Minicamp 2019 - 1. nap

Kép
Minicamp

Kedden megkezdődött a 2019-es szezonra való felkészülés egy újabb állomása, a háromnapos minicamp. Most a keddi edzésről olvashattok bővebben.

Az edzés előtt történtek olyan dolgok, amik említésre méltóak, többek között aláírta újoncszerződését Chase Winovich, ami 3,2 millió dollárról szól, 1 millió garantált tartalommal bír. Illetve a csapat elbocsájtotta a TE Austin-Seferian Jenkinst is, akinek "rendbe kell hoznia az életét".

Hiányzók: S Patrick Chung, RB Sony Michel, S Nate Ebner, DE Deatrich Wise Jr., WR Demaryius Thomas, OT Yodny Cajuste, RB Nick Brossette

Visszatérők: QB Tom Brady, DE Michael Bennett (egyik játékos sem vett részt az OTA-n)

Észrevételek:

1. Tom Brady visszatértével Danny Etling a negyedik számú irányító posztját kapta meg, a speciális egységgel gyakorolt, az idén draftolt Jarrett Stidham átugrotta őt a depth charton.

2. Isaiah Wynn ezúttal már a pályán volt, de kizárólag egyéni gyakorlatokban vett részt. Akárcsak az OTA-k során, ezúttal is Joe Thuney szerepelt LT poszton, ő korábban az egyetemen (N.C. State) szerepelt már itt. Thuney helyét Ted Karras vette át a LG poszton. Az edzés természetesen nem teljes felszerelésben zajlik.

3. Minden jel arra mutat, hogy Matt LaCosse lesz a kezdő TE az első héten. Ben Watson eltiltását fogja tölteni, míg ASJ-től a mai napon megvált a Patriots.

4. Brady a mai napon 12/15-öt hozott össze a 11-11 elleni gyakorláson, összességében pedig 21 sikeres passza volt 27 kísérletből. Hoyernél ezek az adatok 5/9 egy interceptionnel és 11/17 voltak. Az újonc Stidhamnek 5 sikeres passza volt 9 kísérletből a 11-11 elleni játékoknál, a napot pedig 11/16-tal zárta. Etling csak a 11-11 elleni gyakorláson volt a pályán, viszont rendkívül pontosan játszott, 9 kísérletéből mindössze egy nem talált elkapót.

5. Az újonc N'Keal Harrynek hullámzó napja volt, Bradyvel még meg kell találniuk a kémiát. Harrynek voltak szép, agresszív elkapásai, máskor viszont meggyűlt a baja a cornerekkel. Az időzítéssel is akadtak gondjai, lesz még min dolgoznia a nyár folyamán.

6. A tavalyi hatodik körös Braxton Berriosnak és Maurice Harrisnek jó napja volt, mindketten remekül teljesítettek. Berrios Joejuan Williams mellett kapott el egy szép Hoyer-passzt, míg Harrisnek Brady játszotta meg jól a labdát Harmon mellett.

7. Patrick Chung hiányában Obi Melifonwu szerepelt Devin McCourty párjaként. A cornerek jól teljesítettek, J.C. Jackson majdnem pick-sixet szerzett, de Dawsonnak, Crossennek és Gilmore-nak is voltak leütött labdái.

8. Jarrett Stidhamnek és David Andrewsnak büntetőkört kellett futnia.

9. Az egykori Patriots játékosok, Troy Brown és Deion Branch jelen voltak az edzés során.

10. Gunner Olszewski teljesítményére nem lehetett panasz, az egyetemen defensive backet játszó srác ezúttal a slot elkapó poszton tűnt fel, és nem is játszott rosszul. A puntok gyakorlásánál egyszer azonban hibázott, elejtette a puntot.

11. A puntokat Edelman, Berrios, Olszewski, Dorsett és Harris gyakorolták.

12. Ben Watsonnak és James White-nak volt egy-egy elejtett labdája, Ja'Whaun Bentley pedig Hoyer passzát halászta le a levegőből.

13. Kyle Van Noy, akárcsak Wynn limitált edzésmunkát végzett, a csapatgyakorlatokon azonban részt vett.

14. Az edzés első 45 percét Robert Kraft is a helyszínen tekintette meg, az irányítókkal beszélgetett a bemelegítés során.

Forrás: NESN.com BostonHerald

Hozzászólás

"Kezeld az elsőt úgy, mint az utolsót és az utolsót úgy, mint az elsőt!" (Mondta TB12.)

" Gunner Olszewski teljesítményére nem lehetett panasz, az egyetemen defensive backet játszó srác ezúttal a slot elkapó poszton tűnt fel" - na ez aztán a sokoldalúság. Ezek szerint gyors, fordulékony és jól kap el? BB kedvenc az ilyen játékos. :) :) :)

Ráadásul az edzésen elsőként ért ki a pályára... :) Azért nagyon meglepődnék, ha roster-t fogna! A PS-be viszont mindig jó ha van ilyen játékos... 

Jó olvasni róluk, mégha ez nagyon az eleje is, meg látjuk Brady új sisakját is :) Várjuk, milyen lesz LaCosse, meg személyes kedvenc Harry is remélem, hamar megtalálja az összhangot Tommal.

Bár láttam már fehér színű Pats-logót, de tudtommal a sötét kék a leginkább elfogadott! Különben a fehér sisakon is az mutat jobban! (Bár az is lehet, hogy a sisakra való utalást félreértelmeztem és a fenti profilkép nem valós, csak illusztráció ...!)

Lehet, hogy rossz a szemem, de a minicamp 35 képén (a patriots honlapon), sehol sem látok a sisakokon semmilyen logót, (fehéret sem!), csak egy kék Patriots feliratot a homlok részen. Olyan próba egyen sisakoknak látszanak...

Ha jól emlékszek, az OTA-k során valamelyik újságíró említette, hogy a játékosoknak ki kell érdemelniük a logót:) nem 100% az info, de nekem valami ilyesmi rémlik :)

Szerintem nem a matricára utalt ? Brady eddig nagy részt a legendás VSR-10 es sisakot használta, amit ugye az idei szezontól "betiltották". Az előző 2 hétben az edzésein Riddel Speed-et használt ( amit úgy 3-4-5 éve használt utoljára). Most a campen és az előtte lévő pár napban pedig visszatért a speedflexre (ezt a sisakot az előző szezon első meccsein hordta, de a VSR-10 ben szerezte a gyűrűt ?).

A legjobb viszont BB volt a nyilatkozatával:

Bill Belichick hatalmas meglepetésre tegnap se volt beszédes kedvében, és amikor az idén először edző Tom Bradyről faggatták az alábbi választ adta:
“90 játékos van itt, nem tudok mindenkire odafigyelni.”

És milyen igaza van az öregnek.

Egy 3 órás edzésen átlagosan 2 perc jutna mindenkire, ha mindenkire figyelni szeretne.

Nyilván érdekesebb számára az, hogy a 90 főből ki lehet versenyben a maradék 52 helyért, mint az, akivel 19 szezon óta együtt melózik. Különös tekintettel arra, hogy ha a másik 51-52 játékost nem sikerül a megfelelő módon kiválasztania, akkor TB lehet bármilyen kirobbanó formában, az a szezonjába fog kerülni. (Legrosszabb esetben meg a karrierjének a végét jelentheti)