NFL Draft 2019 - Yodny Cajuste

Kép
Yodny Cajuste

A Patriots a 2019-es draft harmadik körében draftolt egy támadó falembert: Yodny Cajuste, egy 6’3 magas, 321 font súlyú tackle a West Virginiáról. A Super Bowl bajnok csapat Cajuste-öt a harmadik kör, 101. helyen választotta ki.

Cajuste 2014-ben került a West Virginiára. Első évében védőfalban játszott. Majd 2015-től pozíciót váltott és mint a Mountainers kezdő baloldali tackleje lépett pályára. Cajuste, Dalton Risner és Dru Samian mellett jelölt volt a 2018-as év támadó falembere címre a BIG12 konferenciában.

A Patriotsnál a Isaiah Wynn, Cole Croston és Cedrick alkotta baloldali tackle trióhoz csatlakozik, hogy harcoljon a Trent Brown távozása után keletkezett kezdő helyért a fal bal oldalán.

Az NFL.com a draft előtt 5.59-es pontszámot adott neki, ami a skálájuk szerint a “Van esély arra, hogy kezdő NFL játékos legyen” kategória. Az NFL.com eredetileg a draft 4-5 körére jósolta a kiválasztását. A lábsérülése miatt a  Combine alatt csak a fekvenyomásban vett részt, amiben 32 nyomást teljesített.

NFL.com jellemzése: Nagyon jó fizikai erővel rendelkezik ahhoz, hogy helytálljon az NFL pass rushereivel szemben. Finomítania kell technikáján és fejlesztenie kell a kézhasználatát. Cajuste rendelkezik a megfelelő jellemvonásokkal és tehetséggel ami szükséges,de problémája akad azzal, hogy folyamatosan egyensúlyban tartsa a testét mind a futásoknál, mind pedig a passzblokknál. Muszáj javulnia passzblokkolásban, ha meg akar szerezni egy helyet a roszteren.

Íme három dolog, amit érdemes tudni a csapat legújabb falemberéről:


1. Cajuste nem focizott a középiskolás végzős évéig.

Cajuste egész gyerekkorában és szinte végig a középiskolában kosarazott. Érdekesség, hogy a miramari (Florida) középiskola kabalafigurája és logója is egy picit módosított New England logo.
Egy 2016-os cikk szerint, Cajuste 2016 tavaszán, junior évének végén döntött a foci mellett. A csapat edzője a Damon Cogdell volt, aki kiemelkedő linebackere volt a West Virgiának a 1990-es évek végén. Cogdell közölte Cajuste-tel, hogy ha játszik tavasszal és nem kap ajánlatot egy egyetemi programtól sem, akkor adja fel a focit.
Cajuste a 40. volt a tackle rangsorban a 247sports-nál az első és egyben utolsó középiskolai amerikai szezonjával a háta mögött. A 247sports feljegyzései alapján, ajánlatot kapott a Floridától, Florida Atlantictól, FIU-tól és az Oklahoma State-től mielőtt végleg elkötelezte volna magát a West Wirginia mellett. A döntés egyik fő oka lehetett, hogy a középiskolai csapat főedzőjét, Cogdellt kinevezték a Virgnia linebacker segédedzőjévé.. (Cogdell most edzőként dolgozik az Alabama State University-nél)

2. Gyorsan téma lett az interneten ahogy kiosztott egy pofont a gyepen

A West Virginia szeptember 29-én a Texas Tech ellen játszott, mikor is Cajuste megmutatta a benne rejlő profi boxoló potenciált.

Egy 1&10 Mountaineers futás után, a Texas Tech falembere Eli Howard nyakon ragadta Casjute-öt, aki válaszul behúzott neki egyet. Cajuste elhajolt a válaszcsapás elöl és egyből boxoló alapállásba vágta magát. Nem történt több ütés,de mindkét játékos sportszerűtlen viselkedésért büntetést kapott.

Mikor Cajuste-öt megkérdezték az esetről és a videó későbbi népszerűségéről, akkor csak nevetett mialatt visszajátszott a felvételt.

3. Casjustenek volt egy műtéte márciusban, amellyel rendbe hozták a combizmát.

Az NFL Network munkatársa, Ian Rapoport jelentette március 29-én, hogy Cajuste átesett a műtéten Philadelphiában. Rapoport úgy értesült, hogy a teljes felépülés három hónapot vesz igénybe. A műtét és a múlt sérülései megkérdőjelezik Cajuste hosszútávú tartósságát. 2015-ben és 2016-ban is egy-egy térdsérülés vetett végett a szezonjának. Emiatt is történhetett az, hogy csak a harmadik körben kelhetett el. A Patriots választotta ki végül a harmadik körben ott, ahova a Bleacher Report és az USA Today is helyezte a játékost.

Forrás: Boston.com / NFL.com

Hozzászólás

A szakértők azt hangoztatják egyre inkább, hogy ma már nincs akkora jelentősége a LT posztnak a RT-el szemben, de azért az előbbit ma is vakoldalnak nevezik. Nézzük ezen cikk és az egyéb korábbi hírek/információk alapján a felsorolt "pályázókat":

Wynn - a sötét ló. Scar nagyon bízik a tavalyi 1.körös  jó szereplésében, bár Achilles sérülésből jön vissza és még egyetlen NFL bajnokin se vett részt. Mi meg bízzunk Scar-ban...

Cajuste - a folyton sérült bokszoló. Scar még nem edzi, mert rehabon van, talán nyár közepére felgyógyul teljesen és úgye a cikk szerint korábban minden évben lesérült. Hát nem bíztató, de BB biztos tudja miért draftolta...

Colston - az ingázó. Hol az 53-ban van, hol újra a PS-ben. De legalább az elmúlt 2 évben Nálunk edzett és Neki, -  a négyük közül egyedül!!! - már volt néhány NFL snap-je, tavaly 4 egész darab.

Lang - a vándor. UDFA 3 év - 3 csapat (Giants, Denver, Vikings), az utóbbinál egész évben IR. Hát...

Én nem tartom nagyon biztatónak ezt a garnitúrát, még akkor sem, ha Wynn beválik, a mélységhiány miatt. Persze lehet, hogy még jön valaki...

A jelenlegi 89 fős rosteren 10 játékos 1.körös pick volt, 7 játékos 2. körös és 8 játékos 3.körös, azaz 25 fő az adott évben a draft első 100 választottja között volt. Ez 28%. Ebből Mi draftoltunk 16 játékost, ami 18%.

"Eli Howard beszólt Casjute-nek, aki válaszul behúzott egyet neki."

Ami azt illeti Howard torkon ütötte Casjute-t és erre osztott ki Howardnak egy sallert, azt beállt alapállásba de ez már inkább poén volt...

Valaki tudja hogy kell pontosan kiejteni a nevét? Mert a cikkben Cajuste-öt szerepel, de én ahány külföldi videót néztem ott a kiejtés "Kadzsuszt" vagy röviden "Dzsuszt" volt.