Négy kompenzációs picket kapott a Patriots

Kép
NFL draft

Kedden magyar idő szerint este kiosztásra kerültek az idei draftra a kompenzációs pickek, a Patriots négy ilyen plusz választási lehetőségre lesz jogosult április végén.

Ahogy az várható volt, két harmadik körös (98. és 100. pick), valamint két hatodik körös (212. és 213.) pickkel gazdagott a Patriots. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is lehet már kompenzációs pickeket cserélni. Az áprilisban megrendezésre kerülő drafton, ami Las Vegasban lesz megtartva, a New England összesen 14 pickkel rendelkezik (1 db első kör, 3 db harmadik kör, 2 db negyedik kör, 1 db ötödik kör, 4 db hatodik kör, 3 db hetedik kör).

Hozzászólás

Javítsatok ki, de emlékeim szerint régen volt már ilyen sok pickünk.

Így BB végképp hódolhat a pick cserélgetős szenvedélyének. :D 

Arról esetleg van valakinek információja, hogy a pick cserélgetésre vannak-e előírt vagy kialakult szabályok, pl. mi az értékegyeztetés alapja - mondjuk 3 db 6. kör ér egy 3. kört vagy ilyesmi. :) És van-e egyéb bármilyen megkötés, vagy itt szabad piac van, mindenki úgy sáfárkodik, ahogy tud?

Van rá többféle táblázat, hogy kb melyik hely mennyit ér, de mindenki lehet kvázi bármennyire ostoba, és adhat egy pickért táblázat szerint többszörös értéket is. Ja, és a táblázat nem egy hivatalos valami, hanem az évek során több szakértő is nyilvánosságra hozta a saját értékrendjét. Hogy melyik a leginkább elismert azt nem tudom, mert a csapatok úgysem aszerint cserélgetnek és így nem érdekelt.

A 6.körös pickek értéke minimális, arra jó egy ilyen pick, hogy 2-3 nagyon max 4 helyet felmozogj mondjuk a 3.körben. Tehát olyan nincs hogy 3db 6.kör ér egy 3.kört. A saját 3.köröd meg egy 6.köröd adod és felmozogsz 2-3 helyet a 3.körben, arra elég.

Második körös felmozgásnál nagyon max 3 hely, de inkább 2. Itt láthatóak az értékek..Ettől nagyon kicsi százalékban térnek el, nincs olyan GM aki több 100 pontot veszít a tradeknél..Olyan van, hogy 30-40 pont, de az inkább korai körök cseréjénél vagy játékost is bevonva, de leginkább jövő évi picket hozzárakva fordul elő és már nagyon magas összértéknél van csak. Tehát ilyen 200-as értéknél, nem lesz elég a 170 pont, de 1200-nál elég lehet az 1170-is. A jövő évi pick, pedig mindig kevesebbet ér mint az adott évi..

https://www.drafttek.com/NFL-Trade-Value-Chart.asp?RequestTeam=NE

Amúgy itt pl nem számolnak 14 pickkel, amin tegnap én is meglepődtem, mert eddig a legtöbb helyen úgy volt írva, nincs 5.körös pickünk pl..

Köszönöm, pont ilyen táblázatra gondoltam - nagyon tanulságos, milyen mértékben csökkennek a pickek értékei, ahogy megyünk lefelé. Eszerint összesen nincs 1200 pontnyi pickünk, ami nyilván csak egy kereskedés esetén érdekes, de mégis ad egy támpontot.

Köszönöm! :)

A 6. és 7.körösök semmit nem érnek sajnos jelentős felmozgás szempontjából..Esetleg arra jók, ha valósan húzni akarunk velük, hogy potenciálisan, kinézett UDFA játékosokat megszerezzünk. De ugye így drágábbak is lennének..Eleve nem fogunk húzni 14-t, főleg nem utolsó 2 körben hetet így kisebb felmozgásokra lehet számítani, akár úgy is, hogy valamelyik 3.körössel hátra mozgunk. Szerzünk így két 4.kört pl, majd ezekhez hozzáadva 1-2 helyet felmozgunk a célpontokért.

Érdemben 5 pickünk van idén.

Mi az utolsó határidő, amikor megdől Tom sorsa? Nem bírok már magammal, nagyon remélem, hogy itt marad.

Kíváncsi leszek mi lesz az első korunkkel.