Nyilatkozatok 17. hét - vs Jets

Kép
Nyilatkozatok 17 hét vs Jets

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: Nos, azzal kezdeném, hogy ma mennyire büszke vagyok a csapatra, sőt nem csak ma, egész évben, de különösen az eheti teljesítményért. Van pár csalódást keltő hét a hátunk mögött, de a srácoknak sikerült kilábalni ebből. Jól sikerült a felkészülés, mindenki fókuszált volt. Keményen küzdöttek ma. Mindig jó látni, hogy az edzésen gyakorolt játékok jól sikerülnek éles helyzetben is. Volt ma pár ilyen. Természetesen a labdaszerzéseknek ma kiemelt szerepe volt, nem adtuk el a labdát, de kettőt szereztünk. Jó szituációs focit játszottunk, pontokat szereztünk a vörös zónában, megállítottunk vörös zónában támadást. Jobban sikerültek a harmadik kísérleteink, és jó volt a mezőnypozíciónk is köszönhetően a rúgójátéknak, visszahordásoknak, visszahordás elleni védekezésnek. Mindenkire büszke vagyok. Sokan nem játszhattak, David, Shaq, Terez, Jennings, néhány linebacker a védelemből. Chase visszatért a kézsérülése után, beköttette, befejezte a mérkőzést. Ezek jó dolgok. Az egész keretben rengeteg példát lehet találni kitartásra, versenyszellemre, a játék szeretetére. Hatalmas tisztelet az edzői stáb tagjainak és a játékosoknak, a csapat tagjainak. Természetesen idén nem olyan eredményt értünk el, amit szerettünk volna, de ez nem kisebbíti az érdemeiket. Olyan játékosok, mint Cody Davis, Ja’Whaun Bentley, LG, Lawrence Guy, kaptak rendesen. A támadósorban is voltak serülések. Korey a második félidő nagy részében tackle-t játszott, amire idén nem nagyon volt példa. Többen lehetőséghez jutottak, nem ez volt a cél, de rákényszerültünk. Ily módon a kemény munkájuk kifizetődött, hiszen játékelehetőséget kaptak. Jó, hogy egy ilyen kiábrándító szezon pozitív felhanggal ér véget. Nem ide akartunk eljutni, de a mai nap a máról szólt, csak erre volt most ráhatásunk. Köszönöm mindenki munkáját. Cam utat mutatott ma a csapatnak, futással, a labdát a végzónába juttatva, ezt tette egész évben. Ez kellett is, Andrewst elveszítettük, megfogyatkoztunk a támadóoldalon.  

Nem tudok mit mondani a következő évről, most ért véget a mérkőzés, mindent beleadtunk. Ezen túl semmiről nem tudok beszélni, még nem vagyunk felkészülve rá. 

(Cam mai teljesítményéről) 

BB: Nézze, én örülök, ha bárkinek jó napja van. Ezért dolgozunk, a srácok keményen dolgoznak. Sok fizikai munka, mentális munka, csapatmunka. Jó a pozitív eredményt látni, legyen szó Cam-ről, Sony-ról, a támadófalról, Jon Jones-ról vagy Adam Butler-ről, bárkiről. Örülök a sikerüknek. Jó volt látni, hogy a csapat mindhárom játékszakaszban jól teljesített. Nem volt tökéletes, természetesen több mindent is csinálhattunk volna jobban, de jól küzdöttünk, büszke vagyok a csapatra. 

(arról a hírről, miszerint Cam-nek ez volt az utolós mérkőzése Patriots színekben) 

BB: Ez egyike az újabb névtelen tippeknek? 

(Adam Schefter-től származik az információ) 

BB: Szerintem Adam nem ezt mondta. Vele kellene erről beszélni. Nagyszerű kérdés volt, köszönöm. 

(mikor alakult ki Jakobi Meyers iránt a bizalom, hogy passzolhasson) 

BB: Nem tudom. Mindig is tudott passzolni. Julian is tudott. Vannak srácok, akik korábban irányítót játszottak, vagy látsz valakit, aki egy elkapás után visszadobja a labdát a labdaszedőnek, és látod rajta, hogy tud passzolni... szóval megvan a lehetőséged, hogy használd ezeket a játékosokat. 

(Sony fejlődéséről a passzjátékban) 

BB: Szerintem ő az újonc éve után fejlődött a legtöbbet, keményen dolgozik a passzjátékon. Szerencsére párszor meg tudtuk találni, amikor volt előtte terület. Néha egyszerűbb ez, mint blokkolni egy csomó embert és átjutni a kiindulási vonalon. A futóknak kiosztott passzok jó lehetőségek, a futók is szeretik, mert kevesebb védőn kell túljutniuk, több a hely. 

(megnézték-e Jakobi Meyers Arabia Mountain Középiskolás időszakából a felvételeket a passzjátékhoz) 

BB: Nem, valószínűleg nem végeztünk eléggé alapos munkát ezzel. De nem ezen múlik, főleg ott dől ez el, hogy edzésen látjuk, hogy valaki 20-30 yardra hajszálpontosan visszadobja a labdát. A mérkőzésre készülve Josh nagyszerűen találja meg ezeket a helyzeteket, jól időzít. Jól kivitelezett játék volt. Tudom mindenki erről akar beszélni, hogy milyen felvételeket vettünk elő, de nem így mennek a dologok. De köszönöm, hogy utánajártak. 

(Cam vezetői képességéről, ahogy a fiatalokra hatással van) 

BB: Igen, mindenképpen jelentős hatással van. De ezt valószínűleg 20 másik játékosról is el tudnám mondani. Devin McCourty, Jason McCourty, Lawerence Guy, Joe Thuney, David Andrews, James White, Matt Slater, és így tovább. Néhányuk már egy évtizede itt játszik. Minden megbeszéléshez úgy állnak hozzá, mintha draftolatlan újoncok lennének, odafigyelnek, hogy mindent megértsenek. Nem félnek kérdezni. 13, 10, 5 év után is megvan bennük a vágy, hogy megértsék a szituációt, ha előjön a mérkőzésen, jól tudjanak reagálni. Ők már nagyon összetett kérdéseket is felvetnek. Sok játékosunk van, aki így áll hozzá a felkészüléshez., nem tudok csak egy embert kiemelni, esetleg a csapatkapitányokat, de rajtuk kívül is vannak, akik ezt a magas szintet hozzák, napról napra. Mindent jól akarnak csinálni, fel akarnak készülni fizikálisan, szellemileg, elemzik a felvételeket, csapatban dolgoznak a kommunikáción, hogy a pályán az áthívások hatékonyak és megfelelőek legyenek. Ez nekünk, edzők számára is nagyon inspiráló. Ez az, amit egy jó profi NFL játékos tesz, ez az elhivatottság kell, napról napra, egy egész szezonon át. Nem tartanak szabadnapot. Nem hagynak ki lehetőséget arra, hogy felkészüljenek és tanuljanak. Nem igazán vannak hullámvölgyeik. Ők mind nagyszerű példaképek. Nem kell beszédet tartaniuk, a tetteik beszélnek, ahogy a munkájukat végzik, amikor a csapatot maguk elé helyezik. Ez az igazi vezetési képesség. Én valahogy így mérem ezt. A csapatban sok van ebből, nincs hiányunk.  

 

QUARTERBACK CAM NEWTON 

(mennyire jó ilyen teljesítménnyel befejezni a szezont?) 

CN: Szerintem ez nem rólam szólt, inkább nagyszerű csapatgyőzelem volt. Jól akartuk indítani a naptári évet, tudtuk mit kell tennünk, tudtuk, hogy képesek vagyunk rá. 

(számít arra, hogy jövőre is itt fog játszani?) 

CN: Figyu, nagyon sok vágyam van. Tudom, hogy mi van a szívemben. Tudom ki vagyok. De erről mégsem tudok még beszélni. De az eddig itt töltött időm egy áldás volt, nagyon sokat tanultam magamról, a nagyszerű csapattársaimról, a hihetetlen edzőkről. Meglátjuk, hogyan tovább. 

(Devin Asiasi, első elkapott passz, első touchdown) 

CN: Ő még nagyon fiatal, a szezonjának fontos része volt a személyes fejlődés. Jó, hogy egy ilyen mérkőzéssel a háta mögött mehet a pihenőre. Ilyen elkapásokra van szükség tőle, megvan a tehetsége, ezt edzésen is fel-felvillantja. Jó volt ezt látni mérkőzésen is. 

(a mai érzéseiről, úgy tűnt, jól érzi magát a pályán) 

CN: Úgy mondanám, nem volt semmi, senki, semmi sem, ami kimozdíthatott volna ebből a jó hangulatból. Nem tudom miért, talán mert volt egy jól sikerült “manifesztációs” bulim újévkor [ezoterikus technika, vágyak valóra váltása az elme kreatív erejével]. Talán ennek köszönhető. Úgy sikerült játszani, ahogy azt elképzeltem, talán több ilyet kellett volna csinálnom az elmúlt évben, nemigaz? 

(de milyen is ez a “manifesztációs” party?) 

CN: Ez olyan, hogy áthívsz embereket, természetesen ügyelve a szociális távolságtartásra, a karantén szabályokra, vagy esetleg használhatsz FaceTime-ot, vagy lehetsz családi körben, és manifesztálod azokat a dolgokat, elszánod magadat azokra a dolgokra, amik a jövőben szándékodban állnak. Füstölő, drágakövek, sok dolog, még a Biblia is jól jön, ez egy meditatív megtapasztalás, ahol más nem számít, csak amit el akarsz érni, ami a szíved vágya. A 2020-as év sok megpróbáltatást tartogatott mindannyiunknak. Számomra az volt a fontos, hogy pár dolog másképp alakuljon majd 2021-ben, nekem, a családomnak, a hozzám közelállóknak, mindenkinek. 

(mérkőzés után milyen gondolatok voltak a fejében, lezárás megvolt-e) 

CN: Nem igazán. Azért játszottunk, hogy nyerjünk, de a szezonunknak vége. Megvolt a tehetségünk, hogy a rájátszásban folytathassuk, akár messzire juthattunk volna. Ezt éreznünk kell. Tudjátok, mire vagyunk képesek. De nem mutattuk ezt meg elégszer. De legalább erősen fejeztük be a szezont. 

(más lett volna a szezon, ha több ideje van megtanulni a Patriots rendszerét?) 

CN: Természetesen. Kétség nem fér hozzá. 

(mire a legbüszkébb?) 

CN: Fontos volt számomra, hogy egészségesen fejezzem be az évet. Eléggé zavart, hogy bár egészséges voltam, de nem jöttek az eredmények, amire áhítoztam. De a vállam kitartott, a lábam kitartott, az elmém kitartott. Voltak apró serülések, de kinek nincsenek az NFL-ben?  

(Belichick a vezető képességekről beszélt záró szavaiban, Önt is kiemelve, mi a reakciója erre?) 

CN: Nagyon tiszteltem őt már azelőtt is, hogy ismertem volna. Mióta itt vagyok a közelében, még jobban tisztelem. Úgy értem, a csávó a tudás két lábon járó históriása. Valószínűleg többet felejtett el a fociról, mint amit én tudok. Én mindig szomjazom a tudást, szívesen hallgatok történeteket a régi szép időkről. Nagyszerű tanító, a futball tanítója. A szellemisége magasan szárnyal, és ez valahogy mindenkire átragad. Nem kérdés, miért volt sikeres itt. A részletekre fókuszálás mestere. Nem tudtuk elég dolgot megcsinálni idén, de amikor sikerült, a látvány magáért beszélt. Számára minden a fej edzésével kezdődik, minden egyes nap kiemeli az alapkészségek fontosságát. 

(kinek integetett a mérkőzés végén?) 

CN: A társaimnak. Ők ott voltak fent, puskával a kezükben. Jobb, ha vigyázok. Nem hordahatunk róluk össze mindenfélét, mert a lépcső tetején lesben állnak, érted... Nyugi, csak szórakozok. A szurkolólánynak és fiúknak, és a végzóna lövészeinek integettem. A touchdown után megpróbáltam odadobni nekik a labdát, de nem ment el odáig. De talán még így is jár az egyes fölé, legalább megpróbáltam. 

(miről lesz emlékezetes a 2020-as év irányítószempontból?) 

CN: Nem tudom, jó kérdés. Furcsa év volt. Sokszor maradtunk le kicsivel a győzelemről. Próbáltam minél többet tenni a csapatért. Minden nap azzal a mentalitással jöttem be, hogy jobbá tegyem magam, másokra jó hatással legyek, de emellett nyitott legyek a változásra. Sok mindentől kellett eltávolodnom, mind a pályán, mind a pályán kívül. Végül megtanultam, hogy csak az öltözőre kell fókuszálnom, a legjobb tudásom szerint. Ezt tudom mondani. 

 

Forrás:  patriots.com

Hozzászólás

A csávó a tudás két lábon járó históriása.

Ez a megfogalmazás mindent visz, már csak arra lennék kíváncsi, hogy mindez hogy hangzik angolul :-)

sentynell szabad fordítása tetszik, mert visszaadja CN egyéniségét, bár a csávó helyett Én inkább a pacák v. fickó szót írtam volna, mert azért CN tisztelettudóbb. 

Igen, a guy-t általában fickó-nak fordítják, de tényleg csak stilisztikai az eltérés és nincs jelentősége.

Amúgy ez az egész Cam nyilatkozat olyan felszabadult, hogy felér egy szép búcsúüzenettel.

Mert az, mivel új szakasz kezdődik az életében. 

Vagy mert egy új szerződést kap a Patriots-tól, ami azt jelenti, hogy hosszabb távra befogadta a csapat és nem csak egy lehetőséget kapó vicces fizetésű QB, vagy mert egy új szerződést kap/remél egy másik csapatnál.

Nekem ez tetszett BB-ről: "... Számára minden a fej edzésével kezdődik..." 

Főleg a sportban minden a fejben dől el.

Fiatal koromban sosem voltam jó hosszú távú futó. Jó 20 éve elkezdtem futni és nem ment - nem a súly miatt -, de nem adtam fel és eszelősen futottam akkor is amikor már csak a szívem vitt előre. Aztán fél év után már ment a 10 km, utána a félmaraton és később a maraton.

Azóta tudom, hogy a "sport a fej edzésével kezdődik".

Emlékeim szerint a TB12 könyv is külön fejezetet szentel a logikai játékoknak, elvileg fejleszti a reflex-reagáló készséget. Idén nálunk ez kevésbé látszott :), de TB-nek örülök, hogy ott van a PO-ban. 
Amúgy én végig követtem CN nyilatkozatait, és mindig normálisnak tűnt, kicsit sem éreztem beképzeltnek, ahogy páran jelezték itt.

A WEEI rádió egyik hétfő reggeli show-jában meghívottként részt vett CN és sok mindenről nyilatkozott. Idézek belőle néhány részletet, talán tovább árnyalja egy kicsit a CN-képet:

  • Megbeszélte már jövőjét BB-vel? „...még nem beszéltünk erről „Dollár” Bill-el...de figyelemre méltó lenne, ha visszatérhetnék és szerintem az eredmények javulnának.”

  • Mikor idejött, mit gondolt BB-ről? „...Ó, Istenem, Ő lesz az a savanyú igazgató, akivel soha nem szeretnék találkozni a folyosón!...Nos, klassz ember, aki tudja mit ér...és ez tetszik Nekem…irtózatosan sok football folyik a fejében...”

  • „...Nem csak a tiszteletre méltó TB után kellett érkeznem, hanem egy 20 év alatt gyakorlatilag a kiváló JMD által felépített és tündöklő támadó rendszert kellett megismernem 5 hét alatt...és máris menni kellet vizsgázni 20 év anyagából…Néha mondta valaki, ezt a play-t pl. 2006-ban már játszottuk, nos akkor Én 11. osztályos voltam….Hibáztam, ilyen rövid felkészülési időt többet nem vállalok, ha valahol alá kell írnom egy szerződést.….”

  • „...hat év után végre egészségesen tudtam befejezni egy szezont…”

  • „...Azt kérdezi Tőlem, hogy tartalék QB szerepet vállalnék-e? Pokolian nem! Jogom van ezt mondani egy ilyen szezon után? Nem, de akkor is ezt mondom...Tudom, hogy nem a 33. QB vagyok a ligában...sok lőszer van még a hordómban és a versenyszellemem is megvan.”

  • Noha örülne, ha újra a Pats-be játszhatna, de most igyekszik „szabadulni” Bostonból. „...Három hónapja nem láttam a gyerekeimet...”

Hát, az utóbbi pár nap nyilatkozataiból nem feltétlenül a hisztérikus szakítás, meg a kötelező udvariaskodás jön át nekem, hanem hogy szándék mindkét oldalon van, csak ezek szerint a feltételekkel kapcsolatban esnek kicsit messze az álláspontok.

Ha ez így van, akkor a minden alapot nélkülöző tippem az, hogy ez inkább a szerződés hossza, és/vagy a fix pénz arányában van ez a nagy távolság. BB meg akarja őrizni azt a pozíciót, hogy különösebb fájdalom (dead money) nélkül bontson szerződést mondjuk a következő szezon végén, CN meg tudja, hogy bárhova is írjon alá, nagyjából ez idei az utolsó olyan szerződéskötése, ahol nem valami backup QB pozíció és az ahhoz tartozó fizu juthat neki.

Nekem az tetszett, hogy milyen egyszerűen választja szét a HC-t (rengeteg football folyik a fejébe) és a GM-t ("Dollár" Bill).

Szerintem ezek inkább a kötelező bullshit nyilatkozatok, messzemenő következtetést nem szabad levonni belőle. 

Azt el tudom képzelni, hogy egyik oldal sem zár ki semmit, de meglepne, ha Cam lenne a fő csapásirány. Inkább ha a free agency vagy a draft után még lehet realitása, meg persze ha addig nem ír alá máshova. 

Lehet, de most már végképp nincs más dolgom, mint hülye következtetéseket levonni, meg konspirációs elméleteket gyártani.

Ez van! ;)

köszi Hopi, ezek igazán érdekes infók voltak! 

OFF:

ma vettem észre, hogy megérkezett az UPC DIRECT-re is az Arena4 HD !!! :)))))

Akkor szemfülesebb vagy nálam, mert én még nem fedeztem fel. Igaz, mivel rákényszerítettek, hogy befizessek a GamePass-re, nem is nézegettem. Mondjuk ezzel az ütemezéssel nem szerettem meg őket jobban... ☹️

mert nem figyelitek a híreket :)

https://www.upcdirect.hu/hirek/januartol-megujul-csatornakinalatunk/?fbclid=IwAR3iBzqkhADVWjKYikESKw1m3KGrPII_voVH5xRU1oNdLwWAEh6NMzo702w

Nick Caserio elment ő a Texans új GM-je

https://www.nfl.com/news/texans-zeroing-in-on-nick-caserio-as-new-general-manager

Még a végén viszi JMD-t HC-nak....

És a helyettese - Dave Ziegler, aki a potenciális utódja lehetne - is megy interjúzni Denverbe :)

Soha nem néztem, de évről-évre más csapatoknál is ekkora mozgások szoktak lenni a management és a coach team-ben?

Nick Caserio elmenetelével az a bajom, hogy most már tuti, hogy Bill kutyája fog draftolni. Lásd: Harry!:D Szóval megette a kutya a draftot. Nagyon ne reménykedjetek.

Bocs tényleg, de nekem Harry annyira gyengének tűnik, mintha újonc lenne, ezért gondoltam, hogy a kutyus választotta ki:D Egyébként ha valaki ír akkor az neked rögtön jelez?

Válasz Increay üzenetére

Azért ez egy kicsit durva Increay! Most nézem a Homeland című sorozatot a CIA-nél is minden bejelez és most hogy mondod, kicsit hasonlít is a profil képed Peter Quinnre:D. Szóval ez durva, na!

Caserio állítólag 6 évet írt alá, $6M/év és ezzel a legjobban fizetett GM-ek közé került. Persze messze van BB-től, aki a becslések szerint a két pozicióért (GM+HC) kb. $20M-t tesz zsebre évente. (Forrás: Patspulpit, B. Buchmesser) 

 

 

 

OFF

Lehet, hogy nem is olyan szuperek az idei draftra lépő QB-k? Mert az idei Heismann trófeát WR DeVonta Smith (Bama) nyerte. 

Lawrence korszakos tehetség, ehhez kétség sem fér, annak ellenére, hogy nem nyert Heismant sose... Smith abszolút megérdemelte, vezette az NCAA-t elkapásokban, elkapott yardokban és touchdownokban, minden szempontból kiemelkedő. Ez a díj csak annyit bizonyít, hogy idén ő volt a legjobb egyetemi játékos, semmi több. TL az elmúlt három évben jól játszott, konstans remek teljesítményt hozott. Az NFL-ben sem az lesz az MVP, aki a legjobb (unblokk), hanem aki az adott szezonban a legjobb volt, legjobb számolat hozta stb.

Nem kell ezt túlgondolni, inkább Smithre nézve biztató, semmint a QB-ket degradálná:)

A kérdésem "költői" volt természetesen és semmit se gondtam túl. :)

Láttam idén többször a nagy QB-et, jók, de nem vagyok elájulva Tőlük. Az NFL védelmek összehasonlíthatatlanul sokkal jobbak az NCCA csapatainak többségénél. Persze ez Smith-re is igaz. Majd. meglátjuk... :) 

Majd kiderül:) Persze, nem lehet a védelmeket egy szinten említeni. Ráadásul a kisegítőszemélyzet is sokkal komolyabb erőt képvisel néhány csapatnál (a saját szintjén), mint amilyet az NFL-ben kap majd az irányító. Pl. ott van ugye a Bama, ahol Jones ugye a QB, de olyan top elkapóknak dobál, akik top 10-15 környékiek. Jó esetben ebből az NFL-ben lesz egy ilyen elkapó, de az se biztos. Ebből a szempontból az irányítók helyzete nehezebb, hiszen egy komplettebb egyetemi csapatból kikerülve még nehezebb dolguk van egy NFL-szinten közepes vagy gyengébb elkapógárdával :)

Azt se felejtsük el, hogy egy kiváló, ünnepelt NCAA-s QB "jutalma" az, hogy elmehet egy széthullott, sz*r NFL csapatba, összetöretni magát. Mindezt az első négy évében aprópénzért. :)

Na ja :D bár én mondjuk a tizedrészéért is elmennék egy NFL-csapathoz (mind pénz, mind játéklehetőség szintjén) :)

Az az aprópénz tavaly Joe Burrow esetében 4 év 36m usd garantált, forintban ez kicsivel több mint 10 milliárd :) :)

Tizedéért engem is üthetnek, magasságom, súlyom megvan hozzá. :D

Jó szerződést kötött az ügynöke! Minden pénze garantált, ha játszik ha nem. Akár 2 évig is gyógyíthatja az ACL-jét, a Bengals meg csak fizet, miközben nincs irányítója...