Minicamp 2023 - 2. nap

Kép
Minicamp

Kedden lezajlott az idei minicamp második edzése, erről olvashattok egy rövid összefoglalót.

Az offszezon ezen szakaszában még nem teljes felszerelésben edzenek a csapatok, ez természetesen a Patriotsra is igaz. Valamint a kontakt továbbra sem engedélyezett a felkészülés ezen fázisában.

Hiányzók: WR JuJu Smith-Schuster, WR Tyquan Thornton, DB Quandre Mosely, DE Keion White, DL Justus Tavai, WR Kayshon Boutte, OL Mike Onwenu, DL Lawerence Guy Sr.

Limitáltan edzettek: DB Cody Davis, OT Trent Brown

Piros (non-contact) mezt viselt: LB/S Marte Mapu, OL Atonio Mafi

Észrevételek:

 • A teljes secondary hadra fogható volt ezúttal is, az edzők pedig igyekeznek is kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket. Az a tény, hogy ennyire jól lehet forgatni a játékosokat és több poszton is kipróbálni őket, nagy segítséget jelent a szezonra való felkészülésben. Matthew Judon konkrétan "unikornisoknak" nevezte a secondary játékosait és elmondta, hogy ilyen játékosállománnyal bármelyik támadósorral képesek felvenni a versenyt.
 • Külön kiemelkedett ezúttal a másodéves Jack Jones, aki a nap játékát is bemutatta. Egy hasonló szituációban szerzett interceptiont, mint tavaly a Lions elleni találkozón, ezúttal Mac Jones passzát halászta le a levegőből.
 • Az előbb már esett szó Jones eladott labdájáról. Ennek ellenére a 7a 7 elleni játékot a támadósor nyerte, méghozzá az irányító remek passzainak is köszönhetően. 11-11 ellen már fordult a kocka, ott a védelem teljesített jobban, de a folyamatos rivalizálás az egész nap folyamán érezhető volt (leütött passz, sack stb.).
 • Annak ellenére, hogy Trent Brown visszatért, a csapatgyakorlásokban még nem vett részt. Így továbbra is Calvin Anderson szerepelt LT-ként, a jobboldali feladatokon pedig Conor McDermott és Riley Reiff osztozott, közülük előbbi kapta a nagyobb és fontosabb szerepet. David Andrews jobboldalán ezúttal Jake Andrews kapott nagyobb szerepet, hétfőn Bill Murray volt az elsőszámú RG.
 • Az egyik legnagyobb különbség a tavalyi évhez képest az az, hogy Mac Jones mennyire "jelen van" a line of scrimmage-n. Tavaly egy teljesen új sémát kellett elsajátítania, még akkor sem változtathatott a játékon, ha látta, hogy az halálra van ítélve. Ez idén másképpen van, többször is hallatta a hangját és utasította az elkapókat, hogy mit csináljanak.
 • Az edzés végén Bailey Zappe is kapott néhány snapet a kezdőkkel, ami egy sacktől eltekintve sikeresen is zárult.
 • Pierre Strongnak komoly esélye lehet, hogy megszerezze a másodikszámú futó posztját, a keddi napon több szép elkapása volt Zappe és McSorley passzából.
 • A hétfői napon még nem kapott lehetőséget a puntolásra Bryce Baringer, ezúttal viszont osztoztak a feladatokon Corliss Waitmannel.
 • A kickoff feladatok nagy részét Chad Ryland végezte el.
 • Joshuah Bledsoe-nak kemény napja volt, kétszer is megverték az edzés elején egy hosszú játékkal. Később tudott javítani a harmadéves safety, akinek szüksége is lesz a jó teljesítményre ha keretbe akar kerülni.
 • James Franklin (Penn State vezetőedző) és stábja továbbra is Foxboroughban tartózkodik, az edzés nagy részében Bill Belichickkel beszélgetett. Julian Edelman is a helyszínen tekintette meg a keddi gyakorlást.

A tervek szerint szerdán egy újabb edzéssel zárul a minicamp és a felkészülés ezen szakasza, legközelebb majd az edzőtábor előtt találkoznak a játékosok. Ez azonban még változhat, tavaly is elmaradt az utolsó edzés, az edzői stáb majd eldönti, ad-e egy plusz napot a játékosoknak. Ha lesz edzés, természetesen arról is olvashattok majd összefoglalót.

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

Nekem ez a Boutte távolmaradás nem igazán tetszik, mert reménykedtem, hogy aranyat talált a csapat a hátsó körben. Thornton-ról ugye lehet tudni, hogy egy soft-tissue injury (húzódástól az izomszakadásig sokféle lehet) miatt van távol az edzésektől, JUJU day-to-day (napról napra nézik, hogy edzésbe állhat-e), de Boutte-ról nem tudom miért. Ven erről valami?

Lawrence Guy meg holdoutol a nagyobb fizetésért, ami végül is érthető, mert többet érdemelne, de ez BB-nél ki tudja hová vezet.

Válasz mgabor74 üzenetére

Boutte rakott fel instára sztorit, hogy ott van a stadionban. Valószínűleg valami sérülés lehet nála, ami miatt nem edzett.

Már hivatalosan is törölve a 3. nap. Most jön az igazi "uborkaszezon" a TC.ig :)

Hopkins látogatásról tudni valamit, hogyan ment a dolog a csapat és közötte?

Ma van elvileg még egy vacsi, de már tegnap is Bostonban volt. Semmi olyan nem szivárog ki egyelőre, pár napja Reiss írta, hogy milyen szerződést akarunk neki adni, majd kiderül hamarosan a dolog. BoB nem lesz akadály, mert állítólag teljesen rendben vannak egymással, amit valamennyire a vizit is magyaráz. Jó esetben holnap ilyenkor már tudjuk, mi lesz 🙂

Azt a Reiss-es dolgot én is olvastam - de amit magyarul lehetett erről olvasni az sokkal inkább kattintásvadászat, mint igazság. Érdemes az eredeti, angol nyelvű cikket is elolvasni, mert Reiss csak találgat, semmilyen belsős információja nem volt arról, milyen ajánlatot akarunk tenni DHopnak.

Egyébként Hopkins nemrég rakott ki Instára egy sztorit amin Judonnal feszítenek az öltözőben... Meglátjuk :)

Egyelőre (?) nem lett belőle szerződés...

ESPN's Mike Reiss reports free agent DeAndre Hopkins remains in "no rush to sign" following his Patriots visit. 

Hopkins left Thursday's Patriots visit without a contract, i.e. they did not offer him what he is looking for in the monetary department. Hopkins does have the benefit of time at this stage of the offseason, but it's because most teams are hard up against the cap. It's difficult to make the money tree shake in June. It seems clear that Hopkins will sign before training camp, but perhaps only just.

Azt láttátok, hogy Jack Jonest letartóztatták a Logan reptéren tiltott fegyver birtoklásért? A hülyéje... Ja Morant kettő. Az Öreg meg Kraft nemigen tolerálja az ilyen idióta viselkedést, különösen Aaron óta. Hamar lesz egy szabad hely a rosteren - a fenébe is!

Két töltött lőfegyver engedély nélkül, bővített tárral (ami plusz balhé), a reptér olyan területén ahová egyébként is probléma ha tűzfegyvert visznek, és mindez a kézipoggyászában. Vagy valami nagy félreértés a dolog, vagy egy gigantikus balfék az ember. Jövő héten majd kiderül a bíróságon néhány részlet gondolom.

Ja, és nem ez az első balhéja, már a fősulin is problémásnak számított, ezért nem volt előrébb a drafton. Közzétették milyen fegyverek voltak nála, de az igazán érdekes az, amit a második hozzászóló belinkelt. Jones hordja le Ja Morant NBA sztárt, aki hasonlóba keveredett nemrég, és most meg Ő csinált ugyanolyat. Erősen kétlem, hogy a keret tagja marad, de lehet ez a legkisebb gondja, mert elvileg ezért becsukódik ha megáll a sztori ellene. Itt a tweet:

https://twitter.com/boston25/status/1669902075847745550

Komolyan, még mindig nem hiszem el, hogy ekkor ökör volt... Tényleg BB-vel akar szórakozni???? 

Te jó ég... kezdő külső CB lett volna az ember, így az ő karrierjének is lőttek meg a csapat kivételesen jónak ígérkező idei DB sorának is.

A "te jó ég" a hülyeségnek szólt. De mint potenciális játékost is sajnálom, szerintem (már amennyire ezt júniusban látni lehet) tényleg ő lett volna Gonzalez mellett a másik kezdő és ez nyilván nem véletlen.

Sajnálni??? Tudod hogy szól a mondás: aki hülye, haljon meg. Ha valakinek tényleg nincs ennyi esze, akkor én azt egy csöppnyire nem sajnálom!

Na szóval: azt sajnálom, hogy a csapat jelenlegi külső CB2-je kiesik. De ha a jó oldalát nézem, akkor ez legalább olyan időpontban történik, amikor még jól kezelhető a kérdés.

Mint embert nem sajnálom különösebben, mert látszik, hogy mekkora marha a csávó, nem ez volt az első húzása,  viszont ezzel el is dobta élete lehetőségét.

Némi bizakodásra adhat okot, hogy óvadékot 50K dollárban állapították meg. Ennek az összegnek a nagyságrendje talán azt jelzi, hogy az erről döntő bíró úgy látja, hogy nem lesz ebből az ügyből életfogyig tartó fegyház. Szerintem, ha menet közben nem derül még ki valami súlyosabb dolog, akkor valami enyhe büntivel megússza és a csapat sem vágja ki. Kap még extra büntit az NFL-től, talán a csapattól is, de lesz még egy dobása.  Jelen állás szerint, azért mégsem valami erőszakos büncselekményt követett el, csak hamozottan idióta volt. Van egy olyan tippem, hogy az USA-ban eléggé mindennaposak a kézipoggyászban felejtett fegyverek, meg a nem teljesen szabvályos tárak. Ez nem az az ügy típus, ami hatalmas hullámokat vet a médiában, szóval az NFL-t sem fogja tulzottan érdekelni.

Ehhez képest a PP-n egy cikkben azt írják, hogy a vádat képviselő ügyészség szerint a minősítések alapján akár a 30 évhez is közelít a bünti felső határa. Hogy mennyit kérnek rá, az persze később derül ki. Van vagy 6-8 vádpont. Ma megy Jones a bíróságra, gondolom késő este vagy holnap már lesz valami infó a súlyosságról. 9.11- óta azért  nem nagyon viccelnek a reptéri biztonsággal, meg az engedély nélküli fegyvertartással az USA-ban. De remélem neked lesz igazad, a csapat erőssége miatt. Jones nem fix alapember, de azért biztató volt eddig, és nem mindegy hogy keresni kell-e a pótlását.

„Töltött lőfegyvereket találtak a kézipoggyászában…” Amennyiben ez igaz, és nem becsempészték tudta nélkül a csomagjába, a reptéri emberek valószínűleg egy nagyobb gazemberséget akadályoztak meg, mert kérdezem Én, minek töltött fegyver az utastérben? Azt vallotta, hogy nem bűnös. Ha mégis annak bizonyul, ne gyűjtsünk ilyen embereket, akármilyen biztatóak is a pályán„

Új hír: Jones ügyvédje felháborodott azon, hogy a közösségi média gengszternek állította be védencét, aki egyébként végig együttműködött a rendőrséggel, nem állt szándékában fegyvert vinni a reptérre és reméli a csomagjának a sorsa is kiderül. Az ügyvéd dicséri a Pats vezetőségét, hogy nem kapkodta el védence elmarasztalását. (Forrás: Patspulpit)

Kíváncsi vagyok a végkifejletre, mert amennyiben valaki csőbe húzta, az komoly ellensége lehet, azaz Jones nem egy sima, problémamentes fickó.

Simán lehet, hogy nem jön be a tippem a büntijével kapcsolatban, és tényleg komoly, letöltendőt kap, de ...

A töltött szerintem csak annyit jelent, hogy a tár benne volt. Állítólag(!!) valami fegyverdobozban volt, benne, de az viszont nem volt lezárva (nem bezárva!).

Amerikában kicsit máshogy állnak a fegyverekhez, szóval míg mi/én már azon is fennakadunk, hogy valakinek egyáltalán van, ott ez azért nem bír akkora hírértékkel. (BB meg amúgy is nagy republikánus hírében áll :) ) Sőt, tudomásom szerint belföldön, a replülőn is utaztathatják ezeket a fegyvereket. Szerintem itt kb. annyiról van szó, hogy van egy nem túl okos emberünk, aki valami fegyverb*i környezetben szocializálódott - ami arrafele nem ritka - , és hülye volt. Ha kiderül, hoyg azzal a fegyverrel valamit már elkövettek, vagy lesz arra utaló jel, hogy rosszban sántikált, az természetesen egy másik szitu.

Nem mellesleg anno én is jártam úgy Délkelet-Ázsiában, hogy a túrafelszerelésemhez tartozó kést(!) reggel, kicsit kómásan, véletlenül a kézipoggyászomba dobtam bele és nem a bőröndömbe. Ezt a detektoros kapunál ki is szúrták, én első pillanatban jól be is sz*tam, amikor odalépett hozzám két szigorú tekintetű alak és közölték a szitut. De utána csak annyit mondtak, hogy az ott lévő, ilyen esetekre fenntartott ládába ki kell dobnom és el kell búcsúznom tőle. Ezek után el is köszöntek tőlem és mentem az utamra.

Volt lőszer, mert az is a vádpontok között van, és tárkapacitás növelő eszköz is volt, mert az is egy vádpont. Gondolom hosszított tárak voltak a fegyverben. Massachusetts államban szigorúak a fegyvertartási szabályok, míg Arizonában ahol korábban játszott igen szabadosak.

Kicsit aggasztó, hogy csak aug. 18-án, az előszezonban! kell megjelennie a bíróságon, azaz addig "lebeg" a helyzete, emberként és játékosként egyaránt. 

Nem ismerem pontosan az amerikai törvényeket, de a fegyvertartásra vonatkozó szabályok igen eltérőek állam és állam között. Van ahol pl nyíltan a nyakadba akaszthatsz egy karabélyt az utcán ha akarsz, van ahol szigorúbb mint nálunk.
Kint igen gyakori, hogy az amúgy engedéllyel tartott fegyvert valaki viszi magával és mondjuk amíg kocsival áthiheted magaddal másik államba, repülővel kb soha (csak papírozva, külön feladva).
Ahogy néztem a hírekben nem írták, hogy nem volt rá engedélye, de tippem szerint Massachusetts államban, ha pl önvédelni céllal magadon akarod hordani kellhet külön viselési engedély a tartási mellé (Otthon tartod / csak lőtéren használod vs magadon hordod bárhol). Úgy tűnik nem volt továbbá nála a műszaki kártyája a fegyvernek (ez valahol nálad kell legyen valahol nem és minden fegyvernek van), valamint ebben az államban a 10-es tár felett minden high capacity tár ami talán külön engedélyes. Az a Glock pl alapból 15-ös tárral (vagy 17-es) jön ki ha jól emlékszem, és a Glock maga árul bővített tárakat teljesen legálisan (17 helyett 19, de van 100-as csiga glock tár is :) ). A töltött fegyver  általában az, ha a tárban van lőszer és az a fegyverben van. Ha magaddal viszed önvédelni céllal ez alap. Szerintem simán csak megszívta a két állam közötti eltéréseket.

De banyek tájékozódni, utánaolvasni??? Elmész Ausztriába síelni megnézed kötelező-e a téli gumi, kell-e hólánc. Elmész Törökországban utánaolvasol mennyi a sebesség határ, hogy lehet matricát venni. Kint minden állam szinte egy külön ország. A fegyverrel ráadásul ölni is lehet, szóval itt emberünk olyan hülye volt, mint amilyenek a .... szoktak lenni.

Az, hogy butácska volt, nem kérdés. A mértékén lehet vitatkozni. Az USA- ban azért máshogy mennek a dolgok, szóval talán kevésbé. 2 fegyvert hurcolászni magaddal ezzel együtt azért szerintem elég beteg dolog… mit gondolt hová megy? Azért van ott valami baj, ha valakinél ez a természetes.

Ez csak itthon fura. Kint vannak államok ahol ez alap, mert az életed múlik rajta, vagy esetleg hagyomány. Pl Alaszka.

Amúgy meg az, hogy a fegyverrel ölni lehet egy olyan dolog, hogy egy nagyobb villaskulccsal vagy golf ütővel is. Akár a kocsiddal is. A rendőrnél is van mégsem lőnek halálra mindenkit, plusz ennek kint komoly kultúrája van így nem érdemes ebből akkora ügyet csinálni szerintem. Ha illegálisan volt nála akkor igen, de itt nem ez történt az alapján amit hallani lehet.

Egyébként sokan tényleg nem tudják, hogy az engedéllyel birtokolt fegyver repülőre nem vihető fel még akkor sem ha pl az államon belül utazol. Ez kint gyakran elofordul. Ezért van a kézipoggyászban amit tudod, hogy át fognak kutatni :)

(Amúgy EU-belul is viheted a fegyvert magaddal szabadon ha van engedélyed. Kivéve ha repülővel mész. Oda nem viheted fel)

Kontaktus nélküli agysérülés! :( Karrier kaput! 

Ilyen esetekben amikor non contact-ban játszanak a sack-et hogy kell értelmezni? Odaértek hozzá csak nem gyalulták bele a földbe? Köszi előre is!

Pontosan. Egyébként az irányítók minden edzésen (az alapszakaszban is) ilyen mezt viselnek, hogy ne sérüljenek meg.

A mai jegyvásárlási számok alapján kb lehetetlen kategória lesz a pats meccsre jegyet venni.

A mázlin fog múlni, mert a várószobából véletlenszerűen tesz be a sorba. Engem 290.686-nak rakott be, a barátomat 1.242.356-nak... Szóval nagy szerencse kell majd, de hátha összejön.

Egy nagyon szomorú hír:

Former Patriots and Ravens QB Ryan Mallett has passed away at the age of 35.

The tragedy occurred in Florida, where it appears Mallett died in a beach accident. Out of the league since 2017, Mallett had been coaching high school football in his home state of Arkansas. Our thoughts are with Mallett’s friends and family.

Nyugodjon békében!

Nyugodjék Békében!

Sajnálom szegényt, nyugodjék békében!