerintem sokszor nagyobb hatással lehet egy csapatra egy ilyen edző elvesztése mint egy sztár játékosé. Tudom hogy a draft rendszer és a fizetési sapka hivatott a csapatok közötti különbség kiegyenlítésére ugyanakkor az évek alatt elvesztett edzők igenis túlságosan gyengíthetik a csapatokat főleg abban az esetben ha minden évben szinte ez történik. Mivel ezeket a pick-eket nem az edzőket szerződtető csapatoktól vennék el így még az edzőváltásokat sem nehezítené és azok számát sem csökkentené és a kiemelkedő edzők ugyanúgy tudnának előre lépni.

Hát nem tudom. A fizetési sapka a játékosokkal kapcsolatos és a draft jogok is, azaz a játékost fizeti csak a liga, úgy tudom. Az edzőket nem kéne ebbe belekeverni, a jelenlegi diszkriminációt se tartom jónak. Győzzön a piac előnyével/hátrányával, jó választásával/tévedésével együtt. Most kicsit talán éppen szopóágon vagyunk, mert eddig ez senkinek nem jutott eszébe. :)

Remélem elfér:

https://fuzovelkifele.com/2022/01/breaking-tom-brady-visszavonul/

jah Bruschi most linkelte :)

https://fuzovelkifele.com/2022/01/lehet-hogy-megsem-vonul-vissza-tom-brady/

Olvastam én is az NFL honlapján, de ott is úgy szerepel, hogy XY szerint. Aztán megnéztem TB12 fb oldalán, ott nincs semmi, szóval ez egyelőre még csak feltételezés szintű hír.

Plan to retire-re módosult, mert ugye lett ebből egy kis pittyputty, de ettől még nem kérdés szerintem. TB azért még utoljára szeretne kicsit a show részese lenni, nem lepne meg, ha a SB hetén jelentené be hivatalosan. Két éve is pontosan ezt csinálta, mikor mindenki izgult, hogy mi lesz, lehozott egy sejtelmes videót, akkor konkrétan a döntő napján azt hiszem.   

Megérdemli a pihenést a család pedig a családfőt.

Más lesz az NFL nélküle. Az életemben még csak hasonlót se fogok látni mint ő játékosként és amilyen  a Pats csapatként vele.  Ez azért elég szar...

TB idei visszavonulásával igaza volt így utólag az öregnek, Tampában idén is és jövőre is 20 illetve 24 millió dead money keletkezik, szerintem Gronk sem folytatja ami ugye plusz 5 millió, AB és pár öreg pénzéről nem is beszélve. Ráadásul TB is jól járt, nyert még egy gyűrűt, a Tampa is boldog lehet, bár sokba került az öröm.

Igen, ez tudható volt, hogy valamikor nagy DM-et kell benyelnie a csapatnak (mármint nekünk is meg a Bucsnak is), csak nálunk hamarabb jött el ez az idő.

Nem is értettem itt néhány hozzászólást akkoriban. A távozása után fel kellett építeni egy új csapatot, amit előre tudott mindenki. Erre BB-vel volt a legnagyobb esély, akinek azért az életkora miatt közel lehet a nyugdíj. Egyszerűen nem lehetett megtenni, hogy várnak vele eddig a pillanatig (vagy esetleg a jövő évig, ha mégis 45-ig játszik TB). És akkor a cap problémáját még ne is részletezzük.