Nyilatkozatok 15. hét - @ Dolphins

Kép
Nyilatkozatok 4-dik hét Chiefs

HEAD COACH BILL BELICHICK

BB: Nos, ez mindenképpen egy kiábrándító nap a számunkra. Semmit sem csináltunk elég jól ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az edzői stáb nem teljesített elég jól. Kihagytuk a lehetőségeinket, és a Miami egyszerűen jobb volt ma, mint mi. Ez minden. Hogy ezeket a mérkőzéseket megnyerjük, ahhoz jobb munkát kell végeznünk. Jobb munkát kell végeznem, és együtt is, mint stáb, mint csapat.

(mi vezetett ma a futás elleni védelem szenvedéséhez?)

BB: Edzőként jobb munkát kell végeznem, jobban kell játszanunk, jobban kell szerelnünk. Ezek kombinációja.

(gondolkodott-e mezőnygólon, 10 pontos hátrányban, 4-dik és 2-nél?)

BB: Gondolkodtunk, mindenképpen kellett volna egy touchdown valamikor. Megpróbáltuk, nem sikerült.

(a Miami többször rossz pozícióból indult, mégis ki tudtak szabadulni)

BB: Nem végeztünk jó munkát ezeknél a szituációknál, megvolt a jó pozíció, de nem őriztük eléggé. Nem tudtuk a labdát jó pozícióban átadni a támadóknak, akiknek így hosszú utat kellett megtenniük.

(volt pár alkalom, amikor az elkapók elkapás után rögtön labdát veszítettek)

BB: Ezen folyamatosan dolgozunk, nagyon fontos számunkra a labdabiztonság, ez nem volt elég jó ma. Nem volt akkora gond, mint lehetett volna, de jobban kell figyelnünk erre.

(mit mondott az uraknak az öltözőben, hogy tudjanak tovább harcolni a szezon hátralévő mérkőzésein?)

BB: Azt, hogy ezt kell tennünk [harcolni].

(2008 óta először nem ért el rájátszást a csapat, mit gondol erről?)

BB: Csalódott vagyok, de nem érdemeltünk ma győzelmet.

(mi fog változni így, hogy nincs rájátszás?)

BB: Nem sok.

 

QUARTERBACK CAM NEWTON

(az elúszott rájátszásról)

CN: Fájó vereség volt. Szerencsétlen dolog ez. De nem szabad azon rágódni, ami nyilvánvaló. Sok jó dolog történt a mérkőzésen. De nem tettünk eleget, és ezen múlik a dolog.

(az összhangról közte és Jakobi Meyers között)

CN: Régebb óta ismerem őt, mint bárki mást ebben a csapatban, de talán nem kell mondanom, hogy tovább kell javulnunk. Tudom, mintha mindig ugyanaz a lemez menne, de tényleg ezt kell tennünk. Amikor a legjobb kell tőlünk, akkor azt is kell adnunk.

(az elúszott rájátszásról, az ő szerepe kapcsán)

CN: Ahogy már mondtam, ez frusztráló. Ez az egész szezon kicsit arról szólt, hogyan maradunk le mindig egy icipicivel. Hívhatjuk ezt akárhogy. Még vannak srácok, akiknek új ez a rendszer. Vannak srácok, akik még nem értik teljesen és vannak, akik minden héten kidolgozzák a belüket. Az optimizmusunkra kell építenünk, hogy mivé lehetünk, így haladni tovább.

(ez a természete, az optimizmus, még egy ilyen csalódás után is?)

CN: Mit vártok tőlem? Panaszkodjak, vagy mondjam el, mi nem ment félre? Természetesen tudjuk, mi itt a sztenderd. Lemaradtunk, de ez nem jelenti, hogy nem vagyunk elég jók, mert azok vagyunk. De nem mutatjuk meg.

(a támadók pár hete jól muzsikáltak, aztán elfogyott a lendület, mi lehet az oka?)

CN: Nem tudom. De tudok beszélni a saját játékomról, jobban kell játszanom, nem tervezek mást.

(mire számít, ő lesz-e a kezdő irányító az utolsó mérkőzéseken?)

CN: Nem tudom. Figyu, én csinálni fogom, amit kérnek tőlem, tovább kell javulnom, megtenni mindent és még többet. Tanulni a rendszert hétről hétre. Már a szezon végén járunk, de próbálok annyit tanulni, amennyit csak lehet.

 

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

Ez kevés, fiúk!! A játék is, a fejlődés pláne, a nyilatkozatok meg kifejezetten, bár AZT megszoktuk. És k...va unalmas is folyton azt olvasni, hogy fejlődnünk kell - de abból az égvilágon semmi nem látszik, se játékos, se coach oldalon.

Szerintem mindenki nem amiatt dühös, mert nem jutottunk PO-ba, hanem a játék sokszor tragikus összképe, ennek az összképnek a végletes hullámzása, a játékosaink fejlődésének és a reagálási képességeinknek az elmaradása miatt.

Már most várom az off seasont, hogy BB-nek vajon milyen terve van a csapat megerősítésére, ő mennyire tud változni, hogy a megváltozott helyzetre milyen edzői és GM munkával reagál, és pláne ez mennyire lesz eredményes. De rohadt messze van a jövő augusztus... :(

GOOO PATS!!!

OFF

Gilmore, Bailey, Slater Pro-Bowl-er lett az AFC-ben! 

Gillmoreon csodálkozok mert idén eléggé nehéz éve volt. JC Jackson idén talán jobban megérdemelte volna. 

Gilmore Seahawks elleni meccse volt egyedül gyenge, a többin átlagban 13 yardot engedett. JC is jó volt idén, de Gilmore jobban megérdemelte.

 

Hát BB most sajnos arra nem hivatkozhat mint pár éve, hogy más csapatok előbb meg tudják kezdeni a felkészülést a következő évre.:(

Két érdekes/fontos? nyilatkozat részlet a WEEI rádió riportjaiból:

  • CN: "...sok olyan játékosunk van, akik idén nem feleltek meg egy Pats játékosra nehezedő elvárásoknak/nyomásoknak...közéjük tartozok Én is...sajnos az idei szezon nem nyújtott olyan lehetőséget, hogy jobban megismerjem játékos társaimat, pedig az Nekem nagyon fontos lett volna..."
  • BB. az elmúlt hetek állandóan ismétlődő "Ki lesz a következő meccs irányítója?" kérdésre kicsit változtatott korábbi álláspontján: "...majd meglátjuk..."

Hát hopikám köszi szépen. :) Az elsőt már számtalanszor hallottuk pepitában meccsek után, csak most magyarázkodás (részben jogos) is volt benne. A második viszont kifejezetten izgalmas (szokatlan?) nyilatkozat volt BB-től, már csak azért is, mert ő még kérdőjeleket sem szokott “adni” a sajtó becses képviselőinek. 😅

Néhány nyilatkozat morzsa:

  • DMC: "...Tisztességtelen hogy az elvesztett mérkőzéseinkért Cam Newton-t hibáztassuk....Az idei Pats nem egy Cam Newton bukott csapat, hanem egy bukott csapat...." (DMC azt tervezi, hogy jövőre is játszani akar.)
  • Folk Bailey Pro Bowl beválasztásához:"...Azt hiszem ez lesz az első a sok közül."

 

Folk is megérdemelte volna. Még a kommentje is minőségi és a játéka is első osztályú volt, pedig a tavalyi éve alapján nem gondoltam volna, mert látszatra csupán izomból és mereven rúgott, ami idénre teljesen átalakult.