Minicamp 2023 - 1. nap

Kép
Minicamp

A háromnapos kötelező minicamp első napjáról olvashattok összefoglalót.

Kezdjünk néhány rövidebb, rostert érintő hírrel. A Patriots két játékostól is megvált a mai napon, méghozzá CB Tae Hayes és a tavasszal igazolt RB James Robinson nem tagja a keretnek a keddi naptól. Előbbinek vajmi kevés esélye volt, hogy elcsípjen egy rosterhelyet, a veterán futó kivágása már sokkal inkább meglepő. Az elsődleges hírek arról szólnak, hogy Robinsont minden bizonnyal korábbi sérülése miatt kellett kivágni, az offseason eddigi részében sem tudott a csapat rendelkezésére állni. Márciusban még úgy tűnt, hogy Stevenson mögött akár neki juthat a legtöbb szerep a poszton, most mégis megvált tőle a Patriots.

Volt egy érkező is, a nemrégiben elküldött Justus Tavai ismételten a keret tagja.

Hiányzók: WR JuJu Smith-Schuster, WR Tyquan Thornton, DB Quandre Mosely, DB Tae Hayes, WR Kayshon Boutte, OL Mike Onwenu, OT Trent Brown, DL Lawerence Guy Sr.

Limitáltan edzett: DB Cody Davis

Piros (non-contact) mezt viseltek: LB/S Marte Mapu, OL Atonio Mafi

A hírek szerint Lawrence Guy nem elégedett a jelenlegi szerződésével, ezért holdoutol és marad távol az edzésektől.

Észrevételek:

  • Akárcsak az OTA-edzések folyamán, ezúttal is jól szerepelt a két TE, Hunter Henry és Mike Gesicki. Sokat vannak együtt is fenn a pályán, láthatóan jó az összhang Mac Jonesszal, az idei offszezon egyik legbiztatóbb momentuma ez.
  • Ty Montgomery tavalyi sérülése után kezdi visszanyerni a formáját. Mivel több elkapó is hiányzott a mai napon, így továbbra is a WR-ek között szerepelt, főként slotban állt fel. Bourne false start büntetése után is ő foglalta el a helyét. Úgy tűnik, idén komolyabb szerepe is lehet a támadósorban.
  • A támadósor teljesítménye hullámzóra sikerült az első napon, Mac Jones jól kezdett, több szép passzal találta meg az elkapóit, A védelemnek is volt válasza, kétszer "sackelték" az irányítót, volt egy false start és Wise-nak sikerült beleütnie egy passzba.
  • Idén először állt az edzői stáb rendelkezésére a teljes secondary, remekül is teljesítettek. A teljesítményük mellett a sokoldalúság lehet az egyik olyan tényező, amire a szezon során lehet majd építeni. Christian Gonzalez továbbra is tartja a #1 CB szerepét, a túloldalon és a slotban főleg a három Jones játszott (Jack, Jonathan és Marcus).
  • Henry és Gesicki el fogják vinni az első két TE-helyet, ez nem is lehet kérdés. Mögöttük azonban komolyabb harc várható Firkser, Washington és Lumpkin között, ma mindegyikőjüknek volt szép megmozdulása.
  • Kendrick Bourne false startjáról már volt szó, mellette még Carl Davisnek kellett büntetőkört futnia bemozdulás miatt. Mac Jones továbbra is remekül csinálja a hard countot, amivel ingyen yardokat szerez a támadósornak.
  • A tavalyi offszezon egyik sztárja, Tre Nixon is jó napot zárt, Trace McSorley passzából szerzett 50 yardos touchdownt.
  • Bryce Baringer visszatért a kihagyott OTA-edzések után, ám ezúttal is Corliss Waitmané volt az összes punt.
  • Több vendége is volt az edzésnek; a Penn State vezetőedzője, James Franklin (aki az egyetemen McSorleyt és Gesickit edzette) és a stábjából még néhány edző a helyszínen tekintette meg a hétfői edzést, a korábbi játékosok közül pedig James White és Devin McCourty is jelen volt.

A minicamp a keddi napon folytatódik.

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás