NFL Draft 2019 - 2. nap

Kép
draft

05.30 - A Patriots a 101. pickkel kiválasztotta az OL Yodny Cajuste-t. Ő leginkább tackle pozíción vethető be.

05.09 - A Patriots elcserélte a 97. és 162. választási jogát a Ramsszel, megkapta cserébe a LA-i csapat 101. és 133. pickjét.

04.45 - A 87. választással a Patriots Damien Harris futót választotta az Alabama Egyetemről.

04.10 - A 77. pickkel a Patriots kiválasztotta Chase Winovich DE-t a Michigan egyetemről.  Az összes szakértő szerint tökéletesen illik a rendszerünkbe, nagyon jó passzsiettető, lehet DE-ként, de LB-ként is használni. Nagyon jól szereli az ellenfél játékosait is. Hatalmas lendülettel játszik! 

04.04 - A Patriots elcserélte a 73. és 205. pickjét a Chicago Bearsszel, akiktől a következőket kapta: 87., 162. és egy jövő évi 4. körös pick.

03.28 - A Patriots elcserélte a 64. pickjét a Seattle Seahawks-szal. Megkapta a Seattle 77., illettve 118. pickjét.

02.15 - A csapat cserét hajtott végre a Rams-szel!

Az 56. helyről előrejött a 45.-re, előbbi mellé még adta a késő harmadik köri 101. picket is.

A 45. helyen a csapat kiválasztotta a CB JoeJuan Williams-et. Amit elsőre mindenki megjegyez róla az az, hogy magas! Nagyon magas! Valószínűleg leginkább TE-k ellen fogja használni a csapat. Nagyon jól követi a labdát, az utolsó két szezonjában 25 alkalommal ütötte le a labdát.

 

Ma este hajnal 1 órától folytatódik a 2019-es draft a 2. és a 3. körrel.

A New England Patriots az alábbi választási jogokat birtokolja:

1. kör - 32. választás: WR N'Keal Harry, Arizona State

2. kör - 45. választás: CB JoeJuan Williams

3. kör - 14. (77.) választás: Chase Winovich DE

3. kör - 24. (87.) választás Damien Harris RB

3. kör - 101. választás OL Yodny Cajuste

4. kör - 133. választás (Rams)

4. kör - 118. választás (Seahawks-tól)

4. kör - 32. (134.) választás

7. kör - 25. (239.) választás (Eaglestől)

7. kör - 29. (243.) választás (Chiefstől a 49ersen és a Brownson keresztül)

7. kör - 32. (246.) választás

7. kör - 38. (252.) választás (kompenzációs pick)Íme egy lista azokról a játékosokról, akik a draft előtt egyes erősorrendek alapján a top 150-et képviselik és elérhetőek a csapatok számára:

 • Florida OT Jawaan Taylor (13)
 • Ole Miss WR D.K. Metcalf (16)
 • Missouri QB Drew Lock (20)
 • Oklahoma OT Cody Ford (23)
 • LSU CB Greedy Williams (27)
 • Ohio State WR Parris Campbell (29)
 • Washington CB Byron Murphy (30)
 • Penn State OL Connor McGovern (31)
 • Ole Miss WR A.J. Brown (33)
 • Alabama TE Irv Smith (35)
 • Texas A&M C Erik McCoy (37)
 • Temple CB Rock Ya-Sin (38)
 • Louisiana Tech DE Jaylon Ferguson (41)
 • Kansas State OT Dalton Risner (42)
 • Boston College DE Zach Allen (43)
 • South Carolina WR Deebo Samuel (44)
 • Penn State RB Miles Sanders (45)
 • Iowa State RB David Montgomery (48)
 • Delaware S Nasir Adderly (49)
 • Georgia WR Riley Ridley (51)
 • West Virginia QB Will Grier (52)
 • Virginia S Juan Thornhill (53)
 • Notre Dame CB Julian Love (55)
 • N.C. State WR Kelvin Harmon (56)
 • Michigan State CB Justin Layne (57)
 • N.C. State QB Ryan Finley (58)
 • Ohio State DT Dre’mont Jones (59)
 • Iowa State WR Hakeem Butler (60)
 • Iowa S Amani Hooker (61)
 • Vanderbilt CB Joejuan Williams (62)

A cikk folyamatosan frissül majd a Patriots-cal kapcsolatos hírekkel!

Hozzászólás

Na ez már érdekesebb... De BB biztos tudja.. . Pl a futó. ..

Válasz patriota üzenetére

Mondják itt egyesek, hogy Bőrkefejnek vége. Pedig szerintem Hill helyére választották. Tavaly is négy futóval álltunk neki a szezonnak, csak Hill megsérült hamar. Kell a mélység.

Válasz patriota üzenetére

Én is rá kaptam fel a fejem. Lehet, hogy Jeremy Hill nem épült fel az ACL szakadásból és egy nála robosztusabb futót szerettek volna, így viszont érthető.

Szerintem ez a 2. nap is középoké.  Chase Winovich, és a corner húzás nagyon tetszik. A Rb és az OL meg ilyen mehhh. Lehet, hogy jók lesznek, de róluk nem nagyon hallottam a draft előtt, ami valószínűleg az én hiányos ismereteimnek köszönhető.

Legalább nem jött a 2. körben safety. :D

A CB húzáson mergelődtem az elején. Nem Williamsszel volt bajom, hanem a poszttal. Inkább Edge kellet volna. Viszont Winovich érkezésével ezzel is nagyon megbékéltem. Winovich nagy steal ott ? A Bamás futó király lesz nálunk. Levesz Michel válláról kis terhet és ad egy picit keményebb stílusú futót. Borzalmas erősnek látom a RB részlegünket. Cajuste pedig egy jó developemental swing tackle.

Eddig nagyon tetszik az idei draft.

Ahogy néztem előzetes draftprospect sorrendeket a CB kb egy körrel korábban jött mint várták, de a többiek csúsztak le többé kevésbé, így nem vagyok egyáltalán elégedetlen. Szerintem a CB a méretei alapján egy Gilmore pótlék lehet majd (persze csak ha sokat fejlődik, mert most még messze nem az a szint), ami ugye pénzügyileg nem volna rossz. A DE-t már abszolút ide jósolták sokan (ha jól tudom Ti is írtátok-mondtátok) a csapathoz, tehát  jónak tűnik a választás. Az RB-t is megértem, mert kellett egy jó erőfutó a HILL-Burkhead páros valamelyike helyett-mellett, így jobban lehet tehermentesíteni Michelt is. Nálam ez is rendben. Az OT meg szintén kellett a Wynn (akiről még nem is tudjuk mire képes pontosan)-Cannon duó mögé.

A TE dolog az ami miatt hiányérzetem van, és abban szerintem nem vagyok egyedül. Ül nálunk valaki kispadon, akiről még nem tudjuk mennyire jó, vagy van még hátra a drafton olyan prospect aki jó lehet?

 

U.i.: Mire ezt megszültem többen is kielemezték a draft-ot lejjebb. Egyet értek velük.

Válasz mgabor74 üzenetére

Szvsz inkább JMC, nem? 

Válasz hopi46 üzenetére

Még Gilmorenál is nagyobb magasságra, de nem csak emiatt gondoltam. Gilmore a szerződése alapján 2021-ben már majdnem 20 milliót vinne el a Cap-ből, és 12 milliót lehet majd spórolni az esetleges elküldésével. 2020-ban is a mostani dupláját veszi el a Cap-ből, de akkor még túl nagy lenne (15 M) a dead money. Vagy kell vele kötni addigra egy új szerződést, vagy kell valaki helyette, és ez akár Williams is lehet esetleg. Nem mintha bármi bajom lenne Gilmore-al, mert minden centért bőven megdolgozott eddig.

JMC szerződése 2 éves és akkor már 33 éves lesz. Gilmore pedig csak 30 és amíg jól nyomja megtartjuk pénztől függetlenül, hiszen elit CB-nek számít. (Azért Nálunk is mindig akad 5-6 jól megfizetett játékos!) A két magas CB (185, 191) pedig óriási lehetőség a sec.-ben.

Válasz hopi46 üzenetére

Az nem kérdés, hogy elit. Azt próbáltam ecsetelni, hogy a szerződése végén túl sokat visz el a Cap-ből, és azzal majd kezdeni kell valamit, ami bárhogy végződhet. JMC helyére szerintem ott van JCJ majdani kezdőnek.

Válasz mgabor74 üzenetére

Foster Moreau lehet még érdekes szerintem

Én nagyon szerettem  Hockensont de ugye elérhetetlen volt így Jace Sternberger-t szerettem volna nagyon a 2.kör végén 

De BB máshogy gondolta :D 

Isaac Nauta és Alize Mack még akit érdemes lehetne kipróbálni szerintem 

Az öreg a Draft WR és TE class-t nézegetve mondta egy nyilatkozatban, hogy ez a két poszt egyre fizikálisabb, egyre magasabb elkapók lesznek, ami kihívást jelent a liga védelmei számára.

Szerintem ezzel a húzással a Pats secondary Gilmore, JC Jackson és Williams 3-assal igencsak felkészült lesz, Gilmore és Williams komoly shutdown erő lesz, ha összeszokik, és JMC backup lesz, vagy akár a safety-khez kerülhet át.

( a SB legnagyobb mentésénél gyakorlatilag elit FS kvalitást mutatott .:) )

az egyik legjobb húzás szerintem eddig

Eddig remek játékosok jöttek,mind olyan posztra amely erősítésre szorul.Szeretnék még egy WR,TE,DL,QB,S kombót és akkor minden nagyon nagyon király lenne.Mondom ezt úgy,hogy már most nagyon tetszik ez a draft :) 

"Cajuste pedig egy jó developemental swing tackle" Értem én hogy magyarul írtál, de mit :)

.

A futás a Patriots legnagyobb fegyverévé vált az elmúlt évben, ezért nagyon fontos volt még egy bomba futó igazolása. 10*

A Corner szekció mély és erős, de ilyen magas Corner nem volt a keretben és ahogy írták a Tight Endek ellen és a magas elkapók ellen szükség van egy ilyen típusú játékosra. 8*

A WR abszolút need volt, a kiválasztást nagyon jónak érzem, nem a hype-olt mindenki által várt játékosok közül érkezett egy, hanem egy igazi meglepetés ember, ráadásul az első körben, amit nagyon alapos feltérképezés és okos stratégiai döntés előzhetett meg, ha Harryt választották. 9*

Az Edge és a OT poszt kötetező húzás, a húzás sorrendje miatt lehet csak kérdés a tehetség szintje a két játékosnak, de ebben is bízhatunk a szakértelemben. 9*

Az első két nap draft tevékenysége A+

 

Nekem eddig tetszik a draft munka! Harry, Williams, Winovich nagyon eltalált pickek szerintem! Harris sokat segíthet rövid yardos szituknál, ahol tavaly nagyon szívtunk sokszor, ezért ez a pick is rendben van szerintem. OT is kellett viszont Cajuste térde sokat vacakolt az egyetemen mindenesetre ott a 101. helyen megér egy próbát, ha egészséges tud maradni akkor 1-2 év múlva kezdő lehet RT-ben. Remélem a 4. körben a megmaradt 3 használható S közül sikerül elhozni valakit (Gardner-Johnson, Hooker, Thompson). Ha ez összejön akkor én szinte maradéktalanul elégedett leszek, bárkit is válasszunk utánuk. 

Az elején Williams picknél eléggé értetlen fejjel bámultam a képernyőt, nem igazán tetszett, sőt... Aztán szerencsére Winovich, Harris és Cajuste kiválasztása is abszolút pozitív irányba vitte el a dolgot, így már a CB pick sem fáj annyira, ráadásul tényleg nincs ilyen jellegű CB a keretben:)

Joejuan Williams: Ettől függetlenül még mindig úgy gondolom lehetett volna jobb (Irv Smith Jr.?), de BB-ék valamiért nagyon akarták őt, akkor pedig nincs mit tenni, hiszek nekik:) B

Chase Winovich: Aki volt chaten, az tudhatja, a tököm ki volt már vele, hogy az összes hátsóbb körös favoritom (Isabella, Zach Allen, Taylor Rapp, Adderley) máshová került, de Winovichnál körbefutottam a szobát:) Abszolút steal, A++

Damien Harris: Az elején ezt sem igazán értettem, de a kinti szakértők, riporterek meggyőztek, jó lesz ő ide hozzánk. A-

Yodny Cajuste: Kicsit még kiforratlan játékos, de szerencsére Scar mester mellett tud majd tanulni, olcsón szereztünk egy jó swingtackle-t. Több OT-t is draftoltak előtte, akik szerintem jóval szerényebb játékerőt képviselnek. A

Második nap: A

Válasz Increay üzenetére

Irv Smith TE, Andy Isabella WR, Taylor Rapp S, Brett Rypien QB plusz egy bitang jó DE.

Ez volt a kívánságlistám, a második napra.

A bitang jó DE megadatott, a többi sajnos nem (bár Rypien még jöhet hozzánk), de ez a draft eddig szuper.

Várok még 1-1 QB-t és S-t, 2 mackót a védőfalba, aztán a maradék 3 picket elcseréljük, mielőtt BB belemerülne az UDFA-piac tanulmányozásába. :)

Lehetne egy olyan, mint tegnap az első napon Harry után, hogy a második napon kiválasztott emberekről egy ismertető  külön bejegyzés formájában?

Válasz nosbiglem üzenetére

Valószínűleg csak a draft után fog érkezni, akkor viszont részletes bemutatással jövünk majd az újoncokról:)

Megint kiderult hogy BB-t és Caseriot a legkevésbé sem érdeklik a needek, ha szerintük valaki jó játékos, az jön (Williams és Harris kapcsán is a good football player kifejezést használta Caserio), így igazából engem is csak az érdekel, hogy értéken jöjjön játékos. Én így láttam az első két napot:

N’Keal Harry

A class második legjobb elkapója volt nálam a draft előtt, csak AJ Brownt tettem elé, de különböző stílusúak, szóval a kedvenc X elkapóm érkezett. Olyan elkapó, aki akkor is üres, ha ott van mellette a védő, az 50-50 labdák inkább 90-10-ek az ő esetében. A legjobb elkapó volt tavaly a 10-19 yard közötti passzokban, elkapás után pedig átalakul egy nagy méretű futóvá, és szinte lehetetlen levinni. Ha kicsit jobb lesz press man ellen és el tud szakadni, akkor a ligának annyi. :D

JoeJuan Williams

Ő egyértelműen a TE-k és a fizikális elkapók levédekezésére jött (BB pont az idei offseasonben beszélt róla, hogy előbb-utóbb meg kell jelenniük a nagydarabb DB-knek, akik ezt megoldják), szóval érdemes kicsit külön kezelni a CB depth charton. Szeret ütközni, jól zónázik és emberezésben is jó a méretei miatt, az önbizalma is rendben van, ami CB-ként nagyon nagy pozitívum, visszavonulása után pedig edző akar lenni, nem véletlen, hogy Billék bele voltak esve, igazából már a feltrade pillanatában lehetett sejteni, hogy érte jövünk (1/32-re is szóba hozták már velünk). 

Chase Winovich

Őt bemockoltam hozzánk 2/64-re, 13 pickkel később jött, szóval ennek a húzásnak nagyon örülök. Kőkeményen dolgozik, ő érkezik elsőnek edzésre, és ő jön el utoljára, a draft után azt nyilatkozta, hogy őt majd le kell rángatni a pályáról, ha kell akkor pedig ST-ben is szívesen játszik.

Damien Harris

Na ez volt egy kicsit WTF pick, nem volt igazán need (RB-t vártam, de ennél később), de ezzel is sikerült megbarátkozni, mert nagyon jó futó érkezett, aki elkapásban is használható, passzblokkolásban (BB és Ivan Fears egyik mániája) pedig a legjobb az egész classban. 

Yodny Cajuste

Februárban még olvastam olyan mockot, ahol első körbe várták, aztán a sérülése keresztbe tett neki. Itt nagyon jó értéken van, meg amúgy is, ha valaki Scar szerint jöhet, az jöjjön. Hosszútávon Cannon utód lehet, akkor pedig évekre megoldottuk a fal két szélét.

Mindent egybevetve nagyon tetszik eddig a draftunk, talán egy TE elfért volna, de ha nincs olyan, aki nekünk megérne egy korai picket, akkor felesleges csak azért húzni egyet, hogy legyen, majd ma érkezik egy. A TE pick mellett szerintem még jönni fog QB, WR, DT, S és esetleg egy G, a maradék pickkel meg elszórakozunk.

Nálam a Winovich húzás mindent visz. A PFF nél nagyon jól értékelték:

https://youtu.be/TmXjS4W0XNI

Azért nem semmi kikkel emlegetik egy lapon. Egymást követő két évben is 90+ gradet ért el a pff -nél! Az elmúlt két évben csak 3 EDGE játékos ért el jobb értékelést, a két Bosa tesó és Myles Garett! Ez a csávó egy szörny lesz már most nagyon várom, hogy láthassam játszani.

Wino meg Cajuste nagy steal. Wino-t gondolom megnézzük amolyan Ninkovich szerepkörben. Cajuste-nál a legnagyobb kérdés, hogy a térde milyen állapotban lesz hosszútávon, a skill set megvan, hogy Scar kezdő tackle-t csináljon belőle. Harris játékának nem igazán van gyengepontja, a rövid yardos játékokban nagy segítség lesz. Tavaly volt, hogy egy darab White volt a futónk hetekig, így nem igazán értem miért értetlenkednek az emberek, hogy RB húzás jött. Joejuan volt egy picit fejvakarós húzás, tekintve milyen jól állunk CB poszton, de jó matchup lesz a nagyobb elkapók ellen. A gyengébb 40 yard után majd kérdés lesz a go route-okon mennyi segítséget kap DMC-től.

Nálam ez a tegnapi egy A-. Az első nap meg egy B. Szóval valahol B+ környékére rakom, amit eddig összerakott a stáb.

Mai napon nagyon szeretném, hogy hozzunk egy FS-t, ha DMC jövőre visszavonulna és nyilván a TE poszt még kérdéses, ha Moreau ott esz nem bánnám, ha elvinnénk. Egy slot elkapót és egy pufit középre még jó lenne összeszedni.

Sziasztok!

Eddig jók a választások, bár az Rb kicsit meglepett, de végül is van benne ráció, Sonyt tehermentesíteni kell egy picit. Egy valamire való Edge, Qb, TE még jöhet, ha máshonnan nem akkor kukázzunk a még elérhető FA-k közül. De legyünk őszinték, BB jobban tudja :)

 

Ja és még 4 és fél hónap a kickoffig. A fene vinné el, kezdjék már holnap, én megfizetem de tényleg!