Minicamp 2022 - 1. nap

Kép
Minicamp

Kedden elkezdődött az idei minicamp, három napon keresztül jönnek majd az információk az edzésekről. Kezdjük a keddi gyakorlás észrevételeivel!

Nem edzettek: K Nick Folk, K Quinn Nordin, OL Chasen Hines, OL Andrew Stueber, WR Kendrick Bourne, DL Byron Cowart

Limitáltan edzettek: S Jabrill Peppers, WR Jakobi Meyers, RB James White, TE Dalton Keene, C David Andrews, T Trent Brown, TE Hunter Henry

Visszatértek: WR N'Keal Harry, LB Matt Judon, LB Anfernee Jennings, T Isaiah Wynn, T Trent Brown, DL Davon Godchaux

Piros non-contact mezt viselt: CB Marcus Jones

A ligaszabályzatnak megfelelően ezúttal is sisakban, de vállvédők nélkül edzett a csapat.

Észrevételek:

 • Mac Jones remekül teljesített, 21/23-mal zárta a napot. Bár ezek az edzések a támadóknak kedveznek, több újságíró is úgy vélekedett, hogy ez volt a legjobb edzésteljesítmény amit eddig Jonestól láttak. A 91%-os pontosság minden körülmény között kiemelkedőnek számít, ráadásul 20 passza zsinórban elkapót talált. Remek labdákkal találta meg a társait. Ahogy eddig is megszokhattuk, Jones az edzés végeztével is a pályán maradt - ezúttal nagyjából 45 percet. Főleg a lábmunkáján dolgozott, de voltak hosszabb passzai is, és gyakorolta a play action játékokat is. 
 • A nap játékát is Jones hozta össze - egy hosszú passzát kapta el a szintén tavaly draftolt Tre Nixon, méghozzá Jonathan Jones mellett. A védekezés nagyszerű volt, így csak dicsérni lehet mind az irányítót, mind pedig az elkapót. Nixont ugybár az az Ernie Adams válaszotta ki a drafton, aki visszavonult. Apró érdekesség, hogy Adams jelen volt az edzésen, ő is láthatta ezt a nagyszerű játékot.
 • Ami még érdekesebb, hogy Mac úgy hozta ezeket a számokat, hogy a három top elkapója - Meyers, Bourne és Henry - nem, vagy csak limitáltan edzett.
 • Isaiah Wynn az önkéntes edzések kihagyása után visszatért, ám sokak meglepetésére a jobb oldalra, Trent Brown maradt LT pozícióban. Természetesen most van itt az ideje kipróbálni a különböző felállásokat, most lehet kísérletezgetni, ám erre érdemes lesz odafigyelni. További érdekesség, hogy Wynn újonc szezonjában - ami ugye az utolsó SB-győztes szezon volt - szintén ilyen felállásban gyakoroltak. Akkor Wynn az előszezonban megsérült és nem is lépett pályára már az idény során, így Brown és Cannon volt a két tackle. Ezúttal a cseretackle-ök Cajuste (LT) és Herron (RT) voltak.
 • Ahogyan arról a héten már lehetett hallani, egyre inkább úgy tűnik, hogy Matt Patricia lesz idén az OC, ezúttal is ő hívta a játékok többségét.
 • Tre Nixonról már esett szó, ő is az eddigi legjobb edzésén van túl. Mind útvonalfutásban, mind sebességben előrelépett tavalyhoz képest. Természetesen ez nem az jelent, hogy bérelt helye van az 53-as keretben, de érdemes lesz rá odafigyelni az előszezonban.
 • Az idén igazolt Ty Montgomery igazi svájci bicska lehet a támadóegységben. Ezúttal a hiányzó elkapók miatt inkább WR-ként szerepelt.
 • Mac Joneshoz hasonlóan Deatrich Wise is kinn maradt gyakorolni az edzés végén - értelemszerűen ő a pass rushon dolgozott. 
 • Damien Harris is remekül szerepelt, hihetetlen energiával dolgozott az edzésen. Harris szerződése ráadásul idén lejár, így ő egy új kontraktusért is harcol majd az ősz folyamán.
 • N'Keal Harry visszatért, ám vele együtt a formája is. Nixon és Thornton is beelőzte a depth charton, legalább hét WR van előtte a csapatban, így pedig borzasztó nehéz lesz rosterre kerülnie. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a saga a végéhez közeledik.
 • Harryhez hasonlóan Dalton Keene sincs jó pozícióban, ráadásul sérüléssel is bajlódik. Ha a csapat egy hibrid FB/TE játékost mégis a rosteren szeretne tudni, akkor van esélye, egyébként könnyen lapátra kerülhet majd szeptember elején.
 • A puntvisszahordást Dugger, Jack Jones és Bryant gyakorolták leginkább.
 • Az idén draftolt Tyquan Thornton gunnerként is szerepelt, köszönhetően a kiemelkedő sebességének.
 • A punter pozícióra áttérve, továbbra is Jake Bailey van előnyben. Mind hangtime-ban, mind távolságban jobbnak bizonyul az UDFA Jake Juliennél.
 • Jack Jonesnak két leütött passza is volt, mindkettő Hoyer passzából.
 • Kyle Dugger jegyezte a nap egyik INT-jét, míg Jahlani Tavai a másikat. Előbbi Hoyer, míg utóbbi Zappe passzát halászta le a levegőből.
 • Az edzés végén - már-már megszokott módón - előkerült "A Domb", itt fejezték be futógyakorlattal az edzést a játékosok.

A szerdai és csütörtöki edzésről is olvashattok majd beszámolót.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Eddig nagyon bíztatóak a hírek, bízom az egyenletes, töretlen fejlődésben - minél kevesebb sérüléssel.

Eddigiek alapján sokat fejlődött Jones, szórja a hosszú labdákat, valamint Nixon hihetetlen mit megy.. ha így folytatja simán 53-ban lesz. 

Köszönjük, már nagyon vártuk. 

Minden szezon így indul, jönnek a jobbnál-jobb edzésbeszámolók, éled a remény a még jobb szezonra. Könnyebb így kihúzni azt a rengeteg időt (2 hónap!!!), ami az előszezonig még hátravan, onnantól végre visszatér minden a rendes kerékvágásba. :-) :-)

A két támadófal összetétele az OTA első két napja alapján (balról jobbra): #1 Brown, Strange, Andrews, Onwenu, Wynn; #2 Herron, Desjarlais, Ferentz, Sherman, Durant. Yodny Cajuste helyettesítette párszor Brownt a balszélen.

Már csak az hiányzik, hogy Wilkerson is elkezdjen villogni! Kicsi esélyt látok egy 7 tagú (+Slater) WR-corpsra. Izgalmasnak tűnik ez a vetélkedés és remélem nem sérülések fognak dönteni. 

Valamelyik szakíró valahol olyasmit vetett fel, hogy N'Keal Harrynek akkor lesz esélye roosterre kerülni, ha átképzi magát TE-nek. :) Vélemény?  

Alkatilag "félTE" és jól blokkolt tavaly. Asiasi és Keene nem nagy kihívás Neki egyelőre, 3.-nak. Kérdés, hogy a stáb is gondolkodik-e ezen. Volt Nekünk egy D. Allen TE-ünk is, aki nem elkapások miatt volt a pályán. 

Én ezt tavaly szezon közben is felvetettem, mindenképp lehet benne ráció. Keene és Asiasi egyelőre megítélhetetlen, Jonnu egy szezon után pedig csalódás, és jövőre már érinthetetlen sem lesz. Sok minden változhat, de nem elvetendő lehetőség egyáltalán.

Abban van ráció szerintem, hogy TE legyen, de nem NFL szinten. Elég kétségbeesett megoldásnak gondolnám azt, hogy blokkoló TE-nek a rosteren hagyjuk. Tény, hogy jó blokkoló tevékenységet folytatott eddig, de egy TE-nek a nagyobb méretű falemberekkel is meg kell bírkóznia, nem csak a line backerekkel meg cornerekkel. Szerintem Henry meg Jonnu kerülnek fixen rosterre (Jonnu remélhetőleg feljavul) és Asiasi vagy Keene fog még rostert. Érdekes, hogy kettejük közül kire lehet nagyobb szüksége a csapatnak.
 

Összeségében szerintem el kellene engedni mostmár Harryt, mert eddig nem tudtuk/akartuk kihasználni az adottságait és mostmár játékban sincs meg az önbizalma is valószínűleg nagyon alacsonyan van. Egy cut esetén, ha egy csapat felveszi, akkor ott még egy utolsó esélyt talán kaphat a karrierje. Kár érte. Emlékszem amikor ledrafoltuk milyen nagy méretű elkapó sora lehetett volna a csapatnak, azóta sok minden megváltozott Foxboroughban.

Egyáltalán nem kétségbeesésből volt 17-18-ban 2 évig Dwayne Allen TE-ként Nálunk 35 meccsen, miközben mind2x SB-t játszottunk az egyiket megnyerve. A 35 meccsen mindössze 13! elkapása volt, azaz volt már csak blokkoló TE-ünk a rosteren, nem ördögtől való ötlet. Természetesen Harry egyelőre nem Allen. :) Főleg súlyra nem, még nem...:)

Keene és Asiasi különböző okok miatt ugyan, de egyelőre nem igazán bizonyított.