N'Keal Harryt a Bearshez cserélte a Patriots!

Kép
Harry

Véget ért a N'Keal Harry-saga! A korábbi elsőkörös elkapó egy 2024-es hetedik körös pickért cserébe a Chicago Bearshez került.

A kapott ellenértékből is látszódik, hogy gyakorlatilag nem volt értéke Harrynek a ligán belül. Most kapott egy esélyt, hogy bizonyítson és megmutassa, miért is számoltak vele sokan első kör végi/második kör eleji elkapóként. A cserével egyébként nagyjából 1 millió dollárt spórol a csapat.

Hozzászólás

A Rotoworld több spórolásról ír, de nem látom a forrásukat.

The Patriots will save a little over $1.8 million in cap space by moving on from Harry.

A spórolás ennyi igen, viszont valakinek át kell vennie a top 51-ben Harry helyét, ezért lesz csak 1 millió körül a spórolás "tisztán".

Vajon miért nem lett belőle semmi? Több irányító is dobált neki vagyis nem dobált neki, gondolom ennek is meg volt az oka.

Mert kb sose tudott elszakadni a védőitől? Amit megoldott az egyetemen "erőből" az az NFL-ben kevés már. Már a draft előtt is sok szakértő a legnagyobb gyengeségének hozta fel, hogy nem tud kellően elszakadni a védőktől és lám tényleg ez a veszte. Talán már elején meg lehetett volna próbálni elkapó tight endet faragni a srácból hátha akkor (úgy akkor azért nem gyors cornerek ellen kellett volna elkapdosni, hanem lassabb LB-k ellen)... de ezt már sosem fogjuk megtudni.

Azért bosszantó, hogy nem lett semmi a srácból, mert ha megnézzük kik mentek ki utána WR poszton... így utólag azt hiszem bármelyiknek nagyon örülnénk:
Deebo Samuel, AJ Brown, Mecole Hardman, DK Metcalf, Diontae Johnson, Terry McLaurin, Hunter Renfrow, Darius Slayton

Többször az volt a benyomásom, hogy valahogy fejben nem sikerült neki megugrani az NFL szintet.

Nekem beugranak olyanok, hogy tök egyszerű és tiszta passzokat is drop-olt. Hogy a Bills ellen, azon a "gyönyörű", 3 passzal lehozott meccsen is beküldték visszahordónak, és a nagy szélben ahelyett, hogy hagyta volna a puntot a francba, még felé is mozgott, aminek a végén a sisakjához hozzáért a felpattanó labda, amit meg is szerzett a Bills. Hogy TB állandóan mérgelődött, hogy nem ott van ahol lennie kellene. Hogy CN olyat nyilatkozott, hogy ha az a feladat, akkor a kevésbé vonzó, grind-olós, blokkolási feladatát is zokszó nélkül meg kell oldania. Ezek mind olyan dolgok, amikből persze be-, becsúszik egy-egy valakinél, de így ömlesztve kicsit sok.

Azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen nem volt kompatibilis a csapattal, és igazából már rég le szeretett volna lépni valahova, ahol mondjuk szabadabban játszhat. És mivel távozni akart, egy idő után nem is nagyon strapálta magát. Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol ugyan nem voltak rossz arcok a kollégák és a menedzsment, de egyszerűen nem illettem oda. Léptem is tovább.

Ami viszont ezeknek némileg ellent mond, hogy eddig, szezonról szezonra mégis helyett kapott a rosteren. Pedig BB nem hiszem, hogy szívbajos lenne kivágni bárkit is, de mégis minden szezon elején ott maradt a neve a mágnestáblán. Mert valószínűleg volt ötletük arra, hogy mit is kezdjenek vele. Mondjuk nem jött be.

Nem védem a fiút, kétségtelen csalódás. Nekem a személye végig szimpatikus volt, de tényleg mennie kellett, kívánok Neki sikeresebb éveket.

Az igazsághoz tartozik, hogy nem a korábban elit Patriotshoz igazolták és Ő nem megváltó alkat. Az utolsó TB évben fél szezont se tudott játszani sérülés miatt, CN nem a passzolás királya, MJ pedig újonc QB volt tavaly egy minőségileg felduzzasztott WR/TE sorral, azaz nagyobb választékkal. (A vén róka Hoyer azért néha megtalálta, és érdekes, hogy a kicsit arrébb választott, szerintem szintén bust, 19-es 45. pick CB J.Williams-ot nem igen ekézzük. :))

Ami az összehasonlításokat illeti az utána draftoltakkal, szerintem irreleváns, csakúgy, mint a 2000-es draft TB előtti 198 játékosa, vagy akár a 2009-es draft JE előtti 231 játékosának többsége.

Harry elsőkörös volt, ha pl. 2/33-ra visszük el, fele ennyire se lett volna ekézve sokak által szerintem :) Oké elsőkörös játékos, de azért nem top 10, gyakorlatilag minimális különbség van a 30-45 játékosok között, ettől függetlenül sokak bögyében volt Harry. Kapott egy új esélyt, kiderül tud-e élni vele.

Egyébként szerintem Williamsnek is ez az offszezon lesz az utolsó a csapatban. Ha nem mutat extrát a TC és a preseason során, tuti repülni fog - nagyon helyesen.

Nem Harryt szúrtuk el a 19-es drafton, hanem az egészet. Harry, Williams, Wino, Cajuste, Froholdt, Stidham, Cowart, Webster kontra Harris, Bailey. 2-8 a beválás! Mintha hátrébb tudnánk jól draftolni, no meg az UDFA :)

Rágugliztam a 2019-es draft értékelőkre, és megnéztem néhányat. Mind "A" és a "B+" közé esett. "B+" csak egy darab volt :)

Harry és Williams kuka az oké (plusz ugye ők az első két választott, ami igazán számít). Wino nem volt rossz játékos, csak nem tudott konzisztensen jól teljesíteni, most kaptunk helyette egy LB-t, várjuk meg Wilson mit hoz. Cajuste az örök kérdőjel, Froholdt mínuszos. Stidham csere QB-nek jó volt, szóval én azt egyáltalán nem látom negatívan, Brady és Jones mellett nem sok esélye volt (egyedül a Newtonos szezonban volt valid esélye a kezdőre). Cowartnál nem jött ki a potenciál ami benne volt, Webster meg hetedik körös szóval hagyjuk. Én mindig úgy vagyok vele, hogy az első két körben lehet igazán elvárni azt, hogy valaki kezdő legyen, onnantól egyre inkább csökken az elvárásom (persze ez poszttól is függ).

Nem igazán értem, hogy miért kell kicsit is „enyhíteni”/magyarázgatni egy olyan draftot, ami 3 év távlatából egyértelműen sikertelen bizonyult. A 10 játékosból a fele már nálunk sincs, és szinte biztosnak látszik, hogy ez a szám idén növekedni fog, akár 7-re is.

Az első 3 körben 1-4 a beválási arány, a 87. pickünk (Harris) az első utólag sikeresnek ítélhető, mert 19-ben gyakorlatilag nem játszott. A másik sikeres, Bailey a 164. pickünk volt, aki ráadásul azonnal stabil/állandó kezdő lett, úgy vélem egyetlenként! a 10 draftolt közül.

Ez a Wilson fiú nem tudom hogyan keveredett a mi draftunk minősítésébe, viszont tény, hogy a 3/77. pickünket 3 év múlva elcseréltük egy szintén 3 éves 5/155. pickre, ami papíron nem igazán mutat jól, de lehet hogy szerencsénk lesz Vele.

Természetesen öröm, hogy a két sikeres még megvan és kulcsjátékos.

JE-t a 7. körben draftoltuk. és remélem Nixon is rácáfol a legyintésedre. :)

Szó sincs arról, hogy magyaráznám, sikertelen volt a '19-es draft, ez vitán felül áll. Viszont szerintem Stidham nem volt rossz pick, 3 évig olcsó cserének tökéletes volt, Zappe-től sem várok mást. Bailey azért más, ezért is írtam, hogy figyelembe kell venni a posztot is:) Nyilván neki ötödik körösként sokkal jobb esélye van megszerezni a kezdőt, mint egy bármelyik más poszton - kivéve a kicker/long snapper - játszónak.

Wilson sok szempontból hasonló mint Wino: első évben jól játszott, de utána nem igazán tudták megfelelően használni, akárcsak mi Wino-t, akinek ráadásul volt is konkurenciája bőven (persze, ha jól játszott volna, akkor többet kerül a pályára).

A legyintés annak szólt, hogy egy hetedik körös játékostól értelemszerűen nem várok annyit, mint egy 2. körös újonctól, hiszen az elmúlt években elenyészó arányban kerültek be az 53-ba. Egy-egy játékos mindig akad, de az elmúlt években szerintem (nem néztem utána pontosan, csak érzésre) többen kerültek UDFA-ként be az 53-ba, mint hetedik körösként (természetesen a Patriotsban).

OFF

Furdalt a kíváncsiság a 7. köröseink rosterre kerülésével kapcsolatban és mivel a nyugger ráér, utána néztem 2009-től, azaz JE-től, 2021-ig a sorsuknak. A 12 év alatt (17-ben nem volt 7. körünk) 21 játékost draftoltunk ebben a körben és ezekből 9 játékos hosszabb-rövidebb időre rosterre került, bár igaz,meghatározó játékosok nem lettek. Ez a 43% szerintem nem rossz arány és talán nem is elenyésző. :) Az viszont igaz, hogy utoljára 18-ban volt Crossen és Izzo. (A rosterre kerülő UDFA aránnyal azért nem lehet összehasonlítani, mert a 7. kör meghatározott számú pick, és többnyire egy, míg a draftolatlan jelöltek száma a 90-es induló rosteren korlátlan/cserélhető.) Nixon és Stueber meg még lebeg :)

Részemről soha nem kedveltem azt a fajta elkapót aki csak a termetével és/vagy az erejével próbál kitűnni. Egyrészről nagyobb mértékben  függ a sikeressége a QB pontosságától, másrészről legjobb esetben is mondjuk 70/30 az elkapás valószínűsége, ha a nyakán van a védő. Ráadásul nagyobb az int valószínűsége és persze általában 0 yard jön elkapás után, hiszen a védő jó eséllyel legalább azt meg tudja akadályozni. Rövid yardos szituációknál hasznos lehet, mikor nincs idő elszakadni, de arra ott vannak a TE-ek. 

Nekem úgy rémlik, hogy anno pont az volt a "közmegegyezés", hogy a nyugdíjba vonluló Gronk helyett lesz egy jó választás, mert kellett az RZ-s játékokhoz a magas, erős, elkapni tudó játékos, amiből igencsak hiány volt. Hogy TE, vagy WR van a neve előtt, annak meg ebből a szempontból zéró a jelentősége.

Igen, persze. Úgy értem, hogy könnyebb dolga van megdobni az irányítónak a labdát egy “elszakadt” játékosnak, nagyobb a hibalehetőség, mint egy olyannak akin ott lóg a védő és még arra is figyelni kell, hogy a labda lehetőleg úgy érkezzen, hogy kimaxolja az elkapás valószínűségét (megfelelően magas legye, jó oldalára menjen, stb…)

Részemről soha nem kedveltem azt a fajta elkapót aki csak a termetével és/vagy az erejével próbál kitűnni. Egyrészről nagyobb mértékben  függ a sikeressége a QB pontosságától, másrészről legjobb esetben is mondjuk 70/30 az elkapás valószínűsége, ha a nyakán van a védő. Ráadásul nagyobb az int valószínűsége és persze általában 0 yard jön elkapás után, hiszen a védő jó eséllyel legalább azt meg tudja akadályozni. Rövid yardos szituációknál hasznos lehet, mikor nincs idő elszakadni, de arra ott vannak a TE-ek. 

Hahho,

Nem ide tartozik teljesen de…

Szeretnek kimenni a Lions elleni meccsre.

Ha jol ertem hivatalosan a ticketmasteren tudok jegyet venni, viszont tobb oldalon is arulnak es mintha kedvezobb lenne. Honnan erdemes ?

Ugy nezem 400 dollartol vannak olyan helyek ahova mar erdemes ulni ha mar nekivag az ember. Melyik szektor lehet a best buy ? 
 

Egy nap eleg a teljes stadion komplexum felterkepezesere, shopping es meccsnezesre vagy erdemes egy nap elmenni kulon es egy nap meccs ?

Szia, nem tudom mennyire vagy rugalmas, de a helyedben és kicsit később mennék, és okt 25-ei foxboro hazai bears elleni mérkőzés után még a 31-ei Jets ellenit is megnézném a Metlife stadionban. Személy szerint én a mérkőzés napján délelőtt mennék ki a stadionhoz, proshop, múzeum, bemelegítést nézni a lenti székeken. 

Mikor kezdődik már a felkészülés?:);)

Az újoncoknak ma kellett megjelenni a TC előtt, a veteránoknak pedig jövő kedden. Július végén már érkeznek majd a napi összefoglalók az edzőtáborról :) A nagyját kibírtuk, a hátralévő pár napot csak kihúzzuk valahogy ;)

Két, hátsó körben draftolt újonc NFI listán kezd. G Ch.Hines és T A Stueber. A csapat leigazolta az USFL-ből DT J. Pharms-t. 

Aktív PUP listán kezdi a szezont: Andrews, McMillan, White, JoJo és Peppers. 

Per pillanat fizikailag alkalmatlan teljesítőképességű (PUP), de bármikor lekerülhet onnan (aktív). Más edzésmunkával kezd, mint a többiek. Kisebb-nagyobb sérüléséből térnek vissza. 

Kicsit fogy a roster, DT B.Cowart cut, WR M. Perry reserve/retired listán. 

Nincs a PFF50 listán Patriots játékos idén. 
https://www.pff.com/news/nfl-pff50-ranking-50-best-players-2022

Sajnos az említett lista legalább 95%-ban reális, nekünk nincs elit játékosunk, de remélem jó csapatunk az lesz!