Nem sikerült

Kép
EB

Vége a szezonnak. A szezonnak, ami talán a leghektikusabb volt az elmúlt 20 évben. Nem volt könnyű egy pillanatig sem, sok minden történt, jó és rossz is, de valahogy nem volt elég. Volt, hogy nagyon jól játszott a csapat, volt hogy nagyon rosszul. Igazi hullámvasút volt ez az év.

Ezen a mérkőzésen igazából nem játszott sem jól, sem rosszul a csapat. Volt, hogy úgy futott át a védelmen Derrick Henry, mintha ott sem lettek volna, de volt, hogy simán megállították. A támadók is volt, hogy szépen játszottak és viszonylag könnyedén eljutottak a gólvonalig, ahol aztán nem tudták 1 yardról már bevinni a labdát, kétszer is! 

Sok kis apró hiba volt, de az ellenfél annyira jól játszott, hogy sajnos most ezek az apró hibák sem fértek bele.

Brady úgy nyilatkozott most, hogy nem valószínű, hogy visszavonul. Ami azt jelenti, hogy a labda a Patriots térfelén pattog. Ha sikerül jó támadócsapatot építeni köré, akkor nehezen hiszem, hogy ne tudnának megegyezni vele. Azonban ha nem, akkor simán elképzelhető, hogy elmegy. Fura, mert ha belegondolunk, volt olyan hetünk, amikor így nézett ki az elkapógárda: Antonio Brown, Josh Gordon, Julian Edelman, Demaryius Thomas és Phillip Dorsett, az IR-en pedig ott csücsült az elsőkörös reménység N'Keal Harry. Mi kell ennél több?! Aztán pillanatok alatt el is tűnt az egész... Egyszerűen nem látom magam előtt, hogy Brady egy pick6-szel, mint utolsó dobással vonuljon vissza. Még ha ez is volt a terv, ezek után szinte biztos vagyok benne, hogy ha nem nálunk, de valahol le fog húzni egy évet és nyilván szeretne egy SB-győzelemmel visszavonulni. Az biztos, hogy csak olyan csapatba fog menni, ahol van esélye erre, vagy marad a Patriotsnál, vagy visszavonul. Levezetni, pénzért nem fog menni sehova. 

Devin McCourty (akinek lejár a szerződése) szintén nem tervezi a visszavonulást. Azonban Ben Watson azt mondta, hogy nagy eséllyel ez volt az utolsó mérkőzése és Matthew Slater is úgy nyilatkozott, hogy azt fogja tenni, ami a családja számára a legjobb. Ez pedig tudjuk, hogy az esetek többségében mit jelent...

Sok fontos játékosnak jár le a szerződése, a már korábban említett DMC-nek, Kyle Van Noy-nak, Jamie Collinsnak és még sorolhatnánk... Egy biztos, nem lesz unalmas holtszezonunk.

A személyes véleményem az, hogy Bill Belichick 100%, hogy maradni fog. Akkora szenvedély van még benne a játék iránt, hogy nem látom magam előtt, hogy csak leüljön a kanapéra, esetleg szakértősködjön. A gyerekei már felnőttek, az unokázás jó dolog, de azt megteheti bármikor, ráadásul a barátnője sem úgy tűnik, hogy ne élvezné azt a közeget, amiben jelenleg élnek. Ha az egészsége megengedi, én látom azt benne, hogy felépít egy újabb dinasztiát, bebizonyítja, hogy Brady nélkül is megy, és ahogy ez megtörténik, a csúcson fogja abbahagyni.

Tudom, hogy most mindenki szomorú és csalódott (nyilván én is), de bármi is történjen az elkövetkező hetekben/hónapokban, egy dolog biztos: 31 csapat szurkolói valószínűleg csak álmodnak olyan 20 évről, amiben nekünk részünk volt, megéltünk 6 SB-győzelmet, ezért örökké hálásnak kell lennünk a csapatnak és a vezetőségnek. Ha pedig a többi csapat szurkolói most rajtunk köszörülik a nyelvüket, csak rajta! Lehet reménykedni, hogy majd most talán az ő csapatuk is odaérhet, de mint tudjuk, csak egy érhet oda...

Ezúton szeretném megköszönni nektek, hogy ebben a szezonban is velünk tartottatok, immáron egy új oldalon, valamint a szerkesztőtársaimnak is az egész szezonban mutatott fantasztikus munkát! Köszönöm!

Természetesen az offseasonben is várunk továbbra is mindenkit.

Most mindenki szusszanjon egyet, élvezze a hátralévő meccsek már kívülállóként és a játék szépségéért. Jövőre pedig ismét páratlan év lesz, visszavesszük majd ami a miénk! :)

Hozzászólás

Danna én is köszönöm a szerkeztőség egész éves munkáját, minden szurkolótársamnak a sok fajta véleményt. A csapat előtt szerintem két út áll, ha Tom marad, méltó utolsó évadot teremteni neki, ezzel tartoznak a GOAT-nak, ha megy, vagy befejezi, akkor rámenni valahogyan a Clemson irányítójára Trevor Lawrencére és vele felépíteni egy új dinasztiát. Tudom, hogy most sok negatív jelet kapok, de ez szerintem a csapat jövöje. Még egy ilyan 199-es nem lesz a drafton.

Halihóóó, 

Azt Dannával egyetemben én sem tudom elképzelni, hogy Brady utolsó passza Patriots mezben egy pick6 legyen, úgyhogy ennek következtében várom az offseasont és azt remélem, hogy az összes jelenleg épp a Patriots dinasztia elmúlását elemző szakértő nagyot téved, illetve hogy sok-sok Patriots győzelemnek fogunk még itt közösen örülni! 

A szomorúság mellett él bennem a remény, hogy BB és TB marad, JMD elmegy (én a mostani állapotot elsősorban az ő nyakába varrom a sok hónapos tehetetlenség miatt), és jövőre egy jobb támadóegységgel újra, jobb reményekkel tele nekivágunk. Bradynek így nem szabad visszavonulnia, minden hülye szakértő ah utolsó picksixet fogja emlegetni élete végéig, ezt méltatlan lenne így hagyni.

Jövőre kell egy csapat köré, ami SB esélyes, higy legalább a lehetőséget megadjuk neki, hogy odáig vezesse őket.  Ezt remélem Kraft is így látja, BB meg egy évig ne csak a jövőt lássa...

Ha annak idején a Sheriff-nek megadták, hogy egy Lombardival a nyeregtáskájában lovagolhasson el a naplementébe, akkor a mi G.O.A.T.-unk is megérdemelné (még jobban is!).

Nyilván nem leszek népszerű ,de én nem bánnám,ha TB visszavonulna,ez semmit nem von le abból,hogy Ő minden idők legnagyobb irányítója,de igazság szerint,már a SB után vissza kellett volna vonulnia és akkor nem kerül ebbe a helyzetbe. És azért kellene szerintem visszavonulnia (nem fog) mert a most már nyilvánvaló korlátai (romló passz pontosság ,baromira fél a sérüléstől,a legkisebb nyomás esetén azonnal lefekszik vagy kidobja a labdát)  baromira bekorlátozzák a csapatépítés lehetőségeit. Neki most már passz és runblockban is ligaelit O line kell,ráadásul megfelelő depth-tel-lsd Andrews kiesése-,konstansan működő futó és TE játék és olyan wr-ek akik a 1,5 m-es körben érkező labdát mindent elkapnak. Ezt mindet megoldani nagyon nehéz így egyszerre.

Idén csak annyi kellett volna kb. hogy nem herdáljuk szét az év elején meglévő WR sort. Pontosan emlékszem hogy örömködtünk itt az elején, aztán milyen rossz volt nézni ahogy semmivé foszlott az a csapatrész.

Gordon egy szerfüggő, teljesen felesleges volt idén az X+1. esélyt megadnunk Neki, AB-ről nem tudtuk azt, hogy az NFL egyelőre eltiltja, D. Thomas így már feleslegessé vált akkor és nem is fértünk volna a sapka alá, Harry egyelőre újonc. Nem elhárdálás volt, hanem egyszerűen nem volt szerencsénk.

Ezt a meccset a támadósor vesztette el.14 pontot csinált a támadó Titans,az elkapói semmit sem értek el.

Viszont a mi elkapóink - Harry 7/2,Sanu 5/1,Dorsett 4/1 - sem tudtak semmit sem csinálni.Edelmant hagyjuk,ő nyilvánvalóan több sérüléssel küzd.Sajnos ilyen gárdával még jó O fallal együtt - O sack - sem tudott Brady semmit sem elérni.

Jövőre kell egy jó TE és 1-2 jó elkapó,különben messze lesz a rájátszás.

Ami Bradyt illeti,néztem hova mehetne innen.Rájátszás esélyes csapat talán a Colts és a Tampa lehet,ahol nincs megfelelő QB.Más QB hiányos csapat túl gyenge,nem hiszem,hogy zakókat akar átélni.

És még valami.Sajnos az utolsó két meccs a picksixén ment el.Ez még inkább jelzi vagy az elkapói gyengeségét,és/vagy az ő visszaesését.

Ezt az utolsó meccsre sztem nem igaz,az hogy 10 Mp-cel a vége előtt bukó állásnál dobott egyet,az nem osztott,nem szorzott.

A Dolphins elleni meccsre se igaz, mert ott még megfordítottuk a meccset. csak sajnos a védelem nem tudta megállítani a Delfineket a végén.  

Az első benyomást a mai meccsről inkább hagyjuk. 1 yardrol nem TD csinálni magárt beszél.

A jövőt latolgatni meg felesleges, mert szerintem még az érintettek sem tudják h mi lesz..

Köszönjük a srácoknak a szezont és jó pihenést nekik... 

Köszönöm a szerkesztőknek is azt a sok és áldozatos munkát, amivel ilyen magasra emelték az oldal színvonalát.

Go Pats! 

Danna, nagyon jól szóltál.

És még egyszer hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vesz az oldal működtetésében, szerkesztésben, cikkírásban, podcastban, stb.!

Jövőre (szerintem TB-vel a kapitányi székben) megmutatjuk!

Go Pats!

Így van a legfontosabb lemaradt,nagy köszönet a szerkesztőknek !

 Köszönet a szerkesztők egész éves munkájáért.

Én egyáltalán nem vagyok csalódott. Szerintem ez a csapat kimaxolta a lehetőségeit. Ennyi volt benne. A meccsen is csak kicsit bosszankodtam, amikor egy yardról nem sikerült 3 kisérletból semmit elérni, vagy amikor egy félpályás labdaszerzésből puntig jutott a csapat. De meg ez sem igazán lepett.

Hogy mit hoz a holtszezon, érdekes lesz.

A csapatot viszont nem temetem. Jelenleg ott tart, hogy van egy ligaelit védelme, egy - még tartalékosan is - a végére összeállt jó támadó fala, egy ligaelit speciális egysége, ha Brady marad, akkor egy közepes, ám tapasztalt irányítója. A visszavonulások és a távozások ezen persze sokat változtathatnak. Ha TB nem marad, akkor az idei teljesítményét szerintem egy átlagos game manager irányító is tudja hozni. Idén már úgy tűnik, hogy nem ő csinál jó elkapót az átlagosból, hanem belőle csinálnak jó irányítót a jó elkapók. Ennél gyengébb támadókat (elkapókat), mint amit AB és Gordon elküldése után a pihenő hetet követően láttunk, nehezen tudom elképzelni, hogy még egyszer sikerül összerakni. Ha mindenki elmegy Harrytől Dorsettig, JE kivételével (nem fog) talán akkor sem fogok nagy űrt érezni.

Abban viszont nem hiszek, hogy a Kraft-BB duó all in-t mond csak azért, hogy TB-nek jó legyen még egy évre. Az nem a Patriots lenne. Pláne, hogy egy augusztusban SB esélyesnek tűnő keret az NFL-ben nem garancia semmire, mint azt az idei Pats is mutatja. Sokkal inkább illene az eddigi stratégiába, ha TB-vel nem kötnek szerződést. Az inkább egy évvel korábban, mint egy évvel később a kelleténél menjen elv alapján.

 

Kicsit lehiggadva: A beharangozó rovatba írtam, ha kikapunk, igen érdekes pár hónap elé nézünk. Hogy ki mit nyilatkozik a meccs utáni első 1-2 nap, az szerintem nem mérvadó, kivétel, amikor valaki rögtön asztalt borít, de ilyen  nem volt. Én nehezen tudom elképzelni, hogy Brady köré őszre erősebb csapatot tudnának összerakni,  mint a mostani. Edzők fognak elmenni, közte szerintem Scar mester is, sok az idősebb játékos, aki közül nem csodálkoznék, ha többen abbahagynák, sok ember szerződése lejár, akik közül nem sokat szoktunk megtartani. Biztos, hogy komoly mozgás lesz a roosteren, a szuper draftokban sem lehet reménykedni. Az idei csapatépítés pedig - támadó oldalon - nem volt valami sikeres.

Brady számomra is a GOAT, végigkövettem a teljes pályafutását, nem szeretném, ha belemerevedne a " 45 éves koromig akarok játszani "  elképzelésébe, nem szeretném, ha úgy vonulna vissza, mint akinek sikerült lerombolnia a nimbuszát. Sajnos az idén nem tudta tartani az eddigi színvonalát, különösen nyomás alatt sokat romlott a teljesítménye, de általában is több rossz döntést hozott mint eddig. Tény, hogy az elitebb csapatok ellen és a kulcsmeccseken nem tudott az a vezér lenni, mint eddig. Nála szerintem ebben a szituációban Gisele álláspontja is hangsúlyosabban fog érvényesülni a jövőjével kapcsolatban. 

Szerintem egyáltalán nem lenne ránézve derogáló, ha azt mondaná, hogy szép volt, jó volt , jöjjenek a fiatalok és elegánsan távozna.  Neki már kellene ( és meg is érdemelné ) hogy elit fal mögött, egy komoly elkapó csapatnak dobáljon, de ezt nem fogja tudni megkapni a Patsnál és más csapatnál sem.

Esetében biztos vagyok, hogy kivételesen  mr.Kraft álláspontja is komoly tényező lesz saját döntése és BB elképzelése mellett, a jövőre vonatkozóan.

Sajnos az utolsó két mérkőzés  túl sok rossz döntést, végrehajtást, hibát hozott mind a játékosok,  mind az edzők részéről, nagyon rányomva a bályegét az egész szezonra.  Számomra az a legrosszabb érzés, hogy az eddigi kiesések, vesztett döntők esetében mindig ott volt, hogy " nem baj, jövőre bármi lehet " most erre kisebb esélyt adok.

 

 

 

Közhelyesen, olyan volt ez a szezonunk, mint akinek van egy egy drága, kurv@jó verdája, de valami nem ok benne. Menni megy, de nem azt a teljesítményt adja le, amit tud. És a szakszervizesek meg az utca végén Sanyi bácsi, az autószerelő is csak hümmög, hogy nem tudja mi van vele, kipróbálnak ezt-azt, de semmi. Hát idén így jártunk: semmi... 

De új autót nem veszünk, van fél évünk rendbe tenni a Patsmobilt! :-)

A facebook oldalra is megtettem, ide is szeretnék bemásolni egy kommentet egy másik oldalról, ami szerintem nagyon jól leírja a helyzetet:

 

"Nem értem ezt a nyafogást és BB, JMD és TB12 temetést. Nem történt semmi különleges, mindössze végre volt egy BB nevelés, aki képes volt tanulni a mesterétől, illetve tetves nagy mázlija volt Tannehillel, mert Mariotával sehová sem jutott volna. BB és a Pecc temérdek ilyen szoros meccset nyert meg az elmúlt húsz év alatt. Most kivételesen nem ők nyertek. Van ilyen. Mint pl. a Giants elleni döntőknél.

Továbbra is az a véleményem, hogy nincs itt semmi gáz. Mindenki hozta azt, ami eddig mindig elég volt a győzelemhez, és most nem volt elég. A csapatnak volt BB eddigi 20 éve alatt két őrült 4 és 5 éve, amikor minden bejött. De tényleg minden. A hülye szurkoló meg asziszi, hogy ez mindig így lesz, mert ez a természetes, ha BB-ről, Kraftról, TB12-ről beszélünk. Hát egy frászt!

Az első négy éves csodaperiódusban úgy nyert a Pecc, hogy részint ügyesen bántak az órával és nem kevés mázlijuk is volt. Aztán jött 9 év szopás(bár ilyen szopást a liga csapatainak 99%-a örömmel bevállalná). Bármennyire is úgy tűnt, hogy jönnek az újabb gyűrűk, nem jöttek, holott sokkal nagyobb esély mutatkozott rájuk, mint a négy éves mázlival terhelt csodaperiódusban. Emlékeztetnék mindenkit a 100%-os bajnokság lehetőségére 2007-ben.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy nincs olyan, hogy egy ember, pláne egy csapat mindig nyer, mert jobb, mint a többi. Számos esetet tudunk felsorolni mindannyian, amikor a jobb, felkészültebb, tehetségesebb, ügyesebb kikapott pl. egy szerencsésebbtől. Ugyanis az a teória, ami alapján megállapítjuk valaki(k)ről, hogy jobb, felkészültebb, tehetségesebb, ügyesebb, etc korántsem egzakt és korántsem igaz minden pillanatban. Elég egy rohadt nagy mázli, amivel az ellenfél kiszabadul a látszólag esélytelen helyzetből a védő karmaiból, a bíró elnéz egy kibaszott nagy holdingot és egy 50-50-es lasztit az elkapója a fejével fog meg, miközben kerékbe törik a testét és már cseszheted is az addig tökéletes produkciódat. Csak annyi kellett, hogy a másik is volt legalább annyira motivált, mint te és végre neki is összejött az, ami neked és máris nem te nyertél, hanem ő.

BB nem kötelező sablonok miatt mondja azokat a tiszteletteljes köröket a látszólag bűnszar ellenfélről, hogy jó a Miami, holott pocsék a mérlege és akad jó elem a Bengals gameplanjében, holott csutkára seggutolsók, hanem azért, mert valóban úgy is gondolja és igaza van. Rohadtul nincs olyan, hogy mindig te nyersz. Nüanszokon múlik, hogy te nyersz és ha épp megremeg a rúgód lába, akkor elbuksz három gyűrűt.

Ceterum censeo BB ezt elmérte egy kicsit, JMD most épp nem volt zseniális annyira, hogy ismét legyen egy GWD a tarsolyában, holott eddig zömében volt, és Tibi sem volt csúcsformában, de ettől még ez a Pecc ugyanaz a Pecc, amelyik megnyert hat gyűrűt és szarrá dominálta a ligát. És jövőre sem lesz másként, mert ez az égés elég motivációt adhat egy újabb nekiveselkedésnek, hogy na ne má, hogy így vonuljak vissza. Bár a motiváció még nem garancia semmire... ;)"

Hát ha finoman akarok fogalmazni,akkor ezzel az "érveléssel" (mert azert ez nem az),nem nagyon tudok azonosulni. Persze semmi baj ezzel,ez is egy vélemény!

Nekem más érzéseim vannak, mint annak akinek a hozzászólását bemásoltad. Ez az első év már jó hosszú ideje, amikor azt érzem, hogy teljesen jogosan nem jutott ennél tovább a csapat. Ebben ennyi volt, és ez már a szezon közepe óta látható volt nagyjából. TB - mint már korábban írtam ezen az oldalon - egyértelműen a kiöregedés jegyeit mutatja, és nem fizikailag gondolom első sorban, hanem fejben. Túlóvatoskodja már a dolgokat. Ami nem is csoda, ha azt vesszük hány irányító tudott ilyen idősen ennél jobb teljesítményt nyújtani: Senki. És a számok makacs dolgok. Már az is csoda, ahogy eddig így eljutott. Nem akarom az Ő nyakába varrni a dolgokat, mert nagyon összetett és sok tényezős volt a dolog (edzők, elkapók, falak stb.). Most nem érzem úgy, hogy ott van TB akivel majd jövőre megint jobb lesz, mert botorság lenne ezt elvárni tőle. Ezért nem tudok egyetérteni a beidézett hozzászólással. Persze lehet várni a csodát, hogy lesz egy utolsó feltámadása, de nem ez a realitás. Ha lesz akkor örülünk, de erre kicsi az esély.

Egy Gronk-ka voltunk kevesebbek idén, ha Ő van, akkor nagy eséllyel SB is lenne, de ugye ez már történelem.

Jól kifulladt a csapat a szezon végére, a 2. félidőben még csak a közelében sem jártunk a pontszerzésnek, talán még az ellenfél térfelén sem jártunk. Az "elit" védelmünkről is bebizonyosodott, hogy azért komoly korlátaik vannak. Komoly vérfrissítés várható a két szezon között, én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Brady maradni fog.

Huhhh... Hosszú egy szezon volt, és tényleg Őszinte leszek már vártam,hogy véget érjen. Realista ember vagyok és idén látva a csapatot pont az történt tegnap is amit vártam. A Támadó sor idén szinte végig szenvedett, az okokat tudja sérülések, visszavonulások és nagy dráma az elkapóknál. Hiába vártuk a feltámadást, azért a lelke mélyén mindenki tudta,hogy nem fog eljönni. Nem is jött, és búcsúztunk is ahogy kell.

Viszont a védelem zseniális volt idén, persze a nagy közhely  "védelem nyeri a bajnokságot" is cserben hagyott minket. Csak védelem nem tud nyerni bajnokságot, kell egy közepes támadósor.

És akkor jöjjenek a pozitívumok. BB egy zseni aki most biztosan extra motivált lett, tud és akar is nyerő csapatot építeni és most minden alap megvan hozzá. A Offense nagy átalakuláson fog átmenni, a védelemben ott vannak az alapok amire tudunk építeni. Ami pozitív csalódás volt nekem a végére az Brady volt, a végére bebizonyította,hogy bizony itt a hiba nem benne van hanem a kiszolgáló személyzetben és van ott még a tankban minimum egy év egy újabb SB run. 

 

Most nyugodtan hátradőlve, élvezni kell a focit. Magasabb húzunk a drafton mint szoktunk már ez is felér egy kisebb csodával. Őszinte leszek én már nagyon várom ezt az Offseasont, kell a változás mert ez a csapat megfáradt befásult belassult, kell a vérfrissítés kellenek az új nevek. Egy valakiben megbízhatunk! BB itt van és Ő már fejben az új dinasztiát építi.

Fel a fejjel, leszünk mi még a csúcson a többi szurkoló meg csak köpködjön... Nekik 10-15 évente jut egy ilyen szezon mint az idei nem hogy nyerni 6 Super Bowlt meg folyamat rájátszásban küzdeni. Még visszatérünk! Ebben 100%ig biztos vagyok!

 

Hajrá Patriots! Szebb jövőt szurkoló társaim! 

Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm a szerkesztőknek az egész éves munkát, imádom ezt a honlapot, napi szinten nézem. :)

Annyi kérdés kavarog a fejemben.Mi lett volna ha:

-Sikerül 1 yardról egy QB sneak vagy az egész meccsen jól működő jet/fly sweep? ("Julian, go to your spot!")

-Ha a Kansas elleni meccset nem úgy fújják a sporik, vagy a Dolphins ellen nyerünk és bye weeken vagyunk?

-Ha Chung nem sérül meg?

-Ha JMD nem felejti el a kreatív játékhívást a 2. félidőre?

-Stb.

Örülnék neki, ha JMD menne. Régóta a bögyömben van, nem egyedül az ő hibája ez a vereség, de egy kreatívabb offense koordinátort szívesen megnéznék, feltéve, ha JMD távozása ellenére maradna Brady és Scarnecchia is.

Remélem Brady már kirakta az óráját az edzőterembe, ami visszaszámol a következő Super Bowlig. :)

Nagyon érdekes offseason elé nézünk, izgulok mi lesz a free agentek sorsa. 

Jövőre jobbak leszünk, fel a fejjel! :) 

#LFG 

 Köszönet a szerkesztők egész éves munkájáért.

Én egyáltalán nem vagyok csalódott. Szerintem ez a csapat kimaxolta a lehetőségeit. Ennyi volt benne. A meccsen is csak kicsit bosszankodtam, amikor egy yardról nem sikerült 3 kisérletból semmit elérni, vagy amikor egy félpályás labdaszerzésből puntig jutott a csapat. De meg ez sem igazán lepett.

Hogy mit hoz a holtszezon, érdekes lesz.

A csapatot viszont nem temetem. Jelenleg ott tart, hogy van egy ligaelit védelme, egy - még tartalékosan is - a végére összeállt jó támadó fala, egy ligaelit speciális egysége, ha Brady marad, akkor egy közepes, ám tapasztalt irányítója. A visszavonulások és a távozások ezen persze sokat változtathatnak. Ha TB nem marad, akkor az idei teljesítményét szerintem egy átlagos game manager irányító is tudja hozni. Idén már úgy tűnik, hogy nem ő csinál jó elkapót az átlagosból, hanem belőle csinálnak jó irányítót a jó elkapók. Ennél gyengébb támadókat (elkapókat), mint amit AB és Gordon elküldése után a pihenő hetet követően láttunk, nehezen tudom elképzelni, hogy még egyszer sikerül összerakni. Ha mindenki elmegy Harrytől Dorsettig, JE kivételével (nem fog) talán akkor sem fogok nagy űrt érezni.

Abban viszont nem hiszek, hogy a Kraft-BB duó all in-t mond csak azért, hogy TB-nek jó legyen még egy évre. Az nem a Patriots lenne. Pláne, hogy egy augusztusban SB esélyesnek tűnő keret az NFL-ben nem garancia semmire, mint azt az idei Pats is mutatja. Sokkal inkább illene az eddigi stratégiába, ha TB-vel nem kötnek szerződést. Az inkább egy évvel korábban, mint egy évvel később a kelleténél menjen elv alapján.

 

Sziasztok, a Szerkesztőknek köszönet az egész évi munkáért.

Azt valaki nálam okosabb sejti, hogy Brady miért volt tegnap is ennyire pontatlan? Az esetek túlnyomó részében alul dobta szinte az összes labdát, mindegyik elkapónk a földről szedte fel azt. Könyök sérülés? Pluszban idén miért nem működött Brady védjegyévé vált keresztfutásos, 1-2 másodperc alatt eldobott 5-6 yardos passz?

Szerintem a jobb könyöke nem jött rendbe teljesen. Nem lennék meglepve, ha műtenék vagy valami kezelést kapna az offseasonben.

Elképzelhető hogy így van, és egy ilyen nyilvánvalóan kihat a játékára is negatív értelemben. Külföldi elemzők szokták videók alapján nézegetni, hogy van-e valami sérülésre utaló a játékosok (elsősorban QB-k) mozdulataiban játék közben. Nem tudom TB esetében volt-e ilyesmi az elmúlt hetekben.

Amit láttunk az önmagáért beszél, nem nyilt ki semmiféle rájátszás játékkönyv,ugyanaz a gyenge játék a támadók és az irányitónk részéröl ! Amit láttunk: egy szép korszak vége, a sportág története legjobb irányitójának látványos leépülése.Nehéz szivvel éltük meg mindezt, nagyon sokan irtak itt is a látható hibákról,gyengeségeinkről. Reményeink és a csapatunk szeretete miatt mindig találtunk felmentést, hamis magyarázatot! Eljött az igazság pillanata: megmérettünk és könnyűnek találtattunk! Újjá kell épiténi a csapatot és fiatal játékosokból kialakitani a jövő Patriots-át.Nehéz lesz a feladat ,de szurkolóink szerető támogatására bizton számithatnak hazánkban és az egész világon! A múlt dicső volt, a jövő szép lehet! Hajrá Hazafiak!

Én csak a tegnapi meccsel foglalkozok, a jövőt még "agyonbeszélhetjük" később.

Henry ide, Henry oda, a meccset az offense! vesztette el, ráadásul nem az Ofal! A mérkőzés nagy részében vagy vezettünk vagy mindössze 1 pont!!! hátrányban voltunk, mégis végig ide-oda kapkodtunk, ami bevált (21 és screen pass) azt abbahagytuk, kísérletezni kezdtünk és herdáltuk a down--okat, 1 yardnál eszünkbe sem jutott a legerősebb futónkat, Bolden-t, behozni, néhány hívás katasztrófálisan esélytelen volt, hoztuk a drop királyságot is stb. azaz többnyire nyoma sem volt a céltudatos drive-oknak. Már a flea flicker-t is egyre rosszabbul csináljuk. Sajnálom, mert ez azért nyerhető meccs lett volna egy kicsit jobb offense-el. Csak egy kis furcsaság a védelemből, a 3. körös Wino 2 snap-et kapott, és egy az offense-ből, Meyers 0 snap, számomra mindkettő érthetetlen "mennyiség".

A jövőről mégis néhány szót: mint már korábban is elmondtam, földrengés szerű változásokat várok.

De akármi lesz Go Pats! Forever!

Addig meg drukkolok az elpasszolt leendő franchaise QB-nak JG-nak.

Hopi! Szerintem Winonak nem volt vmi extra szezonja újoncként semmi különöset nem láttam tőle,mivel Henry zónafutást alkalmaz és gyakran arra a szélre ahol ő van Simonnal,ezért nem játszatták,sokat hibázott ő is korábban futás ellen.

Nem mondtam, hogy Wino-nak extra szezonja volt, de a DE-ink közül a snap számokhoz viszonyítva messze a legeredményesebb volt (-Bennett). Valóban nem különös egy újonc 5,5 sack-je sem, amivel 2. a csapatban. :) Bár minden rookie-nk rögtön így játszana, ha kezdő évében a pályára kerül. A futás elleni védekezését nem figyeltem különösen és lehet, hogy abban még gyenge (és Henry ellen ki volt jó?), de a gondot Simon se oldotta meg 85%-os snap számmal. Néhány próbát szerintem megért volna, főleg mivel azért volt 16 passzolt snap is.

Köszönjük a szerkesztők munkáját.

A csapat elfáradt az év végére, sajnos a mostani formánk ennyire volt elég reálisan nézve, de még így is volt esély a győzelemre,de ezeket nem használtuk ki.

Jövőre van kb: 49 Mdollár ebből kell kihozni a maxot.

A támadóknál: Brady, Karras, Thuney szerződése jár le.

A védőknél: DMC, Van Noy, Collins, Shelton 

A ST-nél: Slater.

Edzőknél lesz változás?: JMD-nek és Judge-nak is van állás meghallgatása.

Szerintem most fiatalítás és némi visszaesés következik, de közben épül majd az új dinasztia a 20-as évek közepére. 

Mindenesetre továbbra is GO PATS!

Danna KÖSZI! Rajtad nem múlt!

1. Kissé meglep hogy 7-0as kezdted utáni 5-5 bizakodásra ad okot több embernek! Vegyük észre higy az O lufi kipukkadt, jmd hívását lssan egy középiskolás csapat is olvassa és levedekezi! Nagy szar a playbook ha van egyáltalán!

2. Tetszik, vagy nem TB túl van a vállalható kategórián! Ahogy javult a végére az Andrews nélküli fal, úgy romlott le az ő teljesítménye. Váltani kell! Ő a GOAT, de akkor is! 
3. Természetesen nincs világvége, hacsak valami őrült nagy szardobalas nem lesz az offban. UK csapatot kell építeni, új QB és új OC kell!

Go Pats!

Szia,

1 ahogy említetted JMD hívásait úgy a két éves gyerek is tudta, hogy Henry futni fog a Titans-nél. Megcsinálták? Meg. JMD-nél pár éve mindenki tudta, hogy jön a keresztfutás és Dola vagy JE vagy Gronk elkapja minimum 5-6 yardért. Megcsináltuk? Meg. Ergo nem feltétlenül a hívásokkal volt a baj, hanem a kivitelezéssel.

2 TB-nek még adnék egy évet, ha idén is sz@r lesz akkor menjen nyugdíjba. Sérülése van, ez egészen biztos.

Ja és TB mindenkiből tud TD elkapott csinálni, csak legyen Pats múltja! Rowe, Ryan! 😊

A védelemnek milyen alapjaira gondoltok 

ami a jövőre nézve bizakodásra adhat okot.

Kyle Van Noy marad de nem 100 %

Collins? 

Hightower?

Devin és Jason McCourty Slater és Chung visszavonulás esélyes

D line inkább közepes. 

Szóval én úgy látom a defense is lehet újjáépitesre fog szorulni ha páran élménynek. 

 

Csakhogy mindenki megnyugodjon, miért Brady a legjobb irányító a pályáját tekintve, itt a tudományos számítás: (TB12-pick six):6 SB win=1 

Nyugodjunk meg, vegzált végjátéka volt a szezonnak, inkább nézzünk előre és higgadtan playoff meccseket. :-)

Páran  elmennek. 

Kétszer is megnézve, szezont alaposan végig követve, sajnos az edzőkön ment el nagyon sok minden. Meccs közbeni nagyon rossz döntések (mind BB, mind Jmd részéről), mind a keretszűkítés, végleges csapat kialakítása. Azért nagyon jó alapanyag volt, sok jó játékossal, de roppant megkérdőjelezhető döntésekkel. Jók voltak a fiúk a meccsen, de mi történt a 2. félidőben? Én úgy érzem, az edzői gárda idén, sajnos nagyon leszerepelt, és igen BB is.

Ahogy többen is írták és ahogy a meccs előtt én is írtam. Szerintem idén az edzői munka volt a leggyengébb támadóoldalon.

Scar erre a meccsre szépen összeszedte a támadófalat, Brady dobásai sem voltak szerintem rosszak, de a play calling annyira semmi volt, hogy az hihetetlen.

De komolyan semmi, de semmi kreativitás nem volt benne, annyira nulla volt, hogy csak fogtam a fejem....talán a meccs elején még csak-csak, de utána brutálisan lófasz volt.

Az int után azthittem megtudjuk fogni a meccset, de még egy fielad goalig sem tudtunk elmennikb. 30 yardot......

A meccs végén nem értem, hogy miért nem mentünk neki 4. és 6.-ra sem. A punttal 20 yardot nyertünk és esélyt adtunk az óra lepörgetésére, miközben akár puntolunk, akár nem, mindenképp three and out kellett volna a védelemtől, miközben ott egy Henry, akivel tudják futtatni az órát. Én inkább nekimentem volna, de ez már történelem.

Egyetlen trükkös játék, semmi kreatív, gyors hívás, hogy átvegyük a vezetést, vagy bármi igazi kockázatvállalás a meccs végén.

JMD idén szerintem nagyon gyenge volt, az idény végére pedig végképp ultrakonzervatívvá vált. Pehelysúlyú futókkal csinálunk futás-futás-passz kombót....most arról nem beszélek, hogy Michelre is kidobott volt az első kör, bár már tavaly is eztmondtam, annak ellenére, hogy jó volt a postseasonja. 3-4 körben is bőven van ilyen képességű játékos.

Ha tegnap csak egy Blount ott van a backfielden, aki nem elit futó, de akkor nyerünk, mert ő legalább stabilan hozta a 1-3 yardokat a red zoneban is, és ha mást nem is tudott, de rövid yardról beizmozta a TD-ket....Bolden ül a padon, a tömegben jó Damien Harris még ott sem. A többieknek még a tömegük sincs meg ehhez, szörnyű volt látni, hogy mennyire dominálják a LOS-t ezekben a szituációkban a védők, míg Henry a túloldalon ugye.....

A vicc, hogy tavaly a védelmi edzőink szét szedték, erre a védelem bitang jó volt idén, a támadóoldal pedig coaching oldalon terített betlit nyomott az idény második felére. Az elkapók kapnak hideget-meleget, pedig továbbra is fenntartom, hogy pusztán képességekben nem annyira rosszak, hogy ennyi legyen bennük, ha jobb a coaching, playcall, lehet jobb lenne, ha menne JMD HC-nek.

Remélem Brady marad, tegnap szerintem nem volt rossz. Frissíteni kell az elkapósort és a coaching staffot mindenképp, Damien Harrist végre berakni és a legfontosabb, hogy Scar maradjon támadóoldalon. Kíváncsi vagyok, hogy védőoldalon megtudjuk-e tartani a Collins- KVN kettőst és tudunk-e hozni egy fiatalabb SS-t a Chung utáni időkre.

 

Teljesen egyetértek Veled. Szurkolói szemmel teljesen értelmetlen off. hivasok, kezdve a 4-re neki nem menéstől, Roberts futásáig... én örülnék, ha JMD menne. 

Teljesen jól látod. Egy Blount-féle szörnyeteg futó is kellene ( Harris), a 4&6-nál pedig muszáj lett volna elindítani a playt punt helyett. Michel szerintem sem első körös futó, legalább a második 3&goal szituációban próbáltuk volna meg Bolden-t.

Vannak olyan évek, amikor nem jön össze a jó döntés. Bizalmat adtunk Gordon-nak, nem kellett volna, leigazoltuk A. Brown-t, nem kellett volna. Emiatt elküldtük Thomast, nem kellett volna. Elküldtük Hollistert TE, aztán egész évben egy normális TE után koslattunk, akik maradtak fele annyit nem tudtak hozzátenni a csapatjátékhoz, mint Hollister tette Seattle-ben. Elküldtük Allen-r, erre az új punter nem tud egy értelmeset rúgni a labdába, korlátozva ezzel az egyébként kitűnő spec egységet. Pedig ha vhol akkor ott jobbak voltunk mondjuk a Titans-nél... ect. ect. 

Szia, Gordon-nál egyetértek Veled, a többi lutri volt és nem jött be. AB84-nél nem volt információnk a többi ügyeiről, Hollister nálunk sokat volt sérült, Bailey szerintem hozza Allen szintjét de olcsóbb.

Hollister egyszer volt sérült Nálunk, a 2 évéből félévig. Amig volt Allen és Gronk nem fért be! Micsoda gyengeség! :) Amikor Ők elmentek, gyorsan elcseréltük, éles kipróbálás nélkül. :) Bezzeg akik helyette jöttek... :) Rivers már 2 éve gyakorlatilag egyfolytában sérült, mégis a rosteren van, Szegény Cajuste meg úgy néz ki szinte "gyógyíthatatlan" már hosszú ideje. Örülök, hogy Hollister jól járt és nem sérült Seattle-ben.

Akkor tegyük ezt is gyorsan tisztába, még mielőtt mindenki készpénznek veszi ezeket az infókat.

Hollister 2018-ban a lehetséges 16 alapszakasz mérkőzésből 8-on lépett pályára. 

A 16. mérkőzésen már IR-re került combsérüléssel.
A maradék 15 meccsből 2-n OUT besorolást kapott mellkas illetve comb sérüléssel. A maradék 13 mérkőzésből további 7 esetben Kérdéses besorolást kapott, de úgy, hogy a 7-ből 4-szer nem is edzett az adott héten. 

Tehát: 16 meccs, 8 részvétel, 2 OUT, 4-szer nem is edzett, és 3 Kérdéses. Utolsó meccsen IR. 

A 8 mérkőzés támadó snap számai: 14 - 4 - 3 - 22 - 5 - 6 - 5 - 0. A 14 ill 22 snap-es mérkőzésen vették egyáltalán célba, összesen 5 alkalommal, 4 elkapás 52 yard. A többi részvétele a special teamben volt.

Így azért erős túlzás a "egyszer volt sérült Nálunk, a 2 évéből félévig" jelző, már csak azért is, mert nem összefüggően volt sérült, hiszen a 16. meccsen került IR-re, de előtte 5 hétig nem is szerepelt a sérült listán. (link)

Ha ez nem lenne elég: április 29 elcserélte a csapat a Seahawkshoz, ahol az edzőtáborban ágyék és könyék sérüléssel bajlódott. Így a csapat kitette a keretből a keretszűkítésnél, és felvette a PS-be mert senkinek nem kellett. Majd egészen a 6. hétig nem volt rosteren, akkor aktiválták, mert megürült két hely a rosteren (egy kirúgás + egy IR).A hatodik héten nem is játszott, de szerencséjére  a Seahawks TE-je Will Dissly achilles szakadás miatt IR-re került (összesen 3 TE van a Seahawks sérült listáján!), így kényszerből  maradt Hollister. 

Azóta a Seahawksnál a változatosság kedvéért feltűnt a sérült jelentéseken lábujj, quadriceps (combsérülés, de nem a hamstring), thigh (szintén comb, de ez sem hamstring) sérülésekkel. Emellett el kell ismerni, hogy a 349 yard és a 3 TD szép eredmény, de ő minden, csak nem egészséges játékos.

 

Riverssel kapcsolatban igazad van, Cajuste azonban idei (2019) draft, július 21-én került a non-football-injury listre, tehát nem IR-re. Neki quad-műtétje volt még a draft előtt. De ő sem "gyógyíthatatlan", az utolsó főiskolai szezonjában 30 meccsen kezdett, tehát nem olyan veszélyes a sérülés története. Szerintem jövőre játszani fog!

Ha minden játékosról olyan "sérülés kimutatást" készítesz, mint a 2018-as Hollisterről, akkor jó sok játékost el kell cserélni és sokról kiderülne a kategórikus megállapításod "sok minden csak nem egészséges játékos". (Remélem szegény Wynn megússza.) Egyébként, ha tök egészséges 2018-ban, Gronk vagy Allen helyét egyébként sem foglalhatta volna el, nem emlékszem pontosan, de nagy valószínűséggel a snap-jeit garbage-time-ban kapta. Szerintem sérült az, aki IR-re kerül, 2017-ben 15, 2018-ban 8 meccsen játszott. Ez alapszakasz tekintetében kb. 1,5 szezon. Tudom, volt a 2 év alatt még 6 playoff meccs, na ennyit tévedtem. :) (Természetesen emlékszem, Te helyeselted az elcserélését.)

Cajuste-el az a bajom, hogy azt írták szakértők, hogy ebből a betegségből 3 hónap a felgyógyulás, Ő pedig 6 hónap múlva még edzeni sem tudott Scar nagy bánatára, aki lemondott róla szezonkezdetre. Azóta tudtommal néma csend... (Egyébként pontosan mi az a quad betegség?)

A lényege a mondandónak az volt/lett volna, hogy a Gronk és Allen távozásával keletkezett űrt a csapat nem kívánta b etölteni egy folytonosan sérült, edzéseket kihagyó, majd év végén IR-re rakott játékossal, helyette LaCosse és Izzo személyére alapozta a TE játékot (+Watson)

Szerintem Gordon,amig itt volt addig megszolgálta a /nem sok/ pénzét.Távozása után nem maradt esély hosszabb dobásokra.Pont elég lett volna egy plusz győzelemhez az év végén.A Seahawksban is volt egy-két kiváló elkapása védővel a nyakán.Ami Brownt illeti,érdekes,hogy abban a pillanatban tört ki a botrány és kerültek elő több éves ügyek,amikor idejött.Persze az NFL főnökség azonnal le is csapott volna rá,ha itt marad.Azóta semmi hír az ügyében.....

Bezzeg a Kansasnál Hill bizonyíthatóan verekedett,mégsem tiltották el.

Gordon egy vagy két meccset nyomott a Seahawks-ban azután megint eltiltotta a liga tiltott szer használata miatt határozatlan időre. Úgy tűnik neki itt volt a vége. Nem tudott volna nálunk sem játszani szezon végén, ha itt marad akkor sem.

Bailey a szezon 90%-ában egyértelműen jobb volt mint Allen bármikor, ráadásul olcsóbb is. A Titans ellen valóban ergya volt, de összességében vele elégedettek lehetünk

Nem értem miért temetik egyesek Bradyt?

Aluldobál? Ez újdonság? 2-3éve csinálja már. Amúgy meg egyáltalán nem volt baj a labdái zömével. Csak a Harry csoda elkapó az 50-50es szitukban kiemelkedő első körös wr inkább nem kapja el soha mint igen. Sanu egyáltalán nem ér 2.kört lévén egy 2.-3. számú elkapó. Van egy szem Edelman aki sérült és a maradék akik max töltelék játékosok. Tény! Brady már nem az a szint mint akár 2 éve, de azért egy normális gárdával még hiszem, hogy simán lenne esélye odaérni a végére. A szezon elején látszott rajta, hogy semmi problémája de a fasz játékhívások miatt a wr poszt korul kialakult kupi a sérülések stb láthatóan elbizonytalanították őt is. Az arcára volt írva már meccsek óta, hogy nem hisz benne és nem is nagyon lehet hibáztatni érte. De azt is be kell látni, hogy valóban ez már a végjáték nála. Ha az ő szemszögéből nézem és még érzi magában, hogy egy do or die szezonra jó lehet akkor kell köré egy ütőképes csapat. De azt sajnos nem itt fogja megkapni és itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy ha a patriots akarna se tudna egy ilyet összerántani jövőre. Az offense az nagyjából teljesen kuka. Van egy totál közepes Mitchel egy sanszosan totális bust Harry. A falba is kell ember. Szerintem max White és az ős öreg Edelman a biztos pont ami valljuk be kevés. A védelem helyzete sem jobb. HT öreg mint az országút, Collins ha maradna az még ok is lenne, DMC öreg, a fal itt sem jobb lehetne sorolni. Gilmore és Jackson meg talán VanNoy lehetnének ennek az alapjai. Szóval ez szerintem annyira sok lyuk, hogy ezt képtelenség befoltozni úgy, hogy ebből egy SB-ra esélyes csapat legyen szeptemberre. 

Így adott, hogy ha az előzőekben taglalt feltételezés igaz, hogy Brady akarna még egy szezont akkor a kérdés csak az, hogy hol. És valljuk be ha itt képtelenek ennek a feltételeit megteremteni akkor én speciel nem neheztelnék rá ha elmenne valahova ahol ezt megkapja. Ami valahol nevetséges, hogy itt ezt nem akarták vagy tudták biztosítani pont neki. Nekem nincsenek kétségeim ha ő elmegy akkor az elkövetkezendő sok sok évben nem nagyon kell izgulnunk december végétől....

Már korábban leírtam,hogy nem látok olyan csapatot,ahol kezdőként játszhat és esélyes lenne legalább egy konferenciadöntőre. Leginkább a Colts/idén 7-9/ és a Tampa/7-9/  jöhetne szóba,talán a Chargers/5-11/mert az Kaliforniában van és ő arrafele szeretne letelepedni.Ezek még Bradyvel sem nyernének sokkal többet.

Én a chargerst és a chichagot gondolnám. A chargers megtehetné és ott azért nem olyan rossz a helyzet főleg egy jó draftal és FA jelenléttel. Mert lássuk be, hogy Riversnek lefőtt a kávé és ha magasan húznak is egy QB-t simán megtehetik, hogy egy évet a padon tartják azzal a címszóval, hogy Brady mögött lenne mit tanulni. A másik a Bears lévén, hogy ott is MT. kvázi a fék a csapatban. Bersze ezek spekulációk de ezeknek még szerintem lenne is realitása.

TB már semmilyen szinten nem lenne előre lépés Rivershez képest, tanulni Rivers mögött is tudna az új irányító reménység, Chicagoban meg nincs pénz és rendes elkapó állomány sem, abban meg Bradynek nem lenne semmi buli.

Azért ez a kijelentés kicsit erős :D

Rivershez képest Brady fél lábbal is előrelépés. Csupán csak egy ki-ki meccsen ahol át kell menni a pályán, nálam azért nem kérdés ki álljon a center mögött :D

 

Pont ez a baj hogy csak ott áll és ha a fal nem tudja megvédeni akkor nagy a gond, mert nyomás alatt már elég gyenge(mondjuk a fal tegnap annyira nem is volt rossz). Most is ott állt egyébként a center mögött és talán még azt is mondhatjuk hogy ki-ki meccs volt.

Rivers csak egy dologban kiemelkedőbb TB-nél, de az független a játéktól. Nos, hm...Rivers egy csődör. 😀 Annyiszor jár hozzájuk a gólya, hogy saját lakosztálya van a Rivers-család házában. 😀 

Inkább egy hátrakötött karú Brady, mint egy top Rivers. Ezt nagyon adom!

Ezzel egyáltalán nem értek egyet és sztem akkor nem ugyanazt a szezont vagy meccset néztük: 

3-4 éve TB vmi elképesztő dolgot művelt: 35 éves kor felett teljesen ujraalkotta a lábmunkáját és szintet lépett abban,hogy hogyan kell megnyújtani a játékot,hogyan kell fellépni a zsebben. Ez az elem szinte teljesen eltűnt a játékából,vagy legalább is egészen minimális mértékre redukálódott és felváltotta a labdakidobálás és a brainfart próbálkozások. Ezzel párhuzamosan az is megjelent,hogy bármilyen diszfunkcionális hiba a csapatnál drasztikus romlást eredményez a játékában,fontos kiemelni,hogy minden megállapítás csak magához mérve igaz,tehát nem általában. Az öregedés jelei alatt -amit Te “temetésként” értékelsz- én azt a természetes folyamatot értem,hogy már érzékenyebben reagál,ha vmi nem klappol,hoz kifejezetten rossz döntéseket is emiatt (ami egyáltalán nem volt jellemző rá) és most már közeli,vagy 10-20 yard közötti passzokat is elront néha,amiből 10-ből 10-et megdobott. Ennek a jelei sztem már tavaly is látszódtak a SB-on sem játszott igazán jól,de akkor még amikor nagyon kellett akkor azt az egy driveot hibátlanul megcsinálta. Azóta viszont eltelt egy év és ezek a jelek-SZERINTEM-felerősödtek és egyértelművé váltak.

Így is lehet nézni. De azt azért emeljük ki, hogy tavaly a PO-ban és a SB-ban azokban a kritikus driveokban egytől egyig Gronk éd Edelman show volt. És már akkor is csücskösen lettek meg. Pont ezért mondom, hogy már nincs azon a szinten, hogy ellensúlyozza azt, hogy nincs playmaker elkapója. Ha ez meglenne vagy meg lett volna akkor (szerintem) még mindig tudná hozni azt ami egy ilyen meneteléshez kellett volna. 

Engem ezért bánt, hogy kiszúrták a szemét ezzel az állománnyal.

lehet hogy tévedek és lehet akkor is ezt láttuk volna de az még mindig csak feltételezés de az, hogy ezzel a semmilyen gárdával már nem megy az teljesen biztos.

Na szunyáltam erre a meccsre egyet . Sok gondolatotokkal egyetértve íme néhány az enyények közül:

-Idén nem volt jó csapat, de csak magunkhoz képest játszottunk szarul, a többiek szintje megvolt, így lett meg a harmadik kiemelés. Még mindig a TOP5-ben van a csapat az AFC-ben.

-Ha nem bukjuk a Miami meccset, vagy a más bírók vannak a Kansas ellen simán megvan a 2. kiemelés és akkor lehet hogy megint AFC döntő a vége még ilyen szar játékkal is.

-Igen vannak lyukak amiket be kell tömni. Nézzük most ezeket.

1.Lehet pár edző elmegy, de lehet hogy pont egy új impulzusra van szüksége sok játékosnak és franchisnak is, a 16-0 ás alapszakasz se JMD-el jött össze.

2.Nem kell ennyi mikiegér futó a csapatba. Hiányolom Harrist akitől mindenki odavolt hogy megszereztük a 3. körben. Épp ezért ha van valami hüjye GM , aki ad egy 2. kört Mischell-ért már küldeném is. Mehet vele SANU mester is a francba egy 5 kört talán ér a szerződésével. Már most mondom HARRY-ből se lesz lópikula se, de ő még maradjon jövőre hátha megszállja a tehetség a nyáron.

3.A draftról hozni kell egy jó NTackle-t középre a futás ellen és akkor a mostani brigáddal megvagyunk a D line-ban.

4.A TOP3 linebacker-ből (VNoy, Hight, Collins) kettő biztosan marad. Ide nem is hoznék senkit, legfeljebb egy kései pick-et, vagy valami szabadügynököt olcsón.

A secondary is rendben van. Gilmore új szerződést kap mert 18-at nem fog kapni, bár akár kaphat is. JOJO és JC szerzőséssel van. Mcourty szerintem marad a tesójával együtt még egy szezont kevésért. Ha Devin befejezi akkor lehet hozni valami szabadügynököt. Chung is mehet ha akar , akár nyugdíjba is , Williams megoldja amit kell.

5. A falba hozni kell valakit a draft első három köréből, valamint szabadügynök is kell mert Thuney elmegy.

6. TE, TE, TE de bármi áron és legalább kettőt!!!!!! Szerintem ez volt a csapat legnagyobb hiánycikke idén. Ezért nem tudtuk a kritikus downokat hozni. Nem baj ha nem jól blokkol de kiválóan tudjon elkapni. Ha HOWARD még elérhető akkor elhoznám egy 1 körért és ha beválik nagyon megfizetném. A másik lehetne Ebron vagy valaki a draft 1 köréből. Mindenki a kulcsjátékokat TE-el oldotta meg ellenünk az utolsó két meccsen.

7. Az elkapók közül Harry, Meyers és Edelman (szerintem műteni fogják a jövő héten a sérülése miatt) marad a többiek astala-vista.

- Végezetül a legnagyobb kérdés: TB. Szerintem csak akkor marad ha megfelelő támadókat hoznak mellé, ha nem akkor elmegy vagy az aszzony miatt befejezi. Az biztos hogy mégegy ilyen évet nem tol le ami ennyire kilátástalan.

 

Én nem bánom hogy ennek a szezonnak vége mert nekem nem okozott élvezetet a csapat játéka, valahogy sohasem volt meg a ritmus. Érdekes offseason jön, de a csapatot továbbra is csodálom és mindazt amit elértek.

GO PATS!

Hajszál pontosan látod a dolgokat szerintem. Michel nem első körös szint, Sanu használhatatlan - a pick6 is Róla jött le, ez mindent elmondott -, TB ha nem folytatja - egy év simán belefér még Vele - akkor szerintem nyugdíj, LB sor ok lesz, SEC rendben van, TE viszont kettő kell plusz RB Harris - vagy Hozzá hasonló RB szörnyeteg -, Harry-nek is jár még egy év bizalom. Egy TE elleni testesebb S/CB muszáj lesz, mert Chung-nál százszor fizikálisabb szinte az összes TE, rengetegszer kaptak el Mellette.

Az újonc Williams pont azért lett draftolva emlékeim szerint, mert a méretei és a képességei alapján jó lehetne TE-k levédekezésében. Csak épp pályára alig került. Szerintem Őt, Harrist és még Harry-t is már a jövőnek draftolták, ami BB szokása egyébként is. Véleményem szerint Harry is csak azért lett ilyen szinten bevetve mert kevés lett a csapat WR fronton.

Valaki írta itt korábban, hogy az 50-50 WR Harry felsült az ilyen labdáknál. Én inkább azt láttam a szezonban, hogy alig volt rá ilyen labda feldobva. Legalább is a magasan a feje fölé célzott passz - amit a méreteinél és képességeinél fogva tudna megszerezni a védő elől - ,  na az nem sok volt. Szerintem várni kellene egyelőre a minősítésével addig, amíg ebben a szerepkörben is kap annyi labdát ami már releváns mennyiség.

A csapat teljesítménye nagyot romlott év végére. Tök mindegy hányadik helyen mész be a PO-ra, a lényeg a forma!

Giants, Steelers is nyert 6. helyről, mert jókor játszottak jól. Nálunk idén egy fordított év volt:)

Köszönet a szerkesztőknek a munkájukért!

Én nem hiszem, hogy Brady máshová menne. Hol van olyan csapat aminél megvan a megfelelő háttér (edzői stáb, jó támadó/védő/speciális egység, koordinátorok) csak épp egy irányító hiányzik. 

Ha Giselle véleménye dönt majd, akkor a New York Giants a megfelelő, vagy mehet Brady nyugdíjba. Több hónapja árulják Brady-ék a Bostoni házukat, és állítólag Giselle New York-i ingatlanokat jár nézegetni. Mondjuk van már vagy két hónapja hogy ezt a ház dolgot utoljára olvastam, lehet azóta változott a dolog. A Giants meg csak az Én gondolatom, ha már New York és játszani akar:)

Az esetleges házeladás/lakhelycsere nem jelent semmit. NY és Boston csak egy köpésnyire (ottani viszonylatok!) vannak egymástól.

Igen, négyszáz kilométer nem sok ott. Én inkább az időzítés miatt írtam a fentieket, mert ha játszani akar még a Pats-ben egy szezont, akkor egy évvel korábban minek lépnének meg ilyesmit. Mondjuk nem vagyok amerikai ingatlanos, és nem tudom mennyi idő alatt mennek el átlagosan a Brady féle birtokok, és mennyire válogatós Giselle New York-ban. Ha igaz egyáltalán a pletyka.

Ja a legfontosabbat én is kihagytam. Köszönet az oldal szerkesztőinek.

Ja a legfontosabbat én is kihagytam. Köszönet az oldal szerkesztőinek.

 

A másik csapat az életkora miatt nem opció

a nagy kérdés nekem hogy BB_nek mi a hosszú távú terve és Krafték is tudják hogy egyszer elkell kezdeni új csapatot építeni. 

Offense koordinátor mindenképpen kell egy új JMD elfáradt neki is kell új impulzus és a csapatnak és most elfog menni szerintem. 

Minden kötözködés és tisztelem mellett csak néhány számadatot szeretnék megosztani mindenkivel, mert szerintem itt általános félreértés van a futóinkkal kapcsolatban néhányotoknál. Olvasom már sokadjára, hogy Harris lett volna a mi erőfutónk, a mi Blountunk / Henrynk. Ezzel egy hatalmas gond van. Semmi köze ennek a vélekedésnek a valósághoz. Íme a méretek:

  • Burkhead  5-10, 215
  • Bolden 5-11, 220
  • White 5-10, 205
  • Michel 5-11, 215
  • Harris 5-11, 213

Összehasonlításként:

  • Blount 6-0, 247
  • Henry 6-3, 247

Hogy ezeket átváltsuk cm-re és kg-ra: 

5-10= 177,8 cm
5-11= 180,3 cm
6-0 =  182,9 cm
6-3 = 190,5 cm

205 font = 93 kg
215 font = 97,5 kg
220 font = 99,8 kg
247 font = 112,4 kg

Harris magasságra ugyanakkora, mint Michel vagy épp Bolden. Súlyban még kisebb is, mint Michel. Mi alapján nevezhetnénk őt a mi erőfutónknak? 

Ezzel szemben Blount és Henry rájuk ver 3 illetve 10 cm-t, de ami fontosabb, 15 kg-ot!

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy kéretik ezeket a tényeket figyelembe venni akkor, amikor az edzői kar döntését rossznak ítéljük meg azáltal, hogy nem használjuk a mi "erőfutónkat". Sajnos azért nem használtuk, mert nem volt ilyenünk.  

Mester, én megkövetlek 🙂. Harris paramétereit valóban nem néztem meg mielőtt írtam, nekem valahogy Henry méreteiben hasonló maradt meg. Elnézést, hülyeséget szóltam. De kellene egy Blount fizikalitású RB.

Véletlenül se szerettem volna megrovó vagy bármiféle negatív dolgot megfogalmazni senki felé! Ha bárkit megbántottam volna esetleg, sorry. Igazából a lényeg csak annyi, hogy sajnos idén pehelysúlyú versenyzőink voltak csak, és nem volt alternatíva a keretben. 

Érdemes megnézni, hogy Henry milyen marha messziről futott neki. Csodálkoztam is, de végül is ez csak fizika. Neki van 5-6 méter gyorsulása, nekifut 112 kilójával, pár yard tuti lesz belőle. A védők nagyjából helyből érkeznek, alapból ez hátrány. Ha útjába állsz is elvisz magával pár yardot, ahogy ezt láthattuk is. Na ez kell nekünk is, és szerintem fogunk is látni ilyen játékost már nyáron a gyakorlópályán!

Ne viccelj már, azért tettem oda a smile-t. Dehogy haragszom, sőt. Azt azért nem értem, hogy Blount-ot miért nem igazoltuk le idénre? Tudom 33 éves, de tavaly csak összehozott 5 TD-t a nem túl acélos Lions O-fala mögött. 3&rövid szituációkban teljesen jó lett volna. Harris meg egész évben padozott.

Értelek, de annál a 3. körös RB-nél aki12 yardot hozott mint Harris ebben az évben, szerintem annál Blount többet ért volna. Gore 36 évesen is elfogadható volt idén.

Harris hozzaadott erteke nem a jelen, hanem a jovo..

 

Ridley es Vereen ujonc eve vagy White rookie szezonja se volt diadalmenet..utobbi palyara is alig kerult Vereen miatt..elore draftolunk tobbnyire. Ezert Harrist nem idenre huztuk..

Ugyanez Bentley is..o fog atvenni jelentos terhelest a 3 nagybol tavozok mogul. 

De ha Bennett maradt volna, akkor Winovich is kevesebbet kerul fel. Cowart is igy fog elokerulni jovore, ahogy Williams is. De Jamie Collins se ujonc eveben, foleg nem elso feleben mutatta meg milyen jo pick. Vagy ugye HT..aki palyara kerult, de 1,5 ev utan is mindenki kivagta volna..

A szurkolo a jelennek el, BB meg a csapatot epiti evekre elore gondolkodva..

Igazad van, csak abból indultam ki, hogy áldozzuk be ezt az 1-2 évet amíg Brady viszonylag ütőképes - tuti sérülten játszotta a szezon nagy részét -, utána ráérünk építkezni. De azért Foxborough-ban nálam okosabbak döntenek szerencsére. :)

Nem ertelek..szezon elejen hurra hangulat volt, higy milyen jok leszunk..mindenidok legmelyebb es tehetsegesebb rosterekent kezeltuk. Aztan az ev alatt ez lett belole..kiesett Andrews, elment AB es Gordon. A teljes elkaposor serult volt Meyers kivetelevel..nyilvan nem voltak 50% koruliek sem Edelmanek. Harry is leserult, igy lassabban tudott beszallni. Bennett nem jott be..a tight end posztra szant emberek se igazan ultek. Es igy is bye week lett majdnem belole..a Kansas ellen a birok altak az utban..nyerhettunk volna akar a pkayoffban is ellenuk.

Az meg hogy kiesel benne van..az SB elvaras szurkoloi privilegium. Evente 2 csapat jut oda es nincs olyan hogy minden tokeletes..ami az elmult evekben ult vagy bejott, az most ev kozben balul sult el. Van ilyen..

És mellé még egymás után elvesztette a csapat a kezdő fullback-et, majd az egész jól beszálló helyettesét is egész szezonra. A végén már kínjukban Roberts volt a fullback, de azért az nagyon nem ugyan az. A futójáték egy részét ez meg is ölte végig.

Én eleve el se engedtem volna. Ő egy jól bevált játékos volt, az ilyet meg kell becsülni. És néha fizetni is, bármennyire fáj.

Ez nekem is feltűnt és csak a negyedik negyedre léptek fel a védők a backfieldre, hogy megállítsák rövid yardon.

Itt sokan Brady kiöregedését/gyengülését, illetve JMD töketlenségét látják, és várják, hogy Bill építse az új dinasztiát. Az előbbi két meglátás persze nem alaptalan, de azt valahogy itt senki sem akarja látni, hogy bizony Billnél is látni némi hanyatlást. Legalábbis mint GM mindenképpen. Mert azt nem a véletlen hozta, hogy O oldalon elfogyott a tehetség. JMD-t nem kedvelem, és a felelösségét sem szeretném elkenni, de ő abból az anyagból tud dolgozni, amit a GM a keze alá ad. Márpedig a mi GM-ünk hibát hibára halmozott az elmúlt években, ami a mostani talent-hiányos állományt eredményezte. Kezdve Amendola elengedésével, ami önmagában több volt, mint hiba, folytatva azzal, hogy Gronk visszavonulása csupán évek óta lógott a levegőben, de amikor bekövetkezett, Billnek mintha meglepetés lett volna, semmiféle tervvel nem rendelkezett. Vagy ha ez volt a terv, az legalább olyan rossz. Blount elengedése is érthetetlen lépés volt akkor, azóta sincs megfelelő erőfutónk, miközben 5 rb-t hurcolunk a rosteren. Az a fejetlen kapkodás a wr poszttal kapcsolatban, amit az off seasonben és a szezon közben is láttunk, az pedig teljesen anti-karakterisztikus a korábbi Belichickhez képest. Sajnos emellé jön, hogy a draftok sem ültek, idén csak arra a sztereotipiára erősített rá, hogy képtelen wr-t és cb-t draftolni. 

Jó lenne, ha Bill felépítené az új dinasztiát, de ehhez sokkal jobb teljesítmény kell tőle is annál, mint amit az elmúlt 2 évben mutatott.

 

Tudtommal több próbálkozás is volt komoly TE leigazolására csere keretében, de a csapataik nem engedték el őket.

Én nem hiszek TB eligazolásában.

Melyik az a csapat, amelyiknek már csak egy QB hiányzik és előre láthatólag jobb csapatot tud köré varázsolni, mint a Pats?

Mi a garancia, hogy jobban fog működni fog a dolog olyan emberekkel, akikkel még nem játszott, mint itt?

Vagy Tom-ot lehet még pusztán egy soktízmilliós szerződéssel motiválni. Nem nagyon hiszem. Egyáltalán kinek érné ez meg pusztán marketing szempontból egy top név, egy éves top fizuval, hogy megpörgesse a brand-et? (Raiders?)

És ott vannak a családi szempontok is. Gisele-t gondolom NY-khoz köti a melója, a gyerekek már pont olyan korúak, hogy annyira nem kellene ide-oda rángatni őket. (Giants? Jets? Bills?)

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Már ki is jöttek az első pletykák arról hogy a Colts esetleg lehet a következő állomáshelye.

Mondjuk nekik pont van egy rakat pénzük :)

De nekik is kb. egy évre megoldás TB, és azután mi lesz?

(Belichick 'not prepared' to discuss Tom Brady's future - NFL.com)

Meglátjuk.

Az 1 év is előrelépés, mert jelenleg egy olyan irányítójuk sincsen aki megoldás lenne bármire.

Csalodott vagyok ,igy szenvedni latni a csalatot ,egy jo,de egydimenzios ellenfellel szemben ... 

"Do your job." Mondhatjuk, hogy az offense - beleértve JMD-t is - eleget tett ennek a követelménynek idén?

Sziasztok, egy kérdés. Nézem TB jövő évét. Az aláírási bonus-t már ugye megkapta (6,75mUSD ), szerződés szerint 0 USD a fizetése 2020-ra illetve 2021-re is. Azt megcsinálhatjuk/megcsinálhatja, hogy 2020-ra és 2021-re sem kér plusz pénzt és azt mondja költsék a pénzt az erősítésre, ezzel inkább rámegy 1 újabb gyűrűre? A pénz nem hiszem, hogy motiválja.

Köszönöm előre is