NFL Draft 2019 - Összesítő

Kép
draft2019

A csapat 12 választási joggal kezdett neki a draftnak , ezeket felhasználva végül 10 játékossal bővült csapat.


1. kör - 32. választás: N'Keal Harry WR, Arizona State

2. kör - 45. választás: JoeJuan Williams CB, Vanderbilt

3. kör - 14. (77.) választás: Chase Winovich DE, Michigan

3. kör - 24. (87.) választás: Damien Harris RB, Alabama

3. kör - 38. (101.) választás: Yodny Cajuste OL, West Virginia

4. kör - 16. (118.) választás: Hjalte Froholdt OL, Arkansas

4. kör - 31. (133.) választás: Jarrett Stidham QB, Auburn

5. kör - 21. (159) választás: Byron Cowart DT , Maryland

5. kör - 25. (163) választás: Jake Bailey P, Stanford

7. kör - 38. (252.) választás: Ken Webster CB, Mississippi

draft befejeztével koránt sem értek véget az izgalmak, ugyanis további nem draftolt újoncokat is szerződtett a csapat.

UDFA igazolások:

04.27

Jakobi Meyers WR, NC State

Xavier Ubosi WR, UAB

Ryan Davis WR, Auburn

Andrew Beck TE, Texas

Calvin Anderson OT, Texas

Tyree ST. Louis OT, Miami

Tyler Gauthier C, Miami

Terez Hall LB, Missouri

Malik Gant SS, Marshall

04.28

Nick Brossette RB, LSU

D'Angelo Ross CB, New Mexico

Hozzászólás

Teljesen jó kis draft volt ez! Minden poszton fizikális játékosok, akik nem sebességgel, hanem erővel, technikával tudnak nyerni. A futójáték erősítése és védelme is jól látható. Okosan támogatjuk Brady változó játékstílusát. Megerősített fal. Megerősített védelem. Jó pickek jó időben. Nekem tetszik!

Érdekes hogy TE sehol pedig azt az 1 spotot mindenki jósolta?. Lehet a Sefarian gyerek ennyire meggyőző volt vagy a Gronk mégse vonul vissza pletyka igaz lesz?

Válasz Spigo üzenetére

Bárcsak. A nagy mentése óta örök kedvenc :)

Azt olvastam, hogy a Vikings árulja Rudolphot... ő aztán egy kiváló pótlás lenne.

Persze ez már szinte túl szép, hogy igaz legyen. :)

Végre egy draft, amely után nem nyavalyog az ember, szerintem érdekes és értékes játékosokat szereztünk. Viszont a TE hiányt kiváncsi vagyok, hogy az Öreg hogy oldja meg, főleg, hogy az előző idényben a szenzációs futó játékot is Gronkék és Develin blokkjai tették sikeressé.

Válasz Arsenal üzenetére

Évek óta a legjobb draft amit az Öreg összerakott 

 

Sziasztok!

Szerintem a Draft eléggé lutri. Látszólag jó játékosok mentek a levesbe, míg kikukázottakból lett jó játékos. Bízok BB-ben és a team-ben. Kihozzák azt a csapatból ami a lehető legjobb, persze az egyéneken is múlik (pl. Hernandes story amit nagyon sajnáltam).

Hajrá Pats!!!

Válasz Imre2 üzenetére

Teljesen igazad van, de a több mint fél éves szünetre kell valami pótlék a magunkfajta népségnek, amin elrágódhatunk. ;)

Erre az egyik kedvenc példám a híres TB draft éve, amikor is az előtte lévő 1-5 körös játékosokból vagy bust lett, vagy csak egy átlagos NFL karriert tudtak befutni. Ebből azért nehéz nem arra következtetni, hogy TB megfelelő helyre kerülése nem az ordas nagy mázli kategória mind a csapat, mint TB számára.

Aztán ott van még az is, hogy a draft-on a 32 csapat összesen 250+ játékos igazol le szezononként. Egy átlagos NFL játékos karrierje 3-4 év, ami csak a rostert nézve éves szinten nettó 420+ játékos ki- és beáramlását jelenti. (32 x 53 / 4). Szóval az 53-as keretet megérők egy jelentős része is az undrafted-ból kerül be, vagy vissza a rendszerbe. (Bár itt ugye vannak olyanok is, akik hol bekerülnek, hol kikerülnek.)

Válasz Imre2 üzenetére

Szerintem is , a draft amolyan fogadás h kire mennyit merek rakni mert szerintem bevállik , azaz megragad az NFL ben. Emlékszem a tavalyi draft RB pick utánni értetlenkedést itt a fórumon is , de azért csak betalált az öreg Sonyval .

Végül is majdnem mindegy kit húzunk a lényeg h játékost faragjanak az edzők belőle.

Tudatos, átgondolt, megfontolt, előrelátó draft by Bill Belichick.

A tavalyi Super Bowl győztes csapat a Runningback és Cornerback poszton lépett a mezőny fölé. Stratégia szinten tudta eredményesen használni ezen a két poszton minden játékosát. A kulcspillanatokban futással értünk el TD-ket, first downokat, rotálva a futókat. Az eredményes cornerback védekezés volt emellett a győzelmeink kulcsa.

Ezért  két legjobb húzás Harris és a két cornerback. Harris Michel szintű lehet, de nem is a Barkley szerű tehetség itt a legfontosabb, hanem a stratégia és taktika. Ezért nem Eliottokra, Kamarákra van szükség, hanem 4 közel egyforma futóra. Ezért Harris bomba igazolás Michel, White, Burkhead/Hill mellé.

Ugyanez a lényeg a cornerback poszton. Közel azonos szintű cornereket használ Belichick, ahol nagyon fontos a fizikalitás. Mc Courty az egyetlen lassabb cornerünk, ő anticipációval, koncentrációval, ésszel és fegyelemmel játszott. De Jackson, Crossen, Jones, Dawson mind kőkemény fizikális játékos. És ebbe jött még kettő ilyen, amiből az egyik a magasságával már az új irányt kezdi meg. J. Mc Courty éppen ezért nem biztos hogy rostert fog, hiába hosszabbítottak vele.

Ez a két poszt a tavalyi Patriots stratégia szerint kulcs a minőségi mélységet tekintve az újabb sikeres év miatt, így a draft előremutatóan okos volt Belichick részéről.

A többi játékosban is van fantázia, mind olyan akiből bármi lehet, de az sem baj ha nem.

A QB húzás értéke kiderül két év múlva, lehet hogy új Garoppolo érkezett.

Összefoglalva, a Patriots Way szerint a stratégia fontosabb a Top10-es tehetségnél, a draft A+ 

 

Engem (bár nem tudom egyedül vagyok-e vele) a Punter húzás lepett meg, mert ott még bőven lett volna elérhető jó WR/TE stb., de BB tudja mit csinál. Csak annyiban furcsa, hogy egyrészt felcseréltünk érte, másrészt van punterünk,akivel hosszabbítottunk is. Ha versenyt akart BB, akkor akár a draftolatlanokból is lehetett volna keresni, de in Bill we (legalábbis én) trust. 

Egy sara van az öregnek...ennyi kimondhatatlan nevű játékost ledraftolni... :)

 

Hát ezt nem igazán értem! Mindegyik vezetéknév rövid és van köztük több Amerikában gyakori is. Nem lehet mindenki Hill, White, Smith stb.... :) 

Általánosságban egyet tudok veled érteni, de ugye most jön a de!

Jason McCourty nemhogy nem a leglassabb, hanem a leggyorsabbak közt van. Ne a korából indulj ki, hanem a tavalyi sebességéből. Honnan ért oda a super bowl-ban Cooks-hoz, ikertesója, ( akinél meg minden felmérésnél gyorsabb volt ) a leggyorsabb mért sebességgel bírt a tavalyi szezonban. Kizárt, hogy kitegyék a keretből idén.

Annyival vitatkoznék, hogy JMac lassú lenne, a combine/ pro day adatok alapján ő a leggyorsabb DB a rosteren, még Jones-nál is gyorsabb volt 40 yd dash-en, 20 yd shuttle-n és 3 cone drill-en is. Nyilván az idő miatt valamennyit kopott a sebessége, de nem gondolnám, hogy lassúnak lenne mondható. Ennél fogva nem látom, hogy ne fogna rostert, márcsak azért sem mert emberezésben kiváló, illetve sokoldalú, safetyt is tud játszani, de meglátjuk az idő eldönti. :)

Jason 32 éves,  gyorsasága szemmel láthatóan megkopott, az hogy milyen gyors volt fiatalon, az nem számít az idő múlásával. JMC lassabb mint a testvére, lassabb a fiatal cornereinknél, a gyors elkapókkal a szűk sebességet tekintve már nem tudja tartani a lépést. Ahogy mondtam, ő a játékszituációk olvasásával, a koncentrált, okos játékával volt értéke a Patriotsnak. A legendás szerelésénél is a helyettfelismerés volt a kulcs, ez a jelenet az év egyik legszebb momentuma volt.

Annyit azért pontosítanék, hogy a gyorsaság egy komplex képesség, melynek több összetevője van és Jason a reagálási és döntés gyorsaságával megfelelő szintre hozza az összképet. Egy jó futballista, aki a játéktudásával hozza ki magából a maximumot, emellett egy kiváló csapatember, akit minden edző kíván magának. 

A fiatal cornereink ha abban javulnak amiben Jason jó, akkor legyőzik őt, mert a gyorsaság csak romlani tud 30 fölött, javulni már nem. Az hogy ez idén nyáron lesz-e az kérdés, de ennek megtörténte csak idő kérdése.

Végignézve a névsort, talán Malik Gant az igazi "nagynév", ő lehet az, aki folytatja a hagyományt, és idén bekerül mint UDFA a keretbe.

Sziasztok,nos számomra is nagy meglepetés volt,hogy punter érkezett,lefordultam,mint pista bácsi a sarki kocsmában 10 nagy fröccs után.De most ezt mégis miért,hogyan,minek.Aztán rájöttem BB a legjobb ő tudja mi kell a csapatnak,hogy sikeres legyen.Auburn címet pedig azért adtam,mert ledraftoltuk Stidham.-et és udfa.-ként érkezett a játszópajtija is Ryan Davis is.Remélem ők megmaradnak így és lesz belőlük egy Brady-Edelman páros,jó tudom ez még nagyon meredek összehasonlítás.Ami pedig a TE részleget jelenti,nos én mindig is nagy Hollister fan voltam,nem tudom miért,szerethető figura Jakob.Remélem így több lehetősége lesz megmutatni mi rejlik benne,és többet is fogják használni majd.

Válasz DeMartino üzenetére

Mint régi Hollister és Dorsett rajongó Én is reménykedek! Remélem Jacob befejezte a sérüléses korszakát... :) 

Válasz hopi46 üzenetére

Szia Hopi, üdvözöllek az új felületen. Nem akarlak megsérteni, de szerintem nálad ez a Hollister dolog már több, mint rajongás, lehet, hogy már vonzalom, persze jó értelemben!?:D

Válasz Arsenal üzenetére

és szeretném, ha megkapnák a bizonyítási lehetőséget, nem egy-egy meccsre hanem kicsit hosszabb távra, mint az általam szintén igen kedvelt Develin vagy JoJo. Tavaly nyáron ódákat zengtek a tudósítások, hogy TB remekül összeszokott Hollister-rel és Dorsett-el, aztán mi lett. Jacob hol sérült volt hol nem, többnyire igen, pedig Gronk nem a legjobb elkapós szezonját futotta az alapszakaszban. Dorsett hátracsúszott Gordon miatt (jogosan), aztán amikor Gordon out, TB (JMD?) Hogan-t erőltette aki pedig a PO-ban már 0-ra eresztette magát. Többek között azért is kedvelem a csapatot, mert kevés a sztár és sok a szürke,, de igen dolgos, a csapat érdekében elkötelezett játékos. Persze Hollister esetében tévedhetek/csalódhatok csak ezt a saját szememmel szeretném látni. :)

nem lesz ez rossz  .....

 

Szóval sziasztok, én is regisztráltam végre. Jó volt ez a draft, mert átnézve az eddigieket, és a rendszerét ha 3-4 ember 1-2 év alatt kezdő lesz, az már jónak számít.

És idén még ott van a tavalyi OT/GWynn, CB Dawson, akiről elfelejtkezhettünk, LB Bentley , Izzo TE, és Berrios WR.

A 2 évvel ezelőtti drafról idén még több szerepet kaphat DE Wise, vagy OLB Rivers, szerintem az előbbi fogja Flowers szerepét eljátszani, rá lesznek kijátszva a passz-siettetések, sackek.

Az idei évből nagyon nagy húzásnak érzem LB Winovichot aki a PFF listáján 28. volt 90-es overall értékkel.( Tillery és L.J. Collier előtt.) Idén nem hagytuk elvinni előlünk a 2019-es Clay Matthews-unkat. Szerintem majdnem olyan jó lesz, mint ő fénykorában.

G Froholdt pedig PFF listán 55.volt !!!!!!, aki centert és guardot is játszott. Múlt évben 5 nyomást engedett.

OT Cajuste szintén remek 855 snap alatt 25 nyomást engedett tackle-ként.

WR Harry pedig vitán felül áll, hogy egy all-down szinte azonnal kezdő lehet, ahogy a testét használja az zseniális, ha egymásra éreznek Bradyvel az időzítéseknél, akkor a 3. kísérleteknél nem kell agyon terhelni  Supermant, lehet a clutch elkapónkkal spórolni  a playoffra.

RB Harris pedig egy igazi nagy név, szerintem összességében jobb, mint Michel, de szerintem jó kiegészítés lesz egyelőre csak a rövid yardos szituknál.Nem lesz agyonhasználva.

CB Willams pedig úgy tűnik jó, de legalább magas. 

Na persze remélem titkon hogy mindegyik szuperklasszis lesz, de azt hiszem BB jobban hisz a munkában és a hozzállásban. Elkötelezett embereket keres.

Nézzétek meg TE Becket undrafted, szeintem ő lesz a blokkoló tight endünk. Erősnek tűnik. Boldom: ő maradni fog.

Elkapni meg ott van S-Jenkins, a sérülése után Hollister, esetleg Izzo

Én a PFF-ben hiszek, az értékelésük objektív alapú, a számok nem hazudnak. 

Összességében a draftunk és az ez évi kilátásaink nagyon bíztatóak.

Go Pats ! Go Brady ! Na toljuk meg az uccsó 2 évet.

Válasz Montesclan-pats üzenetére

Nagyon jól látod.

Mindenben egyetértek, és Beck nekem is szemet szúrt. Jó fizikumú srác szerintem Ő bekerülhet majd az 53ba, és nem csak blokkolni tud. Igaz nem termelt túl sok jardot és TD-t de azért használtó lehet. 

JE, Dorsett és Slater nélkül 9! WR van a rosteren, ahová úgy tűnik az ikertesó Cody Hollister be sem fér. Minimum 5-6 szezonkezdetre cut. Nekem egy kicsit ez a szitu a ló másik oldala. 

QB-ből is van négy, "Legalább van miből válogatni!" :D:D:D

Egyébként a 90-es roster kész, sőt Gordonnal együtt 91-en vagyunk.

(Szerintem ez a nagy roster az NFL-ben csak arra jó, hogy néhány hónapra kapjon kb. 800 ember munkát és a tülekedésben jó esetben megsérülhessen a kezdők helyett.)

Válasz hopi46 üzenetére

Azért ennél többről szól..

Ha a játékost nézzük, akkor lehetősége van megmutatni magát és ha nem is adott csapatban, de máshol kaphat szerződést, akár gyakorló csapatban. Az ügynök tud mivel házalni szerződés esetén..

A csapat szempontjából pedig fontos, hogy feltérképezzen játékosokat a sérülések esetére. Ki az akit ilyenkor elővehetnek, mit várhatnak tőle, stb. Arról nem is beszélve, hogy szinte mindig van minden csapatban egy olyan TC menő, aki valamivel (munkamorál, fejlődés, személyiség) eléri azt hogy rostert fogjon. Azért versenyhelyzetet mindenképp jelent a roster aljának..ami elég hasznos.

De persze ha annyira 1.0-n nézzük, hogy a 90%-a úgyse fog rostert, akkor tényleg tök feleslegesek. :)

A 90-63!=27; 27x32=864, azaz ennyien még a PS-be sem férnek be! 30-40 emberért, akik "rostert fognak" valamilyen kiugró teljesítményük miatt, Én túl nagynak tartom a 90-es keretet, talán elég volna max.70-75-ös (ebbe még a "feltérképezések" is beleférnek), de ha van pénz rá, legyen... :) Persze igaz, ha nagyobb a kuka, több hasznos lehet benne... :)

Más. A 10 draftolt újonc ,$8,1M-t visz el. A Cap Space(all): $65.000, a Cap Space(top51): $12M (spotrac)

Azt hiszem nem sikerült upgradelni 2.0-ra, még ha ezt is írja ki a szoftvered, a felhasználói élménye 1.0 :)

Egy jol blokkolo TE kell es kesz a csapat

Nem lehetnek elegedettebb

Feltem huzunk franchise QBt de nem hala egnek

Ez a gyerek lesz majd Tua backupja 

Válasz LAX üzenetére

“Beck lacks high end physical tools but he’s a pretty sharp technician as a blocker,” Kyle Crabbs of TheDraftNetwork.com wrote, dubbing Back as the top tight end prospect from the East-West Shrine Game. “Beck should be a Day-3 pick in this year’s NFL Draft but don’t be surprised when he makes a 53-man roster.”

Bocsi, mar meg is van a blokkolo

Ha egeszseges tud maradni akkor kesz

Tolem indulhatunk :)

RB Nick Brosette

Újonc Minicampbe meghívó

LS A.J.Hantak

B.Buchmasser (Patspulpit) szakíró szerint, a draftolt játékosok ismeretében, a jelenleg rosteren lévő néhány játékos helyzetét így értékelte:

Nyertesek (7 játékos): Tight End corps; WR Berrios& WR Ellington; mert nem kaptak konkurenciát a draftról.

Vesztesek (5 játékos): OG Karras; CB Crossen; P Allen; QB Etling; DE Rivers: mert Ők kaptak Froholdt; Williams és Webster; Bailey; Stidham; Winovich és Covart személyében.

Rivers nem konkurenciát kapott, mert nem Winovichot kellene megelőznie a rosterhez. Rá nézve azért negatív, mert így pont kicsúszhat abból a létszámból, amennyit 53-ba tudunk rakni DE poszton. Sajnos nem úgy jött visszaa sérülésből, mint amilyen formában előtte volt. De talán kap még időt..

Berrios meg Elington simán egymás konkurenciája, szóval max azért nyertek mert kettőből az egyik lehet Jules cseréje Slotban..remélem Berrios lesz.

Etling, Crossen, Karras valóban nem áll jól. Bár utóbbi még 4. guardként oda férhetne ha viszünk 9 OL embert.

Crossenre nem hiszem, hogy Webster a legnagyobb veszély, neki már Williams miatt is rezeg a léc. 7.cb lett így. Az meg elég soknak tűnik, főleg ha 3 QB-val számolnánk, azt az 1 helyet is valahonnan el kell venni a 3.irányítónak. 4 Safety meg elég stabilnak tűnik (DMC,Chung,Harmon,Ebner) de ott is van Melifonwu és Brooks révén jelölt. Talán az ő kárukra, ha Williams S feladatokat is kapna, akár TE-k ellen pl. akkor lehetne 7CB. De 11-12 DB-nél nem lesz több a végén.

5991 szavazó 49%-a B-nek értékelte az idei draftot és mivel 40% A-nak, a draft sikeresnek mondható.

A draft egy túl lihegett időszak, amikor a multik semmit nem tudnak eladni. A holtidényben, mert unatkozunk minden hírre reagálunk. Fogalmunk nincs, hogy mi van a háttérben. A tettemre hívás majd mindent eldönt, amikor jönnek a meccsek. Addig meg munka meg munka a csapatoknál.

nem tudom láttátok-e a the call videókat (arról a telefonhívásról szól, amikor BB bedörmögi a draftoltaknak, hogy őket választja a csapat), de ha esetleg nem, érdemes pótolni. FB-on és insta-n is fent van pár, Winovich-é és Harry-é kifejezetten zseniális (a kedvencem Winovich rokona, aki teljesen ledöbben, mikor meglátja a telefonszámot: "Massachusetts. That's the Patriots"). :)

Válasz vicgeordie üzenetére

Nagyon jók a videók, de azért nekem mindig fura, hogy azonnal van ott egy Patriots-os baseball sapka. Vagy van mind a 32 csapattól egy? Harry-nek 28 mp alatt lett egy:-)

Az első napon mennek a srácok a színpadra a csapat képviselőivel és már van mezük. Előre tudják, hogy kit választanak? Nincs semmi matek a rendelkezésre álló időben a pick bemondására? És honnan lesz azonnal a többszáz játékos közül pont olyan mezük? 1/1-nél még értem, meg még talán az első 3-4-nél. De utána?

A 2-7 köreben meg annyi trade van, hogy ez biztosan nem lemenedzselhető. Vagy csak színház az egész és már előre eldőlt minden?

Válasz torokszabolcs üzenetére

szerintem van náluk mind a 32 csapattól sapka. máshogy nehezen kivitelezhető ez a gyors "varázslat" 

Válasz vicgeordie üzenetére

Szerintem is ott van mind a 32 sapka!

Válasz torokszabolcs üzenetére

Az első nap már a pick is in feliratnál leadják a rendelést, és megy is a mez gyártása, viszonylag gyorsan rá lehet nyomni. A sapkák pedig nagyon egyszerűek, a helyszínen van mindegyikből több is, akik otthon vannak, ők pedig vesznek mindegyikből egyet. Nyilván ez így azért elég nagy pénzkidobás lenne, szóval a címkék maradnak, és a maradék 31-et visszaviszik a boltba, idén az egyik picknél (meg nem mondom ki volt :D) annyira kapkodtak a sapkával, hogy rajta hagyták a címkét. :D

Válasz torokszabolcs üzenetére

Láttam egy másik hasonló videóban ott volt mind a 32 csapat sapija az asztalon....

itt egy gyűjtés szakíróktól, a B+ a legrosszabb értékelésünk, összességében a második legjobb draft volt a miénk eszerint. not bad :)

https://pbs.twimg.com/media/D5UMXT8WAAEW65K.jpg:large

Válasz vicgeordie üzenetére

Több szaki szerint a 2. legjobban draftoló csapat voltunk. Osztom a véleményüket. Szrintem is egy A+, de legalább A osztályzatot megérdemel BB és csapata. 2003 óta vagyok Pats fan, de ilyen jó draftra nem emlékszem. Legalábbis az én szemszögemből. A TE hiány se zavar. Mást fogunk játszani, mint Gronkkal-

 

https://twitter.com/RNBWCV/status/1122572863268110336/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1122572863268110336&ref_url=http%3A%2F%2Ffuzovelkifele.com%2F2019%2F04%2Figy-ertekeltek-a-szakertok-a-csapatok-draftjat%2F