Minicamp 2019 - 2. nap

Kép
Minicamp

A szerdai napon folytatódott a három napos mini edzőtábor, újra birtokukba vették az edzőpályákat a Patriots játékosai. Lássuk, mi történt az edzés folyamán!

Az elején tekintsünk vissza a tegnapi edzésre, pontosabban utánra: Michael Bennett nyilatkozott az újságíróknak: "Nagyszerű érzés itt lenni, mind a játékosok, mind az edzők nagyszerűek. Olyan játékosokkal együtt játszani mint pl. Hightower remek érzés." Bennett nem csak a jelenlegi Patriots játékosokról szólt elismerően, de az egykori sztárokról is ejtett pár szót: "A Patriotsban rengeteg jó védőfal-játékos szerepelt, elég csak Vince Wilfork, Richard Seymour vagy Ty Warren nevét említeni. Mindegyikük játékát figyelemmel követtem, boldog vagyok, hogy itt lehetek."

Hiányzók: RB Sony Michel, WR Demaryius Thomas, DE Deatrich Wise Jr., S Patrick Chung, OT Yodny Cajuste, RB Nick Brossette

Visszatérő: S Nate Ebner (jelen volt az edzésen, de csak külső szemlélőként, pólóban és rövidgatyában)

Limitáltan edzett: OL Isaiah Wynn (csapatgyakorlatokon nem vett részt)

Észrevételek:

1. Az edzés eleje a futójátékról szólt, Michel hiányában Damien Harris és Brandon Bolden osztoztak a snapeken. Az újonc biztatóan mozgott, egy megmozdulása azonban haragot váltott ki a RB coach, Ivan Fearsből.

2. Wynn hiányában ismét Thuney szerepelt LT pozícióban, LG-ként ezúttal Brian Schwenke állt fel. Ezzel folytatódott a rotáció közte és Ted Karras között, ami már az OTA során is megfigyelhető volt. Nagy valószínűséggel ők harcolnak az egyik tartalék OL helyért.

3. Jamie Collins is megvillantotta képességeit, majdnem szerzett egy interceptiont az edzés elején Hoyer passzánál. Szemmel láthatóan Collins nem ugyanaz a játékos, aki a Pro Bowl szezonjában volt, de ha valahol, akkor a Patriotsnál meg fogják találni a helyét a csapatban. Passz ellen és pass rushban is használható játékos.

4. Tom Brady a mai edzésen 10/16-ot hozott össze a 11-11 elleni gyakorláson, összességében pedig 13/19-cel zárta a szerdai napot. Hoyernek 9 sikeres átadása volt 14 kísérletből 11-11 ellen, 15/20-at teljesített összességében. A harmadik számú irányító ezúttal is Stidham volt, aki 4/5-tel és 7/9-cel zárt. Etlingnek ezúttal csak 4 a 4 elleni játék jutott, mindössze egy sikeres passza volt három kísérletből.

5. A Patriots "első sora" a következőképpen nézett ki: QB: Tom Brady, RB: James White, WR-ek: Julian Edelman, Phillip Dorsett, Maurice Harris (slot), TE: Matt LaCosse. A támadófal a Thuney-Schwenke-Andrews-Mason-Cannon ötössel állt fel. A második sorban kapott helyet, Hoyer, Burkhead, Harry, Berrios és Watson is többek között.

6. N'Keal Harryt ma is bedobták a mély vízbe, folyamatosan Stephon Gilmore állt fel vele szemben, nem is bírt a rutinos védővel. Gilmore-nak egyébként nagy napja volt, több leütött labdát is jegyzett. Harry az OTA-k során a puntokat is gyakorolta, most az irányítókkal töltötte ezt az időt. Egy ízben pedig Troy Brownnal beszélgetett. Deion Branch szintén jelen volt az edzés során.

7. Gunner Olszewski ismét az első játékos volt a pályán a szerdai napon is. Ahogyan eddig ma is a puntokat gyakorolta főleg, Edelman, Berrios, Dorsett és Harris mellett.

8. Az offseason egyik legnagyobb nyertese egyértelműen Maurice Harris. Bár a Patriots nem edz teljes felszerelésben (ezt a szabályok nem is engedik), de több szép elkapást mutatott be az edzések folyamán. Érdemes lesz figyelemmel követni a játékát a nyár folyamán.

9. A másik nagy párharc a punter posztért lesz. A kinti újságírók szerint, öröm nézni az újonc Jake Bailey rúgásait, Ryan Allennek komolyan meg kell dolgoznia a helyéért.

10. Az Iowa egyetem edzője, Kirk Ferentz a helyszínen tekintette meg az edzést, ez nem szokatlan egyébként.

11. Matt LaCosse továbbra is az elsőszámú TE a csapatban, Bill Belichick az edzés utáni sajtótájékoztatón nagyon megdicsérte játékosát.

12. Gilmore-ról már esett szó, de tényleg mindenhol ott volt a cornerback, több alkalommal védekezett nagyszerűen az elkapókon. Jonathan Jonesnak, Duron Harmonnak, Terrence Brooksnak és Malik Gant egy-egy leütött labdát jegyzett.

Forrás: NESN.com BostonHerald 247Sports.com

Hozzászólás

Köszi szépen! ✋ Tudnám olvasni oldalakon keresztül.

Azért szerencsés gyerek ez a Harry! Elit QB dobál neki és elit CB védekezik rajta. Minden adott, hogy jó lehessen és ne bízza el Magát! 

Hát ha Gilmore mellett képes elkapni passzokat, akkor utána mindenkin túljut... Mondjuk ez nem könnyű út és azért egy kis sikerélményt kellene neki hagyni, mert Gilmore meg nem kegyelmez (hála Istennek!!!!!). Néha védekezhetne rajta pl. Harmon is... :) :) :)