Mock Draft Péntek

Kép
mock

A maival együtt már csak négy péntek van hátra a 2019-es NFL Draftig és mi minden pénteken jelentkezünk egy mock drafttal. A mai nap egy Patriots specifikus mock draft kerül ki, amit a The Draft Network mock draft szimulátorában tettem össze. Jöhetnek a kommentek, ne kíméljetek!

 

1/32: Clelin Ferrell, EDGE, Clemson

Trey Flowers távozott a Lionsbe és bár érkezett helyette Bennett, a defensive end poszt így is erősítésre szorul. Wise és Rivers mellet simán elfér egy Clelin Ferrell, aki ráadásul mindkettőjüknél tehetségesebb játékosnak tűnik. Az egyetemi bajnokság egyik legjobb védelmében játszott kiválóan három éven át. Passz siettetés mellett a futás elleni védekezésben is magas szinten játszott. A játék elindításakor kirobban a pozíciójából, ami fontos is, mert az utána következő lépések már nem annyira gyorsak. Bár atletikusságban vannak nála szerencsésebbek, ezt technikai repertoárjával és nagy munkabírásával tudja kompenzálni.


2/56: Deebo Samuel, WR, South Carolina

Nincs 6 láb magas, így nem a feldobom neki a labdát és leszedi elkapó, viszont fantasztikus útvonalakat fut, amit gyenge irányítója miatt nem igazán tudott yardokra váltani az egyetemen. Kívül és slotból is tud elkapót játszani és bármelyik NFL sémában megtalálja a helyét. Lehet, hogy nem lesz No1 elkapó, de az egyik legjobb második számú opció lehet a ligában.


2/64: Jace Sternberger, TE, Texas A&M

Rob Gronkowski befejezte pályafutását és a tight end pozíció azonnali szükséggé vált a csapatban. Mondhatnánk, hogy meg kell találni Gronk utódját, de ez tulajdonképpen lehetetlen feladat. Jace Sternberger elkapó tight end, aki bár a Combine-on nem nyújtott kiemelkedőt, az egyetemen 2018-ban csak egy tight end kapott el nála több yardot és a 10 touchdown is magáért beszél. Ráadásul mindezt a SEC konferenciában, ami a legerősebb az NCAA-ben. Megvan hozzá testalkata és az akarata is, hogy ne legyen kolonc a futójátékok blokkolásánál, azaz egy kis képzéssel itt is hozhat egy jó átlagot.


3/73: Riley Ridley, WR, Georgia

Produktívabb NFL karriert jósolnak neki, mint amilyen az egyetemen volt. A legjobb útvonalakat futja az összes elkapó közül. Hogy mégis elérhető a harmadik körben, az annak köszönhető, hogy igen gyengén teljesített a Combine-on. Azonban ő nem az atletikusságával veri meg a corner backeket, hanem technikai tudásával és a már említett tűpontos útvonalaival.


3/97: Kahale Warring, TE, San Diego State

A két leglyukasabb poszt a csapatban az elkapóké, így az első 5 választásból 2-2 ezt orvosolja. Kahale Warring talán a legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező tight end az idei drafton, ami annak köszönhető, hogy középiskola utolsó évében kezdett el csak amerikai focizni (előtte vízilabdázott, kosárlabdázott, úszott, terepfutott, focizott). Fürgeségben és gyorsaságban felveszi a versenyt az elkapókkal, de prototipikus tight end testfelépítése van. Ahhoz képest, hogy csak nem régóta játszik, jobb útvonalakat fut, mint sok más tight end, de azért bőven van mit fejlődnie ebben. A San Diego State támadó sémája a futást részesíti előnyben, így van tapasztalata futás blokkolásban is. Semmiképp nem áll kész még teljesen az NFL-re, de óriási potenciál van benne, amit a Patriots stáb kihozhat belőle.


3/101: Will Grier, QB, West Virginia

Jó a technikája, rövid és középtávú dobásai pontosak, jól olvassa a védelmeket. Jól mozog a zsebben és szenvedélyes vezér a pályán és azon kívül is. Ezek mind, ideális Patriots irányító ismérvei. Azonban testfelépítése nem ideális, csak 6 láb 1 inch magas. Ezek mind, Hosszú labdái pontatlanok és az egyetemen inkább emberfogásos védelmek ellen játszott, így nem tudni, hogy a területvédekezést preferáló védelmek ellen, hogyan teljesítene.


4/134: Bobby Evans, OT, Oklahoma 

Trent Brown és LaAdrian Weddle távozásával, valamint Wynn sérülésével sok lett a kérdés a bal oldali támadó tackle poszton. Ha minden jól megy Wynn visszatérésével stabilizálódik a helyzet, de akkor is kelleni fog egy jó csere. Ráadásul Evans mind a jobb, mind a bal oldalon játszott, így ideális swing tackle lenne. Jim McBride, a Boston Globe újságírója töltött el értékes időt Belichickel, amikor a mester egyetemi Pro Dayeket látogatott és ott Belichick kifejezetten dicsérte Evanst.


5/205 Devine Ozigbo, RB, Nebraska

Tavaly White és Sony Michel remek futó párost alkottak, illetve Burkhead is hozzájárult a csapat sikerességéhez, amikor egészséges volt. Azonban Hill sérülése miatt hiányzott egy nagydarab erőfutó a repertoárból.


6/239 Tre Lamar, LB, Clemson

A mai modern NFL-ben a linebackereknek egyre több dolguk van a passz elleni védekezésben, ezért egyre könnyebbeket, egyre gyorsabbakat keresnek a GM-ek. Nos, Tre Lamar nem ilyen. Ő egy régivágású, futás elleni linebacker. Viszont Bill Belichick nem azt nézi mire nem vagy képes, hanem azt, hogy miben van jó és aztán megtalálja a szereped a csapatban.


7/243 Greg Gaines, DT, Washington

Szintén nem a modern belső falember megtestesítője, viszont Belichick szeret a fal belsejében olyan játékosokat is használni, akik termetükkel és játékukkal területet foglalnak és nem a passz siettetés a dolguk.


7/246 Jalen Hurd, WR, Baylor

Ő volt az a futó(!) a Tennessee egyetemen, aki miatt Kamara anno kevés játéklehetőséghez jutott… tavaly váltott posztot és csapatot, ami jól sikerült és bár még nem kész elkapó, tehetsége már az első évben megmutatkozott. Gyakorló csapatban tudna tovább fejlődni.


7/252 Jonathan Ledbetter, EDGE, Georgia

Nem igazán van posztja. Defensive endnek nem elég gyors, defensive tackle.nek nem elég erős. A megoldás mégis az lehet, hogy felszed 10-15 fontot és bejjebb lép, mert ugyanakkor megvan a tehetsége és tudása ahhoz, hogy NFL játékos legyen belőle.