Matt Patricia visszatér a Patriotshoz!

Kép
Matt Patricia

Matt Patricia visszatér a New England Patriots edzői stábjába. Jim McBride (Boston Globe) információi szerint az egykori védőkoordinátor az edzői stáb munkáját fogja segíteni, de nem kapja vissza előző titulusát. Patricia a 2017-es szezon után lett a Detroit Lions vezetőedzője, ahol 13-29-1-es mérleget ért el a csapattal, az idei szezon közben váltak meg tőle az autóvárosiak.

Patricia edzői stábjának tagja, Evan Rothstein is csatlakozik a Patriots edzői közé. Az ő szerepe is egyelőre tisztázatlan, a Lionsnél vezetőedzői asszisztens volt, illetve elemzésekkel foglalkozott főként. Egy mérkőzés erejéig - a COVID miatt - ő volt a védőkoordinátor.

Forrás: Jim McBride - Boston Globe

Hozzászólás

BoB is visszajön? :)

Válasz Bruschi85 üzenetére

Attól még mondhatja, hogy mégsem ;)

Hát... Floresnek jobban örültem volna. Eagles elleni SB-t a védelem vesztette el+ BB. arcoskodása Butlerrel, hozzáteszem nem tudom, hogy igaza volt-e, mert 80 évre titkosította a Pats. A Rams ellenit a védelem nyert meg, ennyi. Védelmi edzők vonatkozásában erősek leszünk, remélem a játékos állomány is igazodik ehhez. Kérdés, drága szerkesztők, Tampa meccsre chat??? Előre is köszi. Az Öreg Kecske remélem újra megnyalja a sót.

Elvileg van egy egész évben aktív chat azoknak akik követni akarják a Tampa meccseit. Gondolom most is aktív lesz. Csak nincs meccsekre bontva, hanem folytatólagosan megy.

JMD-hez hasonló visszatérés utáni sikereket kívánok neki (és nekünk)!

Remélem, hozza Staffordot is :)

Pete Carroll nem akar visszajönni chewing gum coordinator beosztásba?! Tarthatna edzéseket két kézzel a térdét fogva a fülhallgató vezetékbe törtenő begabalyodásból...

amint meghallottam, h kirúgták, azonnal gondoltam, h ez lesz...

Így ez öregnek talán több ideje marad a támadó oldal felépítésére és összehangolására. És remélem belátta, hogy a korábbiaknál eggyel keményebb védelmi felfogás hatásosabb, mint a "jajcsakazellennekbajaneessen" szemlélet.

Mindenesetre mostantól a csapat tagja, szurkolunk neki, hogy újra hasznos legyen.

Hány kiló ez az inas? Száááznyolcvaaan?

Megindult a hivatalos verseny BB posztjáért. JMD megkapta 2 éve az 5 éves gigafizus szerződését - mikor a Colts nem kellett -, nem kell 3 diploma ahhoz, hogy miért ez lehetett az időintervallum.

3-4 aspiráns (JMD, Mayo, Patricia, gyerekek), aztán we will see, ahogy szokták mondani. 

Hát nem egy veretes utódlási sor a maguk kvázi nulla (no pláne mínusz) HC hátterével... Meglátjuk, ki kap közülük többféle felelősséget, amivel megmutathatja, hogy tud sikeres lenni a csapattal - bár ahogy onnan kijönnek az információk, lehet semmit se fogunk erről megtudni.

Lehet tippelni, de szerintem az Öreg még egy gyűrű után megy el nyugdíjba, csak hogy elmondhassa: Újra itt vagy Drágaszágom?

OFF:

Állítólag ha csere lesz Deshaun Watson ügyében, akkor Ő leginkább a Jets-hez, másodsorban a Dolphins-hoz akarna menni (megválaszthatja hová cserélik, mert van ilyen kikötés a szerződésében). Ez mondjuk elég durva lenne,  mert ott a most konferencia döntőt játszó Bills, a Jets Lawrence/Fields/Watson hármasból, a Dolphins meg a Tua/Fields/Lawrence/Watson négyesből valakivel (két-két idei és jövő évi első kör birtokában) állna fel a pályára. Ha ez megvalósul erősen elkezdheti felkötni a gatyát a csapat. Még szerencse, hogy van hely a cap alatt, de irányítót azért mielőbb találni kellene.

Nem örülnék Deshaun Watson-nak... aki ilyen hisztit lever, ne jöjjön ide. Ez a csapat nem az egyénekről szólt BB vezetése alatt, DW meg sztár akar lenni, annak minden negatív vonásával. Nekem nem szimpatikus. Szóval az nem baj, ha nem nálunk köt ki.

Ha neked az hiszti, hogy ígérnek neki valamit, aztán simán leszarják, akkor legyen neked.

Szerintem egy szimpatikus, korrekt csávó. Az esélye persze hogy ide kerüljön lényegében zérus, úgyhogy amúgy is csak akadémikus a kérdés.

Aki idény közben elkezd balhézni, hogy nem kapta meg amit ígértek neki, az a csapattársaival és a szurkolóival szemben semmiképpen sem korrekt szerintem. Lehet, hogy igaza van, de amíg megy a szezon inkább a játékkal törődjön, ne azzal, hogy elvették a maciját. Mikor hallottad Bradyt a csapatot negatív színben feltüntetni? Edzőket vagy akár játékosokat? Nyilván ő sem volt mindig elégedett mindennel, ami körülötte zajlott, és sokkal több alapja lett volna nyafogni, mint bárkinek a ligában. 

A csapat keze is vastagon benne van a balhékan ,az biztos, a teljes igazságot pedig soha nem tudjuk meg. Nekem csak az időzítéssel és a nyilvánosság előtti "cirkusszal" van bajom a részéről. 

Azért valószínű Kraft kvázi nem “verte át” TB-t soha. Minden a témával kapcsolatos gondolat a részünkről csak találgatás.

Watson legtöbb passzolt yarddal zárt, szóval a játéka azért a körülményekhez képest eléggé rendben volt 🙂

Az meg tisztán a franchise butasága, hogy megígér valamit, aztán látványosan megszegi. Ők teremtették meg a “hiszti” lehetőségét már önmagában azzal, hogy azt mondták, mindent megbeszélünk veled, nyugi. Egyszerűen amatőr. A vége egyébként az lesz, hogy kinevezik Bieniemyt - akit ő akart ugye a kezdetektől - és szépen megnyugszik.

Ebben a témában én is Watsonnak adok igazat. Én semmiképp nem maradnék ilyen “hiteltelen” környezetben és abszolút érthető a mérge. Go Pats! :)

Mindeközben a GOAT Super Bowl-t játszik. A nyolcadikat? Egészen elképesztő! Jó projektet választott... 

10.? Csak úgy jönnek egymás után. Nem tudom, ezek után téma lesz-e, hogy BB nélkül is eljutott oda... 

Kimerem jelenteni, hogy TB-nek a NE-ben töltött 20 évében nem volt ilyen offense, mint ami Tampában van. Gyakorlatilag annyi ember, annyi variáció, ehhez képest a számomra szebb focit a GB játszotta. Tudatos, hosszú játékok, idomulva az ellenfélhez. Annyi volt, hogy amikor kellett jött a Tampa D és megállította őket. TB is csinált szépeket, de ugyanakkor azért neki köszönhető, hogy ez a meccs szorosabb lett.

A bíróknak meg nem értem mi ez a hülyeség, hogy semmire nem dobnak, majd a végén bedobnak egy ilyet. Ott és akkor (ahogy vezették az egész meccset) el kellett volna engedni.

Őszintén nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni Brady felé ezen az oldalon. Három top 10-es védelem ellen játszott a Tampa, mindig feltettek 30 pntot. Ezen a meccsen Brady nagyon jól játszott, egy teljesen homály passzára emlékszem Goodwin felé (biztos volt több is). Volt legalább 6 drop 100+ yardéert. 3 int kettő nem az övé volt, harmadiknál jött a bitz és mindegy mindegy alapon feldobta Evansnek, amúgy sack és jobb mezőnypozi a Green Baynek. Was meccs óta jön ez a Bradyt lehúzó a védelem nyeri a meccset , persze félelmetes ez a Tampa védelem.

Nekünk is lehetne mini világválogatottunk, Brady-Gronk-AB-Fournett is , sőt még utólag kiderült  Diggs is itt lehetne

Bizony, bizony... A BB kontra TB verseny első fordulója a végéhez közelít. Láthatjuk mire megy egy nagy edző a nagyágyú irányítója nélkül és láthatjuk mire megy ez az irányító a 20 évnyi megszokásából kibillentve. Csak hosszabbítani kellett volna... De a tudományos-fantasztikus szakértők szerint építkezünk.

Ez a TB kontra BB verseny csak az olyan szurkolók(?) fejében létezik, akik Brady fanok (divatszurkolók?), vagy Pats-haterek, nem pedig Patriots-szurkolók. Egy COVID által megtépázott szezon után állítasz ilyeneket, már ne is haragudj, de hatalmas marhaság. Hasonlítsd össze a skill playereket csak a két csapatban.

Mégis hosszabbítani kellett volna vele... Ugyan kérlek, ha megnézted volna a fizetési sapkát márciusban, láthattad volna, hogy Brady idei fizetése éppen befért volna, erősítésekről nem is beszélve. A tavalyi szezon második felében hasonlóan szenvedő támadójátékunk volt mint idén, csak akkor a védelem sokkal konzisztensebben hozta a jó teljesítményt.

Ettől függetlenül szép amit elért a Tampa Bradyvel, de a tegnapi meccs sem csak az ő zsenialitásán múlott, egy ember nagyon kevés ebben a ligában az üdvösséghez...

Szerintem sem egy verseny , hogyan is lehetne őket összehasonlítani. Brady  elengedése egy folyamat vége volt, amikor mind a két fél jó döntést hozott. BB hosszútávon gondolkodik, TB is jó döntést hozott mert újra SB-t játszik.

Szerintem Brady és a Patriots egy és ugyanaz, itt tízből kilenc ember TB alatt lett nfl és pats fan. Én tudok szurkolni a Tampának és ettől nem érzem magam divatszurkolónak. 

De azért azt nehéz megemészteni az idei szezonunk után hogy TB még mindig egy top 5 irányító, mi meg itt állunk letolt gatyával. Az elmúlt húsz évben ált nem volt elsődleges, hogy Brady köré elit támadósort rakjunk, mert ügye BB szemlélete szerint a csapat az első és ez rendben is van így. Nézzük meg a többi elit irányítót mikor indultak el olyan társakkal, mint Brady pályafutása felében. 

Amikor megnyertük a 6. SB-t nem tudtam elképzelni hogyan lehet még nagyobb kecske Tom, erre tessék, elmegy egy ligautolsó csapatba és nyertest csinál belőlük. Hihetetlen hallgatni Arians hogyan beszél róla.

Persze, sokan Brady miatt. De ez nem jelenti azt, hogy az ő távozásával át kell vedleni Tampa szurkolóvá. Ha Brady pl. Indybe ment volna, akkor most nekik szurkolnának. Nekem azzal van a bajom, ha valaki teljesen elfelejti az elmúlt 20 évet, az idei csapatot szidni, Bradyt isteníteni, BB-t hülyézni jár ide. Bár az ilyen jobb is, ha nem rontja a levegőt szvsz. 

Igen az elmúlt 20 évben ez nem volt kulcskérdés, most viszont már az. Az Eagles elleni SB óta azért Bradyn is látszik az öregedés (hogy a fenébe ne látszana 40+ elvégre :)), a Tampának pedig meg voltak azok a lehetőségei, amik nekünk nem. 

Azért a ligautolsóval vitatkoznék, 14. helyen húzott volna eredetileg tavaly a Bucs, az a liga közepe, semmint a vége.

Baj az, hogy az emberek többsége fekete-fehèren gondolkodik. Valakit mindig hibáztatni kell.

Èrdekes , èn is az Eagles ellen elvesztett SB óta èrzek egy törèst Brady ès BB kapcsolatában.

Ligautolsòt nem feltètlen a tavalyi èvre èrtettem. 

Tampának sültek a draftjai White, Wirf vagy a komplett sec ill. Kiváló veteránok vannak. Egyetèrtek hogy Tom tökéletes helyre ment, de ezt a csapatot az ő szikràja lobbantotta be ès más nem tudta volna megcsinálni. Amit csak sejtettünk az beigazolódott hogy milyen hatása van, ezt a legnehezebb pótolni.

Na ez az utolsó, amit mindenképpen így kell látni. Egy vezér, akiért, vagy akivel beáll a sorba Suh, A. Brown, Evans, JPP, Gronk. Címzetes nevek. Watson mögé biztos nem sorakoztak volna fel. De még így is kutya nehéz lesz megállítani a KC-t nekik. Nem sokan győzték le Mahones-t, de Bradynek sikerült. Micsoda meccs volt! Igen, szeretem TB-t, de azért Go Pats! 

Tegnap kérdőre vontak,hogy miért Arodnak szorítok.. na meg mi az,hogy nem szurkolok Bradynek mert Pats szurkoló vagyok... Mondom, pont azért nem mert a Tampát nem Patriotsnak hívják. Elment oda, megértem de rohadtul nem érdkel és nem tudok neki szívből szurkolni,hogy nyerjen még egyet. Aki TB szurokló vagy ennyire lojális azt is megértem... Csak azt nem tudom,mit fognak csinálni azok az emberek mikor TB visszavonul.. kinek szurkolnak majd? 🤣

Ez a BB meg a Pats egy szar most bezzeg Brady jól megmutatta.. persze jól tette élt a lehetőséggel, a Bucs egy nagyon jó csapat... Régóta erre építettek csak egy jó QB hiányzott..

A Patriots meg mindent is feláldozott az elmúlt fél évtizedben azért,hogy folyamatosan SB közelben legyen... Ennek fizeti most az árát a csapat. Csak mondom,hogy amikor Brady már csak a TVben meg reklámokban szerepel nyugdíjasan... Akkor a Patriots még mindíg itt lesz.

 

ui.:És az előző 9 SB részvételt itt szerezte BB vel bármennyire is nagy most itt a hype a Tampa-Brady vonaton... Ezt azért ne feljtsük már el.

Miért lenne ez a Pats-Brady kérdés vagy vagy? Én pl. szurkolok Bradynek amíg játszik, és attól még ugyanúgy a csapatom maradt a Pats. Sokkal jobban örülnék, ha ez a kettő még mindig egy és ugyanaz lenne, de hát nem én döntöttem így. Szóval szerintem sokunknál nem az van, hogy hajrá TB12 vagy Go Pats, hanem mindkettő. Ha pedig visszavonul, akkor marad egyedül a Go Pats.

Szerintem senki sem mondja azt, hogy BB szar, ellenben azt tavaly itt is többen hangoztatták, hogy Brady már az. Na erre azért frappáns válasz jött.

Szerintem a Tampából nem szimplán egy jó QB hiányzott, hanem egy győztes mentalitás. Egy fegyelmezetlen, gyülevész banda voltak korábban, és még a szezon elején is. Jól meg lehetett figyelni, hogyan alakult át a csapat szemlélete TB12 leadershipje alatt. Ezt le is nyilatkozták többen Hc-tól játékosokig. Ez az, ami ennél az embernél hihetetlen plusz, és ez rohadtul hiányzik most a csapatunkból.

Szerintem nem áldoztunk fel mindent. Nem voltak agyon fizetett sztárjaink és volt egy relative olcsó, de mindenképp piaci ár alatti elit QB-nk. Itt a 2017-től kezdődő pocsék draftok és rossz/peches FA lépések levét isszuk jelenleg. Ez alatt a pár év alatt fogyott el szépen fokozatosan a talent O oldalon.

Talán Gilmore volt, aki miatt jobban kinyitották a bukszát. Volt olyan, aki extra nagy fizut kapott az utóbbi években? Ha mindig az volt a maszlag, hogy BB kikukáz máshová nem kellő/máshol elbukó játékosokat, akkor hol a lóvé?!

A TB-hez hasonló korszakos vezéreket nem lehet évjárat/futott km/rétegvastagság mérő alapján Eurotax-szal beárazni. Ha valaki sok emberrel dolgozik, akkor hamar rájön, hogy gyakran a mentalitás az, amit értékelni kell.

Abban egyetértek,hogy mikor az elmúlt 2 évben Brady temetve volt akkor inkább a tehetség hiányzott a támadó sorból, ami a kelleténél jobban lehúzta Bradyt. De ezt egyébként valamilyen szinten látni lehetett... Pl mikor megkezdtük az évet és liga szinten top 5 elkapó sor volt Antoni Brown Edelman.... Nagyon szépen hasítottunk... Aztán pár meccs alatt a liga vége elkapó sorunk lett a sérülések és idióta húzások (Brown) miatt.

Ahogy írtam fentebb,megértem azokat akik szurkolnak neki mert tisztelet az elmúlt 20 évért imádom mint játékos, de én nem szurkolok neki mert szimplán nem hat meg a dolog mert nem a Patsben játszik. De ezt mindenki másként éli meg.

 

Ez a ki a jobb a másik nélkül BB -TB dolog marhán túl van misztifikálva. 

Én meg azzal vitatkoznék, hogy miért jött el az a szitu, hogy cap halál lett már a 2019es szezon is. Meg a mostani is. Itt a válasz rá. Érdekes nem? 
https://nesn.com/2021/01/can-bill-belichick-still-draft-how-patriots-have-fared-last-five-years/amp/?__twitter_impression=true

 

És szeretném megkérdezni hol vannak a podcastok? Paul43 értekezését még mindig várom. Az ő nagy álma volt, hogy menjen végre az öreg és Gronk is. 
Itt vagy Paul? Hogy értékeled a látottakat?

Nyilván összehasonlíthatatlan a Pats és a Tampa kerete, és egyetértek, hogy nálunk hiányoznak O oldalról (is) a skill playerek. De ez hogyan menti fel Billt? Ő a GM. Az, hogy elfogyott a pénz, és közben kiürült a talent is, az nem éppen azt mutatja, hogy a GM munkáját olyan remekül végezte az elmúlt pár évben.

Nyilván Bradyvel erre az évre már nem lehetett hosszabbítani. Nem is most kellett volna neki hosszabb távút adni, hanem korábban. Bár ezért meg nem lehet hibáztatni Billt, mert nem sokan hitték el, hogy még 44. évében is top5 QB lesz.

Ez a Jimmy trade óta egy furcsa történet, hiszen ott Bill nem építhette tovább úgy a franchiset, ahogy szerette volna (mondjuk amit azóta Jimmyből és Bradyből láttunk - hála istennek, hogy Kraft nem engedte). 

Nyilván nincs Brady -Bill verseny, de Brady bizonyította, hogy nem rendszerfüggő, és BB nélkül is tud top5 lenni a posztján, sőt Bowlba jutni. A saját örömünk miatt nagyon remélem, hogy ezt még BB is fogja bizonyítani a maga részéről. Ő ugyanis HC-ként Brady nélkül eddig 1 alkalommal jutott playoffba, ahol van 1 győzelme. Gyerünk Bill! Go Pats!

Azt köszönöm, hogy bekategorizálod a szurkolói helyzetemet, magamtól biztosan nem sikerülne ilyen kocka módon bekalapálni a fejemet abba a fakkba, hogy ha kedvelem Brady-t, akkor divatszurkoló vagyok, ha nem, akkor pedig ellendrukker. Nem túl széles választék...

Ha hasonlítgatnám a kulcsjátékosokat, akkor előbb-utóbb megkérdezném magamtól: -Nekünk miért nincsenek ilyen játékosaink?! Hát, mert aki volt, azt elzavartuk (AB, Collins, stb.), elengedtük (TB, és ide jöhetne kb. 25 név), aki pedig jött volna, az vagy nem maradt sokáig vagy csak pletyka maradt. És feltenném a következő kérdést: -Másoknak (Chiefs, Bucs, Saints, Bills, Dolphins, stb.) ez hogyan sikerült?

Draft?! Az, mi az... Majd a kutyám intézi...

Ha megnéztem volna fizetési sapkát (ha...), akkor azt is láttam volna, hogy az nem márciusban lett olyan, amilyen. Már egy közepes képességű gazdasági szakembernek is leesett volna, hogy a hiba kb. 3-4  évvel azelőttre datálódik. Az alap volt, hogy szuper irányítónk van, a többi pedig majd lesz valahogy.

A tavalyi szezont lehet utólag kivesézni, de annak nem csak második fele volt, hanem egy 8-0-ás első fele is, bár ide már hallom is, hogy kik ellen.. De a 8-0-át ne kelljen már megmagyarázni, főleg nem megvédeni....

Halkan kérdezem: mondjatok már egy olyan NFL csapatot aki képes volt EGYHUZAMBAN 20 ÉVIG SB contender lenni! Segítek: nem fogtok. 1-2 évet mindenki tud felmutatni amikor jól ment, 4-5 évet már nagyon kevesen.

Nézzük meg pl a Denvert. Mindent feltettek egy lapra, 3 év alatt sikerült az SB győzelem. És azóta? Elárulom SEMMI.

Előbb-utóbb el kellett engedni TB-t, az öreg úgy gondolta, hogy egy ilyen zavaros Covid időszakban meglépheti. Lehet nem jött be, de azért tavaly láttuk, hogy TB sem tudja lekezelni ha nem úgy alakul az O ahogy ő szeretné. Érezte, hogy azért ő nem várhat 3-4 évet amíg összeállunk.

 

Nincs azzal baj, hogy kedveled Bradyt, nem értem honnan veszed... Nekem azzal van gondom, hogy jön az állandó összehasonlítás, meg Brady mekkora egy sztár, Belichick meg csak Bradynek köszönheti a gyűrűt... na nemáár, millió példát tudnék mondani, egyszer Brady zsenialitása, máskor BB-é hozott nekünk győzelmet.

Mondjuk azért mert az NFL-nek pont az a célja, hogy minél kiegyenlítettebb legyen a mezőny, a Bucs évek óta a top10 környékén draftol, mi meg a 28-32 között. A fizetési sapka bizony egy komoly dolog, azt elég nehéz túllépni. Ahogyan tavaly eléggé szűkös volt a keret, most azért jóval nagyobb a mozgástér. Az elmúlt évek draftja nem sikerült jól, azért vannak használható játékosaink, de az igaz, hogy többnyire kiegészítő játékosok. Ezt a kutyás részt hagyjuk már...

Persze, volt egy 8-0, ahol a támadók és a védők is jól teljesítettek, aztán a szezon második felére az offense eltűnt, többek között ennek is volt köszönhető a korai búcsú a PO-ban.

Meg lehet nézni a többi csapatot, hány évig voltak a csúcson mióta bevezették a fizetési sapkát, elárulom egyik csapatnak sem volt nyitva ilyen sokáig az az ablak, ez pedig egyértelműen a CSAPAT! érdeme. Ugyanúgy Krafté, BB-é, Brady-é, az edzőké és a többi játékosé.

Az összehasonlítást nem tudod elkerülni, mert ugye minden relatív, mindent valamihez képest látunk.

A drafton mindig az van, hogy a kör végén húzunk, de ez szerintem csak az első kör esetében lényeges, mert az adott kör vége és a következő kör eleje között már nincs ordító különbség. Itt, ha úgy nézem, akkor a jó szereplésért "cserébe" minden következő szezonban elbuksz egy jó választási esélyt.

Lennék légy a falon BB házában, amikor a SB-t nézve, szotyizgatás közben Lindának puffog... Ott kiderülne az igazság... Na majd én idén megmutatom annak a horpadtmellű kis bájgúnárnak! Szipoghat jövő februárban a szupermodell feleségének, rúgathatja a fostalicska Aston Martinját ...

Nem tettem le a voksomat egyértelműen egyikük mellett sem, bár mégis a Pats fórumon értetlenkedek, miközben fogalmam sincs, hogy létezik-e Bucs fórum vagy Brady fórum. Csak a makacs tények alapján tettem pár epés megjegyzést...

Szerinted kinek szurkoltam (és szerencsére szurkolok még) ebben a 4-esben?:) Alap, hogy a TB-Gronk párosnak! Nem is kérdés! Én csak elmondtam, hogy ez az O talentben iszonyatosan erős. Nézzük meg nálunk Gronk ezt a meccset tuti 10 elkapással zárta volna, itt meg volt egy elkapása. Annyira nincsenek rászorulva és ugye AB nem is volt sérülés miatt. Én annyit írtam, hogy TB sokat hibázott, jah és ugye volt neki egy majdnem INT-je már az elsőben is, akkor az elkapója mentette meg. Alap, hogy nekik fogok szurkolni, de azért lehet látni TB hiányosságait 2021-ben az NFL-ben. Nem tudom hogy tudják megfogni a KC-t, de nagyon drukkolok nekik, hogy sikerüljön.

Hopinak - és még sokaknak - savanyú a szőlő. Ennyi. Mind a három playoff meccsen - idegenben - 30+ pontot pakolt fel a Tampa O. Ez a tény. A többi meg a duma 😀

Az ember 20 évnyi kemény melót, elképesztő gyözni akarást adott a csapatunknak, számunkra pedig millió feljthetetlen élményt. De egyesek sajnálják tőle, hogy utolsó éveiben még máshol is sikeres legyen. 

Abszolut egyetértek. Számomra annyira meglepő, hogy az itteni szerkesztőknek ennyire tabu téma lett TB12. Mivel nem a csapatunkhoz tartozik már szinte nem is szabad megemlíteni a nevét, a teljesítményét, aki meg ezt megteszi  az divatszurkoló (ahogy increay említette).

Én nézek nagy szemekkel és nem értem ezt a fajta irígységet ami kialakult TB felé, s ezzel egyetemben nem értem miért ne egy volt Pats-es játékosnak szurkolni, teljesítméynéről beszélni egy pats-es forumon. 

Na mindegy, sok mindent nem értek én :)

"Mivel nem a csapatunkhoz tartozik már szinte nem is szabad megemlíteni a nevét, a teljesítményét"

Ilyen mikor hangzott el, hol lett leírva, milyen komment lett pl. törölve?

"aki meg ezt megteszi  az divatszurkoló (ahogy increay említette)."

Szerintem ess neki még egyszer annak a kommentnek, mert nem az az állítás benne, hogy aki megemlíti TB nevét, az divatszurkoló!

És akkor néhány tény:

1. Eddig több topic-ban, több kommentben is meg lett említve a Bucs, én nem hallottam olyanról, hogy ez bármikor moderálva lett volna.

2. A Pats.hu-n (!) a Chat-ben konkrétan van Bucs szoba, ahol a Bucs meccseken gyűlnek össze az érdeklődők

3. A Chat-en a Bucs szobában találkozni szoktam olyannal, aki ide cikkeket posztol...

4. Ez a Patriots Fan Club

És néhány megjegyzés:

1. Szerintem Inceay, meg bárki más is hadd írhassa már le a magánvéleményét, bármi is az. Anélkül, hogy ezt valami hivatlos minden szerkesztő közös álláspontjaként próbálja valaki fordítani. A dolog különös bája, hogy most olyanért állítod pellengérre, amit nem állított.

2. Nekem elfogadható, ha pl. a szerkesztők az amúgy is kevés szabadidejüket Patriots-os cikkek írásával töltik és nem Bucs-ossal.

3. Ha valakin számon akarod kérni a véleményét, akkor ugyan vedd már a fáradságot, hogy értelmezed amit ír, és ne gyárts fiktív állításokat, amit utána jól megcáfolsz, mert nem túl elegáns ez az álmártírkodás!

Akárhonnan nézzük,ilyen idősen TB  idei teljesítménye kuriózum és elismerésre méltó. Tény , hogy jó csapatot raktak neki össze, de pl. Brees-nek legalább olyan erős kerete volt és láttuk az eredményt. Brady ezt a 3 rájátszás meccset igen komoly védelmek ellen játszotta le, idegenben, szinte tökéletesen , most hozott pár rossz döntést. Biztos tanulni fog belőlük. Összefoglalva : élt a lehetőséggel, amit kapott, cserébe megvalósította a munkamorálját az egész csapatnál, ahogy a játékosok nyilatkozataiból is kitűnik. ( Pl. az egyik legtöbbet szabálytalankodó társaságból az egyik legkevésbé szabálytalankodókká váltak - a játékra figyelnek ) Azért nem véletlen, hogy idáig jutottak, szinte 0 közös felkészüléssel az idény kezdete előtt. Náluk valóban nem kamu duma, hogy hétről-hétre javulnak, ahogy egyre többet tudnak egymással gyakorolni.

A döntőben esélyesebbnek tartom a Kansast, de ha meggyőgyulnak a sérültek, akkor egy jó meccset fogunk látni és nem lesz lehetetlen az újabb gyűrű megszerzése sem.

 

TB a 10. Superbowlban! Le a kalappal, így 43 évesen...

Szerintem ne üljünk fel a média által gerjesztett Belichick-Brady ellentétre. Ilyen az amerikai média, sztorit kell csinálni bármiből, az ellentét/versengés témánál pedig nincs jobb. A legjobb NFL edző és a legjobb NFL játékos, akik valaha csinálták ezt a sportot. Együtt érték el, hogy a Pats két évtizeden keresztül dinasztia legyen az NFL-ben. Egyik sem tartana itt a másik nélkül, és bármennyi super bowlt is nyer TB TB-ban, az semmit nem kisebbít Belichick nagyságán! Sőt, Brady Belichick legjobb GM tanítványa (sic!), elintézte, hogy Gronk, AB, Fournette oda menjen, 1. körös draft falembert kapott. Szóval tanult valamit az Öregtől! 

Azt gondolom, hogy a Pats-nak ezt lesz a legnehezebb kezelni a jövőben. Nagyon erősen építettünk arra, hogy öregedő/válságban lévő sztár játékosokat hoztunk a csapathoz olcsón, azzal az ígérettel, hogy cserébe SB-t nyerhetnek. Na most ez nem lesz így - viszont TB pont ezt csinálta, - ezért új stratégiát kell kitalálni. 

A Patsnek azt kell végig gondolnia, hogy miért nem tudott az elmúlt 4-5 évben jó embereket draftolni. Míg a '10-es évek elején remek játékosokat szereztünk (Gronk, HT, Chandler Jones, Collins, Edelman, stb.), addig mostanában inkább bustok, vagy töltelék emberek. Viszont a legjobbak arról is ismeretesek, hogy tanulnak a hibáikból, akkor Belichicknek miért ne sikerülne?!

 

Sziasztok, 

személy szerint én örülök Bradynek, és elképesztő. hogy 43 évesen milyen jól játszik, nagyon remélem, hogy sikerül összehozni egy hetedik gyűrűt, ránézésre kb a legeggészségesebb irányítónak tűnik a rájátszásban, úgy látszik a TB12 módszer jól tartósítja. :) 

Ha netalán sikerült volna megegyeznie a csapattal azt gondolom, hogy nem jutottunk volna el az SB-be Bradyvel a jelenlegi Patriotsos játékosállománnyal, viszont ezen most BB bőven tud változtatni.

Amivel nem értek egyet, hogy többen írtátok, hogy BB nem erőlködött TB-nek megfelelő játékosokat biztosítani, én úgy emlékszem, hogy többször is nagyot kockáztatott, AB, Josh Gordon, stb igazolásokkal, így annyira ezt a kritikát nem érzem jogosnak, hajrá Patriots, hajrá Brady!

Szakértőktől kérdem, a Tampa hogyan tudta összehozni anyagilag ezt a keretet? Bivalyerős OFF és hasonló DEF. Mi miért nem tudtuk ugyanezt? Ráadásul jövőre is jól állnak a cap hit-el, tehát tartani tudják az idei teljesítményüket. Ennyi játékosuk mondott le a nagy szerződésről a siker reményében? AB-nek miért ilyen alacsony a cap hit amikor veterán játékos?

Köszönöm előre is

Nem vagyok szakértő, és nem is néztem utána, de gondolom egy rakás farnehéz szerződéssel, amik majd akkor omlanak a fejükre amikor TB visszavonul várhatóan a következő idény után. Legalábbis ez szokott lenni a bevett séma.

Pár farnehéz szerződés, strukturálás. Most lesz azért néhány jó játékosuk, aki FA lesz pl. Godwin (idén 820.000$ a fizuja - ő hatalmas fogás volt a drafton, de csak eddig volt olcsó), Lavonte David, Shaq Barrett, Gronk, Suh, AB, Fournette stb. Na hát ezekből lesz gond azért, hogy kit tartanak meg, ki megy máshova (egy esetleges SB win esetén azért inkább a pénzt választja a játékosok többsége). És akkor emellé jön még a csökkenő salary cap, illetve a farnehéz szerződések.

AB veteránként annyiért írt alá, amennyiért akart, akárcsak Fournette.

Szia, nagyon köszönöm a választ. A farnehéz szerződés esetén a szerződés vége felé kap többet a játékos ? Most 31 játékossal van szerződésük és 24 millióval vannak a cap alatt. Kíváncsi leszek a KC-re is mit hoznak össze. 

Bár nem vagyok egy nagy szerződésguru, úgy tudom, hogy a garantált tartalmakat úgy osztják le, hogy a szerződés utolsó éveiben jobban nyomja a capet a szerződéssel együtt, mint az első két évben, ettől függetlenül még megkaphatja azt a szerződés aláírásakor. Erre azért van szükség, mert pl. egy 20-25 milliós aláírási bónusz elvinné a cap 10%-át arra az évre kb - ez pedig ugye kivitelezhetetlen. Ilyenkor a garantált tartalmakat elosztják, plusz az alapfizetést is úgy alakítják ki, hogy folyamatosan nő az évek előrehaladtával.

Szia, köszönöm. A szerződések nem úgy működnek, hogy ahányadik körös volt a drafton annak megfelelően van egy minimum összeg amiért leszerződhet? Ergo ezzel szűrik ki azt, hogy ne tudjon extrém esetben 51 contender ( csak nevek : TB, Gronk, Suh, Kelce, Hill, Henry, stb ) játékos egy csapatba annyiért leszereződni, hogy SB-t nyerjen, azaz a trükközést kizárni?

Huhh, erre nem tudom a választ, de szerintem nincs ilyen megkötés :) legalábbis a draft alapján biztosan nem, CN is idén nagyon olcsón volt nálunk, annak ellenére, hogy 1/1 volt. Ha van is ilyen kitétel, akkor azt inkább a ligában eltöltött évek alapján határozzák/határozhatják meg, de nem igazán tudom ezeket a szerződéses dolgokat sajnos:( Amikor bekerülsz a ligába a drafton akkor megvan, hogy az adott helyen milyen értékű szerződés jár neked, utána nem tudok ilyen jellegű megkötésről:)

Baromi hosszú, és elsőre nehéz felfogni az egészet, de elég részletes és precíz, érdemes elolvasni :

http://www.profootballbusiness.com/

A BB - TB "vitához" én annyit tennék hozzá, hogy lehet, hogy túlgondoljátok ezt az egészet. Nekem ez a szituáció kicsit ahhoz hasonlít, mint amikor sok-sok évig dolgozik az ember egy munkahelyen, tulajdonképpen ugyanabban a pozícióban és valahogy már kényelmetlenné válik mindenkinek az egész. Egyszerűen váltani kell. És talán ilyenkor pont az a legjobb, ha ez még akkor történik meg amikor még többé-kevésbé jóban vannak a felek, és nem akkor, amikor értelmetlen f*gok miatt esnek egymásnak. Ennyi. Én simán belelátom a dologba, hogy TB igenis kapott egy extra motivációt az új környezet és kihívás miatt , ahogy lehet, hogy BB is elkezdett egy csomó olyan dologban ügyködni ami eddig egyszerűen nem volt az asztalon. Ha minden maradt volna a régiben, akkor meglehet, hogy a 2020 két "kiégett" ember szezonját hozta volna. Kinek hiányzott volna?

20 év, az rohadt hosszú idő. Ennyi idő telik el az első napodtól az iskolában és 26 éves kori "felnőttkor" között, amikor talán már készülsz az esküvődre, talán már túl is vagy valami felsőoktatási szakon, nyomod az ipart a mókuskerékben, próbálod irányba állítani a jövődet, vagy csak nyomod még a party-arcoskodást :)

Én továbbra is mindenkinek szurkolok, aki Pecc-es volt, és emlékszem a nevére, bárhova is sodorta a sors.

Én is azt gondolom, hogy ez a BB-TB kérdés túl lett ragozva.
Tavaly az év második felében, az ideinél valamivel jobb O állománnyal TB negatív fél szezont ért el a rájátszás meccset is beleszámítva. Idén egyrészt esély sem volt arra, hogy ki lehessen fizetni amit kér, másrészt semmivel nem lett volna jobb a helyzet, mint tavaly a szezon második felében volt. Így mindkét fél meghozta a számára legjobb döntést.
Tény, hogy hiányzik egy TB-hez hasonló vezér, aki pusztán a mentalitásával jobbá teszi a csapattársait.
A tegnapi meccs elég gyengére sikeredett szerintem. Mindkét fél hibát hibára halmozott, TB olyan volt, mint egy egy félidős játékos. A második félidőben finoman fogalmazva nem volt a topon. Szerintem nem csak egy int szárad a lelkén. A GB pedig nekem érthetetlen volt, amit művelt többek között az elhalasztott 4. kisérlettel. Azt, amit azután adtak eló, hogy a szertárosok játszottak safety-t a TB-ben, végképp nem értem. Ezzel a játékkal amit tegnap láttunk, a KC simán veri a TB-t. Persze az egy másik nap másik meccse lesz.

Irigylem az optimistákat, akik úgy gondolják, hogy 1-2 év és visszaszerzi a Pats a hegemóniát legalább a csoportban. Amit idén én láttam, az az, hogy a Bills sokkal - évekkel - előbbre jár, van egy top5 irányítója, de a Dolphinsnak is van egy évnyi előnye. Nem beszélve arról, hogy mind a 3 csoportriválisnak már megvan, vagy idén megérkezik a franchise QB-ja. Ami a Patsnek nincs és nem látom, hogy hogyan lesz (hacsak Flores oda nem adja Tua-t, aki megtáltosodik). Hogy az AFC többi fiatal irányítójáról, no pláne talán minden idők legnagyobb tehetségének induló Mahomesról ne is beszéljünk. Nem lepne meg, ha megdöntené TB, ARod, Brees és Manning rekordjait. Beleértve TB sikerességét is, bár ez edző és egyéb függő is. Szerintem Mahomes jobb játékos most, mint TB volt a második-harmadik évében. Kár, hogy nem szeretem a KC-t (vagy azt, ahogyan a bírók tolják?). Így aztán az öreg kecskének fogok szurkolni.

 

Ennél a "miért engedtük el TB-t" kérdésnél mindig felmerülnek bennem olyan dolgok amiket mások alig említenek (ha egyáltalán megteszik).

Az egyik, hogy nem BB küldte el TB-t, hanem Ő nem fogadta el a szerződést amit ajánlottak neki. Az adott anyagi lehetőségek között nem lehetett neki jobbat adni, ráadásul már az ajánlott is kizárt szinte minden további erősítést, és nullázta volna a csapatot anyagilag. Ennek így nem volt értelme egyik fél szempontjából sem. Ezt TB is tudta, ezért nem is fogadta el, és keresett egy potens lehetőséget, amit meg is talált.

A másik, hogy már BB sem lesz fiatalabb. Egy új irányító megtalálása, és köré csapat felhúzása évekbe telik. Ha most nem vágtak volna bele, akkor ezt jó eséllyel BB nélkül kellene később megtenni (jobb jelölt meg nem nagyon van erre). Nyilván megvan nagyjából, hogy meddig akar még edzősködni és további késedelem már nem fért bele. Gondolom nem véletlen, hogy a capspace úgy lett alakítva ahogy. Most van anyagi mozgástér, a fiatalítás már javában folyt az idény előtt is, és remélem az irányító személyére is megvan a konkrét terv (bízom benne, hogy nem "CN-el még egy évet elkaristol valahogy a csapat").

Talán csak annyit fűzték hozzá, hogy legjobb emlékezetem szerint TB eleve menni akart, az utolsó szerződése direkt olyan volt, hogy utána tesztelhesse a piacot.

Szerintem menni akart, van annyira kompetitív személyiség, hogy bizonyítani akart máshol is. 

Szerintem el is kellene ezt az egész dolgot engedni. Egyfelől mert megtörtént és ez már így is marad, másfelől meg 2020 márciusában-áprilisába a 2020 márciusi-áprilisi információk alapján lehetett, kellett dönteni, és nem a mostani 2021 januári ismereteink alapján. És az is lehet, hogy az információk nagyobbik részéről, a megbeszélésen elhangzott dolgokról, szempontokról soha nem is fogunk tudomást szerezni.

Véleményem szerinte ebben a döntésben mindkét fél számára benne volt az akkor még nagyon sok kérdőjeles covid kockázat, hogy lesz-e szezon és ha lesz akkor milyen. Egy talán el sem induló szezon miatt érdemes-e újabb 20-30 milliával megterhelni a 2021-2022-es cap-et, ami várhatóan amúgy is csökkenni fog. Hogy Tom mennyire tudja otthon eladni, hogy két szezont még végigtolna Bostonban, hogy nagyjából milyen rosterre lehetett számítani a Patriots-ben (a cap miatt nagy meglepetésekre nem lehett számítani), hogy mint fent is írtam, lehet hogy már eléggé megfáradt a kapcsolat TB és BB között, hogy BB-nek milyen tervei voltak, stb.

Azért azt is gondolom, hogy TB, meg az ügynöke sem volt rest, és már előzetesen informálódott a piacon, hogy mégis milyen egyéb lehetőségei lennének. Nem hiszem, hogy csak ötletszerűen ugrott volna bele az ismeretlenbe.

Persze, persze...

Valamikor valaki kapott ejnye-bejnyét, mert konkurens oldalról linkelt, ezért direktben nem fogom...

De nézzétek meg a FK-n a szezon utolsó Ranking-jét... 😆👍

Poénnak tényleg jó, de ne feledjük ez csak vicc. Meg kell nézni kiknek dobál Tampában, és még azért így sem tükörsima volt eddig, pedig a védelemre sem lehet ott panasz. A Pats ebben az idényben még vele sem biztos hogy bejutott volna a PO-ba (inkább nem),és ott sem termett volna sok babér valószínűleg. Meg kell csak nézni az előző idény utolsó nyolc meccsét Brady-vel, és azóta nemhogy erősödött volna, inkább gyengült a keret. Egy fecske nem csinál nyarat, még ha Tom Brady-nek vagy Bill Belichick-nek hívják akkor sem. Jelenleg az látszik, hogy Brady elpazarolta volna az utolsó éveit, a csapat meg az újjáépítést tologatta volna addig, hogy BB már kiöregszik, és nem tudná (vagy akarná) megcsinálni. Ki örülne ennek itt?

Szerintem aki kicsit is átgondolja a dolgot, az elég hamar látja a nyilvánvalót ezzel a TB-BB dologgal kapcsolatban.

A plebsz meg szeret rárepülni az ilyen álkonfliktusokra, műbalhékra.

Offtopic: Van ilyen "szabály", hogy nem lehet az FK!-ról linkelni?! Soha nem láttam még ezzel kapcsolatban megjegyzést a szerkesztőktől, ráadásul én párszor a patspulpit-ról linkeltem dolgokat, ami aztán az abszolút konkurencia, de soha nem kaptam még érte figyelmeztetést. :)

(Ha van ilyen, akkor az IMHO f*g)

 

Az FK-s linkelést nem húzták le, de volt, aki a saját oldalát fényezte és abból éles pengeváltás alakult ki. Én Annára és a többi szerkesztőre való tekintettel és a tiszteletem jeleként magyar oldalról nem linkelek be semmit!

És poénnak szántam, mert azt gondolom, hogy akkor tudjuk a világot egészséggel szemlélni, ha magunkon is tudunk nevetni. 

TB nyilatkozat:

"I had an incredible 20 years, really just an incredible 20 years," Brady said. "And I wouldn't trade anything over the course of 20 years that were magical. And all the relationships that I developed, those shaped me into who I am as a person, as a player. My kids were born in Boston. I have great affection for the city, everything that Boston has meant to me and my family. And all of New England. Not just Boston."