Négy megjegyzés a 2. előszezon mérkőzésről - Pats vs. Panthers

Kép
ps-match_vs-Panthers

A New England Patriots legyőzte a Carolina Panthers csapatát a idei második felkészülési mérkőzésén 20-10-re, ezzel megszerezte az első győzelmét is, de ennél sokkal fontosabb újabb 60 percnyi értékes tapasztalathoz jutottak a játékosok valódi ellenféllel szemben.

Az első számú támadók és védők is korlátozott mértékben, de pályára léptek. Teljesítményükben az eddigi nyári játékuk köszönt vissza mindkét csapatrésznek: a támadósor egy nagyjátékon kívül keveset mutatott, a védelem szinte minden egyes alkalommal megkeserítette P.J. Walker dolgát, amikor passzolni készült és labdákat is szerzett.

Egyetlen üde színfolt a támadók játékában

Nem aratott közönségsikert a kezdő támadósor első két támadása, ami három-három játékot követően punttal fejeződött be. Különösen, hogy többségében a Panthers cseréi ellen szerepeltek. A harmadik támadásra azonban végre elindult valami: Mac Jones 45 yardos elkapással találta meg az oldalvonal mellett Nelson Agholort. Tökéletes passz volt Jonestól és újabb jele volt, ami az edzéseken is nyilvánvalóan látszik, hogy megvan az összhang Agholorral. Pár játékkal később Ty Montgomery TD-t érő futásával megszerezte a vezetést a Patriots.

Három támadásnyi idő és összesen 16 játék jutott Jonesnak. A támadófal széléről mindkét kezdő tackle hiányzott, ezért nem lett volna bölcs túlerőltetni Jones idei első hivatalos szereplését, de ettől még sajnos nem lehetett érezni, hogy a támadójátéknak bármilyen ritmusa lenne. Agholor 45 yardos elkapása volt a fénypont, ami nem tudta feledtetni a többi kevésbe említésre méltó produkciót, amiből már túl sokat látott az ember a nyáron.

Jones 4/8 passzkísérlettel, 61 yarddal és 1 sackkel zárta a napot mielőtt a második negyedben átvette a helyét Brian Hoyer.

A védelem diktálja a tempót

Az edzőtáborhoz hasonlóan a védelem a Panthers ellen is folytatta jó játékot, és továbbra is rémálmot jelentenek az ellenfelek számára. Deatrich Wise és Josh Uche is sackkel kezdett, Ja´Whaun Bentley egy oldalpasszt állított meg mínusz yardon és szinte minden játék nála végződött szereléssel. Matthew Judon és Christian Barmore folyamatosan az irányító arcában volt az első negyedben. A kezdők helyére a második negyedben érkezett a második sor.

A cserék is folytatták a kezdők teljesítményét: Josh Bledsoe okozott fumble-t a második negyedben, amit Myles Bryant szerzett meg. A minőségi és mély safety poszt ellenére Bledsoe nagyon jól játszik és élni tud azzal a sok lehetőséggel, amit az edzéseken és a mérkőzésen adnak neki az edzők.

Mack Wilson sebességét nem lehet nem észrevenni. A második negyedben volt egy elütött passza, ami könnyen interception lehetett volna. Bár egyelőre csak a második számú védelemben szerepelt, de olyan különleges adottságai vannak, ami újdonság a Patriots linebackerei között és teljesn új dinamikát kölcsönöz a védelemnek.

Shaun Wade második évét tölti az NFL-ben, de Malcolm Butler és Joejuan Williams sérülését kihasználva törhet előre a cornarbackek csapaton belüli rangsorában. A harmadik negyedben szerzett egy interceptiont.

Sam Roberts tett fel a pontot az i-re, amikor a megszerzett egy fumble-t a gólterületen, majd Brendan Schooler kapott el egy Carolina passzt, amivel megnyerte a meccset a New England. Az újoncok ezúttal eleget mutattak, hogy lezárják a találkozót.

Zappe gyűjti a tapasztalatot

Jonesnak három, Hoyernak egy támadás jutott, a hátrelévők során végig Bailey Zappe volt a pályán, biztató, amilyen teljesítményt az újonc irányító nyújt és ezen az sem változtat, hogy többet a 50 yardos touchdownt eredményező interceptiont. A félidő előtt jó érzékről tett tanúbizonyságot, tudta, hogy mi miért történik körülötte a pályán. Devin Asiasi (19 yard) és Tre Nixon (11 yard) is szép elkapást mutatott be, amivel adott volt a jó kezdést. James Ferentz 15 yardos büntetése szándékos keménységért azonban megakasztotta a támadást.

Zappe nem tagadhatja, hogy még csak egy újonc: nem mindig ismeri fel a blitzeket, hogy melyik irányból és honnan érkezett plusz védő szabadon, vagy egy felesleges sack, interception, de emellett vannak pontos és jó passzai és nem elveszett az irányító zsebben, már érezhető a jelenléte. A második félidő első támadása során Lil'Jordan Humphrey 20 és 26 yardos passzt kapott el tőle, majd a következőben jött még 16 yard.

A Patriots reményei szerint Zappenek idén sosem kell téttel bíró körülmények között pályára lépnie a bajnokságban, de biztató, hogy a csapat megint talált egy irányítót, aki nem ijed meg a saját árnyékától és jól lát a pályán. A Raiders ellen vélhetően már nem kap ilyen nagy szerepet, de értékes tapasztalatot tudott szerezni az első két mérkőzésen.

Jöhet Las Vegas

Az előidény utolsó hete következik, amit Las Vegasban tölt a New England. Két közös edzés, majd jön a harmadik felkészülési meccs Josh McDaniels és a Raiders ellen. A Panthers meccs előtti edzéseken nagyot lépett előre a csapat felkészültsége és játéka. Remélhetőleg van még legalább akkora fejlődési lehetőség bennük, mint amit ezen a héten mutattak.

A kezdő támadók egyelőre keveset voltak a pályán, amit részben motiválhatott, hogy a kezdő támadófalban nem egészséges mindenki, de a Raiders valószínűleg sokkal több időt kapnak. Szükségük is lesz a játékra, mert futójáték és passzjáték terén is még van hova javulni.

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

Köszönjük a meglátásokat, reálisak!

Részemről van néhány észrevétel, amelynek a jelentősége majd kiderül a későbbiekben.:

  1. A védelem valóban remekelt a Panthers2-3 ellen, néhány újonc bravúrokat is bemutatott, azaz a Patsdef.2-3 is jó volt. Egyet nem tudunk csak egyelőre, mire képes a def. egy jó csapat kezdői ellen.

  2. Szerintem Humphrey volt a legjobb támadónk, kemény/szorongatott/hosszú elkapások, remek punt játék. BB szereti, ha valaki sokoldalú és harcos. Rajta kívül Bentley (5 solo tackle!) és Uche tetszett, Nixon formája visszaesett.

  3. Zappe ügyes/vagány, de persze tapasztalatlan, ám néhány remek hosszú passzát elszúrták az elkapók, az INT-jét pedig félreértésnek vélem. Azt nem igazán értem, hogy a Vegas ellen miért játszana keveset/kevesebbet. Úgy rémlik az utolsó előszezon meccs a rosterharc jegyében zajlik, azaz nem a kezdők/közvetlen backup-ok játszanak.

  4. Érdekesnek vélem a snap viszonyokat. A nagy többség ugyan kiegyensúlyozottan vett részt, azaz ~25-50%-os részvétellel, de közel 80%-kal C K.Russel vezeti a listát. Úgy tűnik Öt szánjuk center backup-nak. Kicsit megdöbbentett Peppers (sérülés,formahanyatlás?) és Bourne (ajaj, ha kutyaház!) 0 snap-je, a többi 9 játékos nullázására találni magyarázatot.

  5. A büntik száma sajnos változatlan, 12-104 yard, köztük jó néhány értelmetlen/elkerülhető (Ferentz, Barmore, 12 játékos a pályán, 4 false start).

Aszongya' az NFL.com, hogy Thornton legalább 8 hétre kidőlt egy kulcscsont sérülés miatt

Ennek a hírnek nagyon nem örülök, még akkor sem, ha tisztában vagyok vele, hogy a szezon első 4-6 meccsén (és reméljük az egész szezonban sem fogunk rászorulni a rendszeres játékára) nem valószínű hogy sokat látott volna pályát. Go Pats! :)

Örülök, hogy megint itt vagy DoM. 

TE D. Keene cut. A "svájci bicska" kicsorbult. :(

Bourne helyzete Nekem kicsit aggasztó. A Panthers ellen be se öltözött, pedig nem sérült. BB tipikus válasza a kérdésre: "Nem volt elérhető!"??? A közös gyakorlás során frusztrált volt és az edzőtáborban sem villogott. Néhány szakíró már trade-ről beszél... Hát nem tombolok a gyönyörűségtől, biztos pontnak látszott...