Minicamp 2019 - 3. nap

Kép
Minicamp

Csütörtökön délelőtt lezajlott az idei minicamp utolsó edzése, ami mindössze 75 percig tartott. Este pedig megkapják a bajnoki gyűrűiket a Patriots játékosai. Nézzük, mi történt a délelőtti edzés során!

Ahogyan korábban is jellemző volt már, ma is sokan Boston Bruins kiegészítőkben jelentek meg az edzésen. A Bruins péntek hajnalban játssza a döntő ötödik meccsét, a párharc jelenleg döntetlenre áll. Többek között Edelman, Dorsett és Hightower is Bruins-cuccban tűnt fel.

Hiányzók: CB J.C. Jackson, RB Sony Michel, S Patrick Chung, DE Deatrich Wise Jr., OT Yodny Cajuste, RB Nick Brossette, S Nate Ebner, WR Demaryius Thomas

Limitáltan edzett: OT Isaiah Wynn

J.C. Jackson a mai edzést kihagyta, de bővebb információ nincs arról, hogy miért nem volt jelen.

Észrevételek:

1. Kezdjük a támadófallal; ismét Joe Thuney volt a LT, viszont a bal guard posztot ezúttal is Brian Schwenke töltötte be, akárcsak a szerdai edzés alkalmával. Eddig a rotáció volt jellemző, most azonban két egymást követő napon is ő volt a "kezdő".

2. N'Keal Harry és Tom Brady tovább dolgozik az összhangon. Mindössze néhány edzést, illetve privát edzést teljesítettek együtt, ez meg is látszott az gyakorlás során. Volt, hogy egy slant során Harry ejtette el a passzt, máskor Brady passza a háta mögött esett le. Az újoncnak főleg a routeokon és az időzítésen kell dolgoznia. Az edzés közepén Brady külön dolgozott Harryvel és a draftolatlan újonc Jakobi Meyersszel, majd Josh McDaniels beszélgetett velük minden játék után. Az elején itt is gondjai voltak Harrynek, de később kijavította ezeket. Mindenesetre a training camp során lesz még min dolgozniuk.

3. Phillip Dorsett remekül teljesített az edzés során, egyértelműen ő a második számú WR Edelman mögött. Az újonc Joejuan Williams mellett volt egy nagyon szép elkapása az edzés végén. 

4. Maurice Harrisről már tegnap is volt szó, a minicamp legnagyobb nyertese eddig. Ma is bizonyított, főleg a slotból indulva tűnt fel a pályán, több széo elkapást is bemutatott. Az egyéni gyakorlatok során Braxton Berriosszal, Ryan Davisszel és Gunner Olszewskivel gyakorolt (mindannyian slot WR-ek).

5. Bradynek 6 sikeres passza volt 11 kísérletből a 11-11 elleni gyakorláson, összességében pedig 10/15-tel zárta a csütörtöki edzést, és ezzel az egész minicampet is. Az előző napokkal ellentétben, ezúttal Jarrett Stidham volt a második számú QB, 4/8-cal és 5/9-cel zárta az edzést, viszont volt egy szép touchdown passza Meyersnek. Hoyernek ezúttal kevesebb szerep jutott (5/7 és 6/9), Etling pedig nem is jegyzett passzkísérletet.

6. Jamie Collins sokoldalúsága továbbra is figyelmre méltó. Nyugodtan vissza lehetett küldeni zónázni, ugyanakkor az irányítókat is jól siettette. Egy Brady-passzt le is ütött.

7. Stephon Gilmore folytatta meggyőző játékát, 11-11 ellen Edelman elől ütött el egy passzt az endzone sarkában. Jonathan Jones, Duke Dawson is jegyzett egy-egy leütött passzt Edelman és Dorsett ellen. 

8. Harrynek, Meyersnek, Edelmannek, Berriosnak és LaCosse-nak is volt elejtett labdája az edzés során, míg Olszewskinek a csúszós fűvel gyűlt meg a baja.

9. A puntokat ezúttal is Edelman, Dorsett, Berrios, Harris és Olszewski gyakorolták.

A Patriots hétfőn és kedden tart még OTA edzéseket, majd pihenőre mennek a játékosok, és legközelebb a július végi edzőtábor során találkoznak. Amennyiben az OTA edzésekről lesznek érdemi információk, természetesen beszámolunk róla.

Forrás: NESN.com Boston Herald

Hozzászólás

A július végi edzőtábor pontosan mikor kezdődik?

Gondolom ki van adva sok egyéni feladat

amit addig kell elvégezni főleg az újoncokra gondoltam. 

  

Megjött a 6. gyűrű

Néztem a játékosok arcát. Semmi közöny és megszokás. Csak az öröm és a meghatódottság. Látni azokon akiknek már a "sokadik", hogy még mindig ugyanúgy örülnek neki mint az elsőnek. 

https://www.youtube.com/watch?v=mB_bnSBPODk

Noha az OTA és a minicamp alapján nem lehet komoly következtetéseket levonni az egyes játékosok rosteren elfoglalt helyéről, a Patspulpit egyik szakírója (B.Buchmasser)megnevezett 6 "győztest" és 3 "vesztest" az elmúlt napok sikeressége/sikertelensége/játék lehetőségei alapján:

"Győztesek": WR Maurice Harris ( sokoldalúan használható/megtalálható volt a mezőnyben, pl. TB igen sokszor megtalálta), LB Jamie Collins (sokoldalú LB megoldásokat mutatott), TE Matt LaCosse ("otthonosan" mozgott mindkét TE funkciót tekintve), RB  Damien Harris (remekül pótolta a hiányzó Michel-t), P Jake Bailey, CB Stephon Gilmore (noha az Ő értéke már régóta vitathatatlan, egyszerűen ellenállhatatlanul védekezett, még Harry-t is "helyre rakta".)

"Vesztesek": QB Danny Etling, P Ryan Allen, WR  Dontrelle Inman. Elsősorban kevés lehetőségük volt ill. pl. Inman-nak egyetlen elkapása sem volt, eltűnt a mezőnyben.