Nyilatkozatok 2021 - Előszezon - @ Philadelphia

Kép
2021 előszezon vs PHI

HEAD COACH BILL BELICHICK

BB: Először is szeretném megköszönni az egész hetet az Eagles-nek, hogy gyakorolhattunk velük. Nagyon termékeny hét volt, jó lehetőség volt a számunkra idejönni, edzeni velük, sokat tudtunk kihozni ebből. Jobb csapat vagyunk, mint amikor ideérkeztünk, ez volt a célunk.  

Ma este jól csináltuk az alapvető dolgokat, sok javulást láttam, főleg a múlt héthez képest. Volt pár labdaszerzésünk. De hosszú út áll még előttünk, sok dolog van, amin továbbra is dolgozni kell. A sémákon is sokat kell még dolgoznunk, de jól küzdöttünk ma, csináltunk néhány játékot. Természetesen sokkal könnyebb jól kezdeni, előnybe kerülni és onnan játszani, mint fordítva, szerencsések voltunk a mérkőzés elején.  

Jövő héten újabb jó lehetőségünk lesz. Kicsit hosszabb hét áll rendelkezésünkre, így néhány dolgot be tudunk építeni, egy-két dologban utol tudjuk érni magunkat, és egy jó felkészülés vár majd ránk a Giants ellen, már várjuk. Dolgozunk tovább, hogy az alapokat rendbe tegyük és rajtra készek legyünk, amikor indul a szezon.

a vörös zónás támadásokról

BB: Mindig jó dolog bejutni a végzónába, ma jó munkát végeztünk ebben. A futók keményen törtek előre, és pár passz is célba ért, összességében sokkal jobb munkát végeztünk. mint múlt héten. Ezúttal passzokkal is ténylegesen tudtunk haladni, sikerültek a harmadik kísérletek is, ez pontokat eredményezett.

LB Matt Judon játékáról

BB: Matt egy jó játékos, sok mindent jól csinál, örülök, hogy a csapatunkban játszik.

arról, hogy tight end poszton kevesen álltak rendelkezésre

BB: Ez az igazi futball. Dolgok történnek és alkalmazkodnod kell. Lehet, hogy egyes srácoknak mást kell majd játszania, mint amit megszokott. Egyes játékosok átképzést kapnak, így több poszton is be lehet vetni őket. TE Devin Asiasi negyven játékot volt fent, tehát nem minden játéknál. Néha egy falember volt bent, néha 4 elkapó, vagy esetleg 2 futó volt hátul. Rendszeren használunk ilyen formációkat. 11 embernek kell a pályán lennie, és úgy kell játszani, hogy mindenki elvégezze a feladatát. Remélhetőleg csak 1-2 embernek kell alkalmazkodnia, és tudjuk játszani a játékunkat. Ez most jó lehetőség volt a számunkra, gyakoroltunk így kedden és szerdán is, illetve ma reggel is átismételtük. A játékosok jól kezelték a helyzetet. Az ilyen dolgokat néha meg kell lépni, néha a meccs előtt, néha játék közben. Ez egy jó tanulási lehetőség volt.

a futókról

Ez egy jó csoport, mind keményen dolgoznak. Voltak lehetőségeik és tudtak élni ezekkel. A verseny mindannyiukból a legjobbat hozza ki, jól küzdenek és mind hozzátesznek valamit. Jó helyzetben vagyunk.

 

QB CAM NEWTON

a közös gyakorlás hatásáról a vörös zónás játékra

CN: Megkaptuk a lehetőséget hogy elkezdjük a mérkőzést, csak biztosak akartunk lenni benne, hogy pontokat teszünk a táblára. A védelem is megtette a magáét. Kiváló mezőnypozícióból indulhattunk, RB Damien Harris elintézte a többit.

a mérkőzések végén egy szurkolónak szokta ajándékozni a labdát, milyen érzés ez?

CN: Ez egy szokásom, egy módja, hogy kifejezzem a nagyra értékelésem a szurkolók iránt. Remélem sok vasárnapi ajándéklabda vár kiosztásra ebben a szezonban.

a megtalált ritmusról (az elkapókkal)

CN: Az egyik kulcsa a gyözelmeknek a gyors kezdés. Elég jó helyről kezdtünk, csak be kellett tartani amit megígértünk. Az edzők hatékonyabb passzjátékot kértek, erre törekedtünk.  

arról hogy ő személy szerint nem futott még az előszezonban, az ütközéseket kerüli?

CN: Egyszerűen csak azt a játékot csinálom, amit az edzői stáb hív.

 

DE CHASE WINOVICH

Milyen volt hosszú idő után akcióba lendülni?

CW: Nagyszerű érzés volt, jó volt kint lenni a csapattársakkal. Valamiben a legjobbakkal. legmagasabb szinten versenyezni, ez egy igazi áldás. Jó kijönni, egy nagyszerű győzelmet elérni, ma sok ember csodálatos munkát végzett, jó móka volt, ez nagyon hiányzott.

arról, hogy a második irányító-levitelt a földről felpattanva szerezte

CW: Meg kell néznem a filmet, de próbáltak lassítani, mert már akkor volt egy levitelem, aztán a védő lefelé rántotta a sisakomat, ha jól emlékszem, elég pipa voltam. A nézők morajából hallottam, hogy a labda még az irányítónál lehet, ezért felpattantam, utat csináltam és három lépés után kilőttem. Jó érzés volt.

a védelem fejlődéséről a közös edzéseknek köszönhetően

CW: Természetes sok mindenen kell még javítanunk, de jó irányba tartunk. Pár dolog már egészen jól megy, de mindig van min dolgozni. Ahogy benne vagyok ebben folyamatban rájöttem pár dologra: meg kell küzdened magaddal, mindenki felelősséggel tartozik a saját dolgaiért és fejlődéséért. De nagyszerű, hogy egy támogató csapat vesz körül. Sokat használom a “Feng shui” kifejezést. Kezd értelmet nyerni, az emberek tudják mit csinálnak, mi a feladatuk, és elkötelezettek megtenni bármit a célok érdekében.

 

Forrás: patriots.com

 

10.3.0

Hozzászólás

Wino még a közönség morajára is figyel zúzás közben - nagyon komoly képességek ezek. Egyre érdekesebb, hogy a Giants ellen mi lesz a játék képe, mi marad még a gyakorlásra és a roster véglegesítéséhez még kit hogyan akarnak kipróbálni. 

Érdekes Newton válasza is a futásának elmaradására - az edzők ezt hívják, egyelőre tényleg nem engedik őt futni. Hát az éles meccseken majd elválik, hogy a QB futást meg akarják szüntetni, vagy csak altatás már megint és meccseken majd szabad kezet (illetve lábat) kap. Már csak 3 hét. :) :) :)

GOOO PATS!!!!

Hát, ha CN-től elveszik a futást, azzal kb. a felére csökkentik a hatékonyságát. Kizárt dolognak tartom. Főleg, hogy van egy tehetséges csereirányító mögötte, ha esetleg lesérülne. 

Szerintem ez a korlátozás a preseason-re szól, mert itt mind a 11 pályán lévő ember gyakorlatoztatása és elemzése a lényeg. Nem beszélve arról, hogy CN-nek is a passzjátékban kell egy nagyot fejlődnie, ha hosszú távon versenyben akar lenni a QB1-ért.

(De nekem a tavalyi szezon második felében is volt egy olyan benyomásom, mintha CN-t utasították volna, hogy ne nagyon futkározzon.)

Jószándékú műkedvelő és foteldrukkerként írom: a mérkőzést nézve éreztem meg, hogy Brady után is van élet. A tavalyi szezon ráment erre a fura köztesre- bár gyenge volt a Eagles-, valami tudatosságot újra látok a csapatban. Mondom, foteldrukker... :-) Go Pats!

Valaki tudja, hogy mi van Hopival? A nyár folyamán talán még nem olvastam hozzászólását, remélem jól van és csak erőt gyűjt az őszre, mint a csapat.

Köszönöm Fiúk! Sose gondoltam, hogy valakinek itt hiányozhatok! :) Jól vagyok, főleg olimpiáztam a nyáron, de most már nézem orrvérzésig az előszezon meccseket, nemcsak a Miénket, hanem az idei ellenfeleinkét is. Sajnos ez az Eagles-tarcsi elleni meccs, hát...no mindegy, ez van/volt. Nagyon bízom a szinte új csapatban (újak/visszatérők), tippelni is fogok, csak az uccsó pillanatig kivárok. Két futónk, a "Böhöm" és a "Törpe" nagyszerű és az új elkapónk a Sony is. :). A sec. miatt egy kicsit aggódok, főleg a Gilmore-ügy lebegése okán. Végre a Szőke Szörny is önmagához méltóan visszatért, Judon eleganciája/sokoldalúsága, amely kellő erőszakossággal párosul, pedig lenyűgöző. Harry pechje elszomorít, Meyers viszont egyelőre "uralkodik". Mint Mindannyian, Én is nagyon várom a nyitányt.

Hú bammeg, már Én is valami rosszra gondoltam úgy eltűntél vagy két hónapra. Örülök, hogy csak elfoglalt voltál, és újra itt vagy.

Örülünk, hogy újra itt vagy. Rosszat sejtettem, hogy a múltkori felhívásra sem válaszoltál, ezért nem is feszegettem, szuper, hogy nincs baj. Várjuk a mindig tartalmas véleményeidet, híreidet! :) :) :)

Szia Holi!

Ok, megnyugodtam, jöhetnek a jó kis viták. Kicsit gyér lett a kommentelők sora, de ezt tudjuk be a holtszezonnak, remélem ez megváltozik, ha elkezdődik a bajnokság. Persze, hogy hiányzol, ugyan úgy, mint Lafleur, DoM, Topin, DeMartino, Nosbiglem ... és mindenki, akik a kezdetek  óta írtak az oldalon. 

Hát igen, sok nagyszerű "hiányzónk" van. :( Lafleur, a szervező király, DoM "Tanár Úr" (de sokat tanultam Tőle az amifociról!), Topint is kedveltem, pedig sokszor "rámpirított", de többnyire igaza volt. DeMartino legalább néha írogat, a minden körülmény között disztingvált/mértéktartó Nosbiglem meg legalább szállítja Nekünk a stream-eket. De nagy örömömre sok "új fiút" is találok évről-évre! Látszik ez a tipp dömpingen is, Kennynek lesz dolga bőven.

Mégegyszer köszönöm az aggódást Neked és Mindenkinek és akkor GO PATS! PATS FOREVER!

Köszöntelek Hopi, örülünk hogy itt vagy!

BREAKING!

CN klubengedéllyel elhagyta New England-ot, ezért a visszatérése után az NFL-NFLPA szabályai szerint, noha tesztje negatív volt, 5 napos karanténba került- Legközelebb 26-án térhet vissza a létesítménybe (edzésre), így a Giants-es közös edzést is kihagyja. (CN oltottságáról-oltatlanságáról nincs hivatalos információ se Tőle, se a csapattól.) Forrás:Patspulpit

Válasz hopi46 üzenetére

Elvileg az 5 napos szabály a NFL protokoll szerint csak a nem beoltottakra vonatkozik. Illetve többször is maszkban látták (NFL szabály) ami szintén arra utal hogy nem oltatta be magát. Annak fényében hogy a tavalyi évben Ő maga is hivatkozott rá hogy a covid tette tönkre a szezonját meglehetősen visszás hogy idén is kockáztatja ezt sőt az NFL jelenlegi szabály alapján a csapat szereplését is ha "rákenik" hogy tőle kapták el(nincs halasztás ha nem tud kiállni a csapat, mint tavaly, hanem játék nélkül az ellenfélé a W). Én nem hogy kezdő QB-ként, lassan kerettagként sem szeretném látni.

Ez egy mekkora marha, DadBad10 óriási esélye a kezdőre tálcán érkezik...

Első számú QB-ként, nem beoltva, tavaly megfeküdve miert kell ennyire butanak lenni? Értem én, h amerika, meg hogy focista is a szegeny, de nincs senki aki leulteti egy padra és elmagyarázza neki:
Figyelj! Ha beszopod akkor leülsz és DadBad10 fut ki a gyepre, ha jól megy neki akkor nem vesszük le a pályáról, itt ez a szokás :) Ha beszopod és mi is beszopjuk miattad, akkor meg még repülhetsz is. Na akkor olthatjuk a segged?

Azt összeesküvés-elméletet meg ne hozzatok, h szandekosan engedtuk ki, h elveszitsuk 5 napra és DB10 előreléphessen. BB ilyet nem kockáztat, mindig a legjobb srácokat akarja a gyepen látni... Az Ő nyerő mentalitásával ez fel sem merülhet bennunk sem.

OFF: Hopi, hallod tényleg hianyoztal :)

De egyébként miért került karantènba ha a tesztje negatív? Ha be lenne oltva és úgy lenne pozitív a tesztje akkor nem kéne karantènba mennie?

Mert van egy olyan szabály, miszerint az újonnan érkező játékosokat (ha nincsenek beoltva), akkor a teszteredménytől függetlenül öt nap karanténba kell rakni. Ha valaki a "buborék"-ot (meghatározott körzet a csapat hivatalos mozgása szerint) elhagyja, akkor úgy tekintik, mintha új érkező lenne a "buborék" szempontjából. CN nincs oltva, és elhagyta az orvosi vizsgálat miatt a kijelölt körzetet.

Mert nem az NFL-NFLPA szabályok szerint készültek a tesztek, azaz nem az NFL "teszthálózaton" belül, hanem attól függetlenül. Tehát úgy kell kezelni, mintha FA-ként érkezett volna a "buborékba", ami mindentől függetlenül 5 nap karantén. 

Köszönöm a válaszokat!

Felesleges Newtont szapulni, sokan nincsenek beoltva a csapatnál a képek tanulsága szerint és ezt a mostani szituációt is a csapattal közösen nézték be... Nincs itt semmi látnivaló.

Azt nem tudom, hogy a csapattal ezt a részletet mennyire beszélte át, de ha jól értem az a baj, hogy nem NFL kompatibilis teszteket csinált, amíg távol volt - ez mindenképpen hiba, kérdés, hogy csak CN hibázott vagy a csapat is.

Én azt gondolnám, hogy ezeket a fajta NFL szabályokat inkább a front office-nak kellene tudnia és figyelnie rá, mint a játéksoknak.

Szerintem nem véletlen hogy CN-nal vannak ilyen problémák, értem ezt úgy hogy valószínűleg nem elég fegyelmezett és nem veszi elég komolyan a helyzetét. De mindegy is, legalább MJ10 többet tud játszani.

 

Engem inkább az érdekelne, hogy milyen orvosi vizsgálat miatt hagyta el engedéllyel!!! a buborékot, amit a csapatorvosok nem tudtak elvégezni. A csapatvezetés pedig szerintem tudta, hogy karantén lesz a vége, ne tekintsük Őket ennyire ostobának/hanyagnak, biztos mérlegelték az okot és a következményt. Lehet fontosabb volt az a vizsgálat, mint néhány edzés kihagyása. Persze, aki utálja CN-t, annak jól jött a story, függetlenül az ok(ok) ismerete nélkül...

A csapat tudta, mivel jár ez, viszont a hírek szerint eléggé zavarja a vezetőséget ez a helyzet, meg úgy en bloc Newton oltatlansága.

Ezt én is olvastam, csak akkora ellentmondás, hogy nehezen hihető. Ha engedélyt kérsz- és kapsz valamire, majd utána mégis morognak, szóval na, vicc az egész. Már ha tényleg így van. Nálunk ezt nem így szokták intézni.

Az oltatlanság meg teljesen érthetetlen, bármely játékos részeről, főleg, hogy a csapat is komoly hátrányt szenvedhet emiatt. Bár a kiakadás csak azért ekkora itt is, mert Camről van szó, ha más, “fixebb” kezdőjátékos járt volna így, maximum “köcsög szabály, köcsög NFL” kommentek lennének..

Az FDA 2 napja engedélyzte a Pfizer-t, és már nem veszélyhezeti engedélye van. Kíváncsi vagyok, hogy lép-e a csapat, vagy az NFL. Bár akkor is 2-3 hét, és benne van egy erősebb oltási reakció miatti pár nap kiesés.

Minden csapatnál zavarnak az oltatlanok, hiszen ez jelentős többlet figyelmet/intézkedést stb. okoz. A hozzászólásodból úgy tűnik, mintha Nálunk csak CN lenne oltatlan, vagy tudsz valamit? :) 

Valószínű, hogy nem csak ő oltatlan, de nála ez több okból is frusztrálhatja a stábot. Egyrészt tavaly a saját bevallása szerint is a közrejátszott a covid a visszaesésében, másrészt a csapat vezérei (Slater és DMC legalábbis biztosan) mind kiálltak az oltások mellett, ő tűnik az egyetlen hangadónak, aki nincs még beoltva, és a Falcons és a Vikings példájából kiindulva jelentősen befolyásolja a csapat átoltottságát, hogy mit mond a QB. Harmadrészt ez a szükségesnél nagyobb bizonytalanságot okoz a játék legfontosabb pozíciójában. Utóbbi egyébként könnyen lehet, hogy megnyitja az utat a kezdőbe Mac Jones számára.

A "hangadó" megnyilvánulásairól Én nem hallottam. Slaterék kicsit misztifikálják az oltottságot (Valószínűleg a csapat homogenitás szempontjából, ami sok mindent leegyszerűsít pl. az öltözőben.) ,hiszen az oltott is elkaphatja/terjesztheti a vírust, az oltás nem a vírus ellen véd. Mivel CN, mint egyetlen irányító, tavaly már volt vírusos, lehet, hogy Ő a legvédettebb QB a ligában. :) Néhány edzés kihagyása nem a világ...MJ meg jön, amikor jön...persze CN akkor meg megy és oltási gond se lesz, a QB2 meg Hoyer/Stidham?. Engem változatlanul csak az izgat miért és hova ment orvoshoz? (Off: Hej, ez a Winston miket dobál!...)

Válasz hopi46 üzenetére

Azt gondolom a keretszűkítések megoldják a legtöbb csapatnál az oltási kérdést, és max 1-2 nagyobb név "úszhatja" csak meg a kivágásokat. Aztán meg majd telesírják a sajtót hogy hogy elbánt velük az NFL. Ilyen alapon ha lenne néhány bolond, javasolhatnák hogy sisak nélkül játszanak mert az orvosi vélemények ellenére ők abban hisznek hogy a sisak nem is véd semmitől :-)

Válasz geo81 üzenetére

Nem igazán hiszem, hogy a rostereket az oltottság fogja eldönteni. Az meg nem véletlen, hogy az NFL-NFLPA szabály nem írja elő a kötelező oltottságot és ezen nem is kívánnak változtatni, noha biztos megszavaznák. Ez nem a fertőzéstől védő oltás, hanem csak a fertőzés lefolyását/következményeit befolyásoló oltás. Állítólag a jelenlegi kb. 2500 játékosnak a 92%-a oltott, így átlagban a mi csapatunkra is jut mintegy 6-7 oltatlan, de csak CN-ről tudjuk konkrétan és ez Neked kapóra jön. :) Már a csapatban sem szeretnéd látni! :) Kicsit eltúlzod ezt az esetet. Egyébként ennyi játékos/ember között mindig akad jó néhány panaszkodó/dicsekvő/követelődző/nagyokat mondó stb.

Pedig befolyásolja, több ügynök is egybehangzóan állítja, hogy a kerettagságért harcolóknak kvázi kötelező az oltás, mert két hasonló kaliberű játékos között ez dönthet. Sőt, volt olyan free agent, akit az oltás hiánya miatt nem igazoltak le. A csapatok nem egyszerűen nem fogják bevállalni azt a kockázatot, hogy perememberek miatt bukjanak meccseket.

Sokféle pletyka kering. :) Nem igazán hiszem, hogy a Bills kirúgja Beasleyt, Milánot, Lotuleleit és több társukat, pedig oltatlanok. Mi meg miért nyűglődünk CN-el, ha egyszer az oltott roster a cél? Az ügynökök meg tudják, hogy oltott játékost könnyebb eladni, ez üzleti "harc". Szerintem két hasonló kaliberű ember közül, ha az egyik kell, akkor a másik is. :) Na, majd meglátjuk mi lesz...

Pont ezt írta Peti is meg én is hogy ha a keretszűkítésnél két ember között kell dönteni hasonló képességekkel és nem tudják megtartani mindkettőt mert 53-ba be kell férni akkor nagy valószínűséggel a kisebb problémát , fenyegetést jelentő játékost tartják meg. Abban viszont egyet értünk hogy én sem értem miért nyűglődünk még CN-nel :-))))

Talán van valami oka, ami túlmutat az oltatlanságán...

A 2 azonos képességű játékos témában sajnos nem értettél meg...:)

Nem rúgják ki, mert ők meghatározó tagjai a rosternek, de az utolsó 1-2 helyért küzdők közül gond nélkül ki fogják szórni az oltatlanokat, ha nem egyértelműen jobbak a riválisaiknál. Newton azért problémás, mert a QB a legfontosabb pozíció, és nem szerencsés, ha ott bizonytalanság van. Aztán könnyen lehet, hogy Mac megoldja a problémánkat, mert eddig elég meggyőző a kezdőkkel.

 

Válasz hopi46 üzenetére

Nem buzdított kifejezetten az oltás ellen, de az öltözői respektje miatt befolyásolja az oltási hajlandóságot. A Falconsnál például kiemelték, hogy a játékosok egy része Matt Ryan hatására oltatta be magát, így sikerült elérniük a 100%-ot. Ezzel szemben a Vikings az egyik legrosszabb mutatóval rendelkezik, és egész biztosan nem segít, hogy Cousins hamarabb venné magát körbe plexivel, mint hogy beadja az oltást.

Tudod ez a Ryan kontra Cousins "misztifikáció" is eltúlzott. Valószínűleg a QB-k nagy többsége oltott, mégsem hallottam több 100%-os csapatról, mint ahogy Nálunk a QB oltatlansága ellenére valószínűleg a játékosaink többsége oltott.

Nézd inkább abból a szemszögből, hogy mennyire elkötelezett az a játékos a csapata (és a többi játékos) felé, amelyik nem veszi fel az oltást, holott Ő már korábban a betegségen is átesett, ezért még kisebb a komplikáció (amúgy is igen csekély) esélye. Inkább kiteszi a csapatát különböző komplikációknak, ne adj isten játék nélkül elvesztett meccs(ek)nek. Mindemellett eddigi élete során valószínűleg tonnaszám kapta a különböző szurit-tablettát-port, aminek nagy részéről nem tudta mi is az pontosan. Pont most kapott fényt mi?

 

A Falcons 100%-osan kezdte meg a TC-t, tehát mind a 90 ember be lett oltva. Ryan az elsők között volt, utána pedig több hezitáló játékossal beszélgetett a témáról, és meg is győzte őket. 

Irogatunk, irogattok erről az oltásról, de mivel tudjuk hogy az oltott is ugyanúgy lehet pozitív, így én igazából nem látom hogy miért annyira fontos, annál dühítőbb nem lesz a számomra majd amikor oltott játékos pozitív tesztet produkàl és nem játszik…, mert gondolom ez így lesz!

Azért nem mindegy a csapatoknak, mert ha oltatlan miatt nem lehet lejátszani egy meccset, akkor beírják a vereséget a "vétkes" csapatnak. Arról nem is beszélve, hogy a játékosok is megszívják, mert ők természetesen bukják a fizetésüket arra a hétre.

Nem kell túlgondolni ezt a dolgot. Jelen esetben tök mindegy, hogy az oltás a megváltás, vagy egy világraszóló kamu, meg hogy erről kinek mi a véleménye. A lényeg az, hogy pusztán pár játékos oltatlan mivolta miatt, a vonatkozó szabályokból következően(!!!!!) hátrány éri, vagy érheti a csapatot. Pont.

Sony Michel Los Angeles- ba költözik.

A RAMS egy 5.és 6. köröst/2022 adott érte ami bizonyos feltételek teljesülése mellett lehet egy 4. körös.

Csak hova tettük volna? Egyrészt amennyi off-ball LB kell a modern futballba, annyi van nálunk, ráadásul Phillips és Dugger is tud ott játszani. Másrészt a Rams a poszton elég jól lekövette az új trendeket, és messze a LB-soruk a csapat leggyengébb része.

Nálam biztos jobban ismered a Rams keretét, én ezzel azt akartam jelezni, hogy egy hasznos játékosnak jobban örültem volna. Elvégre kaptak egy kezdő futót (náluk valszeg az lesz), mi meg alig valamit. Az LB-t azért írtam mert ott érzem a mélységet kissé vékonykának. Az egyébként érdekes, hogy 10 éve az LB-k voltak legjobban megfizetve, ma meg a klasszisok sem visznek haza NFL szinten nagy lóvét. Sic transit...

Wynn és Agholor sérülten hagyta el a mai közös edzést. (Patswire)

Tisztelettel kérdezem a Szerkesztőséget, a közös edzés(ek)ről lesz cikk?