Kyle Dugger - A Patriots idei első választása

Kép
Dugger

New England Patriots a 37. választási joggal, ami egyben az idei drafton az első választási joga volt a csapatnak, kiválasztotta Kyle Dugger-t, a Lenoir-Rhyne safety-jét. Ő egyike volt annak a 8 játékosnak, akik potenciális célpontjai voltak a csapatnak a darft előtt. Mielőtt azt hinnék, hogy Belichick újabb “őrült” második körös picket vitt végbe, ki kell emelni, hogy Duggert mindenki a második körbe várta. Egy nagyon kis iskola játékosa, aki még nyers és szüksége van a játékának fejlesztésére, mielőtt kezdő kaliberű védő válna belőle. 

Dugger “no-star” minősítésű játékos volt, mikor kikerült a gimnáziumból. Karrierjét a Lenoir-Rhyne egyetemen folytatta, ahol összesen 43 mérkőzésen lépett pályára. 2016-os szezont meniszkusz (térd!) sérülés miatt hagyta ki. Utolsó évét pedig egy ujjsérülés miatt volt kénytelen idő előtt befejezni. 

A teljesítményének köszönhetően meghívták a Senior Bowl-ra, ahol nagyszerűen szerepelt olyan játékosok ellen, akik elit egyetemekről érkeztek. Egyetemi évei alatt 237 szerelést, 6 kierőszakolt fumblet,10 interceptiont és 36 levédekezett passzt tudott felmutatni. Dugger-t háromszor is az All-South Atlantic Konferencia első csapatába választották. Egyetemi éveit végül All-American első csapat tagjaként és mint a Cliff Harris Díj nyerteseként fejezte be. (Szerk: Ez a díj a kisebb egyetemek “Év védőjátékosa” díja)

Nagyon sokoldalú játékos, aki tud a box-ban és deep safety-ként is játszani. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően a Patriots kreatív védekezéseket hívhat. Szükség van arra, az olvasási képességét fejlesszék, de ez majd a pályán töltött idővel és a megszerzett tapasztalatokkal is fejlődni fog. A mérete és az atletikus testfelépítése lehetővé teszi, hogy tight endeken védekezzen. Ezen a területen a Patriots az utóbbi években eléggé sebezhető volt.

Dugger a combine-on megmutatta, hogy hihetetlenül atletikus (186 cm/98 kg): 4.49 alatt futotta a 40 yardot, brutális 107 cm-es súlypontemelkedést és 340 cm-es helyből távolugrást produkált. Az előbbivel az első, az utóbbival a második volt a safety-k között. Ennek az altikusságnak és robbanékonyságnak köszönhetően karrierje során punt returnerként 6 puntot hordott vissza touchdownra.

Dugger box/strong safety szerepkörben fog játszani, egyelőre 3-4. safetyként, Devon McCourty cseréjeként. Az ő kiválasztásával ezzel elkezdődött a safety pozíció időszerű fiatalítása. Devin McCourty és Patrick Chung is idén lesznek 33 évesek. (Szerk: Chung játékán már sajnos elkezdett látszani a visszaesés jelei) 

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

Reggel mikor felébredtem pont az fogadott amire számítottam, már mikor Caserio Chung draftolását emlegette na akkor tudtam,hogy S lesz az első pick.

Háát nem mondom,hogy boldog voltam mikor megláttam a nevét mert konkrétan nem is ismertem (ez az Én hibám persze) és jó pár ismertebb név is lett volna helyette... 

D aztán mikor utána néztem... és láttam videót róla... na mondom ki ez a szörny. Elég impozáns, atletikus, keményen szerel.... Fejlesztő játékos és mivel nem azonnali need a S így elfogadható a húzás.

Az egyetlen ami nem tetszik,hogy később is elérhető lett volna és korábbi pickkel is húzhattunk volna a helyén DE-t, vagy LB-t. 

Mindent összevetve jobban tetszik mint nem tetszik így nekem ez egy B.

... és ne felejtsük el hogy Chungnak azért még lóg a levegőben a kokó-bortánya is ami sztem azért még nem sikkadt el bár ha Kraft bácsi prostis ügyéről nincsenek hírek talán elsikkad az is :D Bár azért nem ugyanaz a kettő de nem baj ha hosszabb a safety pad is :)

"Dugger box/strong safety szerepkörben fog játszani, egyelőre 3-4. safetyként, Devon McCourty cseréjeként."

Bár összemosottak egyre jobban a safety posztok, nálunk nem Chung az SS?

DMC csak a Chung nélküli felállásokban kap TE őrzést, és boxhoz közeli feladatokat,amivel jelentős gondjai is akadnak. Free safetyként hatásosabb..

Amikor elértem a “térdsérülés miatt kihagyott egy szezont” részhez, egyből világos lett minden :)

Nálunk térdsérülés miatt kihagyott szezon nélkül az utóbbi években esélytelen a draftra bárki. 

Majd kb. 3 év múlva érdemes szerintem a telje rebuild sikeressége tükrében értékelni ezt a draftot is. Mert most biztos nem egy kiforratlan safety lett volna az én legmagasabb idei pickem egy ilyen gyenge roster mellett.
 

Én vitatkoznék abban, hogy gyenge a roster. Ráadásul idén nagyon nem lehet labdába rúgni a Ravens, KC páros mellett. Így meg Chung utódja megjött, aki mire kell playmaker lehet. A két TE dettó. Ezzel nincs feladva az év, jól illeszkedik az eddigi építkezésbe ez is.

Az nem illeszkedett volna, ha most koncepciót váltunk. Mindenki mögött volt, vagy lett pótlás. Ez nem gyenge roster..

Ő már ezzel legenda lesz az egyetemén. Egyébként sem volt onnan túl sok draftolt játékos az NFL történetében( konkrétan ő a nyolcadik), de a 150. helynél korábbi választás még soha nem volt az egyeteméről. Jó eséllyel ezzel a 37. pickkel sokáig csúcstartó lesz.