NFL 2020 - a koronavírus árnyékában

Kép
nfl

Az Amerikai Egyesült Államokban pusztít a világon a legjobban a koronavírus. Cikkünk írásakor 3,85 millióan betegedtek már meg a kór következtében, így az egész világon nyilvántartott betegek 26 %-a az USA területén él. Napról napra nő az áldozatok és a nyilvántartott betegek száma. Az NFL és Patriots rajongókat ilyen körülmények között is foglalkoztatja, hogy vajon mi lesz az NFL-lel, vajon lesz-e szezon ősszel?

A kérdés nem egyszerű, megválaszolni sem lehet jelenleg. Annyi bizonyos, hogy játékosok és a tulajdonosok is a szezon megrendezése mellett állnak. A játékosok csak akkor játszanának, ha egészségük biztosítva van, a tulajdonosok pedig csak úgy indítanák be az idényt, ha minél kevesebbet veszítenek a megrendezett szezon következtében. Nyilván érthető a játékosok álláspontja, nem szeretnének megbetegedni, hiszen az veszélyes lehet rájuk, családjukra, rokonaikra, ismerőseikre, mindenkire, akivel érintkeznek, nem mellesleg karrierjüket is veszélyezteti ez a vírus. A tulajdonosok esetében veszteségeket okoz az, hogyha nem tudnak fizető nézők előtt játszani a csapatok, vagy csak a szokásosnál kevesebb helyet adnak el, és ha mérkőzések maradnak el, esetleg az egész szezont törölni kell. Valamint az egészségügyi védekezés pluszköltségeit se felejtsük el.

Az alkufolyamatok régóta tartanak az NFL és az NFLPA között, de eddig nem jártak olyan eredménnyel, amely minden érintett fél számára megoldást jelent. 

Az NFL, megelégelve, hogy nem haladnak a folyamatok, szombaton elküldte a csapatoknak, hogy július 21-én az újoncok, 23-án az irányítók és sérült játékosok, 28-án pedig a teljes keret számára megnyithatják az edzőtáborokat. A csapatok nincsenek erre teljesen felkészülve, hiszen csak tegnap kapták meg szakértők által jóváhagyott, saját pandémiás terveiket, amelyek az alkalmazandó csapatprotokollt tartalmazzák. Ezt még érvénybe kell léptetni ahhoz, hogy a terveknek megfelelően beinduljanak a dolgok. A játékosok arról panaszkodnak, hogy semmit sem osztott meg velük csapatuk, és ha valóban játékra kell jelentkezni, úgy, hogy nem érzik magukat biztonságban, az nem fog megtörténni. Az NFLPA ma délután kapta meg a terveket átnézésre.

Eközben a színfalak mögött a kevesebb előszezon mérkőzésen, a kieső meccsek, vagy elmaradó alapszakasz miatti játékosoknak jutó kompenzáción, és a tulajdonosok részéről a fizetési sapka visszafogásán, a játékosok béréből történő veszteségkompenzáción megy a vita.

A lényeg felejtődött csak el, ha egy veszélyminimalizáló közeget alakítanak ki, mindenki jól járhat... Ehhez megfelelő egészségügyi protokollok, fegyelmezett játékosok, és pozitív hozzáállás szükségeltetnek.

 

Hozzászólás

Hát kábé ugyanezzel küzd most a világ - hogyan lehet egyensúlyba hozni, hogy ne álljon le a gazdaság, de a fertőzést is kordában lehessen tartani. Itt is sok pénzről és sok életről van szó, komoly érdekekkel.

Remélem, hogy nem az előző szezonokból megmaradt nosztalgia lesz az idei szórakozásunk...

 

 

:) :) :) - szegények... Ámbár párat visszanéztem a mi meccseinkből is, rendkívül fájdalmas volt a támadójátékunk kínlódását újra látni. Még rosszabb, mint akkor élőben átélni.

Megegyeztek a felek az edzőtáborba érkezéskor alkalmazandó menetrendről. Az első napon csupán tesztelik a játékosokat, a második és harmadik napon nincs tesztelés, a negyedik napon jön a második teszt. A két negatív teszttel rendelkező játékosok az ötödik napon beléphetnek a létesítményekbe és megkezdhetik az edzéseket. Az ötödik naptól lép érvénybe a mindennapos tesztek protokollja, amely az edzőtábor első két hetében biztos megmarad. Utána pedig abban az esetben kerül rájuk sor naponta, ha a fertőzöttek aránya meghaladja az 5 %-ot. Ellenkező esetben kétnaponta tesztelnek majd.

Az egyéb nyitott kérdésekben még nincs megállapodás.

Egy döntés már megszületett ami érinti a Pats csoportját is. A Jets és a Giants hazai meccsein nem lehetnek majd nézők, ha nem történik valami radikális változás.