A mi hősünk

Kép
Pats_logo

Az eredeti cikk címében egy frappáns kis szójáték van, Folk hero-ként utalnak Nick Folkra, ami népi hőst jelent, de Nick a Patriots szurkolók, azaz a mi hősünk!

Folkot a Dallas draftolta 2007-ben a 6. körben. Három szezon után átkerült a Jetshez és 7 évig rúgta ott a labdát. A következő két év nem volt túl erős számára, 2017-ben a Tampa Bay Buccaneers, majd 2018-ban az Alliance of American Football ligában az Arizona Hotshots játékosa volt. 2019-ben a Pats kétszer is leigazolta, majd 2020. márciusában szabadügynök lett és a Cleveland, valamint a Patriots is tesztelte. Végül a Pats leigazolta, hogy utána gyorsan el is bocsássa, majd szerződést kapott a gyakorló csapathoz. Az első héten a Miami elleni meccs előtt bekerült az 53-as keretbe és azóta is élvezi az edzők bizalmát és idén már másodszor lett az AFC-ben a hét speciális csapat játékosa.

Egy hónapon belül már másodszor húzta be a csapat a mérkőzését egy utolsó pillanatban értékesített Nick Folk mezőnygóllal. Ahogy lejárt az óra Folk átrúgta a labdát a kapufák között és ezzel megnyerte a csapatnak a Cardinals elleni meccset.

Míg Folk szerint minden egyes lejátszott játék kellett ehhez a sikerhez és ő csak a cseresznyét tette fel a tejszínhab tetejére, addig a csapattársak ennél nagyobb szerepet tulajdonítanak Folknak és nem hagyják annyiban a dolgot.

„Mondtam a rugónak, hogy olyan teljesítményt nyújt, amivel felkerül a mikulás listájára és arra számítok, hogy nemcsak rajta marad, de egyre jobb helyre kerül” - mondta Cam Newton a meccs után.

A játék után Damiere Byrd és Matt LaCosse is tweetelt a pillanatról.

A játék utáni interjúban Adrian Phillips megemlítette, hogy a csapat tudja, mikor vannak abban a helyzetben amikor Folkra támaszkodhatnak a befejezésben.

"Tudod, hogy Nick nagyszerű rúgó és hiszel benne. Ha lehetőséget adsz neki, az valószínűleg be fog menni" - mondta. "Már azelőtt tudod, hogy jó a rúgás, mielőtt valóban átmegy a kapufák között, mert láthatod a labda repülését. Mindenki izgatott, amikor bemész az öltözőbe, és ez mindig ugyanolyan, mert egy nehéz csatát vívtunk meg egy remek csapat ellen."

James White elmondása szerint a támadókon múlt, hogy Nicket ilyen helyzetbe hozták. "Ez nem könnyű rúgás, de egész évben hatalmas rúgásokat hajtott végre nekünk" - mondta White. "Rendkívüli módon bízunk benne. Csak annyit kell tennünk, hogy pályára lépünk, és lehetőséget adunk neki."

Bármennyire is elhalmozták dicséretekkel a csapattársai, Folk szerint nagyszerű pillanat volt ez az egész csapat számára, és hogy mindenki a csapattársaiért harcol és ez alól a mostani rúgás sem volt kivétel.

"Minden olyan alkalom, amikor berúgsz egy meccslezáró lövést, nagyon szórakoztató. Nagyon szórakoztató a srácok közelében lenni. Sok nagyszerű csapattárssal játszottam korábban és ez a csapat benne van a legjobbakban. Nagyon viccesek” - mondta Folk. "Látom, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek mindennap, hétfőn a mérkőzés során, ahogyan felkészülnek a meccsre és minden játékra, és hogy mindezt meg tudtam hálálni számukra, mindennél élvezetesebb."

forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Respekt Folk-nak! Ma hazatér LA-be, apja révén kettős állampolgár, USA-német. 13 éves pályafutása során az utolsó mp-ekben lőtt mezőny gól kísérletének mérlege 5-1!. Jó lenne azért nem kísérteni a sorsot ennyire besűrűsödve...

OFF

A Tampából cut MLB J. Cichy Bentley backup-jaként a per pillanat 51 fős rosteren. Hall így OLB lett. 

Vessetek meg, de én szeretem az NFL ilyen kicsit giccsesromatikus történeteit. :)

Nem is olyan régen, talán csak egy éve már azon volt a közmegegyezés, hogy a 4. kísérleteknek inkább menjen neki a csapat, mert annyira nem bízott senki a rúgóban. Most meg ...