Nyilatkozatok 10. hét - vs Ravens

Kép
Nyilatkozatok 2020 10.hét vs Ravens

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: A fiúk ma nagyszerű győzelmet értek el. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy egy rövid hét után felkészültek egy ellenfélre, aki nem csak hogy szimplán jó, hanem komoly nehézségeket okoz támadásban, védekezésben, a rúgójátékban.  Sok munkát tettek a felkészülésbe, kimentek és 60 percig keményen küzdöttek. Kemény, fizikális küzdelem volt. Jól futottunk a labdával, jól védekeztünk a futás ellen, jól használtuk ki a pontszerzési lehetőségeinket, 60 percig jól játszottunk, a Ravens ellen erre van szükség. Folytatni kell a munkát, meglátjuk tudunk-e tovább javulni a következő hétre. Jó nyerni, de előre kell néznünk, törekednünk kell arra, hogy egyenletes teljesítményt tudjunk mutatni. 

(az időjárási körülményekről) 

BB: Fokozatosan romlott a helyzet. Az elején nem volt rossz, csak egy kis szitálás, a végén egy kis eső. De ezt gyakoroljuk az év folyamán, dolgozunk vizes labdával, szóval nem gond, ha kicsit elázunk. A legnehezebb dolga Jake-nek [Baily] volt, kezelnie kellett a labdát a puntoknál és a pontrúgásoknál, azok ilyenkor nehezek. David [Andrews] és Cam jól kezelte a labdát, amikor shoutgun formációból indultunk, Gunner [Olszewski] pedig a visszahordásoknál. Néhány Ravens játékosnak voltak gondjai, mi jól dolgoztunk. 

(a védelem teljesítményéről a futás ellen) 

BB: Összességében jól védekeztünk. Jackson párszor el tudott futni a szélen, illetve néhányszor passzjátékoknál talált futva yard-okat. Ingram és Dobbins jól lettek semlegesítve, Edwards-nak voltak csak olyan futásai, amik jobban fájtak. John, Lawrence Guy, Carl Davis, Cowart, Adam, Wise, jól kezelték a belső futásokat, a Ravens esetén mindig az alakzat szélén vannak a gondok. Nagy kihívás volt, de jól kezeltük a helyzetet. 

(a fordulatról: Jakobi passzol TD-t Rex-nek, JC Jackson labdát szerez, majd pontot szerzünk a második félidőt kezdve) 

BB: A félidő előtti pontok mindig fontosak. Ha harmadik negyedet pontokkal tudod kezdeni, az mindig esélyt ad a jó folytatásra. A támadók jól dolgoztak, kemény futásokkal haladtak a pályán, és tudunk annyi passzt csinálni, ami támogatta futójátékot. Josh szokás szerint jól hívta a játékokat, sikerült a Ravens-t bizonytalanságban tartani. Ehhez minden csapatrész kellett. 

(láttunk már trükkös játékot, főleg Julian Edelman-nel. Hogyan nyerte el Jakobi a bizalmat?) 

BB: Tud dobni, azt hiszem mindenki látta. Szép dobás volt, nagyszerű elkapás Rex-től. 

 

QB Cam Newton                   

(elmúlt hetekben mi változott?) 

CN: Megtaláltuk a győzelemhez vezető utat, ez minden. Egy jó felkészülés után a mérkőzésen is jó teljesítménnyel tudtunk előrukkolni. Az edző ezt kérte tőlünk, oda kell figyelni erre és haladni tovább előre. 

(Jakobi Cam középiskolás edzőtáborában tanult-e meg esőben passzolni? [múlt heti interjúkban már volt erről szó]) 

CN: Nem fogom sem megerősíteni, sem megcáfolni. Szerintem Jakobi mindig is tudott dobni. Kicsit cukkoltam is játék előtt. Mondtam neki: Most ne pánikolj! Erre ő: le kell vennem a kesztyűm, le kell vennem a kesztyűm. Le kell, nehogy megneszeljenek valamit.  

Lehúzott egy kesztyűt, lehúzta a másikat is. Én erre: Mit csinálsz? Ő meg: Le kellet vennem még egyet, Tesó. Elég jól csinálta, mindenféle bemelegítés nélkül is. És Burky [Burkead], ő igazából csak egy dolgot tudtouchdownt-t szerezni, nagy játékot csinált meg a csapatnak. 

(mi kell ahhoz, hogy valaki, aki nem irányító, megdobjon egy ilyen passzt ilyen körülmények között?) 

CN: Aki volt irányító, az is marad. Tuti biztos vagyok benne, hogy Julian Edelman valahol mosolyog épp, de egyszerre ideges is, ha érted mire gondolok. 

(ma volt a karrierje legnehezebb meccse az időjárás szempontjából? Hogy teljesített a támadófal?) 

CN: Ez a csapat nem olyan srácokból áll, akiket dicsérgetni kell, vagy megveregetni a vállukat. Keményen edzenek minket, azért, hogy az alapokkal ne legyen gond a kulcspillanatokban, ezek a srácok ma jó munkát végeztek, jól védtek meg minket, próbáltak egy kis teret csinálni nekünk, így tudott Dame, Burky és JY berobbanni a lyukakba, és csak futottak, ezt tettük ma.  

(milyen érzés volt egy jól védekező csapat ellen nyeregben lenni az este nagy részében?) 

CN: Figyu, minden, amit az edző a héten tanított, az gyakorlatilag mind előjött, szóval kezdem azt hinni vagy van egy Staples easy gombjuk, vagy egy Buffulo Wild wings gombjuk, vagy esetleg közvetlen telefonkapcsolatuk a football isteneihez, mert körülbelül olyan, mint egy football-suttogó amikor arról van szó, hogy mire kell számítani, milyen mérkőzés lesz, hogyan tudunk nyerni. Teljesen le vagyok nyűgözve. Nekem továbbra is az a dolgom, hogy a csapatot a támadásoknál megoldható helyezetekben tartsam, ezen fogok továbbra is dolgozni. 

(Bill azt is megjósolta, hogy a falak fogják eldönteni a mérkőzést?) 

CN: Minden héten megvannak a kulcsaink a győzelemhez, ezeket keményen a fejünkbe verik nap mint nap, ha nyerni akarunk, ezt meg ezt kell tennünk. Felvillanyoz a támadófal teljesítménye, egy jó csapatra tudtuk ráerőltetni az akaratunkat. Tudtuk, hogy nagy erőmérő lesz ez nekünk, de a srácok nem hátráltak meg, jó munkát végeztek. 

(ma is gyakorlatilag hiba nélkül játszott, 1x vitték földre, 0 büntetés, 0 eladott labda) 

CN: Igen, ez fontos. Volt pár mérkőzés, amit magamra vettem, mert tudom mi lett volna az eredmény a hibák nélkül, vagy az eladott labdák nélkül. A Patriots fenomenális volt az elmúlt években, ha nem volt eladott labdája. Ezt tudva sem fogok konzervatívan játszani, csak okosabban, nem játszhatok a múltbeli mentalitásommal, nem vehetek túl sokat magamra csak hogy meglegyen a játék, inkább bíznom kell a stratégiában, eldobni, ha kell, túlélni, hogy legyen még lehetőség. 

 

RB Rex Burkhead 

(az elkapott touchdown-ról) 

RB: Ez már dolgoztunk korábban, próbáltam előre lopakodni, láttam, hogy a linebacker követ. Nem tudtam, lesz-e safty segítség fentről, így kicsit meglepődtem mikor Jakobi elhajította. Teljesen tökéletes passz volt, könnyű volt elkapni, ez is mutatja, hogy Jakobi milyen nagyszerű atléta. Az egyik legnagyobb rajongója vagyok, mióta itt van. Hozza a játékokat, nem fél, tele van önbizalommal. Ezt kihozta most magából, ez egy fontos pillanat volt számunkra a mérkőzésen. 

 

RB Damien Harris 

(a karrier rekord 121 yard-ról) 

DH: Nagy dolog. Segít építeni az önbizalmamat. A támadófal nélkül nem lehettem volna ma sikeres, ezt el kell mondanom. Övék az érdem. Egész évben jól dolgoznak, ők az alappillérei a támadósorunknak, ők visznek minket előre. Imádom ezeket srácokat. Nagyon hálás vagyok nekik, nagyon hálás vagyok a New England Patriots-nak. Kicsit elöntöttek most az érzelmek, elnézést ezért, de most a felhők között járok. Kemény volt ilyen időjárásban játszani. Már régóta hallok történeteket a novemberi New England-i időjárásról, most megkaptam az első kóstolót belőle, és minden pillanatát imádtam. Nagyon boldog vagyok. 

 

WR Jakobi Meyers 

(a dobott touchdown passzáról) 

JM: Már egy ideje gyakoroltuk, nem tudtam mikor kerül elő. Meglepődtem, hogy egy ilyen esős mérkőzésen hívtuk be, de tudtam, hogy Rex [Burkhead] várja majd a labdát. Rex pedig általában szállítja ezeket a játékokat, megbízok benne. Ívesen dobtam, hogy legyen esélye elkapni, ő pedig elvégezte a többit.  

(hezitált akár egy pillanatig is, hogy eldobja-e?) 

JM: Nem igazán, úgy éreztem el kell engednem. Láttam, hogy ő [Rex] van bent, hogy milyen előnye van az emberével szemben, mindenképpen meg akartam adni neki az esélyt. Az ilyen játékoknál az a felfogásunk, hogy nem lehet rossz játék. Szóval vagy Rex, vagy senki, utóbbi esetben megpróbáltam volna visszajutni legalább a kiindulási pontig, nem volt második célpont. 

 

Forrás:  patriots.com 

 

Hozzászólás

Évek óta olvasom ezt a rovatot, de szerintem ezek alatt az évek alatt összesen nem mondtak ennyi érdekeset mint ezen a héten.

- Nem azért nyertünk, mert a Ravenses kezekből kicsúszott a vizes labda, hanem azért mert a mi kulcsjátékosaink gyakorolnak vizes labdával, hogy az övékből ne csússzon ki.

- BB név szerint dícsér játékosokat (ST a labda kezelésért, O fal a futás megtartásáért, Meyers -> Rex TD) úgy, hogy nem teszi hozzá, hogy de voltak rossz játékaink és fejlődnünk kell.

- Kesztyűlevétel részletei parádésak. Meglepő, hogy nem szúrták ki (bár több elkapó is kesztyű nélkül tolta az eső miatt). JE kesztyűben szokott passzolni. Le kéne igazolni Sanu-t, hogy három ilyen WR legyen. :)

- CN JE értékelése :)

- Közvetlen vonala van az edzőknek a Football Istenekhez. Azért ez komoly dícséret egy egykori MVP-től az edzői stáb irányába.

- CN: "Nem vehetek mindent magamra" -> Felismerte a "csapat" és "Do your job" mantrák jelentőségét.

- Harris régóta hall arról, hogy novemberben ilyen az idő -> készült(ek) rá

- Jakobi elmondta, hogy nem volt 2. célpont, ami jól hangzik, így elővehetjük ugyanezt a felállást egy másik első célponttal. :)

Két nyilatkozat ".morzsa" máshonnan:

  • JC: "... úgy megyek fel a labdáért, mintha Én lennék az elkapó..." 
  •  CN: "... BB szerintem egy focival suttogó..." 

" Az elején nem volt rossz, csak egy kis szitálás, a végén egy kis eső."

Hol él BB? Atlantiszon? KIS eső????

Kár, hogy már a műfű a divat, rendes füvön (+ohne alácsövezés) olyan dagonyázás lett volna, amilyet már csak az archiv felvételeken látunk...

 

 

 

Részletek a trükkös játék előtti/alatti másodpercekről CN-től nem szó szerint (nesn.com): ...Mikor az időkérésnél a pálya szélén Josh behívta a játékot, Jacobi nagyon izgatott lett és gyorsan levetette az egyik kesztyűjét és odaadta valakinek, Izzo megkérdezte, odaadja-e a muffját, hogy melegen tartsa a kezét. Ne, inkább fogd meg a másik kesztyűmet is - mondta. Mikor kifutottunk mondtam Neki: Lazíts! Csak úgy dobd el, hogy más ne kaphassa el, vagy passzold vissza Nekem, majd csinálok belőle valamit. Mezőny gól tartományban voltunk és ha nem sikerül van még kísérletünk is. Aztán snap, Bowser eltakart és hátra dobtam a labdát Jacobi-nak. Nem gondoltam (és utólag mondta Burky Ő se), hogy TD passz lesz, meg is lepődtem, szerencsére az ellenfél újonc LB-e is, aki egy darabig ugyan jól követte Burky-t, de aztán egy pillanatra lelassított és kicsit lemaradt. A meccs utáni visszanézésnél jutott eszembe, hogy amikor edzettem Őt középiskolás korában, Nála a karerő és pontosság nem volt kérdés, így nem igazán kedvelte a rövid v. középtávú passzt, az 50 yard körülieket annál inkább. Ilyen jó és pontos dobást láttam Tőle vagy ezerszer....

(Saját megjegyzés: Sokszor visszanéztem a játékot és jó volt látni a snap pillanatától a passzoló és az elkapó állandó szemkontaktusát. Én nem szeretem a kémia szót, szerintem a kölcsönös bizalom a saját feladat elvégzésében a mérvadó.)

Ritkán csináljuk 2x egy szezonon belül u. azt a trükkös játékot, viszont Meyers ott marad állandó fenyegetésként, meg falból is leveheti a kesztyűjét néha, aztán futunk... :) 

Igen, amit írsz igaz, meg meg tudjuk bolondítani úgy, hogy a play eleje ugyanez, mindenki felismeri a védelemben, ráugranak Burky-re, Meyers meg elpasszolja balra.

Azért olyan sok mindent nem fecsegett ki... Annyi pluszt tett hozzá, hogy Meyers kicsit idegállapotba került. Azért még Ő nem egy Taysom Hill...

Bírnám, ha bevennénk a repertoárba... Jobban esik, mint a 1. futás középre, 2. futás középre, 3. screen..... Bár abból is megéltünk sokáig és nem is akárhogyan...

Nem is lesz Taysom Hill. 10 kilóval könnyebb, 6 évvel fiatalabb. Ő JE 2.0 lesz - remélem. Egyébként passzolt TD-k számában, az elkapások számának, yardjainak mennyiségében már most lehagyja Hill-t, aki inkább futó QB2, mint elkapó. Brees tartós sérülésével kérdés Winston vagy Ő lesz a QB1. Alighanem Winston.

Ezekkel a futásokkal miért nem tudsz megbékélni, ha egyszer erdményes?

(Sorry, Zsolt75-nek szántam válaszként)

Ahogy az utolsó sorból kiderül elégedett vagyok a fut,fut,rövidet passzol sormintával, ha az eredményes, de tavaly a második félévben már nem volt az.

Őszintén! Nem az ilyen játékoknál szisszen fel a szurkoló? A "profilképem" (ami meglepő módon nem az igazi profilképem... 😉) elárulja, hogy a milyen tipusú játékokért rajongom....

Nem vagyunk egyformák, Én egy 25 yardos futást vagy elkapást egyaránt díjazok, ha sikeres és főleg, ha Mi csináljuk. Hétfő hajnalban volt mindkettő... :) 

Damien Harris: (...) elöntöttek most az érzelmek (...)

Ilyet nyilatkozhat egy new englandi játékos !?

Mindjárt átmegyek a Tampának szurkolni...