Mike Nugent debütálása a Patriotsban

Kép
Nugent

Miután egy csípősérülés miatt Stephen Gostkowski a szezont további részére sérültlistára került, a New England Patriots hét rúgót hívott próbajátékra. A Foxboroughba meghívott szabadügynökök között volt Mike Nugent a 15 éves veterán játékos, aki meggyőzte a Patriots edzőit és így elfoglalhatta Gostkowski helyét az 53-as roszteren. Mindez három nappal azelőtt történt, hogy lejátszotta az első mérkőzését a csapat színeiben.

Mindent összevetve a Patriotsban való bemutatkozása felemás volt a Washington Redskins elleni mérkőzés alkalmával: Nugent megcsinált öt rúgást, de az első rúgása kimaradt, ami történetesen egy extrapont volt, így nem sikerült egyenlítenie a csapatnak a Redskins touchdownja után. Emiatt a kihagyott extra miatt a csapat később a Washington 22 yardosánál rákényszerült egy 4&1 szituációra. Nem sikerült megcsinálnia csapatnak ezt a játékost és az ellenfél támadhatott.  

Azonban a döcögős kezdés után, Nugent magára talált és ezzel kapcsolatban nyilatkozott is az öltözőben a mérkőzés után: „Csak kicsit lazítanom kellett és le kellett ráznom magamról a rozsdát. Jól éreztem magam és visszatekintve erre a napra, úgy gondolom, hogy jó munkát végeztem és megtanultam egy dolgot. Ha csak egy picit jobban koncentrálsz, és nem görcsölsz rá arra, hogy eltaláld a labdát, hanem csak lendítesz, akkor be fog menni”.

Nugentnek a vasárnapi mérkőzés előtt  nem volt rúgási kísérlete már több, mint egy éve: a 37 éves játékos a 2018-as év szeptemberében sérült listára került a csípője miatt. Az Oakland Raiders a továbbiakban nem tartott igényt a szolgálataira. Amíg nem volt csapata, addig próbálta magát formában tartani,de nem sikerült új csapatot találnia a Patriots megkereséséig, akik végül le is igazolták őt.

Úgy gondolom mindig jó visszatérni és megütni (rúgni) pár rövidet és a beütni (rúgni) a többit” [szerk: golfos hasonlat]nyilatkozta Nugent, amikor az első Patriotsos mérkőzéséről beszélt – „olyan ez, mint a golfozóknál, akik visszacsinálnának pár ütést. De csak annyit tehetek, hogy dolgozok azon egész héten, hogy a hiba ne történjen meg még egyszer. Utálok bent ülni az öltözőben és agyalni azon, hogy mit rontottam el a rúgásomon. De ha nem tanulsz ezekből, akkor nem vagy elég jó ehhez a játékhoz”

A veterán játékos csak a pontrúgásokért felel, miközben a kirúgásokat a punter, Jake Bailey fogja végezni. Annak ellenére, hogy az első rúgása kimaradt, a Patriots edzői a mérkőzés előrehaladtával megmutatták, hogy azért bíznak az új rúgóban: Nugentet a pályára küldték rúgni egy 4&2-es szituációban a Redskins 19 yardos vonalánál. Megcsinálta a rúgást és ezután már nem hagyott ki sem mezőnygólt, sem pedig extrapontot.

Nugent a kezdeti nehézségek utána elkapta a ritmust. Ha a Patriotsban ezt a teljesítményt tudja hozni hétről hétre, akkor valószínűleg a csapat elégedett lehet Gostkowski pótlásával.

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

Biztosan nem Nugent és a kihagyott XP miatt mentünk neki a 4.nek 22yardon..

Én azt vettem észre, és ez már az első (kihagyott) rúgásánál feltűnt, hogy Nugent túl erősen rúgja meg a labdát. A "túl erős" itt azt jelenti, hogy szükségtelenül erősen. Ezzel pedig az a probléma, hogy a célzás pontossága, és a rúgás ereje egymással fordított arányosságban állnak. Minél erősebbet rúg valaki, annál kevésbé tudja irányítani. Ez nem soccer, ahol a kapura rúgásnál nem csak a pontosság, hanem a lövés ereje is fontos, hiszen különben könnyen kivédi a kapus. Itt az az optimális megoldás, hogy egy kicsit felül tervezve az erőt, elmenjen a keresztléc fölött, és emellett a pontosságra koncentráljon. Nugent viszont - az eddig látott összes rúgása ilyen volt - "bikázza" a labdát. Ha valaki tehetséges, és alapból jól rúg, akkor így is el lehet lébecolni, de nem szerencsés rúgó-technológia az ilyen.

Egyébként a kihagyott rúgásnál be is repültek kicsit elé. Ami nyilván nem kellene, hogy zavarja, de egy év kihagyás után érthető. Reméljük belerázódik és szerez egy gyűrűt idén 😁

Minden kezdetben lehetnek zökkenők.
Emlékezzünk James Hunt legelső futására ellenünk, egyből elvesztette a labdát, és utána (mint játékos) mi lett belőle....
Itt is az első rúgás mellé ment, de a többivel nem volt gond :) 
Hátha ő lesz a jó megoldás :)

Kareem Huntra gondoltál szerintem. Sajnos ő visszataszítóan negatív példa, bár tehetsége az van ehhez a játékhoz. 

Én is igencsak meglepődtem, hogyan lett megemlítve itt egy Formula-1-es világbajnok pilóta. 

Igen, természetesen rá gondoltam, és kifejezetten csak a futball szempontjából.
Köszönöm a kijavítást, alaposan elírtam :)

Azért volt egy kísérlet, ahol a goal post segítette be a labdát. :) Amíg bent van, addig nincs nagy gond. :) 

 “Ha csak egy picit jobban koncentrálsz, és nem görcsölsz rá arra, hogy eltaláld a labdát, hanem csak lendítesz, akkor be fog menni” - asszem megfogalmazta a rúgó játékos lényegét... Elég megterhelő meló lehet idegileg. :-) Látszott is a fején rendesen, hogy kész van. De szerintem szépen legyőzte a démonjait...