Nyilatkozatok 12. hét - vs Cardinals

Kép
Nyilatkozatok 12. hét vs Cardinals

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: Ez egy jó győzelem volt a csapatunk számára. A játék mindhárom fázisában tudtunk hozzátenni, jól kiegészítettük egymást. A lehetőségeinket kihasználtuk. Minden elismerés a srácoké, nagyon keményen készülnek minden nap, keményen dolgoznak. Nem kezdhettünk volna sokkal rosszabban. De 60 percig hajtottunk, mentális erőről, testi erőről, elszántságunkról tettünk tanúbizonyságot. Helyenként jó szituációs focit játszottunk.  

A kapitányok és a veterán játékosok utat mutattak a többieknek az elmúlt hetekben, ez fantasztikus. Úgy gondolom ez sokat segített néhány játékosnak, hogy jobban menjen a felkészülés és végül konzisztensen jobb teljesítményt tudjanak hozni.  

Jó így lezárni a Hálaadás hétvégéjét. Két nagy mérkőzésünk jön L.A.-ben következő héten. Próbáljuk ezt most még kicsit kiélvezni, aztán jöhet a Chargers. 

(a játék első felében gond volt a szélek lezárásával, mi volt ennek az oka?) 

BB: Igen, ez tényleg probléma volt a mérkőzés elején. Kliff jó munkát végzett, ő könnyen hozza nehéz helyzetbe a védelmet, hogy ne tudják eldönteni, mire ugorjanak.  Kifelé passzoltak, kifelé futottak, ezzel többször is elkaptak minket. Ez az egész mérkőzésen nagy kihívást jelentett. De egyre jobban kezeltük ezeket. Steve csinált pár jó hívást, így jó felállásban vártuk őket. Persze gyorsak is voltak, nem a játék sebessége volt a gond, de a gyors játékosok mindig gondot jelentenek. Pár sémával elkaptak minket, sok mindenre kell gondolni, passzok, futás-passz opciók, futások, elterelések és így tovább. Nehéz ellenük agresszíven játszani, mert ha egy lépéssel lemaradsz valamiről, már bajban is vagy.  

(az “illegális” vakoldali szerelésről, illetve a félidő végi nagy védekezésről, a kemény harcról a félidő után) 

BB: Nos, a félidő végén az egy nagy védekezés volt. Azt hiszem Bentley csinált egy jó, kőkemény szerelést, ez hatalmas játék volt a számunkra. Aztán a harmadik negyedben sikerült hosszú harmadik kísérletre kényszeríteni őket, punt lett belőle. A két jó visszahordás nagy segítség volt. Csalódott vagyok, hogy a touchdown-t visszafújták, de ezt el kell engednünk.  Ma jól dolgozott a speciális egység. Jól fogtuk az embereket, jól hordtuk vissza a labdát, berúgtuk a helyzeteket. Nick hatalmas mezőnygólja a mérkőzés végén, akárcsak a Jets ellen... a speciális egységnek jó napja volt. 

(mi volt a játékvezetők indoklása a szabálytalanságnál?) 

BB: Gyakorlatilag egy vakoldali szerelés volt. Azt hiszem azt fújtak. Nem az volt? 

(De igen) 

BB: Ez volt a magyarázat. 

(Adam Butler teljesítményéről) 

BB: Igen, hiányoltuk őt múlt héten. Jól hatolt át a zseb belső részénél, ez szerintem jelentősen hozzájárult a passzok elleni védekezésünkhöz, nem csak az irányító levitele maga, hanem az is, hogy sok játékot meg tudott zavarni. Meg tudta nehezíteni számukra a passzjátékot.  

(idén több mérkőzésen adott volt a lehetőség, de az utolsó pillanatokban nem sikerült jól teljesíteni, most igen, hogyan látja?) 

BB: Igen, nagyszerű volt. Az eladott passz után nagyot védekeztünk, talán harmadik és 2 yard volt, mezőnygólra kényszerítettük őket. Aztán jól támadtuk a rúgót, szerencsére mellé rúgta, és bár ezután nem sikerült jól a támadássorozat, de Cam jól futott ki a szél felé a labdával, yard-okat szerzett, és kifutott oldalt, ami fontos volt, hiszen nem volt már időkérésünk, ez szerintem jó játék volt a részéről, segítette csapatot, így jutottunk mezőnygól pozícióba. 

(a győzelem ellenére a támadójáték és a passzjáték is akadozott, felmerült esetleg, hogy Stidham lehetőséget kapjon?) 

BB: Dolgozunk tovább, hogy fejlődjünk, múlt héten Cam 350 yard-ot passzolt. A legfontosabb, hogy azokat játékokat megcsináljuk, amikre a győzelemhez szükségünk van, minden héten ez a cél. 

 

QUARTERBACK CAM NEWTON 

(idén több mérkőzésen adott volt a lehetőség, de az utolsó pillanatokban nem sikerült jól teljesíteni, most igen, hogyan látja?) 

CN: Mondtam is az öltözőben, inkább nyerek csúnyán, mint veszítek szép játékkal, már ha utóbbi létezik egyáltalán. Nem játszottunk ma túl jól, de amikor kellett, elvégeztük a munkát. Csak ez számít. 

(James White negyedik és 2 yard-os kísérletéről, arról, hogy mit adott ő ma a támadóknak?) 

CN: Van benne "Rex Burkhead-ség". Ez általában Rex feladata és felelőssége. White fogta magának a feladatot és a felelősséget, nem hagyta, hogy az őrláng kialudjon. Tudom, hogy Rex most valahol mosolyog. 

(a támadások kivitelezéséről összességében mi a véleménye?) 

CN: A mérkőzés közbeni apró módosításokon múlott a dolog. Volt pár dolog amire szerintem számítottak. Volt pár srác, akiről úgy tudtuk a jelentések alapján, hogy nem játszik, és az elején kicsit spirálba is kerültünk. De végül az alkalmazkodáson múlik: meg tudod-e ezeket csinálni, végrehajtani legjobb képességeid szerint. 

(“Rúgó Srác” újra sokat tett hozzá, mi a véleménye az utolsó támadósorozatról?) 

CN: Mondtam is Rúgó Srácnak, hogy ezzel a teljesítménnyel felkerült a Télapó jó listájára. Arra számítok, hogy ott is fog maradni, ezek után szerintem már valószínű. A végjátékról: megvolt a hívás, mindannyian megpróbáltuk a legjobbunkat beletenni. Az ütésnél csak próbáltam védeni magamat, ahogy mindig is. Szerencsére 15 yard-ot nyertünk vele. 

(az eladott labdáról, ahol Damiere volt a célpont, rossz döntés volt, vagy csak egy rossz passz?) 

CN: Imádom ezt a kérdést. Csak egy rossz dobás volt. Nem igazán számít, mit is éreztem akkor, csak az, ami történt. Ezen múlik. Részemről a lényeg, hogy nem veszélyeztethetem a csapatot azzal, hogy aki kapja marja módon szórom el a labdákat. Egyszerűen jobban kell Damiere felé dobnom, hogy rá tudjon mozdulni. 

(az első félidő végi védekezésről) 

CN: Nagy volt. Óriási. Jól kiegészítették egymást a csapatrészek, így a szezon vége felé haladva erre fokozottan nagy szükség lesz. Támadások terén nem muzsikáltunk túl jól, de a védelem megtette a magáét, csakúgy mit a speciális egység. Nagy visszahordásokat láttunk Gun Show-tól és ‘Crief-től. Azok a srácok nagyon megszívlelték az edzői utasításokat.  

 

DL ADAM BUTLER 

(a védelem teljesítményéről) 

AB: Úgy érzem egész mérkőzésen keményen küzdöttünk. Mindent beleadtunk négy negyeden keresztül, és ez kell, ha nyerni akarsz ebben a ligában. Volt pár különösen jó játékunk a speciális egységnél, ezen a héten övék az elismerés. Ez jó, ez kell nekünk. A büntetés szerencsétlen volt, de Önök is tudják, azzal kell foglalkoznunk amire van ráhatásunk. 

(a saját teljesítményéről és a gólvonal megvédéséről) 

AB: A mérkőzés során éreztem, hogy fontos lenne áttörni a zseben, hogy Kyler Murray-t kényelmetlen helyzetbe hozzuk. Ez volt a célom egész meccsen. Örülök, hogy minden jól sikerült. 

A végzónánál, ott az volt a fejemben, hogy nem mozdítsanak el.  Ne mozdítsanak, ne veszítsek területet, hogy a sípszóig harcoljak.  

 

K NICK FOLK 

(a szükséges rúgótávolságról és a rúgásról) 

NF: Ha kellett volna, valamivel messzebbről is ment volna. Hol is voltunk, 32-nél? 35-ről lett volna a normál számomra, ezt sikerült is berúgni.  

Mentálisan ilyenkor győzködőm magam, hogy már milliószor berúgtam onnan. Ez csak egy rúgás, csak a szokásos. A rúgóknál ez a helyzet. Megcsináljuk a szokásos rutint, rúgunk hálóra oldalt, átbeszéljük Bailey-vel és Joe Cardona-val a távolságot, hogy minden rendben legyen. Aztán jön az én kis rutinom, hogy biztosan készen legyek, hogy jó legyen a tempóm. Előnyömre szolgál, ha nagy a nyomás. Nem akarom figyelmen kívül hagyni, inkább élvezem, jó móka. Örülök, hogy győztünk. Nagyszerű csapatgyőzelem volt. 

 

RB JAMES WHITE 

(milyen érzés volt idén először touchdown-t elérni) 

JW: Régóta nem jött össze, úgyhogy jó érzés volt megint szerezni egyet. Próbáltam hozni pár játékot a csapatnak. Nem volt egy pontzuhatagos mérkőzés, szóval különösen fontos, ha ilyenkor pontokat tudunk szerezni. 

 

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

Mondtam is az öltözőben, inkább nyerek csúnyán, mint veszítek szép játékkal

Akkor már mindent értünk:)

Ilyet gyakrabban is csinálhatna....

Ha már White! Azt is nyilatkozta, hogy CN első INT-jéért Ő a hunyó. Rossz embert blokkolt és nem a blitzelőt, aki így megtudta ütni CN kezét.. Tisztességes nyilatkozat! Később aztán javított bőven... CN mondta, Burky biztosan mosolygott valahol... 

 

Ezt tényleg Belichick nyilatkozta???:

Próbáljuk ezt most még kicsit kiélvezni, aztán jöhet a Chargers.

Mi történt vele? Megöregedett? Én abba a Belichickbe szerettem még anno bele, aki rögtön a SuperBowl győzelem után keserves arccal nyilatkozta, hogy egy hónapnyi lemaradásban vagyunk a többiekhez képest a felkészülésben.