Nyilatkozatok 2. hét - @ Seahawks

Kép
Nyilatkozatok 2020 2 hét

Head Coach Bill Belichick

BB: Először is szeretnék gratulálni a Seattle-nek. Kiváló mérkőzés volt. Kicsit jobbak voltak mint, így megérdemelték a győzelmet. Nagyszerű csapatuk van, kiváló irányítójuk. Szerencsére csak négyévente kell velük játszani. Sok jó játékosuk van, [Wilson] nagyon jó játékos. Végül nekünk csak egy kicsi hiányzott, büszke vagyok arra, ahogyan küzdöttünk. De egy kicsi hiányzott.

(Cam végső futási kísérletről)

BB: Cam keményen küzdött ma. Pontot szereztünk, fedeztük a visszahordást, visszakaptuk a labdát, eljutottunk az 1 yardos vonalig. A Seattle egy jó játékot mutatott be, ez el kell ismernünk, megérdemelték a győzelmet.

(a támadófal teljesítményéről)

BB: Jól küzdöttünk, sok mindent jól csináltunk, de egy kicsi hiányzott. Voltak jó dolgok, és voltak amik nem voltak elég jók. A Seattle egy kicsivel jobb volt, ez el kell ismerni.

(James White-ről, akinek édesapja a mérkőzés előtt szenvedett halálos autóbalesetet)

BB: Szívünkben együttérzünk vele.

(az utolsó játékhívásról)

BB: Egy lehetőségünk volt pontokat szerezni, a legjobb játékunkat hívtuk. De már beszéltem erről.

(arról, hogy Russel Wilson játéka volt-e a döntő különbség a mérkőzésen)

BB: Ő egy nagyszerű játékos. Mindent jól csinál. Nagyon nehéz levédekezni, ma este sok borsot tört az orrunk alá. Sok jó fegyver áll a rendelkezésére, a futás, [Duane] Brown a falban, a szélső játékok. Megcsinált három kiváló dobást a három hosszú TD-nál, ebből kettőnél nagyon jó volt a védekezés, egynél pedig nem volt rossz, már a védővel az arcában csinálta meg azt a nagyszerű dobást. Sok fejfájást okozott a futásaival és a hosszú passzokkal, a zóna elleni pontos dobásaival. Mindent jól csinált, nagyon nehéz ellene védekezni.

(N’Keal Harry keményebben játszott-e ma)

BB: Ő egy kemény srác. A csapat szerintem nagy lépést tett előre, ahogy ma a Seattle-lel felvettük a versenyt. Csalódott vagyok, hogy végül nem nyertünk, de egy ilyen kemény versenyben jobban kell vezetnünk, jobban kell játszanunk, egy-két dolgon változtatni, jobban csinálni, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket. A csapat egységesen lépett előre, egészen a végéig küzdött. Sajnos ez ma nem volt elég.

(arról, ahogy Cam hátrányból játszott)

BB: Az egész csapat keményen küzdött. Cam, az egész támadóegység, az edzői stáb, a védelem. Megcsinálták ellenünk a játékokat. Mi is megcsináltunk párat ellenük. Oda vissza folyt a mérkőzés. Több nagy harc is volt a mérkőzés folyamán, ők is nyertek párat, mi is nyertünk párat. Az elejétől a végéig jól küzdöttünk. Egy kicsi hiányzott, hasonlóan mint 2016-ban.

 

Quaterback Cam Newton

(hogyan látta az utolsó játékot)

Cam: Nagyszerű játék volt a részükről. Ezt a játékot részesítettük előnyben ezen a mérkőzésen, többször is elővettük, talán túl sokszor is. De mindezek után is eltölt a magabiztosság. Csak meg kell csinálni a játékokat. Talán sikerülhetett volna, ahogy az előbb visszanéztem a felvételt, jobban kell teljesítenem, főleg így a végén. Nyerő helyzetbe hoztuk magunkat, de ma nem éltünk vele.

(arról, hogy több labdabirtoklásnyi hátrányból jöttek vissza a negyedik negyedben)

Cam: Igen, erre kell majd építeni. Úgy érzem, ebben a szituációban jobban kell teljesítenem, ilyen egyszerű. Van két játék, amit szívesen visszacsinálnék, beleértve az utolsót is. Rosszul kivitelezett játék volt a részemről. Mindent egybevetve, csapatként jól küzdöttünk. Tudtuk milyen mérkőzésre számíthatunk. Ellenséges környezetben, az üres stadion ellenére, ők nagyon komfortosan érezték magukat. Küzdeni kell, és kétszámjegyű hátrányban is volt esélyünk.

(N’Keal Harry-ről, a bizalomról iránta a végső támadásorozatban)

Cam: Nagyott nőtt mindenki szemében. Önbizalomra lelt magában, ez egy jó kezdet. A mai meccs jól példázza ezt és egy jó indikátor arra, mire lehet képes. De továbbra is dolgoznia, építkeznie kell, hogy a legjobbat hozza ki magából.

(a futók gyengébb teljesítményéről, csak 2 yard-os átlagáról)

Cam: Ha ezt a lehetőséget elveszik, akkor más módot kell találni az előrehaladáshoz. Biztosan megnéztek minket filmen, látták, hogy múlt héten jól ment a futás, erre készültek. Senki ne kételkedjen, a Seattle Seahawks egy nagyszerű csapat. Mi is egy nagyszerű csapat vagyunk. Jó volt küzdeni, próbálni megtalálni a győzelem módját, csak kicsi hiányzott.

(arról, hogy megy a passzolás)

Cam: Még korai erre válaszolni. Csak folyamatosan próbálok jobb lenni. Ennyi. A srácok bíznak bennem, csak teljesítenem kell.

(mennyire sikerült elsajátítani a szisztémát)

Cam: Napról napra alakul a dolog, egyre jobban bízok bennük, ők folyamatosan hoznak jobban képbe [az edzői stáb]. El kell fogadnom ami adódik, tudom, hogy jobb lesz nekem és a csapatnak is.

(a mérkőzés végén Edelman felé dobott sikertelen passzról)

Cam: Koncentráció és alapdolgok keveréke volt. Gyorsan meg tudott lépni és bár visszacsinálhatnám, akárcsak az utolsó játékot, meg az eladott labdát. Nem a hívott játékkal volt a gond, egyszerűen csak jobbnak kell lennünk. A szezon elején vagyunk. Tudtuk mire számítsunk. Egy nagyszerű csapattal játszottunk, a mai teljesítményből lehet építkezni, a következő ellenfélre fel kell javulnunk.

(az utolsó játéknál érezte-e, hogy a Seattle kiszagolta, mi jön)

Cam: Nem, egyszerűen nem tudtam megfelelni az elvárásoknak, ez bánom igazából. Ebben a helyzetben nagyon alázatosnak kell lenni, az egész csapat bizalmával került a kezembe a labda. Teljesíteni kell. Láttam egy felvételt róla, és talán megcsinálhattam volna ha kifelé indulok. Próbáltam türelmes lenni, túl sokat agyaltam. Vagy talán felül kellett volna menni. Annyi minden átvillan az agyamon és amikor egy ilyen gyors védelem ellen játszol, amint találgatsz, már véged is. Ezt most megtanultam. Ez a játék ott volt, egész mérkőzésen megvolt. A jövőben ügyelnünk kell arra, hogy jobban felkészüljünk egy hasonló fontos szitációra.

 

Fullback Jakob Johnson

(hogy érez a vereség után, erős ellenféltől kaptak ki)

JJ: Csak a magam nevében beszélhetek, a vereség az vereség. Sok mindenen lehet majd javítani, meg kell nézni a filmet. Erre fogok fókuszálni, aztán majd a következő mérkőzésre.

(arról, hogy második német játékosként ért el TD-t)

JJ: Ezt nem tudtam, de fantasztikus dolog. Ezt csak később fogom felfogni, de most a filmet kell megnézni, levonni a tanulságokat.

 

WR Juilan Edelman

(mit lehet eltenni a mai mérkőzésről)

JE: Meg kell emelni a kalapunkat a Seattle előtt. Ők egy nagyon jó csapat. De a mi csapatunk is megmutatta magát, sokat tanultunk ma. Kétszámjegyű hátrányban, 4 perccel a vége előtt, egy nagyon jó csapat ellen játszol miután átutaztad az országot, és visszajössz a mérkőzésbe. Tudtuk, hogy az utolsó játék lesz a döntő, egész héten ezt mondogattuk, és bejött. Most ők nyertek, de büszke vagyok arra, ahogyan csapatként küzdöttünk.

(a sikertelen elkapásról a mérkőzés végén)

JE: Gyorsan jött a labda, nem tudtam elkapni.

(Jamal Adams elleni játékról)

JE: Fantasztikus játékos, keményen játszik. Minden tiszteletem az övé. Sok sérülésük volt, nem tudom ilyen szerepre készült-e eredetileg. Sok játékot megcsinált, én is párat, oda-vissza ment ez, de végül nekik sikerült több.

(N’Keal Harry mai teljesítményéről)

JE: Sok erőt mutatott ma. Sok játékot megcsinált, ez kell majd tőle. Kell a konzisztencia, kemény játékok, nehéz játékok, ma kapott jópár ütést. Büszke vagyok arra, ahogyan ma játszott. Mind ezt szeretnénk, hogy hétről hétre jobb legyen. Ez nagyszerű volt, ki tudja mit hoz a jövő. Ha így dolgozik, nagy játékos lehet, csak folytatnia kell a munkát.

 

Forrás:  patriots.com

Hozzászólás

"Megcsinált három kiváló dobást a három hosszú TD-nál, ebből kettőnél nagyon jó volt a védekezés, egynél pedig nem volt rossz, már a védővel az arcában csinálta meg azt a nagyszerű dobást."

Ez jutott nekem is eszembe. Nem volt elég jó a védelem vasárnap, de volt pár olyan játéka Wilsonnak, amit nagyjából lehetetlen lett volna levédekezni. Sajnos zseni a srác.

szezon előtt kételkedtem, mit fog csinalni nalunk ez a "pojáca". nos, vagy BB egy istenzseni, vagy az...

a srác, úgy tűnik beilleszkedett, csapatkapitany lett, es ezt a nyilatkozatot TB is tehette volna. ha ezt nem felolvasta, hanem így is gondolja, akkor tőlem mehet sárga kalapban az interjúkra. ugy tunik megvan a kello alazat a csapat irant, nekem ez bejovos. nincs hurraoptimizmus de varom, h mi sul ki ebbol a projectbol...

Kicsit hiányolom azt a BB nyilatkozat részt, amelyben elismeri, hogy az utolsó perc időkérésében hibázott!

"...Asked about the timeout usage after the game, Belichick seemed to acknowledge he had made a mistake. The Patriots head coach sat silently for almost half a minute when the question was brought up, only managing a "yeah, well...yeah" before the press availability moved on...." (Alex Barth, 985TheSportsHub.com)

Az előbb említett szerző, azért megjegyzi azt is, hogy BB egy korábbi dokumentumfilmbeli mondása, miszerint "...a jó játékosok nem tudják legyőzni a rossz edzői munkát..." a helyzet túlreagálása lenne. Az NFL mérkőzések csak látszólag dőlnek el egy play-en.