Mit is kaptunk pontosan Garoppoloért cserébe?

Kép
Garoppolo draft trade

Megjelent egy nagyon jó cikk a CBS bostoni oldalán, amit úgy gondoltam, megosztok veletek, szerintem elég humorosra sikerült:

A bostoni sportokban jártas szurkolók egy része hatalmas mértékű atrocitásként gondolkodik a Garoppolo cseréről. Micsoda dolog az, hogy csak egy második körös draft cetlit kaptunk egy franchise irányítóért?! Ez kész tragédia egész Boston történelmében! Eszerint a nagyon elfogult álláspont szerint a Patriots a 2017-es szezon közepén eltékozolta az egyik nagy értékű játékosát. 

Azóta azonban a Garoppolo trade valós ellenértéke meglehetősen bonyolulttá vált. És akkor még nagyon finoman fogalmazunk.

Tavaly pénzfeldobás döntött arról, hogy a Patriots a 2018-as drafton a 43. választási jogot kapja. Ezt azonban a csapat elcserélte az 51. és a 117. választásért. Eddig tök egyszerű, nem?

Belichick nem így gondolta. Az 51. cetlit elcserélte a 105. választásért, és egy 2019-es második körért a Chichago Bears-el. Ez a döntés már előre vetítette, hogy a Garoppolo trade valós ellenértékéről még egy évig ne tudjunk múlt időben beszélni. Azonban ezzel még közel sem volt vége!

A 117-es kört, amit kaptunk Belichick elcserélte karöltve a Patriots saját 63-as pickjével, hogy felmozogjon a tavalyi drafton az 56. helyre, ahol kiválasztotta Duke Dawsont. Végre! Végre egy hús-vér ember, akit felírhatunk, mint csere ellenérték.

Ezzel azonban a bonyodalmaknak nem lett vége! (Mindenki nyugodtan tekerjen a lap aljára, ha már most szédül, szívtáji fájdalmat érez, emésztési zavar jelentkezik, vagy esetleg hasmenés kerülgeti!)

A tavalyi draft harmadik napján a Patriots ismét cserélt. A 105-ös választást odaadta a 114 és a 178. választásért. A 178-as pickkel kiválasztotta a csapat Christian Sam LB-ert. Még egy valódi ember! Frankó! És mi van a 114-es választással? Azt elcserélte a Patriots a Detroit 2019-es harmadik körös pickjéért. 

Így a Patriots a 2019-es draftra két olyan pickkel érkezett, ami a Garoppolo tradeből származik, nevezetesen az 56. (Chicagotól) és a 73. (a Detroittól) választási joggal. 

És mit csinált a Patriots ezzel a két draft cetlivel? Természetesen elcserélte mindkettőt! 

Az 56-os és a 101-es cetlivel felmozgott a 45. helyre, ahol kiválasztotta Joejuan Williams CB-et. 

Ami a 73-as pickket illeti, azt a 205-ös cetlivel együtt elcserélte a Patriots a Chicago-val a 87-es és a 162-es választási jogért cserébe. Ezzel a 87-es pickkel a Patriots kiválasztotta Damien Harris futót. Ezzel már négy főnél tartunk. És mit kapott még a Patriots a Chicagotól ennek a cserének a keretében? Egy negyedik körös választási jogot a 2020-as draftra! Tehát még egy évet kell várnunk, hogy a Garoppolo trade végére pontot tegyünk. Ehhh...

És ha valaki azt hitte, itt a történet vége, tévedett! A Chicagotól kapott 162. választási jogot a Patriots elcserélte. Hozzácsapta a 97-es cetlit, és elcserélte a Rams-el a 101 és a 133-as cetlikért. És aki még mindig tudja követni, az nem téved! Ez ugyanaz a 101-es cetli, amit korábban már odaadtunk a Ramsnek, hogy felcseréjünk Williamsért! Brilliáns!

És mit csináltunk az így másodszorra megszerzett 101. pickkel? Kiválasztotta a csapat Yodny Cajuste T-t. Végre úgy tűnik, elérkeztünk az út végére. Mert van még egy 133-as cetli. (Kérlek, húzzatok valakit, húzzatok valakit,húzzatok valakit!). Ééééés a Patriots a 133-as pickkel kiválasztotta Jarrett Stidham QB-t. Halleluja! 

 

Itt tehát majdnem véget ér a történet, de mint tudjuk, a 2020-as drafton még van az a bizonyos negyedik körös választási jog a Chicagotól. És ha fogadást kellene kötni? Tuti azt is elcseréli a Patriots!

Na de nézzük, akkor eddig hogy állunk:

Ahelyett, hogy azt mondhatnánk, hogy a Garoppoloért kapott 2. körös cetliért a Patriots kiválasztotta az X nevű játékost, ennél sokkal több történt:

A Patriots adta:

 • Jimmy Garoppolo
 • 51. cetli 2018-ban
 • 105. cetli 2018-ban
 • 117. cetli 2018-ban
 • 73. cetli 2019-ben
 • 97. cetli 2019-ben
 • 162. cetli 2019-ben

A Patriots kapta:

 • 2018-ban az 56. választással: CB Duke Dawson
 • 2018-ban a 178. választással: LB Christian Sam
 • 2019-ben a 87. választással: RB Damien HArris
 • 2019-ben a 101. választással: T Yodny Cajuste
 • 2019-ben a 133. választással: QB Jarrett Stidham
 • 2020-as draft 4. körös cetlije a Chicagotól

Itt ér véget a történet ismert része, jövőre folytatjuk!

Forrás: CBSlocal

Hozzászólás

majd akkor fog kiderülni, ha végig játszik egy szezont... 

Nehéz rá mást mondani mint azt h zseni:)

 

Legfeljebb 5 ménységet, akik vagy beválnak vagy nem, mert produkciójuk Nálunk még nem volt, a 2018-asoknak sem. 

 Hopi, neked volt már valami zseniális?  Ja egyébként Garoppolo játszott sem játszott végig még  egy szezont sem, ahogy megírtad találóan.

De BB akkor is zseniális, elég ha Harris és Cajuste marad a rosteren már  megérte, és mennyit kell nekik fizetni és mennyit kellene Gerappának backup-ként? Na itt a különbség!!!!

De neked nem kellene most  papírzsebkendők között Hollistert síratni :) ?

Válasz Montesclan-pats üzenetére

Idézzél, hol írtam, hogy BB nem zseniális? Az ellenértékekről pedig tényeket írtam! Harris és Cajut értékét JG-vel összevetni igen sajátságos szemlélet, de tisztelem a véleményedet. Ja, ez nem a Hollister cikk, részben kicsit összekavarodtál. :) 

Válasz hopi46 üzenetére

Az a helyzet, hogy ez a cikk nem tett relációt Garoppolo, és az érte kapott pickkeken szerzett játékosok közé. Egyszerűen tényközlés, hogy mire /kire használta fel azt az egy darab cetlit a Patriots. 

Hogyan lehetne összehasonlítani a pár napja draftolt újoncokat, és az IR-en lévő tavalyi játékosokat Garoppoloval, aki mondjuk mint tudjuk, szintén IR-en kötött ki, mint a legjobban fizetett QB? A 49ers meg mint a legjobban ráfizetett csapat. 

Szerintem ennek a cikknek sem az volt a célja, legalábbis én nem véltem felfedezni benne semmi ilyesmit. Annyi volt a célja, hogy az emberek fejében tiszta/tisztább képet alkosson arról, hogy Garoppolo csere NEM egyenlő csupán egy második körös ellenértékkel, mert ebből jelenleg 5 játékos "született", és még egy negyedik körös jövő évi választás is van a tarsolyban. 

A reláció, a viszonyítás, a végén ott van (adta-kapta), de kétségtelen, hogy nincs minősítve. A hozzászólók (Én is) viszont minősítették is, az esetleges tévedés jogával. :) Remélem ez nem baj. 

Nos nem csak azt az egy cetlit használta, hanem jó pár sajátot is. Így nehéz ezt csak így értékelni: JG =XXXX + YYYY +ZZZZ  játékosokkal összevetni, pláne hogy nem tudjuk mi lesz belőlük (kuka - újabb csere - kezdő - star?).  

A cikk úgy indul, hogy milyen "érdekesen" (lényegében: nem jól) látják sokan a Garoppolo-trade-et a szurkolók, és hogy ez a csereberélgetés valójában milyen jól sült el. Nos, ez a cikk valamiféle érvkeresési és -találási kísérlet arra, hogy a szerző Belichick - egyébként nem vitatható - zsenialitását egy újabb elemmel próbálja gazdagítani.

Ez a "mit adtunk, mit kaptunk Garoppolóért" méricskélés ebben a formában egy hülyeség, elsősorban azért, mert időszerűtlen. Nagyjából akkora marhaság ezeket a lépéseket elemezni, mint amikor egy sportolóról 23 éves korában könyvet írnak. Fogalmunk sincs, mi lesz ebből, legfeljebb bizakodunk, hogy a nagy számok törvénye alapján a sokból majd 1-2 beválik. Nem lehet tudni, hogy Garoppolo hülyére nyeri-e magát majd a következő években. Azt sem lehet tudni, hogy akiket a trade következtében - így vagy úgy - szerzett meg a New England (és akiknek valószínűleg legalább a fele menni fog), mennyire fognak beválni.

Ennek a trade-nek a hatásait majd akkor lehet elemezni, ha lesz Garoppolóról egy nagyobb minta, mondjuk 4-5 év, amikor játszik. És amikor majd a többiekről is lesz egy normális minta. Nem akarok elkeseríteni senkit, aki Belichicket isteníti, de ebben az esetben van egy játékos, aki esetében a tény az, hogy nagyon úgy nézett ki, hogy Brady utódja is lehet, ráadásul egy olyan játékos, akit a liga egyik legjobb támadógurujának tartott Shanahan a Frisco franchise irányítójának elképzelt. Az ellenérték pedig egy rakás játékos, akiknek az életrajzában egyelőre annyi van, hogy Bill Belichick draftolta őket. Ami persze számukra nagy szó, ugyanakkor tudjuk, hogy Belichick azért nem a draftjai alapján fog bekerülni a HoF-be...

Valószínűleg sokan irigykednek a New Englandre az itt folyó szakmai munka miatt, hogy egyfolytában csak nyer a Patriots, és hogy az edző hogy képes fenntartani az eredményességet és a dominanciát. De nem kell mindenbe belelátni a Belichick faktort, mert a 8 Super Bowlja ellenére neki is voltak igen nagy tévedései, gyenge draftjai, érthetetlen cseréi.

Lehet, hogy a most a Patsnél lévő játékosok egyikéből HoF-tag lesz. Ebben az esetben majd - UTÓLAG - lehet azt mondani, hogy Belichick már megint jobban tudta. Addig nem.

Nem gondolom, hogy a cserét az alapján kéne megítélni, hogy mi lesz az adott játékosokból, mert az már JimmyG-től teljesen független. Eleve nem volt nagyon más opció, vagy cseréljük, vagy márciusban igazol el, aztán kapunk érte egy kompenzációs picket. Esetleg Brady tradelése jöhetett volna szóba, de MVP-szezon után nem cseréled el a franchise irányítód.

 

A kényszermegoldáshoz képest kihoztuk a maximumot a dologból, mert sikerült egész sok minőségi pickre váltani Garoppolot. Az, hogy az ezekből húzott játékosokból mi lesz már egy teljesen másik történet, ahogy az is, hogy JG hány SB-t nyer. Semmivel nem lesz jobb/rosszabb a trade.

 

Ezt a BB nem draftol jól dolgot se értem, mert ez minden GM-re igaz, senki nem tud draftolni (ha annyira lefele lógna ki, akkor az eredményeink se ilyenek lennének). Vannak periódusok, amikor ülnek a pickek, meg vannak olyanok is, amikor csak bustok jönnek, de összességében hasonló arányban húzunk jó játékost, mint bárki más a ligában. Nekünk persze jobban megmaradnak a saját bustjaink, mint azok, akiket mondjuk a Steelers húzott, de ott is hasonló mennyiségben jönnek a kutyaütő játékosok.

Továbbra is azt tudom mondani, hogy a cikk (és reményeim szerint a fordítás ) sem méricskél. Nem hasonlítja össze, hogy Garoppolo, vagy a felsorolt 5 játékos a jobb, melyik képvisel nagyobb értéket. Amit tudunk, az az, hogy mi mit adtunk és mi mit kaptunk (mármint a Patriots). A megítélés, ahogy helyesen írod, évek kérdése.

De ahogy feljebb írta Montesclan-Pats, Garoopolo nem játszotta végig élete első szezonját. Tette ezt úgy, hogy azért a 3 meccsért a 49ers fizetett neki 42,6 M$-t. És emellett elszakította ugye az ACL-jét, amiből mint azt láttuk, fel lehet épülni, és kis szerencsével soha nem lesz baja. De ahogy az angol mondaná, egyelőre a 49ers egy vagyont fizetett egy "damaged goods"-ért, egy sérült áruért, amit természetesen nem tudhatott előre, bárkinél bent van a pakliban a sérülés. 

Tehát ha nagyon sarkítva szeretnék reláció jelet tenni a két oldal közé, akkor a mérleg bal serpenyőén van egy (az új csapatában) 3 mérkőzés után egész évre lesérült irányító (aki nem mellesleg a Patriotsnál 1,5 meccsig bírta sérülés nélkül, akkor a válla sérült meg), mindezt 42,6 millió dollárért, első két évére összesen garantált 61,25 millió dollárért, 5 évre évente átlagosan 27,5 millió dollárért, a mérleg jobb serpenyőjében pedig van 5 (+1) játékos, akik előtt szintén nagy jövő állhat. Az össz költségük 2018-2019-re: Christian Sam 480+495 k$, Duke Dawson 480+696 k$, és 3 újonc, legyen mondjuk 2019-re összesen 2 m$, tehát az 5 játékos 2018-2019-be kerül 4,2 m$-ba.

Röviden: 3 meccs után sérült Garoppolo, future franchise QB 61,25 millió dollárért vs 5 ígéretes játékos 4,2 m$-ért, akikből kettő szintén sérült volt tavaly. 

Ezek a számok és a tények. Az, hogy kiből mi lesz, az pedig a jövő zenéje. De én biztos vagyok benne, hogy ha hozzátennénk azt az 57 millió dollárnyi különbséget a jobb oldalhoz, és megnéznénk, kit tudunk ennyiből két évre megfizetni, akkor igencsak jobb oldalra dőlne a mérleg nyelve. (pl Brady 30 m$-t kapott 2 évre. ÉS akkor még elkölthetünk 27 milliót.....)

 

A SF sérült árut vett - tudtommal a leendő egészséges franchise QB-ünket tradeltük el fQB-nak. (Egyébként Nálunk sohasem kapott volna annyi pénzt.) "... a mérleg jobb serpenyőjében pedig van 5+1 játékos, akik előtt szintén nagy jövő állhat..." - és akik közül többen még NFL csapat edzésén se vették részt, meccsen pláne egyikük sem. (talán Sam?) A mi játékosaink mind mindig ígéretesek.

Leendő fQB ügyletet draftolt játékosok pénzével összevetni rendkívül szórakoztató. 

Van egy konteóm, BB intézte JG sérülését, hogy megnyerje a trade-t. Utána csak cserélte a cetliket meg igazolt és fölényesen nyert... :) 

Válasz hopi46 üzenetére

Örülök hogy jól szórakozol magaddal, legalább nem mással szórakozol.

Velem, ha nem muszáj, ne szórakozz, és ne  facsard ki a szavaimat. Mit írtam? "egyelőre a 49ers egy vagyont fizetett egy "damaged goods"-ért, egy sérült áruért, amit természetesen nem tudhatott előre" . Lehet, hogy problémád van  a mondatok értelmezésével, de javaslom, olvasd el újra. Azzal kezdődik a tagmondat, hogy "egyelőre", ami azt jelenti, hogy most, ebben a pillanatban, jelen állás szerint. A csere nem most történt, hanem a sérülés előtt. Én arról beszéltem, hogy most mit lehet kijelenteni, 1,5-2 évvel a csere után. Lesérült JG? Igen. Kifizettek érte ennyi garantált tartalmat, ami sérülésre is jár? Igen. A 49ers.nél van? Igen. Akkor jelen pillanatban, a csere ellenértéke, JG egy "sérült áru"? Igen. Akit mi húztunk a 2. körből származó pickkekel, Duke Dawson és Christian Sam szintén sérült? Igen. Tudta ezt bármelyik fél előre? Nem.

Látom nagyon szeretsz kötekedni, akkor én is kérdezek:

Ki mondta, hogy JG franchise QB lesz? 1,5 Patriots meccs, sérülés, 3 meccs Nr1 QB-ként, sérülés. Következő sérülés, és kb. vége, úgy, ahogy bárki másnak is lehet. De ebből kijelenteni, hogy ő lesz a 49ers franchise arca, hosszú távú QB-ja, nagy előre látó képességre vall.

Ezek szerint Te tudod, hogy akiket elcserélünk, az mind ígéretes lesz. Mint pl. Hollister is, nemdebár?

Nem vagyok szakértő, de emlékszem, a tavalyi első körben mindenki csodálkozott, hogy Burkhead volt  a kiválasztott.... Aztán  a sérülése után, ahogy visszatért, szerintem senkinek nem kell elmondani :)

Válasz piszu46 üzenetére

Bocsánat, hülyeséget írtam :)  Sony Michell-re gondoltam, akit 31-ként választott ki BB :)
 

Kívülállóként utólag még követni is nehéz, milyen lehetett kitalálni?! Főleg, hogy ehhez arra is  szükség volt, hogy a trade-ekhez partner is legyen.

Válasz Baylen 75 üzenetére

Hogy érted, hogy kitalálni? :)

Nem gondolnám, hogy Belichick azt találta ki, hogy azt a második körös cetlit kb. másfél évvel később fél tucat játékosra "váltja"...

Egyébként szerintem nagyon érdekes lenne, ha mondjuk 10 évvel az adott draft után a csapatoknak a draftterveiket kötelezően nyilvánosságra kellene hozniuk. És mondjuk 2029-ben kiderülne, hogy annak idején a New England tett volna-e lépéseket Hockenson megszerzése érdekében. Hogy ezt milyen formában lehetne kivitelezni, nem tudom, de talán pár évtized múlva megvalósul.

Pat Patriot! Teljesen jogos a felvetésed, a "kitalálás" nem pontos kifejezés a teljes trade folyamatra. Magam sem gondolom, hogy BB előre tudja, látja az egész majdani történéseket, az esetleges csere lehetőségeket. Szerintem Ő is csak a következő lépést - az esetleges trade-t - gondolja ki, és lépi meg, ha van hozzá partner. S mivel fantasztikus tudása, ismeretei, tapasztalatai vannak e téren, ezért képes ilyen lánc-tradeket sikeresen abszolválni. Ezért Ő az egyik legnagyobb HC.

Én úgy látom, hogy a jelenlegi mérleg nem a draft húzások alapján megállapítható. 2018-ra nem lehetett volna egyszerre megtartani Brady-t és Garoppolo-t anyagi okokból, tehát választani kellett közülük. A választás eredménye jelenleg így áll:

A: Egy ígéretes irányító, aki lehet, hogy egy évtizedig lesz a franchise arca, rekordközeli fizetéssel, ACL szakadás miatt a csapat szezonja kuka már az elején

B: Egy HOF irányító, aki még 1-2-3 évig hozza az eredményeket, átlag alatti fizetéssel, SB győzelemmel az adott évben, + 2. körös draftcetli

Nagyjából így áll a dolog, mindenki döntse el, ha ezt előre tudja melyiket választotta volna.

Szerintem nagy vonalakban egyetértünk. Egy cserét kétféleképpen lehet megítélni.

1; a csere pillanatában

2; utólag.

Ez a helyzet jelenleg annyiban komplikáltabb, hogy a csere ellenértéke még most sem teljesen befejezett történet. Jelenleg Garoppolo = 5 játékos és 4 pick. 

Utólag pedig majd kiderül, hogy X év távlatában, összeadva az 5 ember fizetését+teljesítményét, szembe állítva Garoppolo teljesítményével és fizetésével mit ad ki a dolog. 

Jelenleg kvázi szerintem a nulladik pillanatban vagyunk abból a szempontból, hogy Garoppolo sem mutatott még meg szinte semmit, illetve a 2 tavalyi és 3 idei játékos sem. Annyiban azonban mégsem, hogy a tavalyi év a 49ersnek 42,6 - a Patriotsnak pedig 0,96 m$-jába került+ Garoppolo már egy sérüléssel "gazdagodott".

Ezt utólag sem lehet megítélni, mert így TB maradt a QB és nyertél vele SB-t..innentől hogy ítéled meg rossznak ezt a tradet, mikor TB döntése, hogy folytatja az egész trade alapja..Független mit kapsz JG-ért..mert itt a kérdés a tradenél hogy TB x évig, vagy JG 10 évre.

 

Így az hogy mi jött Jimmyért kb lényegtelen, mert a trade nem azért jött létre mert akartunk érte valami, ami majd hasznosabb lesz nála. Hanem TB-t választottuk, helyette..

Ha nem akartunk volna érte semmit hagyjuk elsétálni év végén, nulláért, mert akkor is választhattuk volna TB-t helyette, így pedig lett egy második körös pick, amiből így vagy úgy, de lett 5 (+1) másik ember. Az kb. mindenkinek egyértelmű, hogy TB-t ÉS JG-t nem lehetett megtartani, vagy-vagy. Én nagyon örülök, hogy nem JG maradt, a kezdetektől "ellene" voltam, eszembe nem jutott volna TB helyett őt választani, és érjen el akármit, ezt akkor is így fogom gondolni. 

1.A 3.körös Komp.picket is ugyanúgy cserélhettük volna..

2.Ki az a hülye aki hagyja olcsóbban elmenni? Ki beszélt ilyenről..Nem AZÉRT LETT elcserélve, mert olyan nagyon szuper ellenértéket kapunk, hanem MERT TB mellett döntöttünk. Ez volt a lényegi része annak, amit félreértelmeztél tőlem..Én annyi jegyeztem meg, hogy ezt a tradet utólag se lehet megítélni az öt játékos + 1 cetli jövőbeli teljesítményével sem. Mert ha ezek bustok lesznek, a csapat TB-vel SB-t nyert és nyerhet még..Ezért tök mindegy, hogy a jövőben ezen trade alapján hogy teljesítm ez az 5 ember, mert a Trade nem azért jött létre, mert egyik elengedhetetlen, a többi meg szükséges lett volna hogy érkezzen.

A JG trade kizárólag TB maradásával hasonlítható össze és hogy a csapat versenyképes marad-e hosszútávon annak kapcsán lehet megítélni. De abba hogy sikeres legyen, bőven beleférhet akér ez az 5 bust pick is, mert nem ezen fog múlni..

Az meg nem lehet kérdés, hogy egy játékosért, akire nincs szükséged kapsz 5 jövőbeli lehetőséget, akit hozzátehet az elég nagy win szitu..most hogy pont ez 5 játékos meg egy pick lett az szupi. de ha egy játékos lett volna csak, az is jobb opció a semminél..Szóval tök mindegy mit fognak mutatni ezek a srácok, JG felesleges volt, ők meg hozzátehetnek..minél több ember válik be, annál jobban jár a csapat. nem értem hogy lehetne ez negatív a jövőben..így azt sem, hogy lehetne ezt utólag értékelni.

Pláne ha ezek közül 3 év múlva eltradelünk valakit, mert elit lesz de nem tudjuk megfizetni..és azon a picken meg hozunk majd 5 másik játékost. Ilyen alapon sose fogjuk tudni megítélni a jövőben, mert bármelyik érintett elcserélése, ami picket ad, majd azzal a pickkel kiválasztott az befolyásolja ennek a megítélést, miközben már rég semmi köze ehhez..

Ez csak egy érdekesség, hogy mi lett a sorsa annak a picknek. Nem tervezte senki előre, hogy majd ebből ennyi pick lett. Így alakult. Az is tök mindegy kit húztunk belőle, ez is csak érdekesség. Nem kell összehasonlítgatni, mert nem csak draftról épül egy csapat.

A raidersnél se lehet a Mackért kapott pickeket úgy nézni, hogy azt Mackért húzták mindet és ez a pótlás. Hiszen Mack fizetése kikerült a sapka alól, ahova máris befért így Antonio Brown, így ő még pluszban hozzámemenne a képlethez ha összeadás lenne.

De nem az, mert minden összefügg mindennel és nem létezik olyan, hgy csak draftról pótolsz. Mikor van hosszabítás, Fr.Tag, FA igazolás is és mindnek a fizetése közrejátszik a többi játékos sorsába. Mert lehet szeretnénk, hogy maradjon, de nem tudjuk megoldani az anyagi részét..

Egy csere QB-ért, mert JG az lett volna ha marad, amíg TB itt van. A fizetéséről ne is beszéljünk, mennyi helyet vett volna el a többiektől..Bőven jobb opció bármilyen másik játékos. Darabszámra meg ennyi + még pick az pedig pláne jól néz ki. És ettől független ha mind bust lesz és JG meg HOF az is tök mindegy..mert nem ez határozza meg ezt az érdekes összehasonlítást.

Köszi Croaker. Megmosolyogtatott ez a cikk :)

Amúgy nem tudom miért kell a részleteken fent akadni megint... Croaker csak levezette,hogy Garoppoloért nem csak egy 2. Kört kaptunk hanem sokkal többet. Az öreg kb. A semmiből (mert 1 darab második kör az semmi,kb. 50/50 ha kihúznak valakit beválik vagy nem) csinált egy valag picket...

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

A mester zsenialitását nem vitatva megjegyezném, hogy nem egy semmi (2. körös) pickből csinált 5 játékost és egy jövő évi választást, hanem a pickcserék alatt időnként a saját pickjeinkből is odaadogatott egyet-egyet  a cserepartnereknek és Jimmy G. is belekerült anno egy második körbe. A végén szerintem (ez fontos!: SZERINTEM!!!) egy tehetséges (bár sérülékenynek tűnő) QB-ért és 5 játékos választási jogáért lesz 6 játékosunk. Az meg, hogy kit hányadik helyen választanak ki a drafton, az fontos dolog az ilyen meccshiányos hónapokban, de pontosan tudjuk, hogy a világ valaha volt legjobb játékosa is kiválasztható a 199. helyen, miközben hol van már előle a 198, magasabbra értékelt játékos. És mire kiderül, hogy megérte-e a bolt, addigra már senki sem emlékszik a fenti (egyébként érdekes és szórakoztató) cikkre...

Azért, hogy egyesek, itt kommentben, ebből, a "kis színes" cikkből is képesek egy doktori disszertációval megegyező elemzést rittyenteni....nem semmi! :))))