Mac Jones interjú 2023.07.26.

Kép
Mac Jones training camp 2023

Az edzőtábor első napján az irányító Mac Jones állt a sajtó rendelkezésére:

Kérdés: Tekintettel arra, hogy Bill O'Brien a harmadik támadó koordinátorod három év alatt, hogyan tudtál fejlődni anélkül, hogy ez az instabilitás akadályozta volna a fejlődésedet?

Mac Jones: Szerintem ez nagyszerű. Szerintem ez egy nagyszerű kihívás. Mindig beszélek az Alabamában töltött időszakomról, és szerencsés voltam, hogy néhány nagyon jó koordinátorral játszhattam. Nyilvánvalóan ott kereszték egymást az utaink [Bill O'Brien], szóval határozottan izgatott vagyok. Határozottan úgy gondolom, hogy rengeteg dolgon kell dolgoznunk, és úgy érzem, hogy jó a hangulatunk. De ez még csak ez az első nap, és a napokat egymásra kell raknunk.

K: Úgy tűnt, hogy ma nagyon sokat játszottatok a vörös zónában. Éreztek fejlődést az idő múlásával, amivel tavaly még küszködtetek?

MJ: Azt hiszem, ez egy remek módja annak, hogy fejlődjünk. Azt hiszem, minden évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a vörös zónában jobbak legyünk. Amióta itt vagyok, mindig ott kezdtünk, és tudom, hogy [Bill] Belichick edző mindig is ezt tette. Szerintem ez nagyon okos dolog, mert a végén a legtöbb védelem hagyja, hogy leérjünk oda, és amikor leérünk oda, le akarjuk zárni. Szóval, hogy a mi védelmünk ellen mehetsz, amely nagyon sokrétű és sokat tesz néhány csapathoz képest, jó megtapasztalni, és jó megnézni a felvételeket. Az első nap arról szól, hogy megnézzük a filmet, és megnézzük, mit tudunk javítani, igaz? Szóval, hogy mindenki újra együtt legyen, a veteránok, az újoncok, mindenki. Úgy érzem, hogy a vörös zóna egy fontos terület, és mindenképpen fejlődnünk kell. Nekem is fejlődnöm kell ott. A dolgok gyorsan történnek, és ez mind a gyakorlásból jön.

K: Mac, mindig is jó voltál az önelemzésben. Ha megnézed, hogy személy szerint mit csináltál tavaly, és mi az, amiről tudod, hogy nem voltál jó, mit gondolsz idén, hogy miben akarsz javulni, és miben kell fejlődnöd?

MJ: Azt hiszem, minden szezonban, függetlenül attól, hogy milyen sportot űzöl, mit csinálsz vagy mi a munkád, megpróbálsz jobbá válni abban, amit csinálsz. Számomra ez abból áll, hogy sokat hallgatok, mindent befogadok, és keményen dolgozom. Próbálok új dolgokat kipróbálni a holtszezonban, de amikor kijövök ide, és amikor kijövünk ide csapatként, a nap végén végigfutod ezeket a játékokat, és próbálod megérteni őket. Nyilvánvalóan ki fogsz próbálni néhány új dolgot, de ki akarsz jönni és szabadon játszani. Ez a legnagyobb dolog, hogy ne gondolkodjunk túl sokat, csak menjünk ki, és játsszuk azt a játékot, amit ismerünk.

K: Mac, a vörös zónás időszak alatt láttuk Bill Belichicket, aki ott lebegett körülötted. Mennyire dolgoztál vele együtt tavasszal és most a táborban?

MJ: Szerintem nagyszerű munkát végzett. Azt hiszem, összességében nagyszerű munkát végez a védekezés elmagyarázásával és mindazokkal a dolgokkal, amelyek segíthetnek egy irányítónak, különösen a vörös zónában, mert ott egy kicsit szorosabb a helyzet. De igen, szerintem [Bill O'Brien] is nagyszerű munkát végez, mindent elmagyaráz, és Evan [Rothstein] is, szóval ez a három ember az, akire támaszkodhatok. Nyilvánvalóan a játékosok is, igaz? Kérdezhetsz a játékosoktól, és szerintem nagyszerű, hogy a védelmünk nagyon jó. Ez megnehezíti a dolgunkat. Remek tábor lesz, mert remélhetőleg oda-vissza fogunk menni, és csak csatázni fogunk egymással.

K: Sok csapattársad azt mondta nekem, hogy a változást magadévá tetted, és hogy a koordinátorváltás energiát adott neked. Mi az, ami egy kicsit nagyobb lendületet adott neked, ha úgy tetszik?

MJ: Azt hiszem, én magam egyértelműen képes vagyok motiválni magamat, és ezek a dolgok belülről jönnek. Csak próbálok a legjobb önmagam lenni, és remélem, hogy a csapattársaim is látják ezt. Én csak kitartok, és remélhetőleg sok embert magammal tudok vinni. Ez a legfontosabb, nem igaz? Te vagy az irányító, és végeredményben, amikor a pályán vagyunk, nekik is bízniuk kell bennem, és nekem is bíznom kell bennük. Azt hiszem, ez a bizalomon keresztül épül fel; azt hiszem, ez a nagy szó ebben az edzőtáborban a bizalom. Ez a bizalom a próbálkozások és hibák, a jó és rossz dolgok során jön létre, így nem lesz mindig nagyszerű. Szóval, csak pozitívan kell gondolkodni, és csak maradni a pályán, futni a saját versenyemet, és magammal vinni az embereket.

K: Mac, csalódott voltál, amikor láttad, hogy DeAndre Hopkins csatlakozott a Titanshoz, és mennyire bízol a még itt lévő elkapókban?

MJ: Szerintem DeAndre egy nagyszerű játékos, és tudom, hogy nagyszerűen fog teljesíteni odalent. Viszont, szerintem nagyszerű csapatunk van, és ezt próbáljuk összefogni. Szerintem remek tight endjeink, elkapóink és futóink vannak, szóval határozottan nagyszerű mélységünk van, és együtt fogunk dolgozni, hogy megbeszéljük az útvonalakat, hogy mit szeretünk és mit nem. Van néhány srác, akik már sokszor játszottak az NFL-ben az elkapóknál, szóval én csak próbálok tőlük tanulni, és beszélgetni. Elmondani nekik, hogy én hogyan látom, de azt is meghallgatom, hogy ők hogyan látják, mert ez is fontos. Szóval, igen, ez a filmekből és az öltözőben folytatott beszélgetésekből, valamint az edzőpályán való nézelődésből jön.

K: Hogy halad a folyamat JuJu [Smith-Schuster] esetében most, hogy újra itt van a pályán?

MJ: Igen, jól. Azt hiszem, ahogy mondtam, JuJu imádja a futballt, és látszik, hogy milyen lendületet hoz. Határozottan mindent magáévá tett; nagyon keményen dolgozik, mindig a helyes dolgokat teszi, szóval csak következetesnek kell lennünk. Tudom, hogy képes a veterán vezetésre; ő az egyik olyan srác, akiről beszélek, amikor azt mondom, hogy "sokszor játszott az NFL-ben". Szóval, hallani a tapasztalatait, akár más irányítókkal, koordinátorokkal vagy más védőkkel szemben, nagyon jó érzés, mert én is szeretek mások agyából meríteni. Nagyon örülök, hogy ő és a többi srác ott van a szobában.

K: Hogyan jellemezné a kapcsolatát Belichick edzővel? Tudom, hogy tavaly talán volt némi frusztráció, nézeteltérés mindkét fél részéről a dolgok legjobb módját illetően?

MJ: Nem, szerintem jól megvagyunk. Azt hiszem, a legnagyobb dolog, amiről mindannyian beszéltünk, az az újrakezdés. Szerintem rengeteg tapasztalatot szereztünk a tavalyi évből, amiről beszéltünk, és idén minden arról szól, hogy együtt dolgozzunk, igaz? Ki kell dolgozni egy tervet, nyilvánvalóan meg kell beszélni, és aztán végre kell hajtani. Szóval, izgatottan várom ezt a részét. Én csak próbálok nagyon következetes lenni, nem lovagolni a hullámokon, csak maradni a saját pályámon, és remélhetőleg a támadójátékunkban mindenki ezt érzi. Szerintem O'Brien edző nagyszerű munkát végez azzal, amit eddig jól csináltunk, és minden nap meg fogjuk tanulni, hogy mit csinálunk jól, és onnantól kezdve csak haladunk előre, és végrehajtjuk a tervet. Szóval, határozottan izgatott vagyok.

K: Az edzőtábor első napja, tudom. Hogyan fog kinézni számodra egy sikeres szezon idén?

MJ: Ó, az még nagyon messze van, tudod? Elég nehéz; még csak most kezdtük az első napot, szóval tényleg, tudom, hogy közhelyes, de csak a holnapra, a regenerálódásra és a filmnézésre koncentrálj. Így kell ezt csinálni, igaz? Nem koncentrálhatsz a jövőre. Tudom, hogy nehéz, igaz? Nyilvánvalóan szeretnéd kitűzni a céljaidat, de ugyanakkor a jelenben kell lenned, különösen minálunk. Rengeteget játszunk minden nap, sok mindent csinálunk, nagyon keményen dolgozunk. Láttátok, hogy dolgozunk; ezt kell tennünk minden nap, össze kell jönnünk, és végül remélhetőleg ez lesz belőle, igaz? jó, ha vannak távlati céljaink, de mi csak a mára és a holnapra koncentrálunk.

K: Nem tudom, hogy hallottad-e, amit Matthew Slater mondott tegnap, de arról beszélt, hogy az elmúlt néhány év nem volt olyan színvonalú, mint a Patriots korábbi csapatai. Azt mondta, hogy ez nem volt olyan szórakoztató, és hogy idén már nincs több kifogás. Kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok erről az üzenetről.

MJ: Szerintem Slater nagyszerű csapattárs, nagyszerű vezető, és mi követjük őt. Szóval, mindenképpen szeretnénk jobban csinálni ezeket a dolgokat, és megpróbáljuk pozitívan kezelni a dolgokat.

K: Mac, épp most beszéltünk Matt Groh-val, aki arról beszélt, hogy milyen szintű szabadügynökök vannak még a piacon. Miért gondolod, hogy a Patriots még mindig a célpontja azoknak a srácoknak, akik még mindig nem írtak alá?

MJ: Őszintén szólva, ez jóval az én fizetésem felett áll. Talán majd egyszer. De azt hiszem, mindig a meglévő játékosainkra próbálok koncentrálni, és még egyszer mondom, a főiskolára visszautalva, szerencsés voltam, hogy nagyszerű játékosokkal játszhattam, és most is nagyszerű játékosok vannak a csapatban. A srácok jönnek és mennek, tudod? Amikor elsőéves vagy a főiskolán, és idősebbé válsz, új srácok jönnek, a régiek pedig távoznak. Szóval, nagyszerű, hogy itt is így van. Úgy értem, van egy csomó új srác és egy csomó veterán játékos, akik már sokat játszottak. Csak tanulunk tőlük, és próbálunk összeállni, azt hiszem, mindezekkel a dolgokkal már megbirkóztunk, és végeredményben csak ki kell mennünk, javítanunk kell azokon a dolgokon, amiken javítanunk kell, és arra kell koncentrálnunk, amit irányítani tudunk.

K: Hogyan alakult a kapcsolatod Hunter Henryvel, ahogy a harmadik közös szezontok kezdetét veszi?

MJ: Hunter fantasztikus. Szerintem ő is egy olyan játékos, aki már rengeteget játszott, és nagyon jó érzéke van a játékhoz. Ő egy ösztönös játékos, és minden nap ugyanazt az "őt" hozza. Tudom, hogy furcsa ezt mondani, de ő egyszerűen Hunter. Bejön, pozitív energiával, nem panaszkodik semmi miatt, csak dolgozik. Ezt próbálom követni, és követni az ő példáját, mert ő adta meg ehhez az alapot.

K: Mac, milyen izgatottsági szintre kerültél? Tudom, hogy azt mondtad, hogy ez az első nap, de a szezon előtt, mennyire vagy izgatott?

MJ: Azt hiszem, a futballkarriered minden évében ezért játszol, igaz? A kulcs számomra az, hogy megpróbálom napról napra venni az eseményeket, és nem vagyok túlságosan feldúlt vagy levert. Csak fogadjuk el a dolgokat, ahogy jönnek, és tudom, hogy sok srácnak, néhány srácnak ez a 14., 15. edzőtáboruk vagy bármi más az NFL-ben, függetlenül attól, hogy mennyi ideje futballoznak. Szóval, én is így gondolkodom. Ötéves korom óta játszom, szóval rengeteg lehetőségem volt már arra, hogy részt vegyek az első napon, és belevágjak egy szezonba. Szóval, határozottan izgatott vagyok, de nagyon okosan kell megközelítenem a dolgot, és csak a saját dolgomat kell csinálnom.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás