Miért cserélt ki az első körből a Patriots? - Nick Caserio nyilatkozata

Kép
NFL draft

Ma hajnalban lezajlott az idei NFL draft első köre,de a Patriots nem draftolt játékost, hanem piacot keresett a 23. választási jognak: annak ellenére, hogy az első kör látszólag kedvezően alakult a csapat számára, a csapat úgy döntött értékesíti a 23. választási jogát. Az üzletet a Los Angeles Chargers csapatával kötötték meg, két később választási jogot szerezve a második(2/5.) és a harmadik (3/7.) körben. Ennek eredményeképpen a csapat pénteken három választási jog helyett öttel fog rendelkezni, összesen pedig 13 draftcetlivel. Bár számos tényező fogja befolyásolni a csapat döntését és cseréit, de egy fontos dologra mutatott rá Nick Caserio a médiakonferencia-beszélgetés alatt az első kört követően: a csapat ezekkel a jogokkal még több rugalmasságot akart ezekben a körökben, ahol mély a merítési lehetőség tehetségek terén.

“Azt hiszem rengeteg játékos van még a kalapban több pozícióban is. Mai este után visszatérünk és értékeljük, hogy pozíciónként mennyi játékos került kiválasztásra és az előzetes elvárásokhoz képest kik azok akik kiestek az első körből. Itt bizonyosan vannak olyan pozíciók, amelyeknél többen maradtak azok közül, aki előre vihetik a csapatot”

Amikor a 23. választásnál a Patriotsnál ketyegett az óra, akkor a hatalmas tehetségnek tartott Oklahoma linebacker, Kenneth Murray vagy az LSU linebacker Patrick Queen is elérhetőek voltak a csapat számára, illetve az elkapók közül Brandon Aiyuk az Arizona State-ről és a belső támadófalember, a Michigan-i Cesar Ruiz is. A Chargersnek átadott 23. joggal pont Kenneth Murray került kiválasztásra, de még mindig rengeteg tehetséges játékos maradt bent a labda mindkét oldaláról, ahogy Caserio is rámutatott.

Elmondása szerint a Patriots nem azzal a tervvel kezdte meg a draftot, hogy mindenképpen hátra cserél a második napra. Caserio azt is hozzátette, hogy a csapat mindig készen áll arra, hogy játékost válasszon. Egy “maroknyi” játékos lehetséges kiválasztását vitatták meg, míg végül a Chargers-szel köttetendő üzlet mellett döntöttek.

“Jelenleg öt választásunk van, kicsit szétszórva. Egy értékes jog a második kör elején és a többi a harmadikban szétszórva. Azt mondanám, hogy kicsit hasonlít a helyzet a 2009-hez, mi akkor a második kör elején elvittük Patrick Chungot és a második kör végén még három játékost. Idén hasonló a helyzet,csak egy körrel később. Ez a sok választási jog rugalmasságot ad ahhoz, hogy a középső körökben manőverezhessünk egy kicsit”

A rugalmasság, ez annak a játéknak a neve, amibe belekezd a Patriots a második napon.

Szerkesztői kiegészítés:
- 2009-ben Patrick Chung mellett Ron Brace (DT), Darius Butler (CB), Sebastian Vollmer (OL) került kiválasztásra a második körben.
- NFL.com által összeállított lista a 2. napra maradt játékosokból

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

Kenneth Murray Oklahoma State, Patrick Queen LSU szerintem akire gondoltatok, ő is bent volt még  (28. pick Baltimore). Szerintem húzni kellett volna valamelyik LB-t, de Belichick és a vezetőség biztosan jobban tudják mi a jó a csapatnak. Ezek szerint Delpit vagy McKinney lesz a pick ? :D

Meglepne, ha a szerelni nem tudó Delpit magasan lenne a boardunkon. Ha safetykről beszélünk, akkor szerintem Davis, Mckinney, Winfield és Burgess is előtte van nálunk, de még lehet, hogy Wallace is.

Rebuildhez kell a pick, szerintem jó döntés volt.

Peersze! A rebuild legfőbb receptje ha kismillio jatekost húzol a 6.-7. körben lehetőleg cseréljen el minden pucket az 5. körig és onnantól húzzon a maradékból 30at :D

Legalább a keret létszámra meglesz. 😂😂

2//37: A.J. Epenesa Edge (még mindig ragaszkodom hozzá)

3/71: Xavier McKinney S

3/87: Adam Trautman TE

3/98: Trade: IND 5/160 + 2021 round 4

3/100: Zack Baun LB

 

Az ilyen döntéseket majd talán pár év múlva lehet értékelni, mikor kiderül mi sült ki az egészből összességében.

A Patspulpi szakírója szerint a Pats és a Colts "draft tőkéje" a legjobb a hátralévő 2 napra. :)

Ha a mai 5 pickből 3 beválik (53-ba jut, mint minőségi backup legalább) már örülni fogok.

Vagy inkább 20-30 az az igazán releváns minta 👌🏻

Látom, másfél év alatt se lett több mondanivalód a szar mindennél, de azért segítek: a draft nem csak a következő szezonra szól, hanem a következő 3-4-re, így a pickek megítélése nem ad teljes képet egy év után. 

A letrade-hez pedig egy kis olvasnivaló, amíg elkezdődik a második kör:

https://www.nationalreview.com/2020/04/nfl-draft-trading-down-with-first-round-picks-smart-move/

Ez pedig Schefter twitteréről:

One personnel director calls this “the deepest second round in the last 25 years.” He believes there are 20 players available tonight that could have been first-round picks; there usually are 7-10. “There will be as many starters in this round that there are in the first round.”

Szívesen!

 

Milyen jófej gyerek vagy, hogy mindig segíteni akarsz :)

Nagyon szépen köszönöm a kedvességed. 

És tényleg. Most, hogy mondod. Derek Rivers és Cyrus Jones is hamarosan kapja a HoF beiktatást :D

így 3-4év távlatából. Ez már valami 👌🏻👍🏻👏🏻

Többek között egy Nobel-díjas közgazdász írt erről elemzést, matematikailag alátámasztható, hogy érdemes lefelé cserélni, de te mindezt megcáfoltad kettő névvel. Zseniális.

Szerintem engedd el, ettől a két embertől még soha nem olvastam olyat, hogy BB valamit ne tökéletesen csinált volna :)

Szerintük pl. cap hell lett volna abból is ha a clutch Amendolának megad évi 4 milliót, de egy fél szezont nálunk töltő, abszolút ide nem illő Bennettért elcseszni több mint 5 milliót az zseniális :))

 

A te melódban a helyes megítélés, odafigyelés elég fontos. Már amennyiben nem a saját igazát figyeled csak. márpedig ha odafigyelnél, akkor tudhatnád, hogy BB nem tökéletes szerintünk sem. Csupán kicsit többet ért hozzá azoknál akik kritizálják itt.

Ráadásul a kritizálás mindig a nagy képből kiragadott kis kép. És a sok kis kép alapján lett 9SB. Ebben a hibás kisképek is benne vannak, csak nem számítanak. Mert így is az 2.legjobbnál is mondjuk 3x jobban jöttünk ki ebből az elmúlt 20 évben. De hát kit érdekelnek az ide vezető döntések, ha rá lehet húzni valamire amit nem bírunk megérteni és csakis szimpátia alapon vagyunk képesek gondolkozni..

Szóval az a lényeg, hogy nem lehet minden döntést felróni, pláne nem egy draftnál előre ítélve. De nyilván ti akkora géniuszok vagytok, hogy megtehetitek..bár a Butleres csapatszétesős ámokfutásnál már egyszer lukra futottál ;)

Az fel nem merul benned hogy talan azert jottunk ki az elmult 20 evbol igy mert volt egy bizonyos jatekosa aki persze nem egy személyben felelos minden pozitiv dologert de hogy erdekes se elotte es gyanitom se utana a kozeleben nem lesz a nagy magus az utobbi 20 ev legszarabb szezonjanak sem. 

Nem merül fel, mert TB nélkül is elég jó a mutatója a TB alatti érában. Tehát amikor sérült vagy eltiltott volt.

Nem akarom véletlenül se elvitatni TB érdemeit, mert a valaha volt legnagyobb. Akivel tökéletesen működött ez a BB féle "jómunkásemberekre" épülő rendszer és egy 10-6, 11-5-ös csapatot 12-4, 13-3-ra csapattá emelte. A playoffban meg egyértelműen megkérdőjelezhetetlen a TB faktor, mert nélküle nem lett volna ennyi SB win. De ettől a BB által felállított rendszer működik és mondjuk JG is SB contender csapatot vezetett volna nálunk évről-évre. Lehet nem nyerünk 6-t, de az nem is lehet elvárás. Ugyanis ez egy csoda volt..

Egyáltalán nem gondolom, hogy mindent tökéletesen csinálna, elég ha az idei classt nézzük: Dugger helyett én hamarabb vittem volna Ashtyn Davist vagy Winfieldet, ahogy nekem Anfernee Jennings is korai, még akkor is ha szeretem, mint prospectet (Highsmithnek jobban örültem volna, csak hogy nevet is mondjak). Amendola elengedése úgy tűnik, mély nyomot hagyott, de Bennett-tel összehasonlítani almát a körtével, mert teljesen más a pozíciós értékük, sima közgazdasági kérdés (gondolom a korábban a Wall Streeten dolgozó Ernie Adams nem ért ehhez). Amíg egy slot elkapó esetében az évi 6 millió, amit Amendola kapott, kifejezetten magas összegnek számít, addig egy közepes edge rusher leakasztása ritkán oldható meg 8-9 millió alatt (lásd Ogbah szerződése idén).

Közepes passrusher aki szart nem szamitott az konkretan penzkidobas volt rz teny. Ahogy amendola mint slot receiver boven megerte volna meg ha a posztja nem is er annyit. Ezt meg a tortenelem igazolta. 

Ti mint akik pokeranalitikabol meg wallstreet dolgozok disszertacioibol annyira pengek vagytok csak osszefuggesekben nem vagytok kepesek gondolkodni ez mar evek ota bizonyossagot nyernek. Himezzetek InBillWeTrust pizsit is :D

aztan mondjatok el 3 miatyankot ;)

na cső

Annyira megérte, hogy egy év után kirakták. Lehet nyugodtan fikázni az analitikát, de a történelem azt bizonyítja, hogy hosszú távon azok a csapatok sikeresek, amelyek használják. 

Azért ennél többre csak futja, mint kiemelsz egy-egy kiragadott példát a big picture-ből és abba kötsz bele és ezzel igazolni vélsz valamit.

Ráadásul a példákat sem értem, mert maximálisan egyetértünk abban hogy BB is hibázik. És, ki nem? De az arányok a lényegesek..