New England Patriots vs. New York Giants (Előszezon 4. mérkőzés)

Kép
giants

A New England Patriots (3-0) csapata magyar idő szerint péntek hajnali 1:30 órakor fejezi be az előszezonját, a már jól megszokott módon, ezúttal is a New York Giants (3-0) csapata ellen. A találkozóra a Gillette Stadionban kerül sor.

A párosítás története

A két csapat 29. alkalommal találkozik egymással az előszezonban, sorozatban pedig tizenötödszörre. 2001-03 között az előszezon nyitómérkőzését vívták egymással három éven át, majd 2005. óta az utolsó mérkőzésen csapnak össze.

A Patriots legtöbbször a Giants-cel találkozott az előszezon során (eddig 28 alkalom), a második helyen a Philadelphia Eagles áll 23 felkészülési mérkőzéssel.

A csapatok három meccset játszottak egymás ellen 2007-ben és 2011-ben is, amikor mind az előszezonban, mind az alapszakaszban, végül pedig a Super Bowlban is megmérkőztek. Az NFL rotációs sorsolásának köszönhetően idén is két találkozójuk biztos; a péntek hajnali meccsen kívül a 6. játékhéten, október 10-én, egy Thursday Night Football keretében a Patriots ismét vendégül látja majd a Giants-et.

Összességében a Giants 18-10 előszezonbeli mérleggel rendelkezik, míg az alapszakaszban a Patriots vezet 6-4 arányban.

Emlékezetes mérkőzések

1996. december 21. A Patriots 22-3 arányú, 4. negyedbeli hátrányból felállva fordított és nyert 23-22-re a Giants Stadionban. A győzelem bye weeket eredményezett a rájátszás első fordulójában.

2001. augusztus 10. A New England egy 14-0-s előszezonbeli söpréssel kezdte menetelését története első Super Bowl győzelme felé, az NFC címvédő Giants-cel szemben.

2007. december 29. A Patriots egy kiélezett mérkőzésen 38-35-re nyert a Giants ellen, ami az NFL történetének első 16-0-s alapszakaszát eredményezte.

2008. február 3. XLII. Super Bowl, Glendale, Arizona. A Giants 17-14-re megveri a New Englandet, meghiúsítva a hibátlan szezon elérését.

2012. február 5. A két csapat ismét a Super Bowlban találkozott egymással, Indianapolis-ban. A mérkőzés vége előtt 57 másodperccel a Giants átvette a vezetést 21-17 arányban és előnyét megőrizve ismét a New England legyőzésével nyerte meg a Super Bowlt.

2015. november 15. K Stephen Gostkowski 54 yardos mezőnygóljával, egy másodperccel a mérkőzés vége előtt a Patriots megfordítja a mérkőzést és nyer 27-26-ra. A Giants 1:47 perccel a vége előtt vette át a vezetést 26-24-re, mielőtt QB Tom Brady vezetésével 44 yardot haladt előre a Patriots (amiben egy 4&10-et sikeres teljesítése is benne volt), majd a mezőnygólnak köszönhetően a mérkőzést is megnyerték.

Roster-kérdések – öt nyitott kérdés

Az utolsó előszezon mérkőzés előtt a Patriots roster helyeinek a többsége már tisztázott. Öt csata még mindig várható ugyanakkor a keretbe kerülésért péntek hajnalban.

Cole Croston vs. Dan Skipper

A csere swing tackle posztért folytatott csata a végéhez ér péntek hajnalban. Croston 2017-ben csatlakozott a csapathoz újonc szabadügynökként az Iowa Egyetemről és az első két éve nagy részét a gyakoroló csapatban töltötte, két mérkőzést leszámítva, amikor 2018. novemberében cserejátékos volt. Skipper hasonló utat járt be: őt sem draftolták, csak ő volt a Dallas és Denver gyakorló csapatában is mielőtt New Englandbe érkezett volna. Skipper szerzett előnyt a versenyükben amikor Isaiah Wynn és Croston is sérült volt, de időközben holtverseny alakult ki közöttük. Croston mellett a belső posztos sokoldalúsága szól, míg Skipper mellett a hossza, ami segít kiegyenlíteni a korlátozott atletikusságát.

Jarrett Stidham vs. Brian Hoyer

Stidham a harmadik előszezon meccs második negyedének felétől kezdve végig a pályán volt, ami erősíti némileg azokat a spekulációkat, hogy ő lesz az egyetlen csere a szezonban. A csapat pontosan tudja, hogy mire számíthat Brian Hoyertől, de kérdéses, hogy beállítják-e a Giants ellen. Az is lehet, hogy csak Stidham kap lehetőséget, hogy igazolja, hogy továbbra is fejlődőképes. Tavaly csak Danny Etling játszott az utolsó felkészülési mérkőzésen, de idén egy teljes mérkőzés az újonccal teljesen mást jelenthetne. Ha Hoyer is játszik az jelentheti azt, hogy a munkájáért küzd? A fenti spekulációkra nagyon rövid időn belül válasz(oka)t fogunk kapni.

Braxton Berrios vs. Gunner Olszewski

Maurice Harris elbocsátásával, Berrios és Olszewski került rivaldafénybe egy potenciális, utolsó elkapó helyért. Berrios csalódást keltő módon hiányzott a Panthers elleni mérkőzésről és így Olszewski került előtérbe négy stabil punt visszahordásával és egy nehéz elkapással.

Ryan Izzo vs. Matt Lacosse

Izzo-t közelebbről is szemügyre vehettük a Panthers ellen, miután kezdőként pályára lépett és aktív blokkolása mellett volt egy látványos elkapása is. A másik oldalon Lacosse-t nem láttuk a pályán a Lions elleni sérülése óta. Jelenleg senki nem látja biztosan, hogy fog kinézni a tight end poszt a szezonnyitón, de a fenti két játékoson kívül más opcióra nincs sok esély. Mindkettőjük számára lehet hely a rosteren, ugyanakkor életbevágó lehet, hogy minél több lehetőséget kapjanak a Giants ellen, mivel csak így készíthetnek fel egy Steelers elleni szerepre.

Keion Crossen vs. Duke Dawson

Brandon King sérülése leginkább Crossent és Dawsont érintette, akik olyan defensive backek, akik a speciális egységben is helyet kapnak. Jelenleg Crossen áll nyerése, akinek több tapasztalata van Dawsonnál és kicsit sokoldalúbbnak is tűnik cornerbackként. Dawsont slotban használták és – Jonathan Jones nyári felépülése óta – egyértelműen Jones mögött áll a rangsorban. Nehéz kivágni egy 2. körös játékost a második évben és emiatt senki sem fog jobban küzdeni a munkáért péntek hajnalban mint Dawson.

A cikk a www.patriots.com anyagainak felhasználásával készült

Hozzászólás

Szerintem csata lesz az OL backup helyeiért is. Mert, ha azokat is kíméljük, akárki lesz a QB, félő, hogy "agyonverik". 

Mivel Stidham-nek sokat számít, vele együtt tudnek örülni 3 passzolt TD-jének. ? Meg fussunk még egyet is. ?

Néhány érdekesség az utolsó két év előszezoni záró meccséről:

Tavaly előtt pontzuhatag (40-38, Brissett, NYG win), tavaly szűkebb eredmény (17-12, Etling, NE win) született. Ki tudja mi lesz most? Tavaly a sérüléseket is megnyertük 3-1-re. :(

2 éve M.LaCosse játszott ellenünk: 5/5, 60 yard, 2TD. A 4.TE volt a roster-ükön. Ezután már csak egy meccse volt a Giants-nál.

Tavaly előtt Karras volt a kezdő center, de Ferentz is játszott mindkét mérkőzésen.

Mi mindig viszonylag kevés játékossal játsszuk le az utolsó meccset (38-39), a Giants sokkal több játékost küld a pályára (57-58).

Tavaly LB C.Munson játszott ellenünk 39% def. snap-et és 74%! ST snap-et. (Lehet, akkor szúrtuk ki?)