Kyle Van Noyt elküldte a Patriots!

Kép
KVN

A veterán linebackert tavaly szerződtette a Patriots, most azonban megvált tőle, nagyjából négy millió dollárt spórolva.

Field Yates (ESPN) hozta elsőként a hírt, miszerint megvált a játékostól a csapat, aki 2016-ban egy csere keretein belül érkezett a Patriotsba, 2020-ban távozott a Miami Dolphinshoz, majd a 2021-es szezont ismét Foxboroughban töltötte. Van Noy távozásával 2,45 millió dollárnyi halott pénz keletkezett, ám 4,1 millió dollár felszabadult a capben, a veterán játékos így már korábban is elkezdhet tárgyalni a csapatokkal. Tavaly sokan örültek a visszatérésének és bár nem játszott rosszul, de olyan nagy hatása nem volt a játékra mint korábban, a csapat várhatóan valamelyik fiatalabb játékossal igyekszik majd pótolni.

Hozzászólás

Uche/Perkins lehet inkább a valid opció, ők is OLB-k, akárcsak KVN, McGrone a Michiganen belül játszott. De erre pontos választ csak augusztusban kapunk úgyis:)

A wiki rosteren Perkins DE, McGrone OLB és Uche is. Azért gondoltam, mert a két előbbit még semmilyen poszton nem láttuk Nálunk játszani. :) 

Értem, de a wikit ilyen jellegű infokhoz egyáltalán nem ajánlom, gondolom ebben egyetértünk:) Ugye mi alapvetően 3-4-es védelemmel állunk fel, ahol a két DE másabb, robosztusabb mint a 4-3-as rendszerben. Felépítésre így nem fér be oda Perkins, aki Judonhoz hasonlítható leginkább, McGrone pedig náluk is kisebb:) Egyébként én nagyon kíváncsi leszek a LB sorra, talán az egyik legizgalmasabb poszt lesz a csapaton belül. A potenciál megvan bennük, "csak" eredményt kell hozzá párosítani... :)

Ja és igen, érkezni fog a hét folyamán egy hasonló cikk mint a tavalyi FA előtt

A 3-4-es front7 lehet, hogy alapfelállás, de tavaly ritkán álltunk fel 4 LB-el, többnyire nickel, sőt időnként dime felállásunk volt. Persze lehet, hogy ezen idén változtatunk, de a rendszeres 3-4-hez szerintem 5-6 jó/elfogadható minőségű LB kellene. (Én is kíváncsi vagyok az idei LB sorra!) Jelenleg ezen a poszton csak ígéretes játékosaink vannak, akik eddig nem vagy gyengén bizonyítottak.(Kivétel:Judon.) McGrone lehet, hogy néhány centivel alacsonyabb és néhány kilóval könnyebb mint Perkins, de gyorsabb (4,4 s), akár Judon-nál is (4,7), ami a passrush-nál nem közömbös. Azt az 5-6 kiló hiányt meg még felszedheti:)

Sajnálom, nekem az egyik kedvencem volt, de tény, hogy a tavalyi idényében nem volt kiemelkedő.

Abszolút igaz. Kicsit olyan érzésem volt mint Jamie Collins esetében, hogy nagyon örültem meg vártam, de elmaradt a katarzis.

Olvasom itt, hogy Uche lehet valid opció a pótlására. Uche számomra érdekes, mert az első szezonjában főleg sérülés miatt sok lehetősége nem volt a bizonyításra. Tavaly nyáron pedig több cikket is olvastam, ahol ment a hype körülette, mint a "következő Judon" és társai, holott az NFL-ben nem is nagyon tette le a névjegyét. Tavaly meg, ahogy figyeltem elég kevésszer jutott szerephez. Szóval gyakorlatilag az eddigi két év alatt mutatott valamit a képességeiből, de futás ellen eléggé gyenge és összeségében én nem érzem azt, hogy ő majd előre fog lépni és egy megbízható stabil játékos lesz a csapatban. Szóval vannak kétségeim az ő kapcsán is, és az egész LB sorunk kapcsán.
Vélemények?

Mint fentebb olvashattad, vegyes a várakozás Uche esetében. Nálam egyelőre Ő is a „fiatal csalódások” paklimban van, mint Harry, Wino, Asiasi, Cajuste és Keene. Aztán van egy paklim olyanokból, akiket különböző okok miatt még nem láttunk Nálunk meccsen, de reménykedek, hogy fiatalként jók lesznek: a 2 Mc, Perkins, Bledsoe, Nixon, Wade.

A FA játékosaink közül remélem Meyers-t visszaigazoljuk, hiszen nemcsak megbízható elkapó, hanem tökéletes QB is. :)

Közben megőrült az NFL, Aaronnak a világ pénzét is odaadták (miből lesz így csapat???), a Denver meg a világ összes dolgáért megszerezte RW-t a SEA-ból. Kegyetlen mik mennek:)

Nem emlékszem, hogy valaha láttam-e ennyire beteg dealt. RGIII draftolása előtti cécó talán...
Nálam egyértelműen a 'hawks nyert ebben az ügyben.

Egyértelműen franchise irányítóért nettó (!) 4 cetli és persze 3 játékos, ahol Fant a legjobb. Minden azon múlik kit húznak a drafton (draftokon), de elsőre azt mondanám hogy a denveri musztángok nyertek (rövidtávon).

Ha sikerül elérniük valami nagyot RW-vel két éven belül, akkor megérte, akármi is lesz a következő öt évben (pl. a Rams is elégedett most szerintem a Staffordért adott értékkel). Nekünk talán szokatlan ez a szemlélet, mert a Pats-nél inkább az a jelszó, hogy legyünk minden évben elég jók és akkor hátha ki tud ez futni egy SB győzelemig (2020 volt talán az egyetlen év, amit "feláldoztunk" amióta én követem a csapatot).

Igen, elsőre úgy tűnik. Szerintem egyelőre RW nem járt igazán jól, bár nem tudjuk mit ígértek Neki a továbbiakban. Amennyiben csak menekült a szita fal és a sok futkározás elől, hát nem tudom, hogy jó helyre, A Hawks-fal a PFF szerint 25. volt tavaly, a Denver-fal pedig 19. Persze a FA piacon biztosan lehet javítani. :)

Most ez komoly?

"Amennyiben csak menekült a szita fal és a sok futkározás elől,"
Eleve ő futkározik, akkor is kimozog sokszor, amikor tart a fal. Az ütempasszai teljesen hiányoznak a repertoárból, ami ráadásul jelentősen beszűkült is az utóbbi évekre. Nem véletlenül állt fejre az az offense. Nem (csak) a fal, meg a playcall volt a hibás benne. Az idézett rész biztosan nem játszott szerepet a váltásban, még csak fel sem merült vélhetően.

Ellentétben a vezetői felfogás, offense filozófia, playcall, csapattársak elfogadottsága, és a feleség sokkal nagyobb súllyal bírt a szempontoknál. Nem véletlenül ment a huzavona egy ideje.

Kétségtelen, hogy a Hackett/Outten páros eddigi pályafutása és játékfilozófiája (és a koruk is) eltér Carroll-étől RW javára, de szerintem egyelőre a denveri kiszolgáló személyzete nem igazán jobb, mint Seattle-ben. Arra is kíváncsi vagyok, hogy Wilson "futkosó", már-már komfortosnak tűnő habitusát mennyiben tudják megváltoztatni vagy akár csak befolyásolni.

Én a három első kört a Frisco tavalyi irányító draftjáért is ide sorolom egyelőre. És az sokkal kockázatosabb is volt (és nem tudni most sem még, hogy mi lesz belőle).

Off: JMD biztosan nagyon boldog, hogy minden szezonban játszhat legalább kétszer Mahomes, Wilson és Herbert csapata ellen :)

(Bár, ha nem tévedek, jövőre nekünk is kijut majd egy egy meccsen belőlük.)

Nagyon sajnálom, hogy elküldtük. Bentley mellett ő volt a leghasznosabb LB a tavalyi szezonban (Judont én DE-nek gondolom). Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz helyette, mert Uche és Wino eddig nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, Perkins meg eddig még nem játszott egyszer sem.

Lenne más aki számomra az előző szezonban csalódást okozott (Smith, Agholor, Mills), de vagy nem éri meg elküldeni őket vagy hiányposzton játszanak. 

Mills? Az igen.. furcsa elvárásaid lehettek egy CB2-vel szemben, aki kifejezetten jól játszott.
Az meg hogy valaki nem játszott, miért jelentené azt, hogy nem tudja pótolni? Az, hogy te nem láttad, nem jelent semmit. Azért nem játszott, mert voltak előtte. Most már nincsenek.

Uche esetében pedig teljes posztváltással járna Van Noy pótlása. Ami ugye azt jelenti, hogy más feladatköröket kapna, tehát az, hogy milyen volt eddig, megint lényegtelenné válik.

Ráadásul Van Noy úgy jött ide hozzánk annak idején, hogy a teljes liga leírta a Lionsban mutatott játéka alapján. Aztán hiába volt ott gyenge, meg senki nem látta előtte évekig jól játszani, valahogy csak összejött neki.

De ha továbbra is ilyen dolgokból akartok kiindulni, akkor hajrá. Mondjuk Mills esetében a rossz játék sem állja meg a helyét.

Igen Mills. Vannak akik pozitívabban ítélték meg vannak akik kevésbé, voltak szép és eredményes meccsei, de voltak olyanok amikor totális homály volt. Én összességében többet vártam tőle. Most, hogy nincs CB1 a csapatban kíváncsi vagyok, hogy ő lesz a CB1? 

Valóban, ha valaki nem játszik még nem biztos, hogy nem lesz jó a posztján. Legyen igazad és Perkins mutassa meg, hogy nagyon értékes lesz a csapatban. Most már nem lehet kifogás, hogy vannak előtte a posztján veterán játékosok. 

Uche és Wino eddig nálam azért csalódás, mert gyakran még védő játékokra sem tudnak felkerülni a pályára, nem hogy tartósan jó teljesítményt nyújtani.

Most azt nem értem ebben, hogy mindenki véleménye ugyanannyit számít? Csak mert pár szurkoló elégedetlen, a szakik meg elégedettek Mills teljesítményével, akkor ez egál? Nem lehet a szakavatatlan szurkoló téved?

https://gyazo.com/9c36286f48742edd791aca417423395f

A 8.héttől kezdve ez a CB-k PFF sorrendje. A 33. a rangsorban Mills. Az nem éppen a közepes kategória egy CB2-től.

És mielőtt az jönne, hogy ja ez csak a 8.héttől van, akkor emlékeztetnélek Gilmore első hét meccsére is. Kell idő mire egy új rendszerbe belakja magát a játékos.

Ennyit arról hogy milyen szezonja volt Millsnek.

Nem ítélkezek Millsről! A PFF honlapján az ingyen hozzáférhető adatok között viszont ilyeneket is olvastam: targets 60, reception allowed 35 (73.), Overall Grades: 67,5. Az utóbbi adat talán nem tűnik olyan kiválónak.

És azt írtam hogy a teljes szezonra vonatkozó adatra hivatkoztam, vagy arra hogy miután belakta a rendszert? Még páldát is írtam, hogy Gilmore első 1,5 hónapja milyen volt.. na mindegy.

Elsőre azt írtad: "...Mills kifejezetten jól játszott...". Aztán javítottál csak, hogy kb. a szezon második felében játszott jól. Biztosan van olyan szurkolótársam, aki a szezon első felére jobban emlékszik. :) (Gilmore-nál, ha jól emlékszem, első sorban a játéka és pénze közötti viszonyt szapultuk.) A "belakja a rendszert" kifejezés tetszik, remélem, hogy pl. Smith végre belakva kezdi a következő szezont. Na mindegy.

Túl öreg vagy már hogy befogadj valamit.. sebaj.
Mills kifejezetten jól játszott az egész éves teljesítményt nézve, mert a szezon második felében több mint nagyon jó volt, mint CB2. Utánanézhetsz hányszor vették célba, hány elkapást engedett ezekből, milyen coverage értékelése volt és hány yardot hoztak az elkapások után ellene. Aztán ha ezek megvannak, akkor talán sikerül feldolgozni, hogy egy CB2-től ez mennyire volt kimagaslóan jó teljesítmény.

És nem volt rossz a szezon első felében sem, hanem átlagos.

Szóval mivel nem volt rossz a szezon első felében, és a második felében meg nagyon jó volt, akkor most mit dob a matek nálad, hogy milyen szezonja volt?

Az meg pont nem mérvadó, hogy egy szurkoló mire emlékszik. Az miben lesz releváns és tényszerű vélemény? De ha egy vitában ez szempont, akkor valóban nincs sok értelmet energiát rakni bele, hogy felnyíljon valakinek a szeme.

Örülök, amikor lehülyézel! :) Én Istenem, jó Istenem, lecsukódik már a szemem... A PFF Grade 67, 5, ez az NFL matek. 

OFF: Josh Gordont leigazolta a Chiefs, talán a  hatodik esélye? Mint ember, szurkolok neki, hogy térjen végre észhez, de a Chiefs ne legyen még erősebb... Már hová?????

Trey Flowers visszatérését nagyon bírnám...

Judonnal komoly rombolást végezhetnének együtt. 

Sajnos az utóbbi 2 évbe többnyire sérült volt, mindössze 7-7 meccset játszott. Ez nem igazán biztató, pedig az egészséges Flowers sack-jeire és FF-jeire nagy szükségünk lenne. Persze Detroitban nem gombokért játszott, idén $16M volt a Base Salary-ja, nem tudom miből fizetnénk hasonlót. :(

Sajnos sokat nem tudunk Vele kapcsolatban. Mennyire ad lejjebb és hány évre szerződtetnénk, van-e más csapat. akinek kellene, mennyire egészséges stb.. Egy biztos, játszani nem felejtett el. :,) Én kis esélyt adok, hogy jön, szezonkezdetre 29 éves lesz.

Nézd meg hogy milyen a detroiti szerződése első évében a base salary és a cap hit. Mivel az első évben aláíráskor megkapja az aláírási bónuszt, igy az alapfizetését kb. leszarja mindenki, hiszen azon kívül is hazavisz egy rakat lóvét. Egyébként annál a szerződésnél olcsóbb lesz - bárki igazolja le - szóval hozzánk is simán befér.