Nyilatkozatok 13. hét - @ Chargers

Kép
Nyilatkozatok 13 hét - Chargers

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: Egyszerűen csak büszke vagyok ma a csapatunkra. Átutaztuk az országot, keményen dolgoztak a srácok. Jól sikerült a felkészülés, sokat tettünk bele. A kapitányok, ahogy mindig is, kitettek magukért, de ezt elmondhatom több veterán játékosról is. Néhány fiatal játékos is nagyot lépett ma előre. Jó volt látni ahogy minden összeállt a mai napon. Minden csapatrész hozzá tudott tenni ehhez az eredményhez. Jól játszottunk 60 percig, és sokkal konzisztensebbek voltunk, mint bármikor ebben az évben.

A Chargers-nek sok jó játékosa van, láttuk, mit tettek Bosaék múlt héten a Buffalo-val. A rúgójátéknál voltak nagy pillanataink, ezeken sokat dolgozunk egész évben, jó volt látni, hogy beérett a sok munka gyümölcse. Egy jó támadóalakulat ellen tudtunk nyerni, ami tehetséges játékosokból áll, de jól küzdöttünk, jó volt ma nyerni. Gyorsan tovább kell lépnünk, mert egy másik nagyon jó csapattal fogunk játszani, a Sean McVay vezette Rams-szel. Nagyszerű győzelmet arattunk, de nehéz a szívünk, amikor Tracy [Somanti] családjára gondolunk. Szomorú, hogy Tracy már nincs velünk, mindig itt volt, és támogatott minket. Amióta itt vagyok, mindig itt volt. A csapat nevében szeretném kifejezni őszinte részvétünket a családjának.  

(a védelem fejlődéséről a szezon során) 

BB: Úgy gondolom a teljes csapat egyre jobb lett, gyakorlatilag hétről hétre, de még van hova fejlődni. Jobban érzünk rá dolgokra, a reakcióink gyorsabbak és jobbak, ez igaz a játék mindhárom fázisára. De mindig ezen múlik, az alapok, a kivitelezés, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és új dolgokat bedobni, amik segíthetnek bizonyos szituációkban. Dolgoznunk kell tovább és javulni.  

(arról, hogy ma minden csapatrész jól szerepelt) 

BB: Ez hasonló volt ahhoz, amit múlt héten is láttunk. Voltak nagy játékaink a rúgójátékban múlt héten és most is, akárcsak támadásban és védekezésben. Jó, amikor mindenki hozzá tud tenni, mindig erre törekszünk, így készülünk. Nem mindig jön össze úgy, mint az elmúlt két hétben, de jó, ha összejön.  

(Olszewski teljesítményéről) 

BB: Örülök neki, de tudni kell, hogy sok segítséget kapott azoknál a játékoknál. Jól fejezte be a futást, ügyesen került el jó pár szerelést. Bethel, Jonathan Jones, Slater, Cody, ezek a srácok jó munkát végeztek, lehetővé tették, hogy meg tudjon iramodni és végig vinni. Örülök a sikerének. Az ő karrierje nem mondható klasszikusnak, az ő hátterével, de extrém keményen dolgozik, és sok akadályt legyűrt már. Nem egy nagydarab srác, de nagy szíve van és keményen játszik. 

(a speciális csapategység értékelése) 

BB: Minden Cam Achord-dal [ST koordinátor] és Joe Houston-nal [ST asszisztens] kezdődik, ők nagyon keményen dolgoznak, aztán ott van Joe Judge és Scott O’Brien, nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen jó edzőink vannak a rúgójátékban. Cam sokat tesz hozzá, jól felkészült, jó pedagógus. Matthew Slater jól mutat utat a fiataloknak. Ő és Justin [Bethel] és Cody [Davis], ők hárman kritikus fontosságúak mindenben, amit csinálunk. Persze mások is tesznek hozzá - Nick [Folk], Jake [Bailey]. Joe Cardona jól adja fel a snap-eket és jól védekezik. Sok fiatal tesz hozzá. És ott vannak a visszahordók - Gunner és Moncrief - ők mind szépen fejlődtek. 

(arról, hogy lehagyta a Hírességek Csarnoka tag Tom Landry-t a mérkőzésszámával vezetőedzőként, most már harmadik az örökranglistán) 

BB: Igen, Tom Landry minden idők egyik legjobbja. Nagy csodálattal tekintek rá, akárcsak George Halasra és Curly Lambeau-re. Ők tették le a játék alapjait, tanítottak minket, saját maguk vagy tanítványaikon keresztül. De ez a szám, amit elértem, senkit sem érdekel, túl vagyunk a szezon kétharmadán, én csak arra fókuszálok, hogy győzelemre segítsem a csapatot, hogy a Rams ellen is felkészültek legyünk. Az egyetlen oka, hogy sok mérkőzést tudtam nyerni, hogy sok jó játékossal dolgozhattam az évek során. A játékosok nyerik a mérkőzéseket, ma is ezért tudtunk nyerni. 

 

QUARTERBACK CAM NEWTON 

(az első támadássorozatról) 

CN: Ó ember, ez a megfelelő módja egy mérkőzés elkezdésének. Ez benne is volt a kulcspontjaink között, jól ment, mindkét félidő elején sikerült pontokat szerezni. Hatalmas elismerés a támadóknak, de mindezt a védelem nagyszerű teljesítménye készítette elő, jó mezőnypozíciókkal egész mérkőzés folyamán, csak próbáltunk maximálisan élni vele. 

(a fizikális futásokról) 

CN: A lényeg, hogy te legyél a kalapács, ne pedig a szeg. Isten szép sudár termettel áldott meg, így amikor lehetőségem van erőt vagy lendületet belevinni, meg is fogom tenni.  De mindeközben figyelmesnek kell lennem, amikor le kell menni akkor muszáj lemennem, ilyen ez a pozíció. 

(Gunner Olszewski teljesítményéről) 

CN: Talán nem csak a hét legjobb speciális játékosa cím lesz az övé, hanem a legjobb támadóé is. Számára fontos volt ez a meccs, hogy láthattuk, mennyit fejlődött. Múlt héten szerintem kisemmizték azzal, hogy elvették a touchdown-t, jó, hogy ma is meg tudott villanni. Ő van a rivaldafényben, de Matthew Slater, Justin Bethel - ők csinálják neki ezeket az ösvényeket, sugárutakat, ahol ő el tud futni.  

 

WR GUNNER OLSZEWSKI 

(milyen volt elkapott, visszahordott touchdownt szerezni?) 

GO: Csodás volt, a legjobb dolog az egészben, hogy annyit dolgoztunk Stidham-mel a szezon előtt, minden nap hajnalban fent voltunk, vagy 100 útvonalat megfutottam naponta, jó volt, hogy ennek van eredménye.  

(csatlakozott Julian Edelman, Irving Fryar és Stanley Morgan triójához, nekik van elkapott és visszahordott touchdown-juk egy mérkőzésen a Patriots története során, mit gondol erről?) 

GO: Volt egy szerelésem is! Julian mindig megemlítette, hogy neki is volt egy szerelése a punt visszahordás mellett. Nagyon király ezekhez a srácokhoz csatlakozni. Már jó ideje próbálok Julian nyomában lenni, úgy csinálni a dolgokat, ahogy ő. Ez egy különleges társaság, amihez csatlakozhattam. 

(arról, ahogy ma a három csapatrész kiegészítette egymást) 

GO: Nagyon fontos, egész meccsen úgy éreztük, hogy nyeregben vagyunk, a speciális egység folyamatosan várta, hogy végre ők következzenek. Justin Bethel teljesen felpörgött a rúgójátékoknál, még a negyedik negyedben is tűkön ült, várta a rúgásokat, szereléseket akart csinálni. Az edzők mindig erre hívják fel a figyelmet, ki kell egészítenünk egymást, ilyenkor mindig jó dolgok történnek. 

(a főiskolán védőt játszott, szerzett-e már életében támadó touchdownt?) 

GO: Nos, szerintem még nem, iskolás koromban talán, a gyerkőc ligában, azóta nem.  

(az elkapott touchdown-ról) 

GO: Ahogy említettem, vagy egy millió passzt Jarrett passzt kaptam el a nyáron. A védelem úgy állt fel, ahogy szerettük volna, megcsinálta a beijesztést, mintha bubble screen-t csinálnánk, aztán a szemünk összetalálkozott és már tudtam, hogy a mellkasomra fog érkezni a labda. Nyáron ezt többször gyakoroltuk, kifizetődött. 

(kereste-e a zászlót a visszahordott touchdown után?) 

GO: Egy kicsit, de amikor megfordultam, és láttam, hogy a fél csapat a pályán van, akkor sejtettem, hogy ebben nem lesz hiba. Legutóbb csak páran követtek a végzónába, gyanítottam, hogy valami nem oké, ha mindenki jön, akkor tudod, hogy ez jó. 

(mire gondolt a touchdown pillanatában?) 

GO: Őszintén, próbáltam levegőhöz jutni, mert tudtam, hogy mindjárt védekeznem kell a kezdőrúgásnál.   

 

Forrás: patriots.com

 

 

 

Hozzászólás

Nem rossz, nem rossz Olszewski. A nyilatkozat sem... :-)

Az tetszett, amikor GO kiabálta: Flag?! Flag?!

Nagyon benne maradt a múlt hét...

Először is köszönöm a szurkolótársaimnak a vasárnapi chaten folytatott jó hangulatú eszmecseréket. Éjszakás voltam, így nem tudtam követni a közvetítést és néha elolvasva a chatet értesültem a meccs állásáról. Rég volt ilyen vidám a hangulat. Ez azóta az oldalon való aktivitás megnövekedésében is meglátszik. Több a hozzászólás és még senki nem veszekedett a másikkal. Szuper! Egyet azonban megszeretnék jegyezni és nem a hangulat elrontása miatt. Ezt a szuper győzelmet a Rams elleni meccs fogja beárazni, a Rams elleni meccs fogja az értékét megadni. Ha győzünk akkor ténylegesen el lehet gondolkozni, egy PO részvétel lehetőségén, ha kikapunk akkor annyi történt, hogy egy ténylegesen sz..r Chargers nekünk is sikerült megvernünk, igaz nagyon jó játékkal. Szóval nagyon várom a meccset, kíváncsi vagyok, hogy ezt a játékot áttudjuk-e menteni.

JE tweet-je a covid karanténből a győzelem után:

"Different year, same goal! " 

"(mire gondolt a touchdown pillanatában?) 

GO: Őszintén, próbáltam levegőhöz jutni, mert tudtam, hogy mindjárt védekeznem kell a kezdőrúgásnál."

Mennyire jellemző ez a szemlélet ennél a csapatnál...

Nincs idő ünnepni amíg nincs vége a meccsnek (akkor se, hiszen akkor már el kell kezdeni a felkészülést a következő mérkőzésre, szezonra, stb.)

 

Thuney keddi nesn.com-nak tett nyilatkozatából, CN és a fal viszonyáról a rövid yard-os, főleg TD esélyes szituációkban: Hatalmas és keményen/kitartóan futó fickó és Minket is arra ösztönöz, hogy u.így tegyünk. Mindent meg akarunk adni Neki, amit csak tudunk, mert Ő is így tesz. Fantasztikus amikor ilyen keményen játszunk egymásért. (szabadon fordítva!)

Igen, ezek a TD-k csak így sikerülhetnek: "Mindenki egyért, egy Mindenkiért". Igazolásként érdemes megnézni CN 2. futott TD-jét, ahogy Thuney és a földről felpattanó! Andrews teljes erejéből tolja, az EZ-ból pedig Eluemunor húzza a közben egyfolytában keményen taposó irányítót.

Olszewski mondott még egy érdekességet, ami Engem elgondolkoztatott: "A blokkolás jó volt, úgy értem el a sávot, ahogy gyakoroltuk..." !

Hogy a fenébe lehet ezt begyakorolni! A "sávkészítők", érthetően a leggyorsabban odaérők (Slater, Moncrief, Williams), de a "blokkelosztást" már futás közben el kell végezni. Ez fantasztikus. Nem beszélve a "sávfenntartásról"! Gondolok itt a sűrűjében Phillips és Berry blokkjáról ill. Bethel kétszeri blokkjáról Cambell-el szemben, akit miután másodszorra már földre esett, még utána kapott. Jó, OG is hozzájárult egy remek testcsellel a sikerhez. Miért tartom ezt fantasztikusnak? Nem csak azért, mert két egymás utáni meccsen 2x tökéletesen, 2x pedig hatalmas yard nyereséggel (51 és 61) valósult meg, hanem azért, mert a return egy olyan play, ahol a védelemnek nem kell találgatnia mi fog történni, pontosan tudják ki kapja a labdát és mit akar vele csinálni. Nyílt kártyás játékban kell győzni...