Nyilatkozatok 2021 - 1. hét: vs Miami

Kép
Nyilatkozatok

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: Nyilvánvalóan elkeserítő mérkőzés volt. Egyszerűen nem tettünk eleget a győzelemhez. Megvoltak az esélyeink, lehetőségeink. De minden területen jobban kell teljesítenünk, ezért alakultak így az események. Sok minden segíthetett volna rajtunk, nem így lett. Az edzőknek jobb munkát kell végeznie, jobban kell játszanunk, kiviteleznünk, szituációs játékokat megcsinálnunk. Túl sok esélyt szalasztottunk el ma ahhoz, hogy győzhessünk. 

A labdabiztonságról 

BB: Igen, nem volt elég jó, jobban kell vigyáznunk, de figyelnünk kell a büntetésekre is, sok apróságra, szituációs focira. Egyszerűen mindenre. 

Első benyomása Mac Jones-ról?

BB: Mindannyian keményen küzdöttünk, de mindannyiunknak jobb munkát kell végeznie. Csapatként kell jobb teljesítményt nyújtanunk. 

Az atmoszféráról, hangulatról

BB: Nagyon jó volt érezni az energiát a nézőtérről, már az előszezonban is megtapasztaltuk ezt. 

 

QUARTERBACK MAC JONES 

A vereséget félretéve egy pillanatra, milyen volt az első NFL szereplése? 

MJ: Szerintem tudunk jobbak lenni, így kell erre tekinteni. Úgy érzem ma nem volt elég jó, velem kezdve a sort. Meg kell néznünk a felvételeket. Veszítettünk, nem lehetett elég jó. 

Az elvesztett labdáról, amit Jonnu Smith szedett össze 

MJ: A vörös zóna elején voltunk, még viszonylag távol, csak el kellett volna dobnom, ilyen egyszerű. Eldobni és indítani a következő játékot. 

Meglepte-e őket a Dolphins valamivel? 

MJ: Nem, csak próbáltam követni a tanultakat, de jobb munkát kell végeznünk, végeznem, az olvasásokkal, a kommunikációval. Ezeken fogok dolgozni, ez most nem volt elég jó. 

Sok nagy ütést kapott, hogy érzi magát? 

MJ: Nem éreztem őket annyira, jól vagyok, nincs sérülésem. Holnap viszont bele kell vágni a munkába. Pár ütés az én hibám közvetlen következménye volt. Gyorsabban kell szabadulnom a labdától, ez a futball része. Számítanod kell rá, hogy ütést kapsz. A fal jól teljesített, de még jobbak lesznek, és sokat dolgozunk majd együtt mert mindannyiunkra szükség lesz a javuláshoz. Nagyszerű srácokról van szó, de tudunk még javítani a kommunikáción, ezt fogjuk tenni.  

Miért nem fogadta el a labdát a touchdown után? 

MJ: Nem számít igazán. Egy touchdown volt, többet kell szereznünk, nem ért ott véget a mérkőzés. Javulnunk kell a vörös zónában, és többet szerezni, és fogunk is. 

Beszélt Damien Harris-szel az elvesztett labda után? Ha igen, mit mondott neki? 

MJ: Damien természetesen nagyon csalódott, de ez nem csak az ő sara. Sok mindent jobban csinálhattunk volna, és akkor nem lettünk volna ilyen szituációban egyáltalán. Kitette a lelkét a pályára. Ez van. Ő is jobban fog játszani. Nagyszerű srác, keményen dolgozik. 

 

WIDE RECEIVER NELSON AGHOLOR 

A touchdownról 

NA: Zónavédekezés volt, megfutottam az útvonalam, Jakobi magára húzott egy védőt, Mac pedig nagyszerű labdát adott. 

Mac Jones teljesítményéről 

NA: Jól teljesített, szerintem tudja folytatni és még jobb lenni. Ilyen játékos, ilyen személyiség. 

A támadók és védők egyenetlen teljesítményéről 

NA: Ezt nem az én dolgom megítélni. Az edzők majd megmutatják a filmet, mi pedig végrehajtjuk a szükséges módosításokat a támadásoknál. Ahogy elnéztem a védelem keményen játszott. Egy elég jó csapat ellen játszottunk, meg kell néznünk a filmet, hogy lássuk hogyan lehetünk jobbak. 

Van-e valamilyen tanácsa Damien Harrisnek? 

NA: Érti ő a játékot, nem kell neki semmit mondanom, keményen dolgozik. Ha ő nincs, nem lettünk volna ilyen jó helyzetben sem. Jól futott, meghagyom az edzőknek az ő fejlesztését, csapattársként csak annyit mondok neki, hogy szeretem ahogy fut, amilyen keményen játszik. 

 

RUNNING BACK DAMIEN HARRIS 

Az elvesztett labdáról 

DH: Kemény játék volt. Jobban kell vigyáznom a labdára, különösen ilyen kritikus szituációkban, de hosszú még a szezon. Nem fogom hagyni, hogy ez a hiba megbélyegezzen, tovább fogok lépni. 

 

LINEBACKER MATT JUDON 

A csapat magabiztosságról, tartásáról

MJ: Nem fogunk senkitől félni, senki előtt meghátrálni. Kimegyünk egy egységként, és mindenki hozzáteszi az 1/11 részét a munkának. Oda kell tenned magad, mindegy, hogy hátrányban vagy, esetleg döntetlen az állás. Meg kell néznünk a filmet, hol lehetünk jobbak, hol javulhat a kivitelezés, és jobban teljesíteni. 

 

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

MJ már most úgy nyilatkozik, mint BB... lol

És egységesen védik Harrist - ez jó. Ha mi ütnénk ki az ellenfél futójának a kezéből a labdát, akkor büszkék lennénk, hogy milyen jó volt a védőmunkánk, nem pedig, hogy a futó elejtette. Már minden futásban benne van ez, mert egyre keményebbek a védők, egyre céltudatosabban, jobb technikával próbálják meg a labdát a futóról leválasztani, szóval a futóknak is egyre nehezebb lesz. Harrisnek jó lecke volt, még a szezon elején, remélem ez volt az idei egyetlen ilyen esete.

GOOO PATS!!!

Ennél prózaibb az ok. Szerinted hogy venné ki magát, ha x vagy y elkezdeni szidni z-t? Hibázott, mindenki tudja, de nálunk soha nincs szennyes kiteregetés. Majd az öltözőben az edzők beleverik a fejébe, hogy vigyázzon a labdára. Dühítő dolog volt (én nagyon mérges voltam a meccs után), egy kezünkben lévő meccset nem nyertünk meg, ez van, menni kell tovább. Ennek az O-nak nagyon nagyon nagyon sokat kell még gyakorolni.

"Majd az öltözőben az edzők beleverik a fejébe, hogy vigyázzon a labdára. "

Szerinted nem tudja? Most szándékosan a végén nem figyelt oda, amikor a meccsért mentünk és az utolsó yardok jöttek? Vagy nem koncentrált vagy mi?

Tökéletesen szerelnek, satuba vagy fogva, akkor benne van, hogy párszor kiverik a kezedből. Most mitől figyelne oda máshogy egy harmad éves jó futó?

Hidd el azért meg fogják említeni neki :)

Arról nem beszélve, hogy 4 db fumble volt a meccsen. Biztos BB csöndben lesz róla :)))

Szerintem az hogy a hiba ki van emelve, az nem ugyanaz, hogy most majd aztán jobban fog figyelni. Ez ilyen szurkolói berögződéses kifejezés, aminek speciel ebben az esetben semmi létjogosultsága nincs. Nem az volt, hogy lazára vette a figurát a nagy előny birtokában, vagy flegmán állt volna a playhez, esetleg előbb ünnepel mielőtt átlép a gólvonalat és emiatt elveszti a labdát. Ezeknél oké, hogy a játékos hozzáállásában tud változtatni, de ami Harris esetében volt azzal nem nagyon tud mit kezdeni hozzáállás szintjén. Végig dolgozta a meccset, jól játszott, töltött boxok ellen is próbálkozott haladni és egyszer sem ejtette el. Amikor meg eljött a döntő pillanatok egyike, amikor a legjobban akart, akkor az ellenfél nagyszerűen villant egyet és pont kijött a labda. Mit tehet erről Harris hozzáállásban? Majd jobban szorítja? Vagy majd jobban koncentrál..ugyan, most is 100%-ot belerakott, de ott volt az ellenfél is. És ha ezt a Pats D csinálja, akkor most azt a védőt istenítenénk, hogy mekkora megmozdulás volt. Hozzáteszem jogosan, mert tényleg nagyszerű volt. Lehet bárki ott lett volna Harris helyett, akkor is kiverik az adott futó kezéből ebben az adott pillanatban. Ez ilyen. Hozhatod a legjobbadat az se jelent garanciát a sikeres kivitelezésre.

A Harris fumble szerintem erős túlzással de edzői hiba is. 23 futása volt, az nagyon sok pláne úgy, hogy nem igazán volt még szerintem ennyi cipelése mert nem volt ilyen szerepben. Gondolom Stevenson büntiben volt a saját fumble miatt, de akkor is bemehetett volna Taylor (aktív volt ?) vagy Bolden 1 db futása sem nézett ki rosszul ha már ott kell legyen a keretben.

Pontosan. Sony Michellel lett volna rotáció. Nem hittem volna de hiânyzott. Fumble előtt amikor Harris megcsinált egy harmadik downt látszott mennyire kivan.

utólag kár okosnak lenni. Az órát futtatni kellett mindenképpen és elvenni az időkéréseket a Dolphinstól. Ilyen helyzetbe meg az addig 100 yardot összekaristoló, amúgy is első számú futónak adja a labdát mindenki, nem az 5.opciónak, aki az ST értéke miatt (is) van a rosteren és egész évben lesz kb 20 futása.

Egy ilyen helyzetben nem a depth aljára bízzák a feladatot. Most kiverték a kezéből, van ilyen. Ha ki lett volna mint a kutya, akkor nem oldotta volna meg, az amúgy gyengén kivitelezett ominózus 3.downt, hanem megcsinálják rajta a szerelést. De lefutott mindenkit, hiába tudták hogy arra megy a játék és hiába reagált jól a védelmük.

Azt jobb lenne feszegetni, hogy ha nem verik ki a kezéből (szándékosan nem az elvesztette szót használom, mert nem az történt, hanem jó védőmunka) akkor utána is kétszer még futottunk volna az óra és a time out lehetősége miatt, vagy akkor azért egyet passzoltunk volna, mondjuk harmadikra? Persze ebben a kérdésben nem fogunk választ kapni, mint abban, hogy utólag a végeredmény fényében kritizálunk, egy akkor teljes logikus döntést. A végeredmény és a döntés pillanata között semmiféle kontextus nincs.

Agholor is hamar megtanulta hogy kell BB módra nyilatkozni.

 

Nem bántásként, de ezen nem értem miért vagytok meglepődve. Garantálom neked, hogy minden jelenlegi és jövőbeli Pats játékos pontosan ugyanazokat a sablonokat fogja mondogatni a BB éra alatt. Különben nem fog a csapatban játszani. Mint ahogy több volt Pats játékos is lenyilatkozta, pontosan elmondják nekik, miket mondhatnak. Ha nem tartod be, repülsz a csapatból.

Rosszat meg aztán végképp soha nem fognak egymásról mondani. Az a játékos tulajdonképpen aláírja a kilépő papírját, aki egy csapattárásáról rosszat mond. 

Azért láttunk már ilyen egymásnak odamondogatást más csapatoknál többször.

Azzal ugyanakkor egyetértek, hogy a Patsben valószínűleg nem lesz ilyen, ameddig BB a head coach, mert egyrészt fegyelem van, amibe ez nem fér bele. Másrészt idegen a Patriots way-től és az - a kivételektől eltekintve is - bebizonyosodott, hogy eleve keresik az ehhez passzoló mentalitást a játékosoknák és persze fejlesztik is bennük. Akinél esetleg ez mégsem elég, nos, ott automatikusan életbe lép az első szabály… vagy valóban repül

Kicsit OFF

16 portál szakírói szerint, a 2. hét előtti Power Ranking-on átlagban a Pats 16,8-es helyezést kapott. A szakírók 13.-21. hely valamelyikére rakták a csapatot, ebből jött ki az átlag. Természetesen egy 2. heti ranglistának még nem sok köze van a tényleges erőviszonyokhoz, remélem leszünk még sokkal jobb helyen.